Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no dokladnie Andzia 🙂 U mnie jak się dowiedzialam o ciąży to sie trochę obawiałam no bo slub zaplanowany mieliśmy na ten rok no i wiesz ja 23 lata troche się obawiałam co powiedzą rodzice. No ale moja pierwsza ginekolog tylko powiedziała że " Niech sie Pani cieszy że moze miec dziecko , bo połowa moich pacjentek ich mieć nie moze " Wiec też Bogu dziekuje ze dał mi to szczescie 🙂

Ogarnięta 🙂

Andzia wczoraj była u mamy w pracy i zaczepiła mnie jej koleżanka i mówi do mnie: "jak ładnie wyglądasz itp. itd." ja do niej dziękuję ale się tak nie czuję, już popuchnięta jestem" a ona mi: "dziękuj Bogu że możesz być tak popuchnięta, ja całe życie tak mocno marzyłam i nic z tego" i zrobiła taką smutną minę. Głupio mi się zrobiło strasznie!! Każde nasze cierpienie warte jest naszych bobasków 🙂!!

• Mamusia
Klaudia 23 lata to idealny wiek. Ja to myslalam ze 30-tka mnie dopadnie i jeszcze nie bedzie nic. Nie moglam sie zdecydowac. Przez lata bralam tabletki antykoncepcyjne i odstawienie ich to jak dla mnie nie byla latwa sprawa. No i w wieku 27 lat dzidzia. I dobrze ze sie zdecydowalam je odstawic.:laugh: A mimo to ze juz chcialam to jak zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny to sie strasznie poryczalam i ze szczescia i ze strachu a moj mezus przeszczesliwy!!! To duzo daje jak sie widzi ze facet tak sie cieszy. 🙃

• Mamusia
Candy Monka i wlasnie o to chodzi. To straszne. Moja znajoma probowala 10 lat i przez te 10 lat lekarze tlumaczyli jej ze jest bezplodna. Zalamala sie dziewczyna ale mimo to nie odpuscila i po tych 10 latach zaszla w ciaze. Lekarze byli w szoku i mowili ze natury nie oszukasz. A nastepna tu znajoma tez na pierwsze dziecko zdecydowala sie w moim wieku. teraz ma 35 lat i od 2 lat staraja sie o drugie dziecko. Wkoncu ostatnio poszla do lekarza i sie okazalo ze ma bardzo malo zenskich hormonow. Leczenie potrwa dlugo a jak bedzie??? Nie wiadomo. Masakra jakas. 🥴

• Mamusia
Andzia mi też pomogło to w zaakceptowaniu mojego odmiennego stanu. Szczescie i troszkę zaskoczenia ze strony Meża 🙂 Aż się lezki w oczach pojawiły. Super 🙂 Pelni szczescia nie mialam bo sie obawialam stony rodziców no ale jak sie pozniej okazalo - nie musiałam 😁
teraz się cieszą i czekają zniecierpliwieni na pierwszego wnuczka 🙂 Tata dumny bo podtrzyma ród ale w sumie wolał abym miała dziewczynke 🙂

Aaana dostaniesz oklaska za 4 godziny 🙂 Gratuluje dotrwania 😁

Monka wlasnie trzeba dziekować że sie w tym stanie może byc 🙂I to co napisalas na koncu jest kwintesencją całej tej rozmowy 🙂

a wkurzac przy Dziecku to bedziemy sie jeszcze nie raz 🙂

• Mamusia
aaana tez dostaniesz oklaska odemnie 🤪 ale za jakies 5 godzinek 🙂
dokładnie dziewczyny jak słysze o sytuacjach w ktorych ludzie staraja sie o dzieci przez kilka albo kilkanascie lat to mnie przeraza albo jak wcale nie moga miec, nie potrafie sobie wyobrazic jak to jest kiedy kobieta nie moze poczuć w sobie nowego życia jak rośnie, jak kopie nozkami jak sie wierci w brzuszku a potem ujzec je na swiecie... 😞 straszne, moja ciąża była nieplanowana ale teraz jestem taka przeszczesliwa ze gdybym wiedziała jak to jest miec w sobie taki skarbek to na pewno bym ja juz zaplanowała 😘 😘

• Mamusia
Ja obiecalam sobie ze nie bede narzekac na nic jesli po badaniu prenatalnym z wod plodowych wyjdzie ze nasza kruszynka jest zdrowa. 🙂 Nic wiecej nie chcialam i o niczym wiecej nie marzylam. Tyle nocy przeplakanych i prawie 4 tyg czekanie na wyniki. Oj jak sobie wspomne. I udalo sie wiec podnosze dupsko i ide wlaczyc pralke. 😉 Ja to bym dzis zjadla udka pieczone,kartofelki i swieza salatke z pora. Jejku ten moj apetyt!!!!! Dziewczynki bierzemy sie w garsc!!!!! 🙃 🤪 Wzielam wit. C i nie bede sie nad soba rozczulac!!! 😁

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!
my noc miałyśmy średnia, bo po 2 obudziła mnie ogromna zgaga i tak męczyła ok godziny niestety nic nie pomagało, ale pochodziłam troche po domku i chyba ze zmęczenia w końcu zasnęłam 🙂
czytałam Wasze posty i połowę zapomniałam co przeczytałam ☺️ jakaś ostatnio jestem rozkojarzona 🤢
Darusia pewnie juz niedługo zobaczysz córeczke 🙂
gratulacje ujrzenia czopa 🙂
kilka zWas jest zaziębiona, przykro mi kurujcie się , żebyście na powitanie Waszych kruszynek były zdrowe 🙂
anitek a możesz poprosić kogoś innego żeby zbadał Ci ciśnienie, bo według ciebie nie jest tamta pani wiarygodna
a poza tym to wszędzie są konowały, nie tylko u nas w PL

• Mamusia
hej hej 🙂
kurcze widzę,że zaczęło się odliczanie:laugh: baaaa niektóre z nas to już na godzinki mogą przeliczać 😉
Ja też nie mogę się już doczekać choć wiem,ze dobrze dla małego jeśli jeszcze troszkę pomieszka sobie we mnie 😁 Mój mężuś wczoraj układając się do snu rzekł,że też by już chciał zasypiać w większym gronie 😆
Dzisiaj mam wizytę u lekarza i jakoś dziwnie się stresuję-ostatnio zalecił mi wylegiwanie się aby wytrwać do końca stycznia.Wtedy mnie to przeraziło a tu ot tak już prawie koniec stycznia 🙂 No ale leżenia to mam już dość 😉

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
czasu na pisanie jakos malo,ale staram sie czytac na biezaco 🙂

dziwnie duzo spraw sie porobilo do zalatwienia, a chce miec spokojna glowe jakby cos juz mialo sie dziac 😉
do tego, moje Kochanie jest chore, i jak kazdy szanujacy sie facet umiera prawie przy temp. 37,5"C 🥴 🙃

Madziula i sibi... dzieciaki PIEKNE!!! GRATULUJEMY!! i chyba pierwszy raz w zyciu poczulam szpile cholernej zazdrosci 😉 Ja tez juz chce Victora, tak na zywo!!! a moj T. jak patrzyl na zdjecia Waszych maluchow to chyba sie poplakal, bo patrzyl, dumal i .... zniknal w lazience ... 🙂)

tak poza tym to na szczescie nowych dolegliwosci brak, do straych sie przyzwyczailam, wiec nie ma co sie rozczulac 🙂)
A w nocy mialam skurcze, ale takie cwiczebne tylko 🙂)

• Mamusia
nikoś jako ze pierwsza napisałaś o 37 tygodniu dla Ciebie najpierw oklask 🙂, aaana dostanie później,

na zupkę wszystko gotowe, pokrojone, tylko wrzucać w odpowiednim momencie 🙂

aaaa i moja mama się nade mną zlitowała i zabrała Wiktorię do siebie bo już mi nerwy puszczały siedzieć z nią tak na okrągło w domu uffff