Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tak sobie teraz przeliczyłam i wcale te Wasze pieluszki nie wychodzą taniej w stosunku do pampersów z promocji.
Iwiokej chyba, że pomyliłaś i tych dada jest więcej niż 54szt, bo wychodzi za pieluszkę prawie 0,52gr, a te z rossmana prawie 0,50gr, to ja kupiłam ostatnio w tesco pampersy 4 za 39,99 82szt, czyli ok 0,49/szt
Nigdy tak nie przeliczałam na sztuki, ale kumpela tak robi i mi się udzieliło 😉

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moja niestety nie chce pic herbatek itp..
mona ale w tesco były chyba sleep and play promocja co?a one sa troche inne niz active baby...
jak kupiłam ostatnio active baby 70 szt kosztowały 52.99 a jesli kupie dwie paczki babydream to wyjdzie mi 80 pampersów za 39,98... wiec jest troche różnica...
ehh mała marudzi... juz mam dosyc.. ehhh

• Mamusia
Właśnie ,że było active baby, tylko rozmiar 7-18kg, kumpela mi wyczaiła, bo normalne na pułce wszystkie inne były po 52,99, a te w innym miejscu i osobnym koszu po 39,99. Jeszcze sie zastanawiałam czy nie będą za duże i niebardzo chciałam kupic, ale w końcu się skusiłam. Ale to było chyba 2 tyg temu, a teraz faktyccznie są w promocji te sleep, ale nie wiem po ile. A miałyście je może, czym one się różnią od active baby?

• Mamusia
mona jest ich 54szt. ale nam starczają na długo moim zdaniem i lepiej służą małej 🙂
co człowiek to opinia 🙂 n o pampersów nie kupuję ze względu na uczulenie małej na nie, na care nie miała ale one też ładnie kosztują
oki ja zmykam do meża , bo tęskni 😁
słodkich snów

• Mamusia
Melduje się 😜
Moje dziecko dzisiaj po spacerku spało od 17 do 19.20 .Teraz bawi się z tatusiem ,a kiedy uśnie?oto jest pytanie 😉Tatuś dzisiaj szczęśliwy bo Juleczka cały wieczór woła tata 🤪a mamy to jakby nie było 🥴
Po waszych wypowiedziach stwierdziłam ,że przepłacam za pieluszki 🤔kupuje pampersy -56 zł za 72 szt to chyba drogo .Julcia dużo sika do nocniczka ale mimo wszystko też idzie mi dużo ,bo jak się wysika do nocniczka to w nagrodę ma suchutką pieluszkę 😜 takie 72 szt mam na około 3 tygodnie .

• Mamusia
mona sleep&play nie mają rozciągliwych rzepów....
no teraz sa sleep and play w gazetce tesco były za 39.99 a poleciałam specjalnie do tesco po to a tam same 5 rozmiar i 51.99 qrfa 🤢 🤢
te z rossmana sa na fajne i podobne do pampersów... teraz kupuje pampersy jedna paczke i dodatkowo jakies tansze w dzien zakładam tansze bo idzie ich wiecej a na noc dostaje te lepsze pampersa... ale teraz chyba bede kupowała tylko te z rossmana...

• Mamusia
Iwiokej mi też najbardziej odpowiadały premium care, ale fakt z ceną przesadzili, choc ostatnio widziałam je w promocji za 49,99, ale nie wiem ile sztuk.
Renata 56zł za pampersy to bardzo drogo, chyba że kupujesz te premium care, a nie active baby.
Mi paczka pampersów starczała na 2 tygodnie, a ostatnio zużyłam w tydzień, bo Milenka strasznie często kupy walic zaczęła ze 3-4-5razy dziennie potrafi. Nie wiem dlaczego, może dlatego, że często leży na kocyku na brzuszku i jak raczkuje to z wysiłku?
Moja Milenka tylko mówi mama mama, a mój P ciagle stęka zeby mówiła tata tata 😜. Ciekawa jestem, czy to mówi już ze zrozumieniem, czy raczej bezwiednie, jak myslicie?

• Mamusia
hej laseczki!
sorry że nie pisałam ale nie miałam głowy za bardzo..
nie jestem niestety w stanie nadrobić więc wybaczcie...

u nas w skrócie:
Domiś cała i zdrowa, pięknie raczkuje, staje (!) i to już właściwie od kilku tygodni i generalnie bardzo energiczna jest, chodzi do żłobka na pół dnia bo już nie wyrabiałam, w żlobku suuuuuper je śpi i dogaduje się z innymi dzieciaczkami chociaż początek był ciężki ale szybko się przyzwyczaiła i teraz jak widzi panie ze żlobka i dzieciaki to się cieszy no a mamusia ma chwilę wytchnienia
poroniłam niestety moją ciążę 😞 i tu WIELKIE podziękowanie dla "naszej" Małejleny za wsparcie 😘

to tyle z newsów

jutro idziemy pierwszy raz na basen a w w nd jedziemy z małą pierwszy raz do hotelu - ciekawe jak będzie? 🙃

• Mamusia
witam
podpisuje liste...
dzis fajny ale dlugi dzien, rano spacer po parku w trakcie codziennego sportu mojego meza, pozniej zakupy, fryzjer-w koncu zrobilam kolor na wlosach 🙃, spacer i odwiedziny mamy a zaraz sie szykuje kolacja przy swiecach z winkiem 😜

jesli chodzi o pieluchy to ja mam nadal huggies i sa wg mnie super ale te premium bo probowalam classic - sztywne a te nowe economy to jakas pomylka!! czesto je przesikiwala i natychmiast robil sie mokry-gdzie one ekonomiczne to nie wiem??!! 🤢 a niestety tak jednych jak i drugich mam jeszcze po 2 paczki 🤢 🤢 tescie nie kumaja ze jak cos nowego to najpierw kupic jedna paczke zeby sprawdzic i ewentualnie dokupic! ah szkoda slow

lece sie ciut ogarnac przed kolacja 😉 😉

dobranoc

• Mamusia
Sibi u małejleny - generalnie oki - wiem natoniast że jest kochana i działa lepiej niż prozac 😉

Domiś mnie zadziwia, panie w żłobku nie wierzą własnym oczom więc jest wesoło i jestem z małej dumna ale z 2giej strony zazdroszczę Ci spokojnego, nie męczącego dzieciaczka!! a i tak za kilka lat wszystko się wyrówna więc spoko a i moja jeszcze szczerbata zupełnie jest

Byłyśmy dzisiaj w domku pampersa - polecam - właśnie rusza z objazdówką po Polsce 🙂

my używamy pampersów a w żlobku mają huggisy i te i tamte są oki

• Mamusia
nie mogłam się oprzeć i zajrzałam przed snem, ale wieści nie ciekawe 😞 aaana przykro mi 😞 zaś z 2 strony lepiej na początku niż później , ale i tak wielki żal 😞 😞 jak się już wie co mogło być a nie ma 😞 nie idzie tego określić słowami ja bym już miała depresję, dobrze ze Ty sobie to wytłumaczyłaś i wparcie naszej kochanej Małej wielkiej -leny
Darusia pielucho majtki łatwo się rozrywają jak jest kupa, ale moja kuzynka używała i nie była zadowolona
oki teraz juz zmykam

• Mamusia
zagladam do Was bo juz wstalam, spalam 5 godzin, dobre i to 🙂 dorwal mnie stres przedslubny i cholera do tego mam zajebisty bol gardla z kaszlem i dostalam wczoraj okres , i jak tu nie byc wscieklym, tyle czasu nie bylo i nagle na sam slub, wiec tampon i jakos dam rade 🙂 trudno..
wszystko juz przygotowane , zaraz ide wziasc kapiel i ogarnac sie troche, potem jade po kwiatka do wlosow , fryzjer na 13, potem paznokcie i makijaz i bede w domu okolo 16 -16.30 a o 17.15 wyjezdzamy zrobic pare fotek przed kosciolem i msza o 18.

Julcia zostaje z kolezanką, mam nadzieje ze da sobie rade, w sumie juz okolo 21 idzie mala spac wiec moze bedzie ok.

buzka

• Mamusia
witajcie
na początku aana bardzo mi przykro, ciągle myslałam o Tobie co u Ciebie itd.... szkoda ze tak wyszło , no i dobrze ze jestes taka silna bo tak jak iwiokej pisala ja bym miała kompletnego meega doła...
my dzis tez idziemy na basenik....... zjemy sniadanko i heja popływać 🙂
a co do nocki to mała usneła szybko bo po 22 ale dlatego ze nie spała o 18 w dzien , chyba sobie zrow sen o tej godzinie likwiduje, ostatnio wyrzuciła ze swojego grafiku spanie o 21(potem sie budziła i zasypiała o 23) ale z tej drugiej opcji juz nie jestem zadowolona bo w takim razie w dzien nie bedzie mi w ogole spała i zero czasu dla siebie:/
juz 3 noc budzi sie ok 23 z okropnym płaczem ale taki głosny i przerazliwy ze masakra 😮 😮 😮 i przez sen robi takie dziwne ruchy jakby sie czegos wystraszyła.....ehhh

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
Dodi Wszystkiego Najlepszego !!!
no mi też chyba sie udziela, bo ja co prawda ma w czerwcu dopiero kościelny, ale śniło mi się że zaspałam na własny ślub i wszystko w biegu, aż sie obudziłam z przerażenia 😁 😁
u nas mała zasnęła o 20:30 i pobudka standardowo 9
Darusia , a spróbuj Sarci dać herbatki jak tak w nocy się przeraźliwie budzi, na moją i Victora Jai_Ho to działa
miłego weekendu i wytrwałości dla Dodi