Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aha zapomniałam-byłam wczoraj na tej konsultacji z anestezjolog.Taka rozmowa "pitu-pitu":P O przebytych chorobach,o trwających,o dolegliwościach,waga,wzrost i jak to ma niby wyglądać 🙂 Nic ciekawego.Babol niezbyt miły i jak czekałam na ginekologii to tam same takie wredne babole były 😠 Na szczęście jak kiedyś byłam piętro wyżej na położnictwie to były takie przyjazne 😆 Baaa...w końcu szpital też ma określenie " 😜rzyjazny dziecku" więc personel też taki być powinien 😆

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
przed pierwszym porodem u mnie skuteczne było krecenie biodrami i przysiady...już o tym gdzies wspominałam...a teraz chyba bedzie to chodzenie bo jak w weekendy polatam po sklepach to zaczynam źle sie czuć i mam akcje brzuszkowe,bóle,kłucia itp.

Monka aż strach pomyśleć co Ty jeszcze wydumasz:laugh:
mówiłaś ,ze czekasz do terminu więc nie kombinuj:P

• Mamusia
Titinka mój tez niby przyjazny dziecku, ale jak ostatnio dzwoniłam czy skierowanie znowu będzie potrzebne, bo jedno mi zabrali na patologii jak byłam, a teraz idę 9 na konsultacje, to baba stwierdziła, że już nie ma siły i słuchawkę dała innej lekarce, mam nadzieję że na nią nie trafie, a ona byłą z patologi to raczej nie
oby na położnictwie były milsze, ale jak byłam na patologii 25 styczna i to były ok babki, to zależy jaka zmiana, pewnie

• Mamusia
No fakt coś w tym jest 😞 Matka a dziecko to nie to samo 😞
Mam nadzieję,że one się nie przemieszczają i te z ginekologii siedzą na ginekologii a z położnictwa na położnictwie 🙂

No i u mnie pojawił się problem taki,że albo się rodzi na zasadzie hybił-trafił na kogo padnie.Czyli mogę rodzić przy innym lekarzu niż mój i położnej nie tej z którą jestem niby w stałym kontakcie 😞 Albo jeśli zdecyduję się mieć położną na moje zawołanie(czyli ściągnę ją do szpitala nawet jak nie będzie miała dyżuru)to taka przyjemność kosztuje 810zł i sporządza się wówczas umowę(opłata po porodzie do kasy szpitalnej) 😞
I to najprawdopodobniej wejdzie w życie na dniach a do tej pory można było się umówić z położną a ewentualne jej wynagrodzenie było uzależnione od zasobu mojego portfela i chęci
Co o tym myślicie?I jak byście postąpiły w takiej sytuacji?

TITINKA napisał:
Jak to nie pachnie??
A to te zabiegi mają przyspieszyć całą akcję porodową tak? 🤔
Ale jest tych sposobów-schody(nie mam ich zbyt wiele)seksik(mój mężuś boi się od kiedy lekarz kazał mi się oszczędzać-tylko to było do końca stycznia,póki co mamy luty a on nadal strachliwy)teraz masaż(pewnie też przyjemny-szkoda,że bezzapachowy)
co tam jeszcze polecacie?:P

Masaż sutków,wypad na zakupy dużo ruchu;-)mnie wystarczyło iść na kilka godzin na zakupy i w nocy dostałam skurczy.

• Mamusia
no ja też nie dam, ale chciał bym się dowiedzieć ile kosztuje sala pojedyncza z możliwością snu partnera, bo u mnie w szpitalu jest taka możliwość, więc jak by nie było za drogo to chciała bym z tego skorzystać 🙂
a 9 idę na konsultacje, to się wszystkiego dowiem , muszę sobie listę pytań zrobić, bo jak znam siebie połowę pytań zapomnę 😁

iwiokej u mnie taka sala kosztuje 350zł.

kurcze chciałam się wykąpać i nie mogę 😠 😠 najpierw nie ma ciepłej wody a teraz pomarańczowa leci..co to ma być kurde!!!! 😠 😠 😠

• Mamusia
Ha ha witamy w koncu po ciężkich trudach z dorwaniem się do internetu 🙂
U nas po wizycie u ginka tylko 1,5 cm rozwarcia 😞 Niestety w ciągu 2 tygodni posunęło się o całe 0,5 cm ah ah normalnie żółw jest szybszy 😁
My tylko na chwilke bo zanim dojade do domku to jeszcze chwila minie 🙂

WIELKIE GRATULACJE DLA NASZYCH MAMUSIEK 🙂 ANITKA I ANDZIA GRATULUJE WSPANIALYCH SYNKOW 🙂

• Mamusia
Mam zdjecie Olafcia wiec sobie zobaczcie 😁 Jak uda mi się wkleić bo jak nie to dopiero w domku 🙂

Tak Monka Dziekuje bardzo bardzo 🙂 Bylas moim jedynym zrodlem informacji 😁 Lap oklaska 🙂 [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/image1.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />