Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bob 🙂
Ja robilam wedlug tego przepisu :
http://coochnia.blogspot.com/2008/09/okruchy-jabek.html

ale do gotujacych sie jablek dorzucilam jeszcze jedna bardzo slodka gruszke, za to mniej cukru oraz otarta skorke z calej cytryny a na koniec podlalam to jeszcze calvadosem ( alkohol odparowal, ale fajny posmak zostal) 🙂)

• Mamusia
witam poniedziałkowo wszystkie brzuchatki,u mnie nuuuuda,mała chora więc jesteśmy uziemione 😞(((((((
Wam też tak tęskno do lutego? ja się nie moge doczekać..oby do grudnia,potem jakoś zleci....
czytałam,że nasze maluchy maja już stały rytm dnia i nocy i nasz mały akurat wstaje jak my idziemy spać 😲
dziś nie spałam prawie całą noc,synuś też...heheh będzie się działo:P

• Mamusia
Jai_Ho smaku narobiłas 🙂 🙂 ja musze jednak chyba sie powstrzymac od slodkiego, potrafie paczke ciasteczek zjesc i jeszcze poprawic batonikiem, az boje sie ze za duzo tego.. a moze jakas cukrzyca sie wkrada, i dlatego jestem ciagle taka senna, dzis akurat spałam 11 godzin 😞 moze to ta pogoda ???

Mam wizyte 19 stego wiec zapytam lekarza, a kiedy robi sie testy na glukoze ?? wiecie moze ??pozdrowionka

• Mamusia
nikoś2010 moja mała to chyba wogole nie spi, albo przez sen sie gnieździ w brzuszku, ciagle ją czuje ,przynajmniej ostatnio 🙂 kopie juz czasem z taka siłą ze potrafi mnie obudzic w nocy.
Ale mimo wszystko starsznie kocham te jej kopniaki, ciesze sie jak głupia 🙂 a co do rytmu, to tez najczesciej jak ide spac mała się ożywia 🙂
u mnie tez nuda, za oknem zimno, a ja od tygodnia w domu bo jeszcze sie nie wyleczylam z przeziebienia 😞

• Mamusia
Witam mamusie!!!!!!!!!!!
Byłam dzisiaj na USG genetycznym i nie mam żadnych zdjęć mała tak się wierciła, że nie mógł jej zrobić zdjęcia, a i łożysko na przedzie też utrudniało podejrzenie, ale w piątek idę do mojej gin może ona coś zdziała i zbada dopochwowo. poza tym wszystko ok położenie główkowe waga 314 gram tętno 158udeż na min. no i potwierdził płeć 🙂 🙂 🙂

Ja wlasnie wrocilam z zakupow :P
No Dodi papusiaj papusiaj ja tez podjadam ostatnio slodkie :P a sennos to na pewno nie wynik cukrzycy spokojnie nic Ci nie jest 🙂 🙂 🙂 nie masz zadnej cukrzycy :P
no test sie niby robi pomiedzy 24 a 28tyg ciazy ale widze ze tutaj juz niektore Mamusie mialy w 22tyg. Ja tam czekam do nastepnej wizyty w szpitalu bo pewnie wtedy bedzie ten test.
Mnie cos jakies zaparcie dopadlo 😞 i nawet sliwki nie pomagaja ani magnez ani espumisan...hmmm wlasnie dlatego powinnam przestac objadac sie czekolada bo pozniej tak jest 😞
co do kopanka to moj Synus zalezy choc w nocy za kazdym razem jak sie budze na siusiu on kopie 🙂 no chyba ze wstaje razem z Mamusia hehe :P
Co do kopania reki Mojego to mam tak samo :P Synus kopie na maxa a jak tylko Mariusz przyklada reke jest spokoj :P
i tak oto udalo mu sie poczuc 3razy kopniaka a Synus kopie od prawie 4tyg :P
Taki maly cwianik hehe :P I tak ma byc :P

• Mamusia
hej dziewczyny!!!ale miałam zwariowany dzień 🙂 w pracy młyn bo cośsieniezgadza, ktoś czegoś nie podpisał... masakra wytrzymałam do 12 i powiedziałam że musze jechac do sklepu po potrzebne rzeczy do mojego doświadczenia(oczywiście nigdzie nie byłam ale wymówka dobra)
wczoraj małżzabrał mnie na zakupy aleudało mi się kupić tylko fioletowe leginsy 😞 kurcze nic mi się nie podobało więc nie kupowałam na siłę. naszczęście humorek się poprawił 🙂 🙂

Aneta83 witamy na forum, nie martw się że dzidziuś jeszcze nie kopie, napewno jużniedługo zostaniesz "pokopana"

Witamy Anete 🙂 🙂 🙂 no moj Synus kopie juz od prawie 4tyg na poczatku delikatnie a teraz jak kopnie w pecherz to bieg do wc :P
Ale moja siora czula dopiero od 23tyg wiec jak widzisz co Mamusia to inaczej 🙂 a moze juz Cie delikatnie podkopuje a Ty nie wiesz ze to to 🙂
Ja wlasnie rosolek robie 🙂 Moj zaraz wraca 🙂 ech a na deser upragnione jablka na goraco 🙂 mniami 🙂

Doczekasz sie 🙂
jak masz ochote na cos slodkiego to zjedz i poczekaj ok 20min poloz sie na plecach i wyprostuj nogi a wtedy powinnas cos poczuc 🙂
to takie z tego co pamietam na poczatku drganie miesnia 🙂
tak czuc 🙂 no a teraz to juz kopniaki ze brzus podskakuje hehe 🤪

Aneta ja posiew bede robic w 4 listopada bo wtedy mam wizyte. jak narazie mam mocz robiony ale metoda paskowa wiec to taki szybki test w gabinecie na poczekaniu. Ale bylo wszystko ok wiec powinno byc dobrze. Co do bakterii w moczu ja mam problem z nerkami i czesto mialam zapalenie zanim zaszlam w ciaze i wiem ze mozesz dostac leki ktore spokojnie mozesz przyjmowac w ciazy wiec spokojnie 🙂