Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka 🙂

Anitek rzeczywiście Olafek chyba największy z naszych maluchów 🙂

A ja miałam zaplonowane solarium na urodzinki potem film z mamą i co od 16 siedze na kiblu i próbuje zrobić "2" ból jest taki, że co chwilę się wycofuję i wybiegam z rykiem z kibla. Od rana nie robiłam też siku bo jakoś to wszystko jest tam połączone i boję się, że mi "2" się wymcknie a tego nie przeżyje chyba. Juz nie wiem co robic. Jelita mnie bola masakrycznie, pecherz pełen ale nie dam rady sie wypróżnić 🤨

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dodi tak jak Ci pisalam w smsku 🙂 niektore dzieci maja kolki takie sile ze krzycza a nie ktore kolki przechodza wlasnie w taki sposos ze stekaja nadymaja sie itd. to nadal zalicza sie do spraw kolkowych...
Polozna Ci kazala dawac 4x dziennie po 8kropli??? Hmmmm espumisan sie daje od 10-20kropli na dobe (tak jest w ulotce) czyli jak bedziesz dawac 4xdziennie to wychodzi po 5kropli.
Choc tak naprawde nawet przy wiekszej ilosci nic sie nie stane bo tego typu kropelki nie wchlaniaja sie z jelit do organizmu i zostaja w 100% wydalone wiec pewnie ok 🙂
Ja teraz podaje Infacol 2xdziennie. Bo wlasnie mi lekarka mowila zeby probowac roznych srodkow bo jedne beda lepsze drugie gorsze pomimo tego samego skladu. Jak narazie Infacol toleruje bardzo dobrze 🙂
co do pampersow to u Nas Mariusz kupil 2 paczki "2" i mowi do mnie ech nie bralem wiecej bo nie wiadomo na jak dlugo starczy a to bylo 1,5tyg temu no i mial racje!!!bo mam jeszcze jakies 5pieluch "2" i zaczynam "3" 🙂 choc juz przymierzylam i "3" lepsze 🙂
CandyMonka Fifi pewnie wiekszy bo On wage wyjsciowa mial 4kg 😁 a Olafek 2900g.

Co do "2" to ja zrobilam i nie bylo zle 😉
a Ty jak Cie tak boli to powinnas jechac na pogotowie!!!

Dodi_W napisał

A wogole nie zapytałam jej , moze Ty wiesz Anitek , mała ma czerwoną gulke napuchnieta tam gdzie byla szczepionka, ale chyba tego nie wolno ruszac i samo zejdzie co ??? chyba nawet jej sie cos zbiera.

To normalne 🙂 Olafek tez ma kulke 🙂 i w szpitalu powiedzieli ze bedzie tak pare miesiecy i ze nie wolno drapac ani nic z tym robic i ze czasem moze sie zaczac obierac lub saczyc i to jest normalne 🙂
u Olafka aby jest kulka czerwona

odwiedziła mnie mama, mały wykapany 🙂 tylko, ze spał od 13stej do 19-stej, w tym czasie zrobil sobie przerwe na jedzenie, teraz wisi na cycku, oczy jak 5 zł, boje sie ze w nocy nie bedzie chciał spać 😞 ale M. wroci z pracy o 23-ciej, to troche Igorkiem sie zajmie jakby co 🙂
Dodi jasne ze kup 2.

Candy M - Anitek ma racje, jedz na pogotowie z pupa!! nie mozna tak dlugo trzymac siusiu! A ze boisz sie zeby ktokolwiek Cie "tam" dotykał rozumiem, ale raczej nie ma innego wyjscia. Bierz sie w garsc i zrob porzadek z tyłkiem, im szybciej to załatwisz tym krocej bedzie bolec! 🙂

Igorek 🙂 [img size=346]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/IMG_0397.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
hej 🙂

anitek to Ci maly Pudzian rosnie!! 🙂)

