Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dodi ten co ja mam jest taki jak ten 05 dokladnie ta kolorystyka i wlasciwie jest identyczny ale chyba lzejszy jesli sie nie myle! mnie babka wlasnie porownywala w sklepie tako i ten moj i byly identyczne ale cena inna
a parasolke mam wlsnie od tako 🙂 [img size=160]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/images_5_zmniejszacz_pl_169.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Brzuchatki!

ja dzisiaj tryskam energią - w końcu po ok 7 miesiącach WYSPAŁAM SIĘ!!!!! 🙃 :laugh: 🙃

gdybym nie była taka ciężka skakałabym z radości!

pies na wakacjach z dziadkami więc nie musiałąm się rano zrywać żeby go wysikać, męża się pozbyłam bo jest chory i w końcu przespałam całą noc!! jupi!! 🤪

• Mamusia
widzę że karuzele na tapecie - ja też jeszcze nie mam ale liczę na rodzinkę jak nie kupią to wtedy zacznę szukać i na pewno będzie na pilota - to ponoć zbawienie dla niewyspanej mamy - nie musisz wstawać tylko naciskasz guzik w pilocie i dziecko ma radochę a Ty dodatkowe kilka minut snu 🙂

• Mamusia
SUPER ta karuzelka, ja tez musze kupic, choc sie zastanawiam czy ktos na prezent nie przyniesie, bo moi znajomi sie pytaja co kupic dla dziecka.

A wózek mam nadzieje ze bedzie ok, mi nie przeszkadza jesli jst troszke cięzszy niz inne, mam winde w bloku, mimo ze tylko 3 pietra, i wszedzie chodniczki wiec dam rade,a zreszta zobaczymy jak cos bedzie nie tak to za jakis czas kupie samą spacerówke najwyzej lepszej firmy i juz 🙂

uciekam troszke do kuchni, powoli sie biore za żeberka 🙂 do pozniej 🙂

• Mamusia
z tego co wyczytalam na tej aukcji to jest 10 kg konstrukcja + 6kg gondola. moj w calosci wazy 11 kg

nie wiem Martuś od czego zalezy cena pojecia nie mam!! ja wzielam za pobraniem
http://www.allegro.pl/item827818854_fisher_price_karuzela_misie_projektor_pilot_gratis.html

Aaana Ty spryciaro:P
Też cichaczem liczę, że ktoś się zlituje nad naszym budżetem i będzie tak wspaniałomyślny, że kupi Igorkowi karuzelę 🙂 ale wolę już ewentualnie upatrzyć sobie jakąś, bo w razie gdyby przyszło Nam ją kupić, to pewnie nie będę miała czasu na szperanie w necie 🙂 No i koniecznie z pilotem! Szwagierka przekonała mnie do niego 🙂

• Mamusia
witamy po przerwie 🙂

Dodinka co do karuzeli to Sibi ma kupiona ta z fisher Price z projektorem ale jest srednio zadowolona bo ten caly projektor bardzo slabo swieci. Tzn musi byc calkowita ciemnosc. No i druga sprawa to cena...
Ja kupilam tez z projektorem ale moj jest taki ze nie musi byc calkowitej ciemnosci i widac gwiazki i ksiezyce w calym pokoju a nie tylko na suficie.
Ponadto bardziej mi sie w moim podobaly pluszowe zabaweczki 🙂

a co do wózka to ja mam taki 🙂 Jak narazie to jestem zadowolona, nie wiem jak sie sprawdzi z Dzidzia w środku. Ale polegalam na opinii innych, no i sama zadecydowalam ze wybieram wlasnie ten. Cena przystepna i wszystko ma. [img size=350]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/p5-68f0b5bb4c6bd074e1634b7b26ffcd4e.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
jak juz bede wszystko miec gotowe to Wam zdjecia powstawiam 🙂

a mebelki juz prawie prawie gotowe :laugh:!!!!!!! jezu jak ladnie sie robi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzis mnie naszla ochota na anlesniki z dzemem i zaraz sie za nie biore - mniam

uciekam kochane

do pozniej

• Mamusia
Dodi cofnelam sie do linka z Twoim wozkiem 🙂
Ten moj to praktycznie dokladnie to samo co Twoj tylko tak jak Martuś wspomniala nie mialam za duzego wyboru koloru wiec zdecydowalam sie na Babyactive Jet no i cenka ciut niższa o 50 zl 🙂 Wybralam opcje z wszystkimi kolami pompowanymi 🙂

