Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aaaa i jeszcze jedno,
nie wiem czy pamiętacie z dzieciństwa taką zaprawę rumową do herbaty? w takiej butelce kwadratowej, plastikowej co się dzióbek odcina żeby otworzyć , otóż wczoraj sobie to kupiłam, jejuś jak dawno tego nie piłam, kiedyś sprowadzali to chyba z Czechosłowacji , pyyyycha , właśnie sobie popijam:P

• Mamusia
i na Was przyjdzie czas!!!! spokojnie 🙂

no jakos sobie radze bywa roznie ale raczej jest ok 🙂

wyslijcie mi na prv numer do mony bo ja nie mam

dzis sie wazylam i zostalo mi 2 kg a do wagi jaka chce miec 6 kg 🙂 ale zeszlo mi w tydzien 7 kg 😁 - to mi sie podoba :P

teraz jedynie cierpie z powodu diety!!!! bo nie moge wielu rzeczy jesc przy tej malej "pijawce"

dobra ja ucieka bo pierwsze pranie sie konczy 🙂

Hejka moje kochane 🙂

U nas noc nie przespana, jak zwykle 🤨 Czuję się jakby mnie ktoś młotkiem w pustą potraktował eehh

Zaraz będę się ogarniać i wyjdę do apteki oraz zobaczyć farbę bo muszę tył komód pomalować. Znacie jakieś farby ekologiczne może? Albo takie jakieś mniej śmierdzące? Przy tym mrozie trudno o dobre wietrzenie mieszkania.

[size=4] Sibi maść o której mówisz kupiłam sobie już wcześniej. Rzeczywiście jest droga bo zapłaciłam 44zł. Nie byłam pewna co do laktatora ale jesteś już którąś osobą z rzędu, która mówi że bez niego ani rusz 🙂

Co do numerów telefonu to ja mam tylko do niektórych z Was, więc jak coś to jest mój numer 500516188 🙂 jak jeszcze mnie nie macie w książce to proszę o smska z numerem 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂)
To ktora dzisiaj rodzi??? 😉)

Ja wlasnie czekam az sie towarzystwo wyniesie na caly dzien dzisiaj i pozniej caly dzien spokoju i nic nie robienia 🙂 ha, taki mam plan.

W nocy znowu ,,cwiczylismy" skurcze, nie da sie ich pomylic z niczym innym, ani z bolami jak na okres, ani jak na wizyte w wc... nie wiem jak Wy macie, ale u mnie jest to zupelnie inny rodzaj doswiadczen.

A tak poza tym to u mnie jest piekna pogoda dzisiaj, co nastraja bardzo pozytywnie 🙂 takiego samego nastroju na dzis Wam zycze 🙂

• Mamusia
Witamy 🙂
ja sie jeszczse nie posypałam ale miałam wczoraj straszne bóle znów w piczy takie promieniujące od brzuszka do piczy ehh bolało ale było ich tylko kilka. to pewnie jakies przygotowania już... dziś ktg zobaczymy ...
tymczasem lecimy na amku , moj mężczyzna poleciał do sklepiku po świeże pieczywko a my czekamy 🤪 no to do poźniej mam nadzieje

Hej Kochane 🙂 no w koncu sie polaczylam ze swiatem 🤪
musialam system na nowo klasc bo komp sie wczoraj posypal 😞 cholera skopiowalam wszystko na druga partycje i sobie wyobrazcie ze teraz otworzyc nie idzie 😞 a tam focie brzusia filmiki itd. zalamie sie chyba bo nie mam zadnej kopii 😞 glupia pipa ze mnie bo mialam skopiowac na zewnetrzny dysk i tak odwlekalam i teraz mam 😞
ja w szpitalu nadal i chyba juz tak zostanie...Jutro mam znow dobowa zbiorke moczu wiec do poniedzialku pozniej czekac na wyniki do wtorku...Kluja mnie codziennie i pobieraja krew...
cisnienie skacze...w nocy jest w miare ok ale w dzien 140/90 i powyzej...bialko w moczu podnioslo sie ponad 3krotnie. Lekarz powiedzial ze beda mocz obserwowac teraz i prawdopodobnie za tydzien beda wywolywac porod...
a polozna wczoraj na dobranoc jak wychodzila do domu powiedziala "widzimy sie w nastepny piatek bo ja mam wolne ale mam przeczucie ze w nastepny piatek juz bedziesz z Malym" byscie musialy widziec mine moja i Meza hehe 😁
Ogolnie czuje sie spoko tylko mam straszne napady bolu glowy i nic nie pomaga 😞 dzis spalam z mokrym recznikiem na glowie...
Tak udalo mi sie po czesci poczytac co tu pisalyscie :P
Darusia GRATULUJE czopa hehe 😁
Martus lap oklaska za 37tydzien dalam dzis bo wczoraj nie mialam jak :P
JaiHo ja to wogole skurczy nie czuje prawie wcale a jak czuje to niby jak na okres ale troszke inaczej wczoraj mialam skurcze chyba 3 o sile 100 a ja nic prawie nie czulam :P
Sibi dziekuje za rade 🙂 ja juz nakladki na sutki mam kupione od 3miesiecy hehe 😁 kolezanka mi mowila zebym od pierwszego karmienia zakladala i tak mam zamiar robic.
Co do szpitala wszystko jest ok...na szczescie jedzenie jest dobre wiec nie gloduje 😉

