Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
he he Darusia tak jakbym słyszała mojego, też panikuje, każe mi wszystko pokazywać co gdzie jest, żeby później znaleść, ale i tak znając zycie to nie znajdzie:P
Wczoraj sie jeszcze bardziej przestraszył jak mu powiedziałam, że mam iść na następną wizytę 26 stycznia jeśli do tej pory nie urodzę, tak powiedział lekarz, a mój na to TY MNIE NIE STRASZ 😁

• Mamusia
u mnie jest to samo hehehe
cos mnie zaboli a on taki wzrok przestraszony wez mnie nie strasz albo wez mnie nie denerwuj 🤢 🤨 normalnie czasem chce mi sie z niego tak smiac ale z jednej strony nie dziwie sie tym naszym mezczyznom wspaniałym martwia sie o nas i w sumie oni w takij chwili sa praktycznie bezradni...

Brzuszek szalal :P pewnie ze mozna bez bitej smietany 🙂 ja bita smietane to kupuja ta w aerozolu 🙂 i tak aby na bok na talerz daje :P
co do rozpisania na szklanki hmmmmm sama nie wiem :P ja mam taka miarke :P no a kostka masla ma cos ok 220gr musisz sprawdzic na opakowaniu 🙂 to tak polowe dajesz 🙂
szklanka zwykla ma ok 200ml wiec to tak mniej wiecej mozesz wziasc za miarke 🙂 zreszta kruszonka to musi byc taka zeby sie nie kleila do palcow wiec bedziesz widziec na oko 🙂
ja uciekam sie pakowac do szpitala :P bo codziennie sie za to zabieram i cos sie zabrac nie moge :P

• Mamusia
Anitek dobrze, że przypomiałaś o miarce, ale gaaaapppaaa ze mnie, przecież miareczka w domu jest, ale ja tak często gotuję, że nawet nie wiem co w domku mam 😉 Jutro sobie zrobię te jabłuszka, bo dzisiaj mam lenia i nikt mnie siłą z domku po jabłuszka nie wyciągnie,a wysłąć kogo nie mam, no chyba że kot się zgodzi i pójdzie do sklepu:P ale on też leniwy i śpi tak żeby go nie ruszać 😉
Darusia ja nie wiem jak to bedzie z tym moim jak ja rodzić zacznę,aż się boję jak on mnie do szpitala zawiezie, żeby tylko wypadku nie spowodował. Dobrze, że daleko nie mam, jedna krótka prosta i już w szpitalu jestem 🙂

• Mamusia
iwiokej ja się pakować miałam już przed Nowym Rokiem, ale jakoś nie chciało mi się, bo i tak wszystkiego nie mam. Miałam sobie kupić brakujące rzeczy, ale jeszcze nie kupiłam, natchnienia brak 😉 a na dzień dzisiejszy mam to gdzieś jak zacznę rodzić to niech się mój martwi i dokupi to co trzeba:P

No i zonk z pakowaniem :P progres wynosi jakies 30% spakowanej walizki. Moj wszystkie kosmetyki itd schowal pod lozeczko a przeciez ja teraz tego targac nie bede musze poczekac az wroci z pracy :P
ale ciuszki dla Olafka juz mam spakowane 🙂 i tak mysle ze jeszcze dokupie moze z 3pary spiochow z dlugim rekawem bo tak jako malo mam 😞
ale podjade dzisiaj i zobacze co maja i tak musze jeszcze jakies pranie zrobic bo kolezanka da mi pelno ciuszkow 🙂 choc ona ma kilka malych a reszte takie 6-9 🙂
ja tez mam jakiegos lenia i nic mi sie nie chce. Polozylabym sie spac ale ja dziekuje jak znow sie tak bede meczyc jak w nocy.
wiec wole nie spac w dzien.
patrze na balagan w kuchni i mi sie odechciewa 😞
ale zabiore sie za sprzatanie w kuchni dopiero jak zaczne gotowac obiadek :P a dzis zeberka w sosie BBQ puree i ogor w occie :d Mmmmmm na sama mysl robie sie glodna :P

A co do pakowania to ja wole to zrobic sama bo z facetami to nigdy nie wiadomo zreszta Moj by nie mial pojecia jakie ciuszki pakowac :P a nie chce sie pozniej stresowac ze bede musiala dzwonic ze szpitala bo nie mam tam czegos...wiadomo nerwowka bedzie i tak i latwo mowic teraz jak sie siedzi w domciu i do porodu jeszcze troszke a w momencie skurczy itd watpie ze bede w stanie racjonalnie myslec a do tego zachowac spokoj :P wiec wole miec wszystko dopiete na ostatni guzik 😁

• Mamusia
Wiem, że to leń przezemnie przemawia:P ale mam nadzieję, że w końcu wezmę się w garść i może uda mi się spakować, a jak nie to...........hi hi. Narazie leję na to, ale jak sobie pomyślę, że mój będzie mi później ględził, że niby jak ja mogłam do tego dopuścić i nie kupić tego czy owego, to już mi niedobrze:laugh:
Ale w razie czego już mam wymówkę, zwalę wszystko na jego córeczkę kochaną i że za wcześnie się na świat pchała:P gorzej jakby miała urodzić się w terminie, ale do tego czasu też coś wymyślę jeśli się nie spakuję 😉