A mi sie dzis popoludniu cos dziecko popsulo i caly czas chce byc na rekach, jak trzymam mocno to zasypia na mnie w 3 sek. odkladam nieprzytomnego do kolyski lub lozka i jest krzyk, bralam go na przetrzymanie, ale on okazal sie twardszy, tym samym ma nowa ksywe 🤢ZYMLADEN 🙂) bo jak krzyczy to wyglada jak maly szympans a terrorysta jest jak BinLaden, tak wiec... teraz testujemy nowy patent, zawinelam go dosc ciasno w kocyk, wyglada jak parowka i jak narazie spi tak w kolysce juz 10 min. bez wrzasku. Moze to zadziala, bo juz nie mam mocy, a nie chce aby spal mi tylko na klacie, bo teraz to ok. ale jak bedzie mial 10 kg to juz nie bedzie fajnie 🥴 a jak 30kg to calkiem przeje...ne 😉

CMonka do lekarza marsz!!! sobie klopotow narobisz jeszcze wiekszych!! tam Ci nikt nie bedzie grzebal bez potrzeby, zreszta porod przezylas to i palca w tylku przez chwile zniesiesz 😉

buziaki!

:laugh: Szymladen:laugh: :laugh:

Jaiho uczesany po kapieli 🙂
wiesz mam ten sam problem co Ty z Victorem. Igor od wczoraj jest obrazony na łózeczko, a moje rece odmawiaja posłuszenstwa. Musze cos zrobic w tym temacie ale jak narazie Igor wygrywa swoim płaczem 😞

• Mamusia
moja mała właśnie przegrała, bo też nie chciała spać i w końcu włożyłam ja do łóżeczka chwile popłakała i już jest cisza 🙂
a tej gulki po szczepionce nie wolno zamaczać tak powiedziały mi położne w szpitalu, a mojej ta gulka nie wyszła, bo czasem tylko wychodzi, Dodi zadzwoń lepiej jutro do pediatry i zapytaj o szczegóły z tą gulką
Martuś śliczny jest Igorek i ma ładne puce 🙂

Hej ja na chwilke tylko...Ja tez walcze z Malym od 4-20! meczy go brzuszek no i dopiero teraz zasnal a od 9tej to wypil jakies 200ml mleka lacznie tak dojadal 🤔
CandyMonka do lekarza!!!
Martus Igorek sliczny 🙂
My dzis do lekarza na 12-30 wiec uciekam sie troche ogarnac! Siora jest u mnie to luknie na Malego no i siostrzenica poszla spac hehe szatan maly 😉
co do kulki po szczepieniu to ja nie slyszlaam o niczym takim zeby tego nie moczyc...

• Mamusia
dobry 🙂
u nas w miare spokojnie 🙂
wybieramy sie wlasnie n spacerek 🙂

Monka kup sobie to siemie lniane i pij to Ci pomoze aby lepiej kupka wyszla z takim poslizgiem ze za duzo nie poczjesz a czopki Ci podraznia jeszcze bardziej.

Anita Olaf jest taki zdzarty po Tobie 🙂 Ja pamietam ile Ty w ciazy jadlas. Non stop przed kompem a to batonik a co płateczki :P no ładny Pudzian z Olafka 🙂 Przegonił Filipa 🙂

zajrze pozniej do Was bo teraz Maly wisi mi na rece 🙂

buzka

• Mamusia
Hej mamusie.
Widzę,że dzisiaj chyba wszystkie na spacerku, bo taka śliczna pogoda 🙂 my też czekamy do 14 na tatę i też lecimy na spacerek i na zakupy dla dzdzi po jakieś zabaweczki, bo już ją interesują 🙂
Byłyśmy we wtorek na szczepieniu i nawe nie było najgorzej, mała pobuczała chwilkę, bardziej to był żal niż płacz, a później zasnęła do wieczora z 1 małą przebudką na jedzonko, normalnie nie to dziecko:P w końcu zrobiłam sobie zakupki. Kupiłam 2 pary spodni i 3 bluzki i apaszkę, odrazu mi się humor poprawił 🙂 A kupując spodnie dziewczyna mnie miło zaskoczyła, bo mówi,że dla mnie rozmiar 34, no co najwyżej 36, więc nie jest ze mną tak źle 🙂 oczywiście nie wbiłam się w 34, tylko 36 😉 ale u gina też dziewczyna nie chciała uwierzyć, że urodziłam 6 tygodni temu 🙂 .
Pani dr powiedziała,że moja córcia jak na 6 tyg to bardzo kontaktowa i towarzyska dziewczynka 🙂 zaczepia już wzrokiem i po swojemu coś mruczy. Waży już 4040g i nie trzeba dokarmiać,bo bardzo dobrze tyje.
Mojej małej też zaczyna wychodzić ta czerwona gulka po szczepieniu. Wiem,że nie można tego niczym smarować, ani zasypywać, o moczeniu nie słyszałam, choć też przeszło mi to przez myśl i miałam zapytać lekarki, ale zapomniałam. Staram się jednak nie moczyć, ale przy kąpieli, to i tak zawsze troszkę się spluska.
Monka bidulko współczuję Ci problemów z tyłeczkiem, mam nadzieję,że jakoś Ci to przejdzie i obejdzie się bez lekarza 😘
Uciekamy na spacerek, miłego popołudnia mamusie 🙂