Tu link do mojego sprzedajacego 🙂
http://www.allegro.pl/item870980338_wozek_babyactive_jet_picasso_2009_3_w_1.html

A karuzelke kupilam na allegro taka 🙂fiu fiu ale się obżarłam 😁 [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/ka.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Klaudia a czym się tak objadłaś?? ja za to opiłam się mleka prosto z lodówki:P tak mnie czasem nachodzi na mleko, wypijam wtedy pół kartonika albo i więcej 🙂

Nie wiem co z tą karuzelką zrobić, czy zamówić czy się wstrzymać ehh.. same dylematy..

A jaką macie dużą ceratkę pod prześcieradło do łóżeczka?

Moje szczęście pojechało po paczkę z ciuszkami dla Synusia, ciekawe co w niej będzie?? się doczekać nie mogę:P

• Mamusia
no niestety nie ma Martus, no ale dla mnie to nie problem bo i tak do Dzidzi bede wstawac 🙂

a jak bede miec wszystko az tak zautomatyzowane to sie roztyje na amen 😁 i dupska w ogóle nie rusze :P

aaa na obiadek Mama gulasz zrobila z pyzami i buraczkami 🙂 Mnnnim zjadłam 6 pyz i słoik burakow 😁

a ceratki jeszcze nie mam pod przescieradlo bo stwierdzilam ze i tak Malego nie bede przebierac w lozeczku a przelać pampersa nie da rady :P

• Mamusia
Hej hej 🙂
Widzę,że na tapecie temat wózków i karuzelek 🤪
Ja wózio mam już w domku od miesiąca(niestety złożony a na obecna chwilę nawet nie mam gdzie go rozłożyć,więc nie zrobię zdjęcia) To TAKO Jumper X - jestem bardzo zadowolona a jak się sprawdzi to zadam relację za jakiś czas 😆
A co do karuzeli to widzę,że mamy podobny gust bo tez przeglądałam te z Fisher Price z projektorem i pluszowymi misiaczkami:laugh: Bardzo słodko wygląda.Jeszcze nie zakupiłam ale na allegro zauważyłam,że można odkupić taką niby używaną w drodze licytacji lub najtańsze za 119zł

W sumie Klaudia to masz rację i z ceratką i z pilotem 🙂
Znaczy na karuzele to i tak z pilotem się uparłam:P
ale żeby przesiusiać pampersa to nie pomyślałam, że przecież takie maleństwo nie da rady 🙂 a więc zakup ceratki zostawię na zaś 🙂

• Mamusia
A tak z innej bajki to jestem po wizycie lekarskiej.
Mały rozwija się prawidłowo,właściwie przybiera na wadze a waży już 2250g-co tu się dziwić,że stałam się jakaś niegramotna i ledwo się ruszam 😉 Gorzej ze mną,bo mam zalecenie aby więcej leżeć,gdyż nieznacznie skróciła mi się szyjka macicy i mam starać się aby mały nie pojawił się na świecie w styczniu 😞 Baa...do tego twardniejący znowu brzuch-to jest syndrom skurczy,które mam liczyć.Jeśli jest mniej niż 10 na dzień to jest ok w przeciwnym razie wołać o pomoc.W razie konieczności wyląduję wcześniej w szpitalu.Nie urywam,że się zmartwiłam 😞 no ale jak mus to mus-przecież to dla jego dobra 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
Jak zwykle mnostwo tematow i jeszcze wiecej stron do czytania, ale kazda info sie przyda.
Ja dzis mega wyspana, 8h bez przerwy! 🙂) a teraz przy czytaniu postow wciagnelam 1kg mandarynek i juz czuje, ze zadrapie sie na amen, ale organizm wola o wit.C codziennie. A teraz korzystajac z pieknej pogody ( mrozik+slonce) ide z kawka sie werandowac 🙂) bo dzis juz wszystko mam ogarniete, T. poza domem, wiec luz na max. 🙂)
TITINKA grunt, ze z malym wszystko ok. a Tobie tego lezakowania to juz tak duzo nie zostalo. Dasz rade i sie oszczedzaj a nie bedzie powodow do niepokoju! 🙂 Trzymam kciuki!