Wlasnie wstawilam sobie zapiekanki :P bo mialam jeszcze usmazone pieczarki i bagietki od wczoraj :P a co tam do obiadu jeszcze jakies 3godz wiec padlabym z glodu a dzis tylko platki zjadlam i kinder czekoladki :P

• Mamusia
Witam mamusie!!!!Tak na chwilke bo dzis mam troche roboty ale w domciu na szczescie bo na dworze zimno jak..... Widze ze u was pakowanie??? Ja stanelam i nawet w polowie nie jestem 😉 Moj maz tez ciagle pyta czy juz torba spakowana a ja mu na to : A WYJEZDZAMY GDZIES KOCHANIE?????? I po temacie haha. :laugh: Biedak martwi sie ale damy rade. Noc mialam okropna!!! Wcale nie spalam a maly mietolil sie w brzuchu i widze ze z nocy sobie robi dzien choc on caly czas w ruchu. Az boli nieraz. Nawet przewrocic sie na druga strone nie moge bo brzuch tak ciagnie. I tak sie meczylam do 6 rano po czym zasnelam na 2 godzinki. 😮 Do tego ukruszyla mi sie dzis czesc koronki za ktora dokladnie w styczniu rok temu zaplacilam w Polsce 3 000zl.!!! W tym byly 3 a w Niemczech tyle chcieli za jedna. Masakra!!! Wielce porcelanowa!!! Ale jestem wsciekla!!! 😠 Jak nie urok to sraczka. Do tego caly dzien cos jem i juz wmucilam cala czekolade!!! Ide konczyc robic golabki bo juz znowu glodna jestem a maz za pol godzinki wraca.Apetyt to ja mam niezly ostatnio 🤪

• Mamusia
Powinnam chyba dostać kopa w d......na rozpęd:laugh:
A to Ty Anitek też się nie spakowałaś? a myślałam, że bardziej systematyczna dziewczynka jesteś:P i nie tłumacz się tutaj, że niby 33 tydzień jesteś 😉 Ja to przynajmniej tylko przed Nowym Rokiem się pakowałam, a Ty to słyszałam też po Nowym Roku:P
Dopiero mi będzie wstyd jak teraz napiszesz, że się spakowałaś 😉
Ja obiecuję, że w przyszłym tygodniu to zrobię, możecie mnie sprawdzić 😁

No ja juz mam jakies 30% czekam az Moj wroci z pracy bo chcialam spakowac reszte ale wszystko jest pod lozeczkiem a ja nie bede tego targac bo za ciezkie.
Wlasnie jem zapiekanki i nawet na wage nie wchodze bo mnie lekarz zamorduje :P

No wlasnie a te pampersy jejkus jejkus ja jak je pakowalam i zobaczylam jakie to malenkie to az cos 🙂 Bozzzze takie cuda Malusie Kochane 🙂
Aaana no to niezle tyle kasy wydac no a nie ma na to gwaranacji zadnej?
a ja te zapiekanki zjadlam z ketchupem i oczywiscie majonezem i jak tu nie tyc :P a slodycze no coz Moj sie smieje bo aby papierki widzi :P
no ale coz poradzic 😁

• Mamusia
Dobra, dobra Anitek, mąż hi hi
Ja też mogę powiedzieć, że mam 30% torby spakowanej, bo w szafie leżą obok siebie 2 koszule i szlafrok 😁, a mąż mnie jakoś nie zachęca:P
Wystarczy, że pokój małej sprzątamy od soboty, ale obiecaliśmy sobie, że w tą sobotę dokończymy:P
Jak dalej bedziemy ruszać się jak dwa ślimaki, to zginiemy z małą marnie 😉

• Mamusia
ruszymy się na dobre pewnie jak już zacznie nas brzuszek mocniej boleć i zauważymy że brzuszek się obniżył 🙂
o mój już jedzie do domku, no to jedzonko pyszne znowu będzie w lodówce,dziewczynki ja zauważyłam że strasznie chytra i łakoma się zrobiłam, kiedyś jak coś dobrego jadłam to zawsze pół na pół z moim a czasem nawet jemu 3/4 , a teraz to patrzę żeby sama wszystko zjeść , a jak już obaczy że coś jem to spytam od niechcenia czy też chce ☺️

No wlasnie mowilam ze poszlam pakowac torbe no i spakowalam ciuszki Olafka niektore kosmetyki co byly na wierzchu i pampersy i czekam na Niego bo juz nic wiecej nie dam rady dopakowac. poza tym wyglada na to ze chyba bede musiala wykopac walizke spod lozka bo raczej nie zmieszcze sie w ta torbe co mam teraz 😞
a jeszcze swoje rzeczy tam musze dolozyc 😞

• Mamusia
anitku mam ten sam problem ale pom,yslałam ze narazie wezme do szpitala te rzeczy ktore sa najbardziej potrzebne w czasie skurczy i zaraz po porodzie a potem Mariusz mi dowiezie reszte... tez tak mozna 🙂 tylko ja juz sobie to wszystko przygotowałam bo on nie wiedziałby co wziac :P