Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj w dzien dziecko przy Mamie a jak chcesz to na noc zabieraja...No ta co akurat lezala wtedy ze mna na pokoj to jakas spasiona irolka ktorej pewnie sie tylka nie chcialo ruszac 😠 i na drugi dzien rano aby slyszalam jak pielegniarka mowila do niej ze mialy problem z Malym w nocy bo plakal i mial biegunki non stop a ta krowa spala chrapala i nawet nie wiedziala co sie z jej dzieckiem dzieje 😠

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Z jednej strony dobrze, że jest możliwość, ze zabiorą dzidzię na noc jak jesteś bardzo zmęczona, ale ja bym się chyba bała, że nie dopilnują. Zresztą ja dzidzi nie będę chciała oddać ani na chwilę 🙂
no to faktycznie z tej irolki jakaś krowa:P
Uciekam troszkę odpocząć.
Do spisanka.

No ja wole miec przy sobie dziecko :P a nie ze sie obudze i nie bede wiedziala gdzie co i jak...ja wlasnie obiadek robie wiec tak na raty zagladam a zaraz sie zmywam z neta :P

• Mamusia
pojechałam do Auchan bo sporo bylo promocji dzis, milam kupi te pieluszki z wycieciem na pepek , bo byly na promocji, ale jakos sie nie przekonałam a zreszta mam juz 3 paczki jedynek new born, wiec odpuscilam.

Kupilam za to małej 2 pajace na romocjii i slicze spodenki z Disneya, i oczywiscie hit dnia to album do wklejania zdjec, jest cudowny, od pierwszych dni zycia, po pierwsza kapiel, pierwsze swieta, urodziny, pierwsze jedzenie i mnóstwo miejsca na fotki i notatki, a wogole jeszcze znak zodiaku, miejsce na opaske z raczki ze szpitala, zdjecie mamy , taty i calej rodziny jest MEGA FAJNY 🙂

najlepsza akcja byla z przescieradłem , kupilam takie z gumką tez na promocji ,okaazalo sie za male w domu mimo ze rozmiar na opakowaniu byl dobry, wiec pojehalam drugi raz autobusem w snieg i mróz go wymienic, i nie uwierzycie kolejne tez jest za małe, a nie mozna go niestety w sklepie rozlozyc bylo. Wiec od 12 dopiero jestem w domu, padnieta i z bólem brzucha 😞 pewnie dostane od Was opitol 😞

No wlasnie dostaniesz bo mialas odpoczywac!!! nie dosyc ze masz takie wyniki to jeszcze szyjka a Ty tak latasz...Ech Dodi 😞 wrzuc na luz Kochana bo to juz nie te czasy...
Ja mam tez zwykle pampersy i moja siora tez je miala i poprostu jak sie zaklada dziecku i zapina to pozniej trzeba wywinac ten pasek i jest super 🙂
takze nie trzeba zadnych wyciec itd 🙂

• Mamusia
hej 🙂
Ja dzis jakas cala do dupy jestem, pol dnia spalam, jakos nie moge sie zorganizowac, glowa peka, brzuch boli, kosci bola... ech... jeszcze miesiac!!
widze Wy juz torby pakujecie na serio! 😮
Ja jak narazie podjelam ostateczna decyzje, ze rodze w dk. po rozmowie z moim polskim gin. ( ktory byl jedynym atutem przemawiajacym za porodem w pl) on sam stwierdzil, ze nie ma sie co oszukiwac, ze wzgledu na jakosc szpitali i opieke lepiej jak urodze w dk. tak wiec decyzja zapadla. 🙂 teraz zas sie zastanawiam czy jezeli oni tu teraz widza szanse na bezproblemowy porod sn ale mam tez jak najbardziej opcje cc to co wybrac... ech... w glowie cyrk, bo ja juz sie tak nastawilam na cc, ze teraz trudno mi sobie wyobrazic inaczej, a zdrugiej strony kusi mnie opcja ,,6godz i do domu" wtedy nie musialabym nawet torby pakowac :laugh: 🤪

No JaiHo ta opcje to chyba tylko dotyczy porodow bezproblemowych nie?
no nie wiem Twoja decyzja to jest 🙂 masz jedna szanse jak sama mowilas bo wiecej dzieci nie chcesz...
No ja jestem za SN 🙂

• Mamusia
Juz dosyc z lataniem , po pierwsze wydałam prawie cała wyplate :P a kolejna 27 lutego 😞
po drugie czekam od jutra na kuriera z wanienką dla małej i innymi rzeczami 🙂
po trzecie koniec remontu i dzis wieczorem M. ma sprzatac wiec milo mi bedzie juz w czystym domku 🙂 w sumie dzis dlatego wyszlam bo jest taki bałagan ze szok, a pył z przycierania wchodzil az do buzi 😞 wiec WYBACZCIE mi prosze dzisiejszy maraton, juz bede grzeczna 🙂

wzielam dzis leki na cisnienie i juz mam w normie, ale 2 razy dziennie musze je brac.

