Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witamy po przerwie 🙂

Wrócilismy ze spacerku. Uff tachać ten wózek na 2 piętro to jakiś dramat :/ Ale czego się nie robi dla Syna. teraz mi tu macha łapkami i lezy sobie. Zobaczymy jak długo 🙂

Proszę Anitka oto link do mojej kiecki. Numerek 236 🙂
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=960253594

Monka co do piosenki to ja mam wybraną Paule z piosenka " Od Dziś " wiem że oklapana ale mi się podoba i jest taka wolna do bujania się po parkiecie 🙂
Chcielismy wymysleć jakiś smieszny taniec cos łaczonego ale nie ma kiedy teraz z Małym tańczyć nie bedziemy przeciez 🙂 🙂

Fifi tez gardzi herbata z kopru a nie wiem jaka inna mu podawac bo na samym mleku biedak jest 😞

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzieki dziewczyny,tak tez zrobilam, poszukałam tez troszke w necie i mamusie tez pisały ze głupie polozne im nie kazały czyscic, a potem sie zdarzaja zapalenia i zakarzenia, a nawet zarosniecie tego miejsca i trzeba potem operacyjnie 😞 jejkus dobrze ze sie tym zainteresowałam w odpowiednim czasie, Juz cipuleczka ładnie umyta 🙂

Witamy wieczorkiem 🙂

Mała spała ładnie dzisiaj co dwie godzinki z zegarkiem w ręku ;-) a teraz odstawia przytupki z babcią, ja zaraz idę się wykąpie i zostawiam je w walce ;-)
A no i jakąś godzinkę temu Nadia pierwszy raz się do mnie uśmiechnęła a w sumie śmiała się przez chwilkę aż mi łzy poleciały ze szczęścia, biedna przez te kolki prawie się nie uśmiecha a tu proszę dzisiaj taki zaciesz 🙂
aaa..właśnie mama do mnie krzyczy, że do niej tez się cieszy ;-) hehe

Klaudia piekna ta Twoja sukienka!! Najładniejsza z tych wszystkich! Super wybór.

Miłego wieczorku!

Klaudia sukienka naprawde przesliczna 🙂 jestem ciekawa jak bedziesz wygladac bo na pewno slicznie to bez watpienia 🙂 czekam na focie 🙂
Olafek wlasnie spi Mezus juz do Nas wraca bo go od wczoraj nie bylo i tak oto w weekend swieta 🙂
4dni wolnego ma wiec troszke odpoczne 😉
Siora jutro wraca do PL to tez spokoju bedzie duzo 🙂
ale wiadomo siostrzenica ma 11miechow wiec zywe dziecko a co 😉

CandyMonka no te Nasze Pociechy coraz bardziej kontaktowe sie robia 🙂

Dodi ciesze sie ze psitka Malej doprowadzona do ładu 🙂
ale fakt nieumycie moze prowadzic do infkecji...Ech te polozne niektore sa dziwne 😠

• Mamusia
hej wieczornie 🙂
Syn wykapany, spi jak susel, teraz napewno do 24:00, powoli zaczynamy wchodzic w schematy 🙂) samo sie jakos normuje, stwierdzilam, ze nie da rady wprowadzic jakiegos systemu godzinowego w obsludze naszego dziecka i przy naszym stylu zycia 🙂)
Klaudia suknia piekna!! Mam nadzieje, ze produkt bedzie zgodny ze zdjeciem i opisem 🙂) Napatrzylam sie na te sukienki i chyba mi sie slubu zachcialo, ze wzgledu na taka sukienke wlasciwie!! 🙂))
A jutro juz w drugim domu, ciekawe jak victor zniesie taka zmiane miejsca, troche sie boje... 🙂)

spokojnej nocy zyczymy 🙂)

dzieńdoberek 🙂

My obydwie już po śniadanku choć nie dojedzone lekko, mała już woła o cyca a ja właśnie wrzuciłam chlebek do tostera ;-)

Dzisiaj czekam na kurtkę, którą zamówiłam z allegro ciekawa jestem jak wygląda w realu bo ma śmieszne kolorki, jest zielona w różowe kwiatki hehe :-) a co wiosna przyszła!

Jai_ho i co obdzwoniłaś przychodnie? Miłej podroży tak w ogóle ;-) !!

Buzioooleeee 😘

• Mamusia
Dobry 🙂

Dziekuje Dziewczynki mam nadzieje że rzeczywiście będzie taka jak na fotce 🙂
Oczywiście wkleje fotki jak już przyjdzie do mnie.