• Mamusia
Dzięki Jai_Ho za słowa wsparcia 🙂 też się tym pocieszam,że to tylko 3 tygodnie a potem niech się dzieje co chce 🙂 Fakt faktem od kiedy siedzę w domu na L4 to mnie skręca a teraz to łóżko wręcz mnie odpycha,ale współczuć można tylko dziewczynom które dla swoich maleństw leżakują całą ciążę-jestem pełna podziwu dla nich 🙂
Kiedyś pisałam,że marzy mi się aby Filip pojawił się 12 lutego,a teraz muszę się starać aby do tego lutego jeszcze sobie pomieszkał w mym brzuszku

• Mamusia
hej brzucholki
mam dzisiaj do was pytanie i nie ukrywam, że bardzo licze sie z waszym zdaniem....a więc,
nie kupiłam jeszcze wózka dla mojej małej 😞 totalnie nie wiem jak się do tego zabrac i na co zwrócić uwagę, żeby wózek był funkcjonalny , praktyczny i oczywiście ładny, wypatrzyłam sobie taki wózek http://www.allegro.pl/item880445836_super_wozek_focus_nowalex_fotelik_wysylka_grati.html
bardzo podobaja mi sie kolory tych wózeczków ale nie wiem czy będzie praktyczny, mieszkam na parterze więc nie bęzie problemu z noszeniem ale co dalej???
co o nim myślicie?
licze na was brzucholki !!pa 😘

• Mamusia
TITINKA dokladnie dramatem byloby lezec np.6 miesiecy w dodatku w szpitalu 🤢 a tak, to pomysl sobie, ze to prawdopodobnie ostatnie takie slodkie lenistwo i nicnierobienie w zyciu, a przynajmniej w ciagu kilku najblizszych lat..czas na ksiazki, filmy, ,,brzuszek" i patrzenie jak rosna paznokcie 🙂) chociaz Cie doskonale rozumiem, ze czasem az nosi... do konca stycznia nogi scisniete! 🙂)

• Mamusia
mar2803 chyba dwa dni temu dziewczyny kolejny raz przerabialy temat wozkow i wioski nadal takie same, kazda mama kieruje sie swoim doswiadczeniem lub intuicja lub mozliwosciami finansowymi, bo to jednak spory wydatek, ale kluczowe rzeczy na ktore kazda zwraca uwage:
-waga
-amortyzacja ( w tym Twoim nie widzialam ani amortyzatorow ani pasow a samo okreslenie, miekkie zawieszenie nic nie mowi)
-kola piankkowe czy pompowane
-cicha buda
-materialy i atesty
-wielkosc gondoli i mozliwosci skladania, rozkladania, ustawienia do kierunku jazdy lub do ciebie.

a pozniej to juz cala reszta detali 🙂) ale fakt, kolory maja ladne i model tez fajny 🙂

• Mamusia
hejka 🙂
ja dzis miałam wykłady jestem wykończona 😞 😞 pipka mnie juz tak boli i w ogole kosci biodrowe i miednicy koszmar 😞
ja wózeczek kupuje po porodzie bo teraz troszke mamy wydatków 😞 a pozniej kaski przybedzie ale ja biore atlantic espiro 🙂
dopiero gotuje obiadek 🙂 pyszny rosołek mmm jakos mnie tak chec na niego naszła 🙂