- Mamusia
Luty 2010 | Forum o ciąży
anitek nie masz małego brzucha też mam taki , te większe to może nie pierwa ich ciąża bo jak wiesz w drugiej ciąży sa większe brzuszki, albo poprostu są tłuste te baby i brzuch tez mają przez to większy 🙂
- Mamusia
iwiokej moja lekarka jest teraz na urlopie, ale rozmawiałam z położną która powiedziała że przyczyną tych bóli może być powiększająca się macia ale jeśli by się coś działo to żebym podeszła na izbę przyjęć to zrobią mi KTG. Jakoś mnie to nie uspokoiło, sama myśl o szpitalu mnie przeraża 😞
Gość
Kinia no wlasnie albo jak masz taka mozliwosc zadzwon do ginka i zapytaj co masz robic...Choc pewnie powie to samo hehe ale lepiej sie upewnij my tutaj tylko Mamuski przyszle a nie lekarki :P
Mona124 ja mialam dopochwowo tylko na noc i jedna podjezykm, ale jak zmienilam na ta tylko pod jezyk to musze brac 3 pomimo tego ze tez maja 50mg. Ale wiesz o co chodzi z tym? nie jest dokladnie zbadane ile sie wchlania spod jezyka dlatego lekarze zalecaja brac wiecej. I tez o tym czytalam. Wiec bierz tak jak Ci lekarz zalecil nie pomylil sie na pewno 🙂 bo moja mi to samo powiedziala ze brac wiecej bo nie wchlania sie na pewno tyle co z dopochwowej.
A do tego czytalam gdzies o tym wiec musi to byc prawda hehe 🙂
Mona124 ja mialam dopochwowo tylko na noc i jedna podjezykm, ale jak zmienilam na ta tylko pod jezyk to musze brac 3 pomimo tego ze tez maja 50mg. Ale wiesz o co chodzi z tym? nie jest dokladnie zbadane ile sie wchlania spod jezyka dlatego lekarze zalecaja brac wiecej. I tez o tym czytalam. Wiec bierz tak jak Ci lekarz zalecil nie pomylil sie na pewno 🙂 bo moja mi to samo powiedziala ze brac wiecej bo nie wchlania sie na pewno tyle co z dopochwowej.
A do tego czytalam gdzies o tym wiec musi to byc prawda hehe 🙂
Gość
Kinia no coz widze ze nie masz mozliwosci zadzwonienia...Hmmm z tego co piszesz to to sa skurcze bo wlasnie jak sa skurcze to brzus sie tak spina i robi sie twardy jak kamien.
Łyknij jedna nospe 40mg + jeden magnez i zobacz czy sa jakies efekty. Nospa jest bezpieczna w ciazy magnez nawet wskazany wiec nic sie dzidzi nie stanie 🙂
sama mam zalecone 3nospy + magnez dziennie.
Łyknij jedna nospe 40mg + jeden magnez i zobacz czy sa jakies efekty. Nospa jest bezpieczna w ciazy magnez nawet wskazany wiec nic sie dzidzi nie stanie 🙂
sama mam zalecone 3nospy + magnez dziennie.
- Mamusia
kinia no to zrób sobie może to KTG jak by miało Cie to uspokoic , ale nie powinno to być nic groźnego, raczej to co powiedziała położna to może być właściwą diagnozą 🙂
Gość
Iwiokej pewnie masz racje :P nie ma co porownywac do innych kazda z Nas jest inna :P ja to tylko schize mam ze moj brzus jest nisko ale moze juz mi sie wkreca cos :P [img size=260]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/profil_28-0f646c5c05e0ccba193af74d3a1914e2.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Gość
No wlasnie albo tak jak pisze Iwiokej jedz do szpitala na ktg to bedzie wiadomo czy to skurcze i wtedy na pewno cos Ci poradza na to 🙂
- Mamusia
Anitek mi się nie wydaje, że masz mały brzuch, ja mam chyba mniejszy, ale w końcu zaczął troszkę wyglądać na ciążowy:P bo cały czas mi tylko gadali, że wogóle nie widać u mnie ciąży 🥴
No właśnie jeszcze się okaże jak nazwę swoją niunię, moja koleżanka miała już wybrane imię dla synusia, a jak się urodził, to odrazu nazwała go inaczej, bo tak ją w danej chwili naszło, że jednak to imię będzie do niego pasowało, a nie to co miała już wybrane:P
Iwiokej masz rację, to będzie moja Julcia i nie powinnam patrzeć na to czy oklepane, ale kurcze nie wiem dlaczego jakoś patrzę na to 🤢 głupia jestem 😁 , zastanawiam sę czy córcia po latach będzie mi wypominać, że dałam jej takie imię 😮 , powinnam palnąć się chyba w łeb 😁 😁 😁
Kinia najlepiej byłoby zadzwonić do gina z tym bólem brzuszka, ale chociaż weź sobie nospę.
