Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

A no i jak pisała Anitek pomaga ogrzewanie suszarką, najlepiej masuj jej brzuszek w tym czasie aby dobrze rozprowadzić ciepło, jej odgłos też uspokaja.
A jak dostanie mocnego ataku, moja np się dusiła bo przy skurczu mleko podchodziło jej do gardła, i sie nim zachłystała, możesz wtedy podać jedną czwartą zwykłej nospy, rozpuść z przegotowaną wodą na łyżeczce i wlej jej do buźki. Pomaga ale nie można tego nadużywać. Lekarz mi tak polecił.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hejka ja na chwilke 🙂 noc na kanapie spedzialam a Maz na fotelu hehe polamani cali teraz wiec zaraz ide do lozka...
Dodi mozna tez podac panadol Malej u mnie w ksiazce jest tak napisane...Bo wiadomo przecibolowe...

CandyMonka to Ty masz taka goraczke??????????????:ohmy
sa swieta wiec jedyne co mozesz zrobic to jechac do szpitala po antybiotyk!!!

• Mamusia
Dzien Dobry Mamuski 🙂 😘

Na wstępie :
[rcolor=czerwony]Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
smacznego jajka, mokrego dyngusa,
a także odpoczynku w rodzinnym gronie.
Niech każdy z nas wykorzysta ten czas jak najlepiej[/color].

U Nas w miarę spokojnie..
Swieta Swieta i zaraz bedzie po nich.. Wczoraj u rodzinki a dziś sam odpoczynek bo jestem wykończona. Nie mam sumienia jeszcze mężowi Dziecka wpierać po pracy wiec sama wszystko robię i padam na pysk 😞
Mały ma coraz wiecej tych walniętych krostek na buzce i główce nie wiem już czy to potówki czy co. Idę na szczepienie po świetach wiec sie dowiem.
Ogolnie ostatnio starsznie zaczął mi płakać na krótko przed karmienie i zaraz po nim jak go odstawie do bekniecia to ryk i jak przystawie znowu to cicza na samym karmieniu i jak odstawie to znowu. Eh w ogole osotnio jakies kupki żadkie robi ale kolor normalny. Nie wiem czy nie jest chory :/ Ale smieje sie i zaczowuje normalnie w sumie. W nosku jeden czy dwa babolki na cały dzień.
Jak mi się uda wkleje fotkę jego buźki. Bo to na głowce ma też. Może t jakiś trądzik lub skaza no ale ma tylko na buźce a w zgięciach nic nie ma.
Eee mówie Wam Małe dziecki mały kłopot duże dzieci większy kłopot :/

Ja latam jak walnięta z przygotowaniami do ślubu i do chrzcin. Wszystko na mym biednym małym łbie.

Anitka - Dziekuje za instrukcje jak wkleic fotke. Zaraz sie okaże czy dałam rade ! :P
Łap oklaska dla Olafka za 2 mc 🙂 Zycz mu od ciotki Klaudii i Filipka dużo zdrówka 😁

Monka - dziekuje za nazwe syropku. Zakupiłam już 🙂

Dodinka - współczuje kolek ale jak już Anita zauważyła nie ma złotego środka.
My na szczescie narazie bez nich 🙂

no nic Mamuśki .. idę się położyć bo samopoczucie fatalne 😞
Buziaki Kochane 😘 😘

Dodi_W napisał(a):
hej dziewczyny wieczorowo, sluchajcie macie jakies rady na kolkę u dzidzi, od 3 dni mała mi placze po 2-3 godziny non stop, po kapaniu zaczyna i konczy około 24 lub 1 w nocy, nie ma mnie nawet na brzuszku bo nie daje rady, jestem wykonczona i bezradna, masujemy jej brzuszek,robimy okłady z cieplych pieluszek ,dajemy kropelki , nosimy na rekach, spiewamy , tanczymy z nia i nic CAŁY CZAS PLACZ ale taki jakby ktos ją rozdzierał poprostu, JA płacze razem z nia, mam juz załamanie nerwowe ,chodze i rycze nosn stop, nawet mam czarne mysli bo nie daje sobie z nia rady, POMÓZCIE mi jesli maxie jakies rady.Narazie odstwiam wszystkie przetwory mleczne i mleko, moze sie poprawi, a w dodatku mała ma coraz wiecej krostek na buzi,mysłałam ze to potówki, ale to chyba jednak nie to 😞 ide we wtorek do lekarza. pozdrawiam mamusie

Dodi a podajesz małej jakies krople? nam pomógł debridat i sab simplex i przykro mi to mówić,ale odstawienie od piersi.Jeśli jednak masz tyle zaparcia,żeby jeść to co wymieniała koleżanka to ok.U mnie kolki były ciągle i najdłuższa jeśli Cię to pocieszy trwała 9h 🤪ja też byłam na skraju wyczerpania.Krople pomogły i suszarka.Nie możesz się denerwować bo córcia wyczuwa twój stres i dupa! jeszcze bardziej będzie krzyczała.Musisz zrobić co możesz i czekać.Nie ma złotego środka.My na szczęście już nie pamiętamy co to kolka.Pocieszę Cię moja już ząbkuje i ja już zatęskniłam za kolką 😁więc musisz wziąść na luz.

Klaudia super wygladasz 🙂 i Fifi jaki zadowolony 🙂
Kochana jaki Ty masz kolor wloskow??? bo jak bede w PL chce zrobic pasemka i wlasnie podoba mi sie taki kolor jak Ty masz :P

MyCloud Nelcia zabkuje??? kurcze bo wiesz co? mi sie wydaje ze Olafek tez cos zaczal z zabkami...wczesnie ale podobno u niektorych dzieci zaczyna sie to bardzo szybko a ten caly proces wychodzenia zabka i tak moze trwa 2miechy...
Olaf od kilku dni slini sie na maxa wklada raczki to buzki i wszystkie zabawki ktore leza obok a jak go trzymam na rekach ociera sie dziaselkami o moja reke...
do tego jakis marudny sie zrobil choc tylko chwilami nie ze caly czas...ale zauwazylam zmiany w jego zachowaniu.
Juz sama nie wiem 🤔

• Mamusia
hej dizewczyny ja z niedyskretnym pytaniem - czy czekałyście 6 tyg na sex 😁 tj najperw do lekarza na kontrolę a dopiero później 🙃 czy jak już skończyłyście się oczyszczaćto nie czekałyście do końca połogu?? bo ja tak się zastanawiam... 😜

Aaana ja sie sexilam 3tyg po porodzie :P bo myslalam ze sie skonczylam oczyszczac a tu na nowo sie zaczelo...i tak np jest jeden dzien gdzie nie mam plamienia i sie sexila hehe 😉
a teraz to juz czekam do wizyty chyba bo mam plamienie a to juz 2miesiace od porodu...

anitek85 napisał(a):
Klaudia super wygladasz 🙂 i Fifi jaki zadowolony 🙂
Kochana jaki Ty masz kolor wloskow??? bo jak bede w PL chce zrobic pasemka i wlasnie podoba mi sie taki kolor jak Ty masz :P

MyCloud Nelcia zabkuje??? kurcze bo wiesz co? mi sie wydaje ze Olafek tez cos zaczal z zabkami...wczesnie ale podobno u niektorych dzieci zaczyna sie to bardzo szybko a ten caly proces wychodzenia zabka i tak moze trwa 2miechy...
Olaf od kilku dni slini sie na maxa wklada raczki to buzki i wszystkie zabawki ktore leza obok a jak go trzymam na rekach ociera sie dziaselkami o moja reke...
do tego jakis marudny sie zrobil choc tylko chwilami nie ze caly czas...ale zauwazylam zmiany w jego zachowaniu.
Juz sama nie wiem 🤔

Tak ząbkuje.Widać nalezy do dzieci wcześnie ząbkujących,ale jest to też uwarunkowane genetycznie.

anitek85 napisał(a):
MyCloud Nelcia tez tak robi jak Olafek??? bo ja naprawde juz nie wiem czy to zabki 😞

Obfite ślinienie się,wkładanie rączek do buzi,brak apetytu,marudzi.Polecam dentinox żel,gryzaki z lodówki z tommi tippi,palec silikonowy lub swój do gryzienia.

