Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Mamusie...U mnie noc okropna...Zasnelam po 24tej i co godzine siusiu wiec wiedzialam co sie swieci no i po 3ciej dopadla mnie znow ta cholerna kolka 😞 trzymala prawie do 6stej na pogotowie nie pojechalam bo Moj wstawal po 5tej i jechal do Dublina a sama bym nie dala rady dojechac poza tym ta wersja byla o niebo lzejsza od poprzedniej srodowej wiec nie bylo sensu jechac. Ale jak juuz czulam ze sie zbliza zabralam 2nospy odrazu no i siedzialam na lozku wiec naprawde nie bylo tak zle tyle ze nie spalam bo na siedzaco sie nie dalo a jak sie chcialam polozyc to bolalo na nowo...
Dodi nie przejmuj sie tym co Ciocia mowi kazdy ma inny gust...najwazniejsze ze Wam sie podoba 🙂
mnie to tito czy sie imie Olaf komus podoba najwazniejsze ze Nam odpowiada 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
uff... posprzatalam, pranie sie kreci, naczynia sie myja... ja teraz odpoczne sobie i nastawie sie mentalnie na odkurzanie, coraz trudniej mi to robic, mimo, ze mam bardzo lekki odkurzacz i na dlugiej rurze, ze nie musze sie schylac, to ostatnio juz zauwazylam, ze aby odkurzyc chate musze robic dwie przerwy conajmniej.

Ja nie odkurzam :P to zadanie Mojego 🙂 zreszta mi nie wolno wiec trzymam sie z dala od odkurzacza :P
choc nie powiem czasem mam ochote posprzatac tak porzadnie ale sie boje no i slusznie z mojej strony :P bo przynajmniej mnie nie kusi 🙂

No w koncu na suwaczku 7dmy miesiac :P bo juz mial wskoczyc 20stego :P
Klaudia liczylam wczoraj te tygodnie ciazy. I wiesz co? u Nas poprostu jak w wiekszosci Mam lekarze podaja zakonczony tydzien a w Twoim przypadku lekarz mowi o rozpoczetym tygodniu 🙂 z tego wlasnie wynika ze u Nas teoretycznie ciaza zakonczyc sie po wyniki 39tyg+6dni a wg metody ktora podaje Twoj lekarz bedzie to 40tyg+6dni 🙂
obie metody sa prawidlowe i obie metody maja w sobie rowne 40tygodni 🙂
a suwaczki podaja metode taka jakiej uzywa wiekszosc lekarzy. choc ja tutaj na forum widzialam jedna Mamusie ktora miala wlasnie suwaczek ktory odpowiadal metodzie jakiej uzywa Twoj lekarz 🙂 bo widzialam jak byla juz w 40tyg i suwaczek pokazywal kolejna 40+1, 40+2 itd a jak dobila do 40+6 to na drugi dzien pokazal sie napis"Dokonalas cudu i narodzilo sie w Tobie nowe zycie" czy cos takiego 🙂 poprostu jesli chcialabys liczy jak Twoj ginek to poszukaj tego suwaczka 🙂

Hej mamusuie 🙂

Ja tez już po sprzątaniu, odkurzanie też zaliczyłam ale tak powolutku żeby się nie szarpać. 😉
Brat do mnie dzwonił abym mu bilet zmówiła bo kasy nie ma i będzie musiał wrócić do Pl, po porostu Bosko!

aaana:
co planujecie po urodzeniu i macierzyńskim? wracacie do pracy? jeśli tak to co z maluszkami?