• Mamusia
JaiHo ja mialam to samo!!!!!! i wolalam decyzje zostawic lekarce a tu mala sama zadecydowala :P boje sie bardzo ale coz...
Dodi ODPOCZYWAJ kobieto!!!!!!!!!!!!!!!

Anitek dostalas oklaska za troske!!!!! a ja uwazam i to bardzo!!!! obiad zrobilam i leze a teraz ide jesc:P

No cisnienie w normie masz przez leki nie odstawiaj sama bo znow Ci skoczy Kochana. Uwazaj tam na siebie 🙂
ja uciekam bo Moj wlasnie wrocil i obiadek bedzie za chwilke 🙂
do spisanka pozniej 🙂

• Mamusia
hej hej 🙂
Nie ważne jakie zabezpieczenie przed pomyłką byle by było skuteczne 🙂 Wiem coś o tym bo jestem dzieckiem,które mogło być podmienione w szpitalu 😞 Mój ojciec był wówczas w wojsku,bo wprowadzili stan wojenny.Mama sama była w szpitalu-odbierała nas babcia.Najpierw położna zwiozła windą dziecko i pyta babcię czy to ja a potem moja mama miała zostać zwieziona.Okazało się,że babcia nie dowidziała mojego nazwiska na opasce na szczęście jakaś znajoma,którą spotkała odczytała i okazało się,że to nie byłam ja.Dodam,że kiedyś nie można było mieć dziecka przy sobie.Baaa...nawet rodzina nie oglądała noworodków 😞

• Mamusia
anitek85 no wlasnie, dlatego mi sie balagan zrobil w glowie, najbardziej nie lubie jak mam cos poukladane a tu wyskakuje cos nowegoo jak filip z konopii 🙂) ewentualnie rzuce moneta 😉 albo pozostawie decyzje najbardziej zainteresowanemu : Victorkowi 🙂) Bo T. caly czas obstawia, ze SN jak tylko sie da, ale on to akurat w tej kwesti ma najmniej do powiedzenia 🥴

Dodi_W zamiast oklaskow powinna byc jeszcze opcja KLAPSKI i dalabym Ci 10 odrazu!! Zle sie czujesz, wyniki nie najlepsze, zimno w pizdu a Ty jezdzisz autobusami w ta i nazad z przescieradelkiem!!! wrrr!!Dobrze, ze przynajmniej z pozostalych zakupow sie cieszysz 🙂) a przesieradelko juz zostaw! moze podpasuje na przewijak 😉

• Mamusia
Witamy po przerwie 🙂
Wrocilismy wlasnie z Auchan i wiecie co ? Wkurzyłam sie bo miala byc promocja na pieluchy a tam dupa wielka. Zadnej promocji nie ma. Eh szkoda gadac !!
Kupilam za to staniczek jeszcze do karmienia i smoki do butelki 🙂

z apteki też juz przyszły zakupy dla Malego 🙂
czekam jeszcze za kurierem ktory mial byc o 17 stej a nadal go nie ma, odżuca mi polaczenia ehhhh ten cały GLS wrrrr

ale jak juz tak szłam to brzuszek ciągnąl że hej ...
kupilam jeszcze rybke wędzoną mmmmmniami 😁 Teraz Fifi szaleje :P

Moja psiapsióła jeszcze rodzi :/ Od 8 smej rano 😞 Marnie !

• Mamusia
Sibi, widzisz u mnie bylo od poczatku, ze raczej cc, bo po trzech poronieniach i nieciekawej historii plodnosci raczej robi sie cc ( wieksze ryzyko dla kobiety, mniejsze dla dziecka a ze szanse na nastepne gdyby cos nie poszlo bylyby niewielkie to tak czesto sugeruja lekarze, w tym moj) do tego maly byl do tej pory glowa do gory, i te rozchodzace sie spojenie. A teraz okazuje sie, ze maly sie obrocil, spojenie zatrzymalo sie na 8-9mm, wszystkie wyniki mam swietne... tak wiec, zobaczymy co natura wykombinuje 🙂)

• Mamusia
Klaudia ja tez z Auchan wrócilam , napisalam w poscie wczesniej o tych pieluszkach, ze byly po 14,99 chyba za 47 sztuk chyba, ale ja w koncu nie kupilam.