• Mamusia
Witajcie dziewczyny o poranku!

wiecie może co u CandyMonki - dzwoniłam wczoraj żeby może podjechać i podwieźć jej jakieś lekarstwa ale nie odbierała 😞 martwię się

Anitek co do sexenia się to miałam taki plan ale wczoraj mój mąż, 5 dni po rekonstrukcji kolana, ambitnie stwierdził że idzie na spacer i to do lasu 🙃 no i skończyło się tak że ledwo doczłapał o kulach i teraz znowu leży i jęczy z bólu 🥴 no ale przynajmniej przyznał że spacer to był głupi pomysł 😜

Hej 🙂
U mnie już lepiej. łamie mnie troszkę w kościach ale tak po za tym to superr.

aaana dziękuję, za pamięć! Dopiero po przeczytaniu Twojego posta dowiedziałam się, że dzwoniłaś heh..spałam w tym czasie. Dziękuję, za chęci kochana jesteś!! Oklask dla Ciebie 😘

Dzisiaj przyjeżdża moja babcia sucz ;-) ciekawa jestem czy zmięknie jak zobaczy Nadię. Napiszę po wizycie co i jak, i czy obyło się bez latających talerzy, choć w sumie ostatnio rzucała wałkami do włosów hehe ;-)

MOKREGO DYNGUSAAAA!!!!!!

• Mamusia
Dobry 🙂
U Nas jakieś rekordy od dwóch dni działaja 😁 Mały zasypia o 21- 22 a budzi się o 4 🙂
Normalnie czuje sie wyspana 😁
Anitka ja mam balejaz blond (rozjaśniacz) i czekolada, w proporcji 2do1 czyli dwa pasma blond jeden ciemny bo swoje naturalne mam ciemne 🙂 ale juz mam kosmiczne odrosty 🙂

Wy mnie nie straszcie z tymi zebami juz :/

Hej Mamusie 🙂
Mokrego Dyngusa 😉

CandyMonka ciesze sie ze juz lepiej 🙂
Aaana to mowisz ze sex sie udal hehe 😉 no to niezle 😜
Klaudia no wlasnie takie sobie zrobie wloski 😜 Tez mam swoje ciemne wiec dlatego chce z brazem zeby nie wyszly za jasne 😉
No i fajnie ze Fifi spi tak ladnie 🙂
Choc Olafek wczoraj dal popis i nie spal do 22giej a jak zasnal to obudzil sie o 1-30 a pozniej o 5tej 😁 🙂 przekazalam go Mezusiowi o 5tej i poszlam spac dalej i wstalam o 11stej 😁 wiec w koncu jestem wyspana 🙂
Co do oczyszczania to u mnie znow powrocilo bylo no jeden dzien przerwy i znow wracalo 😠 ciekawa jestem jak dlugo to jeszcze potrwa 😠

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
Wesołych Świąt i Mokrego Dyngusa!!!
ja oczyszczałam się 4 tyg. a teraz jest cisza nic nie leci ale ja po CC więc boję się trochę sam podjąć decyzję sekszena, a wizytę mam dopiero na 19 bo moja gin miała urlop, a wy mamusie po CC jak szybko zaczęłyście ??
mała zasnęła dzis po północy i pobudka po 6 rano, kocham ją tak jest co dziennie ostatnio
Dodi spróbuj mała kłaść na brzuszek to powinno pomóc, moja to uwielbia i bardzo szybko tak zasypia
CandyMonka lepiej jedź z tą gorączką do szpitala bo nie wiadomo od czego ją masz

• Mamusia
Dobry 🙂
My dziś pierwsi 🙂
Super :P
Jak to się mówi święta świetai po świętach.
Ja właśnie rozglądam się za tą hustawka bo bylismy wczoraj u znajomych i mają taką super z fischer price model papasan tu macie linczek : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=987832334 no i mogę ją mieć za 120zł wiec nie drogo bo inne się cenią na allegro od 200zł wzwyż a na taką mnie nie stać :P Fakt że w tej nie działają melodyjki i nie kręci się ta karuzela z misiami ale może Moj Mąż by to naprawił - chociaż te melodyjki są okropne jak dla mnie.
Zastanawiam się czy jej nie kupić. Co mówicie ?

Wybieram się dziś do fotografa odebrać album mojego niusia 😁 i kupić mu jakieś skarpeciochy bezuciskowe.
A no i na zająca spóźnionego też bo od Kolezanki dostał 2 kaftaniki a ja nic nie kupiłam Jej Małej 😞 ( czyt. wredna ciotka) :P

Aha nie potrzebuje któraś z Was nowych body z krótkim rękawkiem dla Dzidzi ?? Mam za 1,99zł za sztukę.
Dajcie znać jak coś !