Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej dziewczyny
u nas chyba kryzys 3go tyg bo mała nie chce w ogóle spać - chodzimy z mężem jak 2 zombiie - nawet pies niewyspany a po ostatniej akcji młodej gdy ryczała długo biedak tak się zestresował że pawia puścił! Klaudia a jak pies u Ciebie? Fifi boooski i na prawdę duży! jestem pełna podziwu dla ciebie że go SN urodziłąś - szacun!

Anitek 21kg...!! więc jest nadzieja i dla mnie jak na razie w nic nie wchodzę :/
a powiedz mi jeszcze czy masz jeszcze pokarm - jak zakończyłaś laktację?

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
z okazji dnia kobiet mam nowego kompa i coś nie mogę zmniejszyć :/ popróbuję jeszcze później

aha Domiś ma na psitce czerwone krostki które nie reagują na żadne kremy to nie odparzenie tylko ktostki kt nie chcą się goić - czy któraś może miałą to to ? no i co to???? dobrze że jutro przychodzi położna bo martwię się ...

• Mamusia
Dziekujemy za komplementy 🙂

Aaana ja w sobote wędruję do swojego domku bo jeszcze u mamy jestem i dopiero zacznę walkę z psem 🙂 Zdam relacje napewno 🙂Mam nadzieje że i Mały się zaklimatyzuje szybko w swoim domku.
co do tych chrostek to Mój mial na pupce takie czerwone lekko wypukłe kropeczki i połozna powiedziala że to wina przetarcia tymi chusteczkami nawilżanymi i kazala myc pupę wodą przegotowaną.
I chyba miała racje bo kilka dni temu znów użyłam tych chusteczek i znowu miał kropeczki.
Co do Filipa fakt mega cięzko się Go rodziło 🙂

Martus nie zazdroszcze noszenia na rączkach, niestety u mnie też nie zawsze chce zasnąć odrazu i trzeba ponosić tyłeczek 🙂
A balagan sie ogarnie 🙂

Aaana ja zaczelam odciagac pokarm 2razy na dobe ale nie do konca bo jak odciagniesz do konca to jeszcze wiecej moze byc i tak pare dni pozniej raz na dzien i po tyg zaniklo wszytsko 🙂
no i zonk wzielam kompa maly sie juz budzi 🤨

wtrace sie... u mnie na wizycie na 2tyg malego był pediatra i powiedzial to co klaudii, zeby pupe myc woda a ograniczyc chusteczki nawilzane.
własnie wyszla polozna, mowi ze mały super rosnie, ma sliczna gladka skore i ze fajny chlopak jest 🙂 tylko kupki nieco luzne i moglyby by bardziej zolte. jak bedzie ich wiecej niz 10 na dobe to mam isc do kontroli do lekarza..
maly dostal wlasnie czkawki..biedak sie meczy bo cyc mu w tym nie pomaga 😞

• Mamusia
dzięki dziewczyny za odp - odstawiam chusteczki od małej dupeczki - będzie tylko woda

aAnitek dzieki za radę ad laktacji - ja się trochę męczyłam myśląc że jakoś ją rozkręcę ale nadal max 30-40ml z 1 cyca a to dla mojego żarłoka zdecydowanie za mało. Mam wrażenie że takie mieszanie jej w głowie - raz cyc raz smoczek i w brzuszku różnych pokarmów nie jest najlepsze więc ile mam tyle jej jeszcze dam ale będę starała się powoli przechodzić na sztuczne

• Mamusia
czesc 🙂

u nas dalej wszystko po staremu, czyli ok. z tym, ze mlody jakos czesciej sie budzi w nocy... no coz, sluzba nie druzba 😉
wczoraj bylismy na urodzinach u babci i Victor zaserwowal swoj usmiech ,,nr.5" 🙂) babcia juz ,,kupiona" teraz sie smiejemy, ze musi testament zmienic 😉. Na szczescie na uprzejmosciach sie konczy i nikt mi sie nie wtraca do zycia i dziecka (ale tez nikt nie pomaga).

A i wazylam sie wczoraj 😲 😠 zostalo mi jeszcze 6-7kg do zrzucenia, aby wrocic do wagi sprzed ciazy( 55-56kg) a teraz obawiam sie bedzie najtrudniej, bo juz wode chyba cala nocami wypocilam, dziecko na zewnatrz, wiec chyba tylko tluszcz zostal 🤢

pozdrawiamy!! 🙂) [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie026.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

witaj Jaiho! brakowało mi Twojego optymistycznego akcentu 🙂 zaglądaj tu częściej! łap oklask!
Victor to naprawdę śliczne dziecko. A! i widzę, że piórka Mu na głowie sterczą jak mojemu Synusiowi 🙂 pozdrawiam

• Mamusia
ale tu pustki
mala zasypia u mnie na klacie a ja uziemiona-chyba tez chuste kupie

a to raz jeszcze my ale to bylo tydzien temu [img size=169]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/duet.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
hej 🙂

Aaana sliczna fota 🙂

Jai_ho Viktor boski 🙂

ja dzis zapisuje mała do pediatry na jutro, strasznie jeczy, chyba cos ja meczy, wlozylam jej czopka moze jej pomoze, najlepsze jest to ze kupa zadka a mam wrazenie ze ma zaparcia,odstawiam nabial na 2 dni.