Jai_Ho wiem ze jestem nierozsadna troche, ale uwierz przez ten pieprznik w domu odechcialo mi sie siedziec i wolaałam sie przejechac cieplym autobusem , gorzej ze ludzi pełno wokół a ja boje sie zarazków i grypska.
Co do porodu to wiem ze dzieci urodzone SN sa troche bardziej wymeczone po porodzie, ale maja lepsza kondycje podobno, bo powoli przez okres porodu przygotowuja sie na przyjscie na swiat ,a CC niestety taki szok dla maluszka troche, nam pediatrzy i poloznicy na Szkole mówili o tym ze zawsze najlepiej SN, Ale to juz kochana Twoja decyzja 🙂

• Mamusia
Jai_Ho napisał:
Sibi, widzisz u mnie bylo od poczatku, ze raczej cc, bo po trzech poronieniach i nieciekawej historii plodnosci raczej robi sie cc ( wieksze ryzyko dla kobiety, mniejsze dla dziecka a ze szanse na nastepne gdyby cos nie poszlo bylyby niewielkie to tak czesto sugeruja lekarze, w tym moj) do tego maly byl do tej pory glowa do gory, i te rozchodzace sie spojenie. A teraz okazuje sie, ze maly sie obrocil, spojenie zatrzymalo sie na 8-9mm, wszystkie wyniki mam swietne... tak wiec, zobaczymy co natura wykombinuje 🙂)

Jai_Ho Ty kobieto 3 RAZY poronilas ??? jej ja nic o tym nie wiem, albo nie zarejestrowałam albo nie pisałas, widze ze jestes po przejciach 😞 przykro mi bardzo.
Masz oklaska na pocieszenie 🙂

W tych okolicznosciach to co innego jesli poród przez CC jest dla Ciebie bardziej rekomendowany, i od poczatku mialas je miec to chyba bym przy tym została,mała zmiana opini na ten temat 🙂

• Mamusia
Ja się dzisiaj uradowałam bo przyjechała do mnie przesyłka z artykułami dla mnie typu.majty,wkładki laktacyjne,herbatki oraz dla małego pojemniczki,termoopakowanie,wyroby higieniczne:laugh: Oj straszną radość sprawiają takie zakupki.Najbardziej spodobała mi się miseczka z matą samoprzylepną-nic się nie przesuwa tylko trzyma stolika 😆 ale to zakup taki na przyszłość:laugh:

• Mamusia
Dodi_W dziekuje 🙂 raczej nie moglas wiedziec, bo ja pisalam o tym jakos zaraz na poczatku jak tu sie zalogowalam,( to juz jakies pol roku!! 🙂) ) a wczesniej nie wchodzilam na zadne tego typu strony.
Dlatego mam chyba pierwszy raz w zyciu brak umiejetnosci podjecia szybkiej decyzji 🙂) Poza oczywistymi plusami SN, kusi mnie to, ze sie szybciej do siebie dochodzi. Zreszta zawsze moge sprobowac SN a w razie czegos zakonczyc na cc. 🙂)
ok. jak mowila Scarlet O´Hara z ,,Przeminelo z wiatrem" : ,, pomysle o tym jutro..." 🙂)

• Mamusia
Jai_Ho no wlasnie masz jeszcze czas, a okaze sie jak sie zacznie !! NA PEWNO bedzie dobrze czy tak czy siak 🙂

Kurcze to ja myślałam ze tez jestem juz weteranka na forum hihi bo od lipca chyba, a tu prosze bardzo okazuje sie ze nie uważałam na wszystkich lekcjach :P marny ze mnie uczeń :P 🙂

TITINKA ja czekam na wanienkę, gruby kocyk, buteleczkę i wkłady do wanienki, ale juz dzis nadane zostały kurierem wiec moze do piatku dojdą ,tez uwielbiam takie zakupki 🙂

• Mamusia
no widzisz Dodi a u mnie w Auchan nie było tej promocji na pieluszki - ale wszystko inne z gazetki było ;/ Wrrr

Kochane Moja Psiapsióla wlasnie urodzila Michell 🙂od 8 smej rana sie biedna męczyła. Mała zdrowa dostała 10 PKT i wazy 3450 🙂 Ale mamusia biedna i oszołomiona bo ją nacinali i teraz na przeciwbolowych jedzie :/ Ale super 🙂 A miedzy mna a byly 3 tygodnie róznicy 🙂 Ona termin na 11.01
Ale jej zazdroszcze !