Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Nikos ale przeciez nie musi sie zgadzac no nie???

Martus no u mojej siory tez lekarz mowil ze jest okej dopiero jej szwagra zona zauwazyla ze Blanka glowke prawie caly czas ma na jeden bok przekrzywiona i poszla do innego lekarza i ten stwierdzil przykurcz. Jak mozesz to idz i sprawdz bo wiadomo pozniej moze byc gorzej.
Albo obserwuj jeszcze z tydzien i jak sie nic nie zmieni to wtedy idz.

• Mamusia
z tym nie-zgadzaniem to nie jest tak łatwo...

a z ciekawostek...jestem prawie 5tyg po porodzie a mam szwy,okazało się,że błyskotliwy doktor po porodzie "zamontował" mi w środku szwy nierozpuszczalne!!! Byłam wczoraj u innego ginka,który mi wydłubywał to dziadostwo,było tego ok 20 kawałków,reszta za 3 tygodnie.

• Mamusia
Dobry 🙂

U Nas nocka nawet znośna . Mały spał od 21 do 2.30 pozniej do 5 i znówu do 8 🙂 WYSPAŁAM SIE !!! 😁
śniło mi sie nawet że nie mam dziecka i mogę spać dowoli... he he (zawsze miewam mało realne sny :P )

Dzisiaj mam wielki dzień idę mierzyć suknie ślubną bo coś w końcu trzeba wybrać bo czerwiec sie zbliża wielkimi krokami 🙂 Trzymajcie kciuki za pomyśle łowy 🙂
Buty juz mam ale to kropla w morzu potrzeb.

Wczoraj dostalismy 2 siatki ciuszkow ale jakoś mało zadbane wiec wybrałam tylko najładniejsze 🙂
No i również wczoraj bylismy na pierwszym rodzinnym grillu 🙂 Fakt że obeszłam sie smakiem no ale było fajnie cała rodzinka i pies nad jeziorkiem 🙂 ah ah
Dzisiaj też piękna pogoda także ja zmykam do salonu a mąż zajmuje się Małym 🙂

Fifi też uwielbia spacerki - zawsze kima sobie w wózku.

Muszę znaleść jakis sposób na te potówki bo mnie wkurzają - psują wygląd mojemu dziecku 🙂 😁 Staram się go nie przegrzewać a one dziś znowu wyskoczyły w wiekszej postaci wrrr

Nikoś - kurna felek nie zazdroszcze tego wujazdu męża. Wiem że moze sie nie zgodzić na to ale pewnie w przyszłości jakies konsekwencje bedzie miał co nie ?
Moj kuzyn tez zrezygnował i teraz mu powiedziali ze jak dostanie rozkaz to już nie może zrezygnować( czyt. możę, ale go zwolnią ). Moj Syn też się pręży i napina jak mu bączki idą albo kupka 😁

Martuś - jak pojde z Małym na szczepienie też zapytam o tą skrzywioną czaszkę Małego , bo też raczej trzyma głowe w prawo i normalnie widać odkształcenie na głowie. Ale jak mu przekręcam to się wścieka. Może jakas metoda ??

Anita jak Twoje hemoroidy ? Pijesz siemię ??

Ja czekam na wizytę u gina w poniedziałek pierwszą po porodzie i kurde czuje dysomfort bo krwawię nadal i mam tak do gina iść :/ No ale mus to mus.

Nikos naprawde Ci wspolczuje i doslownie nie wiem co napisac 😞
ja to 2dni nie moge wytrzymac bez Meza a gdzie tu 9miesiecy 😞

Klaudia no wlasnie sie czaje na to siemie bo to doslownie jak smarki sie ciagnie 😞 wiec jeszcze ni wypilam :P

Trzymam kciuki zeby Ci sie udalo sukienke znalezc jakas ciekawa 🙂

Co do odksztalcen to wlasnie mi polozna mowila zeby karmic np raz z jednej raz z drugiej zeby okrecac dziecko na bok zeby za duzo na jednym boku na lezal no ale spoko Olaf sobie spi i co chwile sie poprawia wiec ok 🙂
co do potowek to kochana Olaf tez nie jest przegrzany a mam wrazenie ze wiecznie wychodza i znikaja 😠
No ale to chyba przez to ze dziecko musi sie nauczyc normowac tempke w wlasnym ciele a to niby do kilku miesiecy wiec glowka do gory 🙂

A tak wogole to Maly obalil wlasnie 120ml i zasypia przy suszarce bo mi juz rece opadaja od noszenia 😉

• Mamusia
Anitek boję się bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tęsknote można wytrzymać ale tu jest ogromny strach o zycie!
Jest jedyna możliwość by nie poleciał-dyskwalifikacja ze względu na arytmię serca jaka ma ale prawda jest taka,że jak potrzebują ludzi to takie "drobiazgi" maja w nosie 😞((((( lecę,mały płacze

Nikos niech zalatwia zeby nie leciec!!!!!!!! ja to wogole nie zgodzilabym sie i koniec!!!
Moj cos wspominal o zlozeniu podania do tutejszej policji i odrazu powiedzialam ze NIE...
Uwazam ze moglby sie zakrecic gdzies zeby zalatwic to tak zeby nie leciec bo to naprawde niebezpieczne 😞

• Mamusia
nikoś współczuje - mam nadzieje ze uda sie R. jakos wykrecic

martuś Młoda tez mi sie na spacerach darła i biegłam podobnie jak ty ale już zmądrzałam i dzisiaj wzięłam butlę i Domi miała "piknik" - nakarmiłam ją w czasie spaceru :P i mogłam spokojnie chodzic dalej :laugh:

debridat - chciałam dla Młodej bo ulewa i się pręży ale lekarka powiedziała ze jak nie jest strasznie zle to odradza bo debridat uszkadza serce!!!! dziewczyny które podajecie sprawdzcie to

jaiho policośtam w plastikowych butlach- sprzedawca (rozsadni i znający sprzet dla dxieciaków ale nie wiem czy to autorytet) powiedziała ze policoś uaktywnia sie dopiero w 130stC wiec to tylko straszenie bo nie podgrzewamy butli do tego stopnia

potówki - Młodej pojawiają sie i znikają w ciagu paru godzin a raczej nie przegrzewam - n blkonie w samym body a w domu mam ok 18st... nie wygladaja pieknie ale co zrobić - chyba trzeba ignorowac

Aaana ja juz nie podaje debridatu bo zauwazylam ze Maly i tak ulewal wiec to sie mijalo z celem...
Dostaje tylko espumisan i to tyle...
No i witaminki oczywiscie 🙂
u Nas dzis wieje i pada 😞
wiec siedzimy w domku!!!
Maly wlasnie spiuchna sobie slodko 🙂
a ja zamiast spac z nim to gapie w kompa i tv :P

wlasnie obejrzalam filmik ktory byl na jednym z watkow forum i Wam powiem ze sie poplakalam 😞 utwierdzam sie w przekonaniu ze zostaje w domu po macierzynskim
http://www.news4jax.com/video/22881971/index.html

aaana napisał:
aha no i pochwale sie -Domi na cycu tyła tylko 19gr/dzień (poniżej normy) a teraz jak jedziemy na butli już 40gr/dzień!!! w końcu nie wygląda jak pomarszczona staruszka:laugh: !!

Hahaha dobry text :P

No i ciesze sie ze Dominisia tyje sobie w koncu 🙂 🙂 🙂

p.s. Aaana a co Ty masz z suwaczkiem? 🤔

• Mamusia
qurcze młoda spała mi na klacie już ze 40min wiec odłożyłam ja do kołyski i oczywiście natychmiast sie obudziła i ulała!! i tak jest zawsze 😠 chociaż kołyska też uniesiona pod kątem

no wiec młoda znowu u mnie na klacie bo mam schize ze biedna sie męczy tak ulewając + ze sie zakrztusi a ja nie zauważę 🥴

• Mamusia
hej 🙂
jestesmy, dzis rewelacja, syn spal 3godz. na dworze, bo nic nie robilam tylko odrazu na dwor, szkoda pogody 🙂)z przerwa na jedzenie, jest tak cieplo, ze nawet cycki moglam wystawic i go nakarmic, zeby nie bylo bylismy w ogrodzie przy domu 🙃 :laugh:
a teraz lezy mi na kolanach i sie smieje jak dzik 🙂)

A ja wlasnie wlaczylam suszarke ponownie bo Maly sie zaczal krecic :P no i spi znowu :P
ale juz sie wybudza powoli stad te krecenia :P pewnie znow trzeba bedzie butle szykowac :P
JaiHo zazdroszcze pogody :P tutaj pieknie bylo wczoraj a dzis to jakas porazka 😞
Anna Domi ma miesiac?

Aaana Olaf ulewa wtedy kiedy jest aktywny po piciu...Duzo sie kreci i kopie nozkami czy tez rusza raczkami...

Mam nutriton ale nie chce dodawac bo przez to moga byc zaparcia czego bysmy nie chcieli w tym okresie kolkowym...Trzeba jakos przepekac do tego 3-4miesiaca.

Olafka nie susze 🙂 wystarczy dzwiek suszarki 🙂
no chyba ze boli brzus to wtedy nagrzewam delikatnie oczywiscie przez spiochy i body i masuje brzusia 🙂
Wlasnie wypil i spi dalej 🙂