Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aaana Olaf np lezy w kolysce badz na macie ale oczywiscie musze byc przy nim bo tak to jest wyzywanie 😉
a czasem sobie lezy i przemawia do zabawek a ja robie obiad i tylko zajrze co chwilke albo mowie cos z kuchni a on przemawia dalej 🙂

• Mamusia
ANITEK CZYLI DOBRZE ROZUMIEM, ŻE PRZEZ TE 3 MIESIĄCE MOGĘ SIĘ NORMALNIE POSŁUGIWAĆ DALEJ DOWODEM I PASZPORTEM? Ja złożę wnioski odrazu po ślubie i może uda mi się wyropić do tego czasu choć jeden dokument. Tylko, że to okres urlopowy i różnie może być. Kurcze sama nie będę jeszcze wiedziała na które nazwisko zamówić wycieczkę 🙂
Aaana ja na kleszcze nic nie mam, ale jeszcze nie widziałam, zresztą nigdy nie widziałam 🙂

Mona zloz papiery ale bilet zabukuj lepiej na stare nazwisko bo jesli nie zdaza z dokumentami to bedziesz miala problem pozniej.
czy to wazne ze polecisz ze starym czy nowym dowodem? lepiej miej stary i odbierz najwyzej jak wrocicie 🙂
masz 3miesiace tak jak pisze 🙂i moze sie poslugiwac a po uplywie 3miesiecy oni sami anuluja dowod i np gdybys byla za granica no to mialabys wtedy problem...
no a Wy kiedy leciecie?

Olaf tez ma nazwisko Mariusza i okej 🙂 wazne zeby nazwisko na bilecie bylo takie jak na paszporcie lub dowodzie a reszta ich nie interesuje czy to Twoje dziecko czy kolezanki 😉

• Mamusia
aaana napisał(a):
Mona to gdzie małą trzymasz cały dzień - w łóżeczku? nie marudzi Ci ? bo moja max 10 min i się nudzi w 1dnej pozycji, leżaczek bujaczek też - i cały czas muszę być przy niej i jej pokazywać zabawki..

W łóżeczku Milenka tylko śpi, a tak troszkę na huśtawce, a najbardziej lubi na macie, czasami leżę tam z nią 🙂 jak już się znudzi, ale raczej lubi z zabaweczkami gaworzyć 😉

Ja musze kojec kupic bo Olaf ledwo sie miesci do tej kolyski a nie chce go trzymac w sypialni w lozeczku.
Wole jak jest w salonie ze mna i ze wie ze jak idziemy do sypilani to oznacza to wieczor i spanie 🙂

• Mamusia
hm... to ja widzę że muszę mojej odwyk zrobić od mamy 😜... ale patrzę też że Wasze dzieciaczki o parę tyg starsze więc może też już bardziej zainteresowane zabawkami - mam nadzieję że Domiś też już niedługo sama będzie się bawić

• Mamusia
Dzięki Anitek, tak właśnie zrobię 😉 Chyba, że wcześniej odbiorę dokumenty zanim zamówimy wycieczkę, bo będziemy chcieli poczekać tak gdzieś do połowy lipca, a P ma urlop od 2 sierpnia więc tak jakoś bedziemy chcieli lecieć moze się przesunąć o 2-3 dni 😉
Ale co ja wogóle piszę w ciągu 2 tygodni nie wyrobią dokumentów, więc odrazu robię tak jak napisałaś 🙂

• Mamusia
Milenka w ciągu dnia spi w sypialni, bo jakby była zemną w salonie to wogóle by nie pospała, a tak zaglądam czasami do niej i śpi sobie słodko 😉
A tak wogóle kiedy myślicie żeby Wasze maluszki spały w osobnych pokojach jak będą miały ile miesięcy/lat?

OIaf wogole nie reaguje na halas 🙂 od poczatku go uczylam do spania w roznych warunkach bo wiadomo pozniej ledwo cos stuknie i co? a teraz spi jak zabity 😉

• Mamusia
sorry że tak z doskoku ale same wiecie jak jest..
Domiś na szczęście też nie reaguje na hałasy - była już i na imieninach gdzie był mega hałas i spała jak suseł i na szczekanie Maxa też na szczęście nie reaguje - dzisiaj razem spałyśmy - ja się obudziłąm jak pies szczekał a ona nie.. 🤪

• Mamusia
ja się trochę boję tej śmierci łóżeczkowej ale nie wiem do jaiego wieku ona występuje na pewno do tego czasu Mloda będzie z nami i trochę boję się jednak psa że coś jej zrobi bo mój Max trochę szurnięty jest - jak to psy po przejściach

Olo pije wiec jedna reka pisze 😉
smierc lozeczkowa najgorzej pierwsze miesiace. aja poza tym mate na pewno zamontuje w lozku Olafa wiec bedzie pod kontrola 😉

Wlasnie poczytalam o smierci lozeczkowej i jest ze miedzy 2 a 6miesiacem najwieksze zagrozenie i ze spanie na brzuchu jest tez przyczyna tego...
cholera a Olaf spi tylko na brzuchu 😞
no to dzis go poloze na plecach chyba ....

• Mamusia
hejka. my już po lekarzu i wicie co? po ostatniej wizycie nie poprawiło sie Sarci zrobiła sie krzywica na główce 😞 ( ma z tyłu tekko spłaszczoną czaszkę 😞)a dawałam jej bardzo duzo wit D ehh 😞 to chyba przez to ze daje jej vita D w kapsułkach a nie dewikap w kropelkach ale dzis wziełam na to recepte i mam nadzieje ze sie poprawi . czy któras z was dawała malcom vit D w kaps. czy dajecie w kropelkach dewikap?
ps. Sarcia wazy już 5600:P klops mały 😁