Dusia choc ja to sie zastanawiam jak to bedzie...z nadcisnieniem wywolywanie porodu itd. musze porozmawiac z lekarzem w przyszlym tygodniu jak to ma wygladac bo z tego co wiem z wysokim cisnieniem robi sie CC...
no lekarz mowil ze w przyszlym tygodniu podejma decyzje ale prawdopodobnie juz za tydzien Maly bedzie z Nami 😁

Tez tak sobie jeszcze mysle ze jakby sie mial rodzic za tydzien to kruszynka bedzie :P a ja ciuszkow takich malusich mam malo :P
jakby mial ok 3kg byloby super hehe 😁 no ale zobaczymy 🙂

Aaaa i nie napisalam Wam czego hehe 😁
wczoraj sobie czytam gazetke i slysze krzyki...no i za chwile bieg pielegniarek i znow krzyki...i tych krzykow bylo doslownie 5...a za chwile pielegniarka biegnie z dzieckiem i do takiego pokoju gdzie kapia waza itd.
jakas gosciarka urodzila dziecko i nie zdazyli jej na porodowke zawiezc ktora jest 3pietra nizej...doslownie 5krzykow...szok hehe 😁 i pozniej wlasnie polozna przyszla robi mi ktg i mowi ze to byl niesamowicie szybki porod 😉
lekarz jak przybiegl to juz bylo po wszystkim hehe 😉

• Mamusia
Miałam się odezwać jak będę po wizycie więc piszę choć nastrój u mnie nostalgiczny,bo dzisiaj w nocy zmarła mi babcia 😞
Siedzę przed kompem,aby nie myśleć zbyt dużo o tym i nie stresować się,bo atmosfera w domu nie sprzyjająca 😞

Relacja z wczorajszej wizyty:
-mały waży 3010g(rośnie jak na drożdżach)
-szyjka nadal się skraca
-ujście zamknięte
-wyniki ok
-kolejna wizyta 10 lutego

Lekarz przewiduje,że mały będzie po drugiej stronie brzucha gdzieś w połowie miesiąca dlatego 10 wizyta,możliwe że 11 położy mnie w szpitalu,bo wówczas ma dyżur i zobaczymy co i jak.Ja nadal marzę aby to było 12 lutego

Szkoda tylko,że babcia nie zdążyła poznać swojego prawnuka

• Mamusia
hej, fajnie dziewczyny ze maluszki Wasze rosna, ja mam wizyte we wtorek.

Cały czas leze w łózku i zdycham, katar znowu nie dał spac 😞
a dzis rano obudzil mnie ból w krzyżu, tam nisko gdzie nerki, boli jak cholera, płakałam z bólu.

Nie pomogła ani kąpiel goraca ani masaz, chyba dzidzia naciska na nerw, juz jestem tak wykonczona ze chcialam na pogotowie jechac 😞

trzymajcie sie mamusie, buzi

• Mamusia
Meldujemy sie w południe 🙂

Kurcze przyjaciółka napisała ze Malutka ma zapalenie płuc i w dodatku kurcze nie ma łóżek wolnych na oddziale i muszę spać na podłodze 😞 Boże XXI wiek i takie warunki. Serce mi sie kraja jak o tym pomysle. I tu jeszcze 10 dni bedą musily tam zostać 😞
Juz zapowiedziałam że żadnych wizyt po porodzie sobie nie życze żeby czasem i mojemu Maleństwu sie nic nie przyplątało.
Wyśle zdjęcie Małego i do teściów i do szwagra i brata. Trudno ! Ja tez chce po porodzie odpoczać i najwazniejsze jest zdrówko Małego 🙂

Titinka - wyrazy współczucia dla Ciebie. Przykro mi 😞 Trzymaj się. Niestety na każdego z Nas przyjdzie pora.
Dobrze że z Malutkim jest wszystko okey 🙂

Dodi - kuruj się Kochana. Dużo leż i sie wygrzewaj. A najlepiej śpij bo wtedy organizm najlepiej sie regenruje.