No właśnie jeszcze się okaże jak nazwę swoją niunię, moja koleżanka miała już wybrane imię dla synusia, a jak się urodził, to odrazu nazwała go inaczej, bo tak ją w danej chwili naszło, że jednak to imię będzie do niego pasowało, a nie to co miała już wybrane:P
Iwiokej masz rację, to będzie moja Julcia i nie powinnam patrzeć na to czy oklepane, ale kurcze nie wiem dlaczego jakoś patrzę na to 🤢 głupia jestem 😁 , zastanawiam sę czy córcia po latach będzie mi wypominać, że dałam jej takie imię 😮 , powinnam palnąć się chyba w łeb 😁 😁 😁
Kinia najlepiej byłoby zadzwonić do gina z tym bólem brzuszka, ale chociaż weź sobie nospę.
Gość
O tu profilowe z 13stego tyle ze bez galotow wiec tez inaczej hehe :P [img size=270]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzus_13-c4e8ba96c8ac016d65fdec269e8745ad.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Gość
No i na tym z profilu bez galotow widac ze brzuch jakos nisko jest ale z drugiej strony nie mam porownania bo wszystkie fotki na brzuszku Mamusie maja w galotach albo spodniach :P:P:P ech lekarz mowil ze jest wszystko ok wiec pewnie tak jest :P
Mona to mnie pocieszylas bo tez mi wszyscy mowili ze nie widac ze w ciazy jestem a dzis jak szlam to widzialam ze widac juz brzusia i to dosyc ladnie 🙂
a teraz od 23tyg dzidzia podwaja swoja wage wiec pewnie za 3tyg bedzie i wiele wiekszy :P
Mam dopasowanie sukni slubnej na 16stego a to bedzie 2tyg przed slubem mam nadzieje ze przez te 2tyg pozniej nie rozrosne sie hahaaha bo sie nie zmieszcze :P choc suknia fajna bo jest luzna w brzusiu i pasek jest wiazany ktory sciaga caly przod wiec z tym nie bedzie problemu aby cycusie hehe bo rosna ostatnio tez :P i to mocno :P
Mona to mnie pocieszylas bo tez mi wszyscy mowili ze nie widac ze w ciazy jestem a dzis jak szlam to widzialam ze widac juz brzusia i to dosyc ladnie 🙂
a teraz od 23tyg dzidzia podwaja swoja wage wiec pewnie za 3tyg bedzie i wiele wiekszy :P
Mam dopasowanie sukni slubnej na 16stego a to bedzie 2tyg przed slubem mam nadzieje ze przez te 2tyg pozniej nie rozrosne sie hahaaha bo sie nie zmieszcze :P choc suknia fajna bo jest luzna w brzusiu i pasek jest wiazany ktory sciaga caly przod wiec z tym nie bedzie problemu aby cycusie hehe bo rosna ostatnio tez :P i to mocno :P
- Mamusia
anitek nie shizuj najwyraźniej taki wystarczy sunuś się mieści jak by potrzebował więcej miejsca to na pewno był bu większy , a poza ty jesteś wysoka nie zapominaj o tym 🙂 a czy lekarz powiedział Ci chociaż raz ze jest mały????????????????
