Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kikos nie nakręcaj się,że przenosisz,wiesz,że akcja może byc natychmiastowa 🙂

Ja już ogarnęłam w domu i odpoczywam a potem zrobię obiadek 🙂

Ciekawe jak tam Sibi sobie radzi ...sądząc po nieobecności na brzuszku to normalnie czyli non stop przy małym ssaku:P

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej brzuchatki

GRATULACJE DLA DARUSI - jednak M. Darii miał rację z tą ostatnią wieczerzą w postaci pizzy:P

ja na chwilkę , bo zaraz jadę do lekarza rodzinnego, potem chce się dostać do dermatologa i jak się uda to zapiszę się na KTG.

Do późnej kochane 😘

Juz jestem :P mialam ktg :P macica pracuje na obrotach 20 tzn skurcze...a to zadne skurcze hehe :P Maly sobie szalal jak zawsze o tej porze 🙂
czekam na lunch glodna juz jestem :P ale bedzie papu za jakies 20min 🙂
Kikos i dobrze wiedziec i tez nie bo widzisz ja juz znam date i teraz sie stresuje:P
a wlasnie byla polozna i wypytalam o wszystko :P ten zel aplikuja albo wczesnie rano albo poznym wieczorem no to ciekawa ktora opcja 😁
Zgage mam wlasnie chyba na sam koniec Olaf zadecydowal ze jednak chce pare wloskow wiecej :P

Martus powodzenia u lekarza 🙂
JaiHo napisala smska ze wszystko u Nich ok tylko zabieganie i ze lekarz powiedzial ze Maly moze sie urodzic sie wczesniej 🙂
zajrzy do Nas popoludniu 🙂

• Mamusia
Hej Brzuchate ja już po kwalifikacji i małych zakupach dla Domi 🙂

Anitek - suuuuper w czwartek będziesz mamą!!! 🤪
Iwiokej - mojego ostatnio wszystko nie tylko Wawa męczy - śpi zanim przyłoży głowę do poduszki!!
Klaudia - spokojnie co ma być to będzie - spacery i zakupy nie zaszkodzą jak nie przyspieszą to chociaż dzieciak dobrze się ułoