Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

JaiHo ona obcina non stop i nic to nie daje 😞 ostatnio obciela jakies 20cm i za miesiac juz byly porozdwajane na nowo...
no wlasnie uzywa jakis ampulek vichy itd i nic to nie daje.
Juz jej mowilam ze ma sobie zrobic badania bo cos tu nie tak 🤢
choc z tego co pamietam ona zawsze miala takie wlosy

A tak apropo nerow po ciazy to zastanawiam sie czy Ci naukowcy mieli racje ze kobieta potrzebuje 3lat zeby dojsc w 100% do siebie po ciazy...
Hmmm 3lata!!!!! OMG 🤪

• Mamusia
owszem mi tez czasem nerw pusci, tak samo w druga strone, jak sie ciesze to jak wariat, wzruszam sie do lez, tak jak anitek napisalas, sa to normalne ludzkie zachowania, z tym, ze obce sa mi histeria i panika 🙂 wiek tutaj tez robi swoje, na wiele rzeczy inaczej sie patrzy 🙂
A tym naukowcom to chodzilo o balagan w glowie po ciazy?? 🤪

Ogladalam program na discovery "kobieta po ciazy" i oni tam wlasnie badali doslownie wszystko poczawszy od fizycznej strony skonczywszy na psychicznej.
I wlasnie obserwowali komorki itd wiadomo jak to naukowcy i wlasnie po tych badaniach podali raport ze kobieta zeby w pelni dojsc do siebie po ciazy potrzebuje ok 3lat. i mowa tu o fizycznej i psychicznej czesci kobiety.
wiadomo wyglad zewnetrzny to nie wszystko jesli chodzi o fizyczny aspekt ale rowniez mowa o organach wewnetrznych itd.
w szoku bylam 😁
dlatego wlasnie mowia ze najlepiej jak kobieta zachodzi w ciaze po 3latach...

Co do wieku to mysle ze macie racje wiadomo czlowiek im starszy tym wiecej ma doswiadczenia a co za tym idzie inaczej reaguje na wiele spraw 🙂

Olafik jeszcze spi 🤢 na plecach w kolysce juz od ponad godziny...
Hmmm
Ja uciekam sie kapac Maz zaraz bedzie no i jade do lekarza.
Moze dostane cos skutecznego na goraczke i jakos sie pozbieram do jutra.
Do spisanka 🙂

My już po kąpieli, Amelia zjadła na noc 260 ml zagęszczonego mleka kaszką kukurydzianą , przeraża mnie hehehe.
My się zaraz zbieramy na zakupy do tesco 🙂
Ameliuszek zostaje z Adrianem i sąsiadką 🙂

• Mamusia
u nas tez juz po kapieli, maly wlasnie zasnal, znowu nie chcial jesc 🤨, jak zjadl o 18 120tak do tej pory wypil 60ml koperku, co skonczylo sie przebieraniem 3 razy, bo ulewal okrutnie i teraz poszedl spac, butla absolutnie nie byla brana pod uwage. Pol dnia jadl w miare ok, ale jak doszlo w sumie do 420ml to koniec. 🥴 moze w nocy bedzie jeszcze podjadal... I tak sie zastanawiam, czy moze jakbym podawala mu kaszke to bedzie bardziej tresciwe, bo mam wrazenie, ze schudl przez te kilka dni, czy wtedy go jeszcze bardziej zamuli i juz zupelnie nie bedzie jadl. Czy poprostu przeczekac, bo to moze tylko przejsciowy kryzys? Wczesniej potrafil wciagnac ponad 200 na raz a teraz jak wypije 120 na raz to jest sukces. 🤨
oczywiscie wieczorej ujawnila mi sie opalenizna, z przodu czerwona a z tylu dalej biala. SUPER! 🤢 😁

• Mamusia
czesc spiochy!
pogoda u mnie dalej piekna, tak wiec zaraz sie zbieram i pedzimy gdzies z Victorkiem 🙂) W sumie to dopiero wstalismy 🤪 a maly sie obudzil tylko o 6 podjadl i poszedl dalej spac. Rewelacja! przespac 8 h bezcenne! 🙂) W nocy nie jadl nic, spal jak zabity, zaczelam go klasc na brzuszku w nocy do spania i cos mi sie zdaje, ze spi mu sie znacznie mocniej i lepiej, tylko musze kupic ochraniacz na szczebelki, bo maly juz pelza sobie calkiem konkretnie i dzis rano walil glowa w szczebelki 🤢 😮

Wszystkim milego dnia zycze!
anitek szczesliwego lotu i udanego pobytu w Polsce 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!! U nas tez pogoda rewelacja!! 😎 My juz ubrani teraz maly wisi na cycu i idziemy na spacer i zakupki moze cos fajnego znajde. 😉 Weekend ma byc tez super do 30 stopni wiec zapowiada sie opalansko wreszcie bo juz nie moge patrzec na siebie taka blada 🤪 Anitek milego pobytu w ojczyznie 😁 az ci zazdroszcze ale my niedlugo tez jedziemy i juz nie moge sie doczekac. W Polsce dzis Boze Cialo a tu jak zwykle zwykly dzien roboczy 😠
Milego dnia zyczymy!!! i duuuzo slonka!!! 😘

• Mamusia
dzien dobry
oj spiochy ja juz tu bylam po 8 ale widzialam ze cisza to nie chcialam monologu prowadzic
Marcelina standardowo spala calutka noc od 21 do 7 😎 rano pojadla i zaczely sie harce, krzyki, piski no i maltretowanie zabawek 😁 juz nawet z nimi spi
u nas tez pieknie a zapowiadali ulewy i w zwiazku z tym zaraz jak wstanie to idziemy na spacer i moze sie wybierzemy do kolezanki do dzielnicy obok taki maly spacerek tym bardziej ze obie mieszkamy w najwiekszych dzielnicach Sosnowca wiec mamy do siebie jakies 5 km w jedna strone a co tam nie mam co dzis robic....
zrobilam od rana przeglad ciuszkow malej i sa wlasnie male... zostaly mi 3 szt body 🤔a wszystkie sukieneczki jakie mi tesciowe przywiezli sa male a nawet ich nie zalozyla 😞 no coz... czesc rzeczy spakowalam i zawioze do znajomych do komisu bo nawet nie mam gdzie tego trzymac a beda pieniazki na nowe
aaa wczoraj ogladalysmy spacerowki i masakra jakie ceny wiec zamowilam na allegro z Arti - ktorasz wkleila link chyba bob wiec dzieki 🙂 a jesli sie pomylilam to niech sie przyzna ktora to zrobila to czeka na nia oklask 😉 http://www.allegro.pl/item1063522559_wozek_spacerowka_parasolka_traveller_arti_7_7_kg.html
i wlasnie nie wiem na jaki kolor sie zdecydowac co myslicie? fiolet czy pomarancz?

Hej u nas nocka dobra choć po takiej ilości jedzenia myślałam że pośpi do rana hahahah a tu niespodzianka jadła o 3 ale za to potem spanko już do rana 🙂
U nas pogoda średnia , gotujemy, już mamy zrobioną zupkę dla Amelii a teraz robię roladę w cieście francuskim na obiadek bo będą goście 🙂

Sibi mnie osobiście podoba się pomarańczowy 🙂

Jai ho gotuje marchewkę z ziemniaczkiem, kroje w kosteczkę ( szybciej się gotuje) daje troszkę soli i łyżkę oliwy z oliwek ( taką najwyższej jakości), potem wszystko w malakserze przecieram 🙂

My dziś połączymy zupkę i sok z jabłuszka, tylko doradź bo do tej pory piła sok ze świeżego jabłka a może jej dać przetarte jabłko??

Hejka
No to tak wczoraj wrocilam od lekarza nie mialam sily.
Mam angine ropna 😮 oczywiscie zmiana antybiotyku bo poprzedni moglam brac za przeproszeniem do usranej smierci.
Olaf dzis w nocy wojowal po razy kolejny :> u Nas pelnia moze przez to?
ale ogolnie czuje sie juz lepiej 🙂
antybiotyk raz na dobe Maz rowniez to samo.
Do tego zrobilismy sobie inhalacje i cala noc spokojnie oddychalam przez nos 🙂
dzis juz o niebo lepiej 🙂 tempka 37 ale lepsze to niz to co bylo wczoraj 🙂
Pogoda sliczna ale i tak nie wychodze.
zaraz zaczne przygotowywac wszystkie rzeczy itd.
Sibi mi sie zaden nie podoba kolor 😞
Marcelka sliczna hehe bodziaki gniota 🙂
Cruella Tobie juz znikaja oklaski hehe widze ze ktos na to czekal 😁

Dodi_W napisał(a):
nad morzem zimno, bo korci nas jechac , ale to 6-7 godzin boje sie ze mała nie wyrzyma 😞

Dodinko ostatnio Olaf spedzil w aucie 6godz bo jechalismy odebrac miernik dla firmy w ktorej pracuje Mariusz i w Dublinie tez bylismy i w ten sam dzien wracalismy Olaf cala droge przespal 🙂