Mona ja podałam im wymiary jakie mam teraz. Możliwość zwężenia jest zawsze. Roztyć się nie planuję 🙂 Kobiety piszą na aukcji że były bardzo zodowolone. A uszycie takiej kiecki jak moja to koszt 3000zł. Nie stać mnie ,dlatego chce mieć wymarzoną i taką za 850zł.
Do tego trzeba kupic halkę jeszcze za 60zł, i welon oczywiście. Buty już mam 🙂

U Nas nocka bajkowa 🙂 Pobódka o 2,30 i sen odrazu po cycku no i o 5 i znowu sen 🙂
Oby tak dalej...

no nic okna już umyte, porządek zrobiony, pranie wstawione... teraz jakiś obiad no i moja "ulubiona" czynność prasowanie 😁

do spisanka 🙂

• Mamusia
hej laseczki
JaiHo lecisz samolotem? czy auto?
Iwiokej - psipsiulkę małą 1xdziennie rozchylać wargi i delikatnie wacikiem po bokach - też mi dopiero położna powiedziała a przez 3 tyg była niemyta 😠 a ten serek to pewnie resztki kremu
Anitek, Iwiokej - po rozrobieniu mleka w butli jak długo je trzymacie?
Klaudia sukienka pikna 😁!! A co do ceny ja miałam kiecę używaną za bodajże 500czy600PLN i uważam że była śliczna - cena nieważna ważne żeby kiecka do Ciebie pasowała a ja wolałam zaoszczędzoną $$ wydać na podróż poślubną 😜

Hej ja znow w przelocie :P
Aaana to nie kremik w psitce tylko sluz i dlatego wazne zeby to wymyc...ale Olafik nie ma psitki hehe :P
Co do mleka to musisz przeczytac na opakowaniu. Moje mleko po rozrobieniu jesli dziecko nie pilo jeszcze to moze stac 2godz ale nie w sloncu oczywiscie a jesli dziecko upiło troche to moze stac godzine. A to dlatego ze jak juz sie dziubek zamoczy to tam juz jakies bakterie sie moga dostac i stad godzina.

JaiHo szerokiej drogi zycze 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Maly juz sie wierci i musze isc...

No widzisz kazde mleczko inaczej.

Ech pokrecil sie i spi dalej :P pewnie baczki znow :P
a tak poza tym to taka kupppe dzis uwalil rano ze w szoku bylam :P

Siora dzis wraca do PL wiec od popoludnia spokoj 🙂
Ciekawe jak siostrzenica lot zniecie hehe 😉 bo ostatnio byla be be :P

• Mamusia
anitek moja też rano zwaliła taką że nie było wolnego miejsca na pieluszce, a do tego jeszcze sie na to zesiurała i wyglądało to ... 🤢 myślałam że wyleci zaraz wszystko jak będę chciała wyjąć jej tą
pieluchę
a od kilku dni jest tylko jedna kupka rano, a sika tyle, że muszę jej co 3 godziny zmieniać pieluszkę jak się obudzi, bo inaczej pod pachą mokro 😁

• Mamusia
no właśnie na nan active jest napisane że natychmiast podać.. a moja potrafi jeść nawet 1,5godz...
z kolei położne dawały to samo tyle że w butlach już rozrobione i mówiły że do 12godz!! (to już moim zdaniem przesada!)
satam się postępować droworozsądkowo i jak już smoka miała w buzi to na 1 karmienie czyli max 1,5godz a jak nie dotknęła a już rozrobiłam to o ile miałąm falstart i zrobiłam szybciej to ok 2godz ale przeciaż jak się gdzieś wychodzi i bierze rozrobione mleko ze sobą to nawet kilka godzin jest w butli ... ech...

Aaana na pewno nie no 12stu godzin!!! przesada normalnie!!!
Oczywiscie ze lepiej odrazu podac a to ze Domi je 1,5godz spokojnie nie martw sie tym mleczkiem. Ja Olafikowi tez podaje po godzinie czasem i jest ok 🙂
Iwiokej ja pieluche zmieniam co karmienie czyli co 2godz 🙂
a dzis rano jak otwarlam pieluche z kupa Olaf zaczal sikac no i zostalam oblana :P
ale podobno chlopcy siusiaja wiecej 😉

Aaana ja nigdy nie biore rozrobionogo mleka z soba...
Tylko butelki z woda ciepla w torbie termicznej i mleko osobno a ostatnio nawet biore termos z ciepla woda butelki i mleko i przygotowuje swieze jedzonko 🙂 na pewno smakuje lepiej 🙂

• Mamusia
wiem wiem że tak lepiej jak osobno mleko w proszku a osobno H20 ale dopiero wczoraj nabyłam pojemniczek do mleka no i jak już muszę ją karmić w terenie to jest to w .. lesie więc im szybciej (zimno) i bardziej gotowe tym lepiej bo nawet usiąść nie ma gdzie i robię wszystko na stojąco 😜

mąż dzisiaj już w domu - boże jaki on biedny cały obolały tylko leżeć może przez 2 tyg!! a później kule a z kolan wystają mu 2 butle i dreny krwią 😞((((( - no to teraz mam 2 dzieci a od jutra jeszcze psa - chyba zwariuję 🙃 - musze kupić body max!! albo kofeinę w dożylnych zastrzykach 😜

• Mamusia
ja jak z małą idę na spacer to po karmieniu i nie muszę jej dokarmiać w terenie, a jak juz gdzieś wychodzimy to też staram się ja najpierw nakarmić, a mleko to zawsze przygotowuję prze karmieniem, butla jest w podgrzewaczu i jak tylko sie obudzi to robię mleczko z ciepłą wodą i juz 🙂