U mnie jak dobrze pójdzie macierzyńskie będę dostawać do lipca następnego roku. Potem mam właśnie mały problem bo jak uda mi się dostać tu prace to nie będę miała z kim małej zostawić. W Gdyni jest co prawda jeden żłobek ale jakoś tak jestem nastawiona negatywnie na żłobki. W najgorszym wypadku będę musiała wrócić do UK. Póki co odpycham te myśli 🙂

Dodi nie przejmuj się ciotką. Moja babcia jak usłyszała imię małej to talerzami zaczęła rzucać do zlewu hehe. Zdarzają się wypadki nie do wyleczenia 😉

• Mamusia
,,(...)Wiele kobiet w ciąży ma niezwykłe sny. Jedni tłumaczą to metafizyką, inni napięciem nerwowym przed zbliżającym się porodem. Swoich snów nie traktuj jak proroctw, ale możesz je spisywać, by po latach móc wspominać atmosferę tych niezwykłych tygodni. A propos - wiesz, że Twoje dziecko też śni? 70-80 proc. czasu jego snu zajmuje teraz faza REM - marzeń sennych(...)" ciekawe o czym sie sni maluchom, przeciez one nie znaja swiata poza brzuchem... 🙂)

CandyMonka mowisz ze braciszka bedziesz miec w domu :P
JaiHo wlasnie w ksiazce ktora mam jest wzmianka o REM 🙂 maluchy snia o odglosach z zewnatrz o smaku wod plodowych o glosie Mamy 🙂 one tam maja wiele ciekawych rzeczy kazdego dnia 🙂
Aaana co do powrotu do pracy to chyba jednak zostane na wychowawczym w Irl zlobek kosztuje jakies 1000euro miesiecznie no to nieoplaca sie to w ogole bo nawet gdybym pracowala na pol etatu to jeszcze bym musiala dolozyc do tego wiec co sie mija z celem...A Dziecka z obca baba nie zostawie za zadne skarby swiata zreszta opiekunka tez musi dostac ok 50e dniowki wiec to nadal sie nie oplaca...
mam nadzieje ze bede mogla zostac w domciu z Malenstwem 🙂

Też gdzieś czytałam o tym co pisze Anitek, śnią sobie o tym co tam robią w brzuszku 🙂

Idę się położyć, znowu mi słabo i w głowie się kręci 😞

Miłego dzionka brzuchate 😘 😘

• Mamusia
no hej dziewczęta 🙂
Ja juz po porannym jogingu po sklepach i Poczcie :/ zmachałam się, ugotowałam już obiadek na jutro, pozmywałam, zebrałam pranie, wiec juz cos mam zrobione. teraz chwila relaksu. Moj dzis ma popoludniowke wiec dopiero o 2 w nocy zląduje 😞

Aaana co do tego co planuje po macierzynskim to jeszcze nie wiem dokładnie bo to zalezy miedzy innymi od tego czy przedłuża mi umowe w pracy. Bo ona konczy mi sie jeden dzien przed porodem hehe no ale wiadomo z kodeksu ze do konca macierzynskiego umowa bedzie przedluzona. Po tym raczej do pracy nie wroce, nawet jesli przedłuza umowe bo nie bede miała z kim zostawić dziecka no a 40 km do mamy codzienn wozic nie bede bo pracuje na 2 zmiany i chyba wiecej strace na bene niz zarobie. W moim regionie z praca jest ciezko ale dopoki bedziemy dawac rade finansowo to oczywiscie bede przy Małym. Pozniej moze jakas polowa etatu... zobaczymy narazie nie mysle o tym.
A mebelki śliczne wybrałyście, ceny jak to ceny zawsze mogłyby być nizsze 🙂 Ja na "szczescie" nie musze urzadzac pokoju Małego bo bedzie spał z nami w sypialni 🙂

Co do snów to ja ciagle miewam jakies tragiczne sny, albo mnie zabijaja albo gwałcą albo ja zabijam 😁 hehe same tragedie 😁

Anitek karteczka wysłana 😁 Wiec tam zagądaj do skrzyneczki 🙂 a co do tych tygodni to ja tam juz nie wiem 😁 Licze tak jak gin ale jak ktos pyta to mowie ze 30 tydzien sie zaczął no bo taka prawda 🙂