• Mamusia
Dzien dobry ponownie, kimnelysmy poad godzinke z Mała, idziemy na 18 dzis do lekarza jesli tata zdazy z pracy, mała cała noc i ranek jeczala i poplakiwala, nie wiem co jest a podaje jej od wczoraj kropelki espumisan, i nic 😞 widze ze cos ja mecczy biedulke 😞 przy okazji zapytam o ta gulke po szczepieniu, o krostki na buzi i ja zwaze.

ide sie zaraz wykapac bo od rana nir zdazylam i potem moze zrobie spacerek to sie uspokoi, buziaki

• Mamusia
Hej Mamuśki!

u nas dzisiaj spokojniej - mała śpi już 4tą godzinę...

no właśnie - Domi mało przybiera na wadze 😞 i zastanawiam się czy nie wybudzać jej w takiej sytuacji (gdy dłuuugo śpi) do jedzenia..trochę nie mam serca w końcu sen też jest Młodej potrzebny. Czy któraś z Was ma podobny problem?

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
ale mieliśmy piękną noc mała jadła o 23 później o 3 a później dopiero po 6, w nocy jej nie przewijam bo zauważyłam że w nocy o 3 kupki nie robi to sie tak nie wybudza i po wypiciu mleczka śpi dalej 🙂
później obudziła sie dopiero po 10 więc spałam razem z nią, ale jak się wyspała to zasnęła dopiero po 15 więc nic w domu jeszcze nie mam zrobione, ale ma jeszcze katarek wiec myślę ze tez przez to nie mogła zasnąć, ściągałam jej ale na nowo narastał, ale w końcu wyczyściłam do końca
coś mi dzisiaj żle czarno przed oczyma mi się robi, może przez top że nic nie jadłam bo mała nie spała

• Mamusia
dzięki aaana ale nie wiem czemu tak uważasz 🙂
aaana moja mała też mało waży bo dopiero tyle co się urodziła, ale nie budzę jej specjalnie, ale teraz dużo zaczęła jeść bo nawet do 120ml. ale normalnie to 100ml. mam nadzieję że szybciutko przybierze na wadze 🙂

Hej dziewczyny, my byłyśmy się zważyć dziś i mała w ciągu 1,5 tygodnia przybrała prawie 400 gram, teraz wazy 3,5 kg.
na 19 jedziemy do lekarza z ta wysypka

hej
u nas noc ok, tylko od rana mały sie prezyl i płakał.
o 13stej wybylismy z domku na spacerek, odwiedzilismy babcie i dopiero co wrocilismy 🙂
Kurcze troche sie martwie bo Igor rabie takie zółto zielone kupki i tak kwasno pachną 😞 miałaktoras z was podobny problem? czy to normalne??

Dodi to miejsce po szczepionce moze byc zaczerwienione, moze zebrac sie tam ropa i moze byc powiekszony wezel chlonny pod paszka - tak mi polozna powiedziała. nic nie slyszalam zeby nie moczyc tego miejsca.

Curella dobrze ze Mala przybiera na wadze!
Aaana, Iwiokej Wasze Maludy tez rosna ale pewnie wolniej wiec nie zamartwiajcie sie na zapas!

Mona jestem pelna podziwu - 6 tyg po porodzie i rozmiar 36!wow!

• Mamusia
aa my po spacerze 🙂
Mały znow na mnie wisi i musze jedna reka pisac :P

dzis jest dzien wielkiego pakowania bo jutro do swojego domku 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
mam troche mieszane uczucia bo zostane sama bez pomocy i sie troche boje :P
jutro tez jedziemy na bioderka 🙂

no nic zmykam sie pakowac dalej bo nie wiem czy tir do przewozu mi starczy :P