Anitka - ale fajnie jest słyszeć jak sie Dzidzia rodzi. U mnie na oddziale jak byłam też 2 noworodki przyszły na świat.

My zaraz obiadek wciągniemy bo już jestesmy po zakupach 🙂 A pozniej jedziemy do mojego Dzidzi na imininki 🙂

• Mamusia
właśnie tez sie zastanawiam czy jak ma sie nadcisnienie czy mozna wywoływać poród? hmmm ja mam takie lekkie ale w razie w to mam nadzieje ze lekarze beda wiedziec co robią. szykuje sie na ktg za ok poltorej godzinki ruszamy i zobaczymy co to bedzie az sie boje ale mam nadzieje ze bedzie ok 🙂
Dusia_p trzymam za Ciebie kciuki baaardzo mocno 🙂 juz niedługo bedziesz miała maleństwo przy sobie...

• Mamusia
Meldujemy sie w południe 🙂

Kurcze przyjaciółka napisała ze Malutka ma zapalenie płuc i w dodatku kurcze nie ma łóżek wolnych na oddziale i muszę spać na podłodze 😞 Boże XXI wiek i takie warunki. Serce mi sie kraja jak o tym pomysle. I tu jeszcze 10 dni bedą musily tam zostać 😞
Juz zapowiedziałam że żadnych wizyt po porodzie sobie nie życze żeby czasem i mojemu Maleństwu sie nic nie przyplątało.
Wyśle zdjęcie Małego i do teściów i do szwagra i brata. Trudno ! Ja tez chce po porodzie odpoczać i najwazniejsze jest zdrówko Małego 🙂

Titinka - wyrazy współczucia dla Ciebie. Przykro mi 😞 Trzymaj się. Niestety na każdego z Nas przyjdzie pora.
Dobrze że z Malutkim jest wszystko okey 🙂

Dodi - kuruj się Kochana. Dużo leż i sie wygrzewaj. A najlepiej śpij bo wtedy organizm najlepiej sie regenruje.

Anitka - ale fajnie jest słyszeć jak sie Dzidzia rodzi. U mnie na oddziale jak byłam też 2 noworodki przyszły na świat.

My zaraz obiadek wciągniemy bo już jestesmy po zakupach 🙂 A pozniej jedziemy do mojego Dzidzi na imininki 🙂

My również witamy po południowo 🙂

Chwilka odpoczynku po zakupach i sprzątaniu kuchni. Kupiłam farbę i zaraz będę malować komody 🙂 🙂

Klaudia
biedna mała tej koleżanki, ja też od razu po urodzeniu leżałam w szpitalu przez msc z zapaleniem płuc i niestety chorowita przez to jestem do dzisiaj 🤨

Titinka
w
iem, że żadne słowa Cię nie pocieszą i jedynie czas leczy rany. Jesteśmy z Tobą kochana. Trzymaj się tam cieplutko!

Anitek
odkąd pamiętam pisałaś, że najlepiej by było jakby mały urodził się w 37tyg, więc info o porodzie jak najbardziej miłe dla Ciebie 🙂trzymam kciuki aby wszystko poszło gładko i sprawnie 🙂

• Mamusia
ja tylko na chwilke...
widze ze tylko z Mona nie wytrzymalysmy do lutego choc jeszcze 2 dni 😁 kto wie moze jeszcze ktoras jutro bedzie juz we 2 🙂

nie wiem jak jest rodzic naturalnie ale powiem Wam ze cc jest ok! nie cierpi sie tak bardzo a i maleństwo sie nie meczy!! lezala ze mna na sali dziewczyna rodzila sn przez 5 godz w koncu jej zrobili cc bo nie dala rady i jej mala dostala 5 pkt i miala maly krwiaczek na glowce, a ona... podwojne cierpienie bo bolalo ja wszystko!! miesnie od parcia, krocze i rana po cc ale jak sama mowila jej Zosia jest warta kazdego bolu i cierpienia!!! te maluszki sa najlepsza nagroda !!!! i lekarstwem na wszystko!!!!!

• Mamusia
ano tak nie ma lekko 🙂 Ale nawet cieszę się że nikt mi sie do szpitala nie zjedzie oglądać Dziecko. Przede wszystkim teściowie :/ Wrrr

Sibi jak ja Ci zazdroszcze 🙂 Tez chce tulić Filipka już 🙂

Monka Ty jesteś zuch baba 🙂 Wszystko sama robisz 🙂 Tu masz moj numer 796-23-86-86 ja już Twoj zapisałam 🙂

Dusia_P trzymam kciuki w takim razie 😁 !!

tez slyszlaam ze przy nadcisnieniu robią CC.