Kurrde wy tu o kilogramach jakis 6-7 , a ja mam 13 do zrzucenia ,11 juz zeszlo, moge pomazyc o spodiach 36 😞

• Mamusia
a wogole to od wczoraj cos sie dzieje z moim mlekiem chyba, mała jadla od 19 do 24 6 razy srednio po 20 min, raz prawie godzine, i cagle szukała cyca po tym, ulalo jej sie jakims zadkim mlekiem, a ja cycki mam miekkie jak poducha, nie wiem co jest?? mleko jest, ale jakby jakies mniej tłuste, boje sie ze bedzie trzeba ja dokarmiac jak tak dalej bedzie 😞

• Mamusia
hej mamuśki 🙂
Dodi nie łam się ja mogę pomarzyć żeby się wcisnąć w roz.40 :laugh:
Michał też je coraz częściej, do tego z obu piersi i za chwilę wraca znowu do tej pierwszej, mam wrażenie że karmię na okrągło 😞
do tego jest wysypany nie mogę więc nic jeść, ale idę dzisiaj do lekarza i zobaczymy czy to skaza czy nie a poza tym zastanawiam sie nad przejściem na butlę bo jak go dokarmię to jest spokojny

• Mamusia
Dobry 🙂

U Nas w jaknajlepszym porządku 🙂 Mój Synio pobił dzisiaj rekord i spal od 23 do 3.30 🙂 więc się nawet wyspałam 🙂 Teraz babcia go niańczy bo za parę dni już wnuczka codziennie widzieć nie będzie.

Dzisiaj idę na spacer bo oprócz śniegu to nawet jest w miarę ciepło bo juz 3 dni nie byl.

Jai_Ho Victor super chłopak 🙂 A jaką ma czuprynkę 🙂

Aaana również śliczna Malutka 🙂 no i Ty też ślicznie wyglądasz 🙂

Dodi nie martw sie tą wagą mi w prawdzie zostało jakieś 6 kg ale nie wyglądam źle 🙂 Zawsze chciałam ciut przytyć więc nie jest najgorzej 🙂 Dasz radę zżucić te kg tylko poczekaj az się wiosna zacznie 🙂jak będziesz szła do lekarza to zabierz w butlę trochę swojego mleka i pokaż lekarzowi On Ci powie czy jest wystarczające.

apropo kiedy można zacząć ćwiczenia na mieśnie brzucha ??

• Mamusia
moja mała też na moim mleku śpi o wiele krócej - jak dokarmię sztucznym to jest w końcu najedzona i śpi trochę dłużej i ona się wyśpi i ja mam chwilę dla siebie

odstawiłam wczoraj chusteczki do pupy i chyba jest poprawa 🙂

co do kg to mam na plusie jeszcze 10-12!! i waga od paru dni nie rusza nic a nic 😞 no ale plan jest żeby chociaż 7 zgubić bo byłam za chuda

• Mamusia
co do ćwiczeń to w szpitalu dostałam zestaw ćw
9w sumie to zwykłe brzuszki w róznej konfiguracji)które można wykonywać od 3 doby po porodzie i gdyby nie to że d... nie chce mi się zrosnąć 😠 tak właśnie bym robiła
tymczasem jak nie noszę pasa to staram sie chodzić z wciągnietym brzuchem - to ćwiczy mięśnie brzucha i wspomaga obciążony przecież noszeniem dzieciaka kręgosłup

qurcze po 20 min spania po moim mleku już się wierci.. 😠

Hej ja znow w przelocie 😞
Bylam wczoraj u lekarza bo Maly jak plakal to bez glosu wiekszosc. Ma czerwone gardelko ale nic poza tym. Lekarka mowila ze to pewnie od tego stekania calodobowego 😞
Nie spie z Nim od 2giej w nocy!!! dostal wlasnie czopek na uspokojenie bo juz rady nie daje z Nim!!! co chwile placze ale nie jest to placz z bolu czy cos tylko mysle ze jest zmeczony a zasnac nie moze! wlasnie dostal troszke herbatki i sie buja w hustawce mam nadzieje ze zasnie zaraz.
No i UWAGA wczoraj wazylismy Malego i wazy 5560g!!!!!!! Przytyl przez 3,5tyg (ostatnia nasza wizyta) az 2460gram!!!
Lekarka oczy az wywalila hehe 😉 no ale jak sie je takie ilosci co 2godz to nie ma sie co dziwic 😉
Kurcze widze ze wiekszosc dzieciaczkow wysypki jakies ma :> U Nas lekarka mowila ze nie wyglada jej to na skaze bo policzka sa ok ale ze jest to cos alergicznego wiec nadal na Nutramigenie.
Mezus dzisiaj wraca wiec nocke spedza z Olafkiem cala a ja spie 😁
Co do cwiczen to ja narazie nie mam kiedy bo Maly zabiera mi caly czas a do tego padlabym chyba na ryjek bo spie zaledwie 5godz na dobe od kilku dni i to jeszcze bez ciaglosci tylko jakies drzemki wiec chyba sobie odpuszcze narazie dopoki Olafek dojdzie do ladu z brzuszkiem
Jutro siora przylatuje na 2tyg 😁 tyle ze z siostrzenica 11miesieczna to dopiero bedzie sajgon 😁

JaiHo Victorek jest przesliczny 🙂
Aaana bardzo ladna babka z Ciebie 😁 i Dominisia tez slodziachna 😘