Klaudia dziekuje 🙂 lap oklaska hehe 😁
co do tyg ciazy to tez masz racje bo obie metody sa prawidlowe 🙂 tylko chyba dla wiekszosci ludzi jest takie bardziej logiczne jak mowia o tygodniach skonczonych 🙂 bo jednak jak komus powiesz ze jestes w 40tyg to Ci kazdy powie ze juz rodzic powinnas hehe 😁 a u Nas to bedzie 39tydzien + tam jakies dni co w zasadzie tez wychodzi jak 40tydzien. No coz ja patrze tak jak u mnie w szpitalu bo nie chce pozniej lekarzy w blad wprowadzac 🙂
choc wg ksiazek 40tydzien ciazy jest tak samo opisany jak np 38tydzien 🙂 wiec uwazam ze powinno sie podawac tak jak Twoj lekarz no ale w praktyce wyglada to nieco inaczej jak widzisz 🙂
a wlasnie Klaudia MEGA prosba 🙂 bo Ty w zasadzie jestes procz mnie hehe najczesciej tutaj tak mi sie wydaje 😉 oczywiscie jak Ci sie bedzie chcialo 🙂 bo w niedziele przylatuje moja Rodzinka wiec przez caly tydzien watpie zebym zajrzala na forum bo nawet nie bedzie na to za bardzo czasu chyba ze gdzies tam wyskrobie kilka min w srodku tyg. no ale wiadomo jakie tutaj jest tempo pisania 😁 nie bede w stanie nadrobic wszystkiego co bedziecie pisaly przez caly tydzien :P wiec jak moze to zanotujesz gdzies na boczku wazne wydarzenia ??? a pozniej mi wkleisz wiec bede miala pojecie co sie wydarzylo hehe 🙂

Co do snow to ja mam tez koszmary 😞 albo trupy albo morduja kogos albo mnie chca zabic albo ja kogos chce zabic i tak caly czas...a dzis mi sie snilo ze mialam plamienie znowu 😞 brak slow na te sny no ale coz zrobic. Chyba zaczne pic meliske przed snem moze to cos da. Choc czytalam ze naukowcy udowodnili ze osoby pijace filizanke zielone herbaty przed snem maja o 50% mniej koszmarow no ale zielona herbata nie jest polecana dla kobiet w ciazy wiec chyba sobie ja odpuszcze i zostane przy melisce 🙂

• Mamusia
hehhe Anitka nie ma problemu żadnego 🙂 Ja mam nadmiar wolnego czasu wiec żaden problem 🙂 Bede pisać Ci raporty dobowe hehe 🙂 Zebyś pozniej nie musiała z 50 stron czytać 😁

a o melisie to też słyszałam że znowu w ciąży niby sie jej pic nie powinno, znajoma mi mowila, ale w sumie nie wiem czemu, ale najdziwniejsze jest to że jej lekarz zapisał jej meliske bo ona bierze tabletki na podtrzymanie no i twardnieje jej brzuch no i wlasnie na to twardnienei jej zapisał :/ Dziwne nie ? Mi sie skonczyly tabletki witaminki i jutro ide do ginka na wizyte wiec sie zapytam czy dalej mam brac te same co brałam do tej pory.

Jejjjjj jakas kruszynka Malusia 🙂 hehe slodziachny nie ? 🙂
Klaudia dziekuje :*
Melisa w ciazy jest ok 🙂 ja mowilam o tej zielonej herbacie na koszmary w nocy to podobno jej nie powinno sie pic w ciazy...
tu masz ten suwaczek co Ci mowilam
[URL=http://www.naobcasach.pl]🙂

• Mamusia
no jest Malutki naprawde 🙂 Az sie bałam go na rece brac 🙂 Urodził się w 38 tygodniu ale jest słodziutki 🙂 Ma na sobie ubranko w rozmiarze 56 i to widzicie że jeszcze za duże 🙂

Hehe moj wujaszek urodził się z wagą 5200 🙂 Taaaaak dobrze czytacie 🙂 He he to dopiero był kaban :P

Anitka zaraz lookną na ten suwaczek 🙂

Klaudia Moj Mariusz urodzil sie 62cm i 5,2kg wiec kto wie jaki Nasz Olafek bedzie hehe 😁 ja mialam 60cm i 3,5kg bylam dluga i chuda hehe :P no jedno jest pewne Olaf do niskich nalezec nie bedzie :P