Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ooo wrocłąw lubię baaardzo 🙂 może pojedziemy 🙂 a o tropical island pod berlinem to słyszałam raczej historie nieciekawe dla rodziny z dzieckiem małym - co innego gdybym była szaljącą singielką 😜
może taki objazd rodzinny zrobimy + mąż chce bieszczady ale jakoś tego z wózkiem i jego kolanem chorym nie widzę - poza tym ja chcę wymoczyć gdzieś stare kości...

• Mamusia
pamiętacie jak jeszcze w ciąży byłam baardzo uchachana jakpierwszy raz ever kupiłam firanki do domu?? no i właśnie je szlag trafił - wietrzyłam i zatrzasnęły się w oknie akurat tak że są całe od smaru kt jest w zamku.... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😞
a smaru to już raczej niczym nie spiorę 😠 😞 😞

• Mamusia
znalazłam coś takiego, ale nie wiem czy Ci to coś da jeśli chodzi o firankę

Smar od łańcucha roweru

Najpierw tłuszczem np. masłem, a następnie wetrzeć w to miejsce mąkę ziemniaczaną i na chwilę zostawić. Inną metodą jest nalanie na to miejsce "LUDWIK"-a (ostrożnie z bielizną kolorową) i wypranie, albo odplamiacz "CODI" energic. Dostępny ponoć tylko u dystrybutorów firmy HWC (Harmony World Club).
Najbardziej znaną metodą na usuwanie plam ze smaru łańcuchowego jest podłożenie grubej warstwy ligniny pod zaplamione miejsce. Na wierzchu nanosimy niesolone masło i pozostawiamy na pół godziny. Masło zdejmujemy tępą stroną noża i szczotką moczoną w benzynie zmieszanej z terpentyną w takiej samej ilości pukamy w plamę. Powtarzamy to kilka razy.

• Mamusia
Bób dzięki - aż normalnie oklaska Ci dam chociaż nigdy się w to nie bawię ale z drugiej strony to brzmi trochę jak "splunąć 3 razy wziąć 3 nietoperze i 2 muszki to plama zniknie" 😜 właśnie ściągam firany - wrzucę do pralki z jakimś wybielaczem - zobaczymy - jak nie to brochę jakąś przypnę 😜

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!!
Aaaana wspolczuje z firanka ja mam sama swira na ich punkcie wiec cie rozumiem zupelnie 😉 🙂
Sprobuj nalac na to miejsce plynu do mycia naczyn lub mydlo wetrzyj nie pamietam jak to bylo ale sama juz tez tak robilam i zeszo!!! 🤪wiec nie wyrzucaj firanki tylko kombinuj a jak nic nie pomoze to potraktuj ja wybielaczem 🙃
Bob witaj w klubie. Ja wylaczylam funkcje oklaski bo odkad napisalam ze milo ze Cruella o nas pamieta to zaczely mi znikac oklaski 😁 Ktos nie ma co robic ale co tam widocznie komus zal 🤪 i chyba tym kogos urazilam 😉
A co do wozka to ja mam taki i jestem zadowolona a zmieniac nie bede bo mi wystarczy.Jestem mega zadowolona bo lekko idzie i zakrecam jedna reka 😁

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=180522150816

U nas weekend ma byc upalny i az 32 stopnie wiec chyba sie rozpuszcze ale wybieramy sie na dzialeczke tylki podsmazyc 😜 🙂

• Mamusia
Aaana mnie uprzedzila z tym oklaskiem dla Boba 😞 co coz pozniej dam 🙂
Julce jak ulewa to czasem z rakim glutem galaretowatym, raczej kislowym bardziej,

A małą odlozylam do łózka mojego i spi jeszcze juz 1,5 godziny. 🙂 zaraz pewnie wstanie, to przez tą pogode, ja tez bym sie przespala chetnie.

Posprzątane! ;-)))

Zaraz tylko pranie wywieszę i pieluchy poskładam ;-))
A no i kawunię muszę wypić bo kiepsko z ciśnieniem ;-)))

aaana zapiłam słodycz herbatką ;-))) współczuję Tobie z tymi firankami..brocha dobry pomysł ;-))) w kwiaciarni można dostać różne takie lekkie pierdoły na firanki ;-)))
Dodi dzięki hehe dowiem się ile przesyłka kurierem wyniesie 😉

Moja też śpiąca..właśnie się pode mnie podłączyła i już jej oczka lecą ;-))
oo kima 🙂

Bób
mam jeszcze pytanko, Misiek od paru dni beka, ale nie po jedzeniu tylko częściej i boję się czy to nie coś z brzuszkiem bo czasem wybekuje takie mleko w formie galaretowatego gluta, Wasze dzieciaczki mają coś takiego?

wydaje mi się, że to rzez dużą produkcję śliny. Moja też tak ma 🤨

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!!
mała wczoraj zasnęła o 21 i obudziła się o 9 rano wypiła mleczko, pobajerzyła chwilę i śpi do teraz 🙂, a ja mogę spokojnie sie pakowac
już sie nie mogę doczekać nowego domku, a przeprowadzamy się do nowego domku, bo już mamy dosyć palenia w piecu, a do tego w sypialni wyszedł ogromny grzyb i nie idzie go usunąć, bo okazało się, że domek nie ma fundamentów i od ziemi wychodzi grzybol. Podejrzewam też ze właśnie przez tego grzyba mała tyle choruje, a mąż ma w domu tylko alergię, oby wszystko sie zmieniło na nowym domku
a tam będziemy mieli piętro domku świeżo wyremontowanego, ogrodem zajmuje sie ogrodnik, posesja monitorowana, nie trzeba palić, czyli zawsze ciepło 🙂 i opłaty to 1100zł. + prąd wydaje mi się, ze to niewiele 🙂

• Mamusia
Dodi sprobuje jeszcze raz a zdjecie suuuper!!! Jejku kiedy nasze dzieci byly takie male!! 🙃 Julcia to juz duza dziewczynka!!!!!

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=180522525562

Candy Monca blagam napisz jak wygladaly te kupki Nadii jak zabkowala??? Kurcze dwa dni Sebastian jak puszcza baki to idzie mu zaraz kupa wodnista zolto zielona 🥴
Marudzi tez i sama nie wiem. Myslicie ze to na zeby????A moze jakas biegunka???? Ale cala nic nic i dzis do poudnia tez nie i teraz znowu poooszlo i taka zielonkawa. 🤪 Ratunku!!!! 😲 😮 Ja nie jestem przyzwyczajona bo maly robil kupki raz na 5 dni!!!!!