- Mamusia
Jeszcze raz dziękuję za rady, na pewno je zastosuję 🙂 Dla Dzidzi wszystko!! 🙂 A tymczasem położę się i dam odpocząć pleckom:P Życzę zdrówka przyszłym Mamusiom 😘
Gość
To Was znowu zasypalam brzusiem hahaha :P
ech nudzi mi sie 😞 a Moj wroci bardzo pozno ok 9tej z tego co widze bo u mnie juz 5ta a on jeszcze nie skonczyl a musi jeszcze dojechac 3,5godz do domciu 😞
Strasznie tak samemu 😞
Iwiokej co do brzuszka to lekarz mowi ze jestem wysoka mam dlugi kregoslup i Maly ma duzo miejsca 🙂 a brzus zacznie rosnac pozniej :P wiec sobie czekac :P choc nie jest malusi moze poprostu ma inny ksztalt i dlatego tak nie widac :P
ej a Was tez dzidzi kopia tak nisko? nad wzgorkiem łonowym?
ech nudzi mi sie 😞 a Moj wroci bardzo pozno ok 9tej z tego co widze bo u mnie juz 5ta a on jeszcze nie skonczyl a musi jeszcze dojechac 3,5godz do domciu 😞
Strasznie tak samemu 😞
Iwiokej co do brzuszka to lekarz mowi ze jestem wysoka mam dlugi kregoslup i Maly ma duzo miejsca 🙂 a brzus zacznie rosnac pozniej :P wiec sobie czekac :P choc nie jest malusi moze poprostu ma inny ksztalt i dlatego tak nie widac :P
ej a Was tez dzidzi kopia tak nisko? nad wzgorkiem łonowym?
- Mamusia
A no widzisz Anitek, ja nie doczytałam nigdzie o tym, że inaczej się wchłania ta podjęzykowa 🙂 odrazu uznałam, że ginekolog się pomylił i luz:P
Nie wiem w sumie teraz czy jest sens brania 3 razy dziennie jak czuję się dobrze?, a po te dwie tabletki dziennie podjęzykowo to biorę już chyba 2 miesiące 🥴
Kinia jak masz się denerwować to leć do szpitala na ktg, albo weź luteinę i jak Ci nie przejdzie, to dopiero wtedy, ale mi się wydaje, że to ból od rozciągania się macicy i luteina powinna pomóc. Nie wiem jaka jest ta 40 mg, bo ja biorę, a raczej brałam tą 80 mg.
Nie wiem w sumie teraz czy jest sens brania 3 razy dziennie jak czuję się dobrze?, a po te dwie tabletki dziennie podjęzykowo to biorę już chyba 2 miesiące 🥴
Kinia jak masz się denerwować to leć do szpitala na ktg, albo weź luteinę i jak Ci nie przejdzie, to dopiero wtedy, ale mi się wydaje, że to ból od rozciągania się macicy i luteina powinna pomóc. Nie wiem jaka jest ta 40 mg, bo ja biorę, a raczej brałam tą 80 mg.
Gość
kinia_nh napisał:
Dziekujemy i wzajemnie 🙂 zagladaj do Nas czesciej 🙂Jeszcze raz dziękuję za rady, na pewno je zastosuję 🙂 Dla Dzidzi wszystko!! 🙂 A tymczasem położę się i dam odpocząć pleckom:P Życzę zdrówka przyszłym Mamusiom 😘
Gość
Mona luteina jest na recepte wiec watpie ze Kinia ja ma skoro nie miala zadnych problemow. Co do nospy to ja biore 40mg to jest ta slabsza 🙂 80mg jest na recepte a 40mg mozna kupic bez problemu bez recepty.Co do luteimy to poradz sie ginka tylko nie mow ze pomyslalas ze sie pomylil :P powiedz ze Tobie sie cos pomylilo :P
- Mamusia
Muszę zobaczyć z ciekawości te brzuszki 🙂
Mi dopiero teraz od niedzieli, czyli 25 tyg zaczęło widać troszkę ten brzuszek, a tak to zero:P
Mnie mała też kopie tak niziutko zazwyczaj, czasami zdarzy się w okolicy pempka, a ż czasami się zastanawiam, czy tak nisko to ona mnie nie uderza czasami rączkami, bo jak ona ma mnie tam kopać skoro ułożona jest główką do dołu?:P
Mi dopiero teraz od niedzieli, czyli 25 tyg zaczęło widać troszkę ten brzuszek, a tak to zero:P
Mnie mała też kopie tak niziutko zazwyczaj, czasami zdarzy się w okolicy pempka, a ż czasami się zastanawiam, czy tak nisko to ona mnie nie uderza czasami rączkami, bo jak ona ma mnie tam kopać skoro ułożona jest główką do dołu?:P
Gość
Mona Moj tez byl glowko w dol ale ginek mowil ze to sie jeszcze zmieni 100razy :P wiec pewnie robia tam fikolki i tyle :P no mnie czasem tak nisko kopie ze az sie zastanawiam co On tak nisko tam robi :P ale przeciez macica jest od samego dolu wiec i tam ma prawo Synus przebywac :P tym bardziej ze ja nadal mam lozysko na dole i z tego co ginek mowil Synus sobie upodobal to miejsce i tam spi :P bo za kazdym razem na usg tam lezal :P
To takie slodkie jest hehe 🙂
a macie juz kreske brazowa???bo ja jeszcze nie :P
To takie slodkie jest hehe 🙂
a macie juz kreske brazowa???bo ja jeszcze nie :P
- Mamusia
anitek85 napisał:
Teraz to mi się pokićkało miałam napisać nospa, a nie luteina 🤔 I tak ta 80mg jest tylko na receptę, ale zdarza się ,że w aptece sprzedadzą bez recepty,tylko wtedy jest chyba drożej 😉
Mona luteina jest na recepte wiec watpie ze Kinia ja ma skoro nie miala zadnych problemow. Co do nospy to ja biore 40mg to jest ta slabsza 🙂 80mg jest na recepte a 40mg mozna kupic bez problemu bez recepty.Co do luteimy to poradz sie ginka tylko nie mow ze pomyslalas ze sie pomylil :P powiedz ze Tobie sie cos pomylilo :P
Teraz to mi się pokićkało miałam napisać nospa, a nie luteina 🤔 I tak ta 80mg jest tylko na receptę, ale zdarza się ,że w aptece sprzedadzą bez recepty,tylko wtedy jest chyba drożej 😉
- Mamusia
Napewno mała sobie nieźle bryka w moim brzuszku i chyba faktycznie się obraca, bo mi się czasami tak wydaje jakby się w brzuchu coś tak przesówało. A dzisiaj rano najpierw kopała mnie na dole z lewej strony, później z prawej, a teraz jakoś pośrodku 😆
Ja jeszcze tej kreseczki nie mam i pempek też mi nie wyszedł 😉
Ja jeszcze tej kreseczki nie mam i pempek też mi nie wyszedł 😉
Gość
Hahaha tego nie wiedzialam pewnie zalezy od apteki :P
No ja biore 40mg i jest ok nie chce zwiekszac bo i po co w razie czego gdyby sie cos dzialo dostane fenoterol z isotopin i tyle. Kurcze tylko tutaj nie maja czegos takiego jak sprawdzanie czy ktos ma skurcze...starszna tu jest opieka.
Dobrze ze mam chociaz tych prywatnych ginkow i moja prowadzaca to polka bo inaczej to zalamka :P
mam usg 3d4d 28 listopada 🙂 nie moge sie doczekac :P
a teraz we wtorek mam wizyte w szpitalu wiec uprzejmie poprosze o zbadanie szyjki chocby przez powloke brzuszna bo na inne badanie nie mam co liczyc...
No ja biore 40mg i jest ok nie chce zwiekszac bo i po co w razie czego gdyby sie cos dzialo dostane fenoterol z isotopin i tyle. Kurcze tylko tutaj nie maja czegos takiego jak sprawdzanie czy ktos ma skurcze...starszna tu jest opieka.
Dobrze ze mam chociaz tych prywatnych ginkow i moja prowadzaca to polka bo inaczej to zalamka :P
mam usg 3d4d 28 listopada 🙂 nie moge sie doczekac :P
a teraz we wtorek mam wizyte w szpitalu wiec uprzejmie poprosze o zbadanie szyjki chocby przez powloke brzuszna bo na inne badanie nie mam co liczyc...
Gość
No Moj tez kopie doslownie wszedzie hehe :P dzis jak lezalam to gdzie z lewej na boku pozniej pod pepkiem a za chwile po pecherzu :P i jak klade reke zwlaszcza wieczorem przed spaniem to czuje jak sie obraca hehe :P bo az taka dza powierzchnia brzucha sie podnosi i opada i czuc go tak mocno 🙂 superanckie to jest cieszmy sie bo po 30stym tyg ruchow bedzie niestety mniej :P
Rekomendowane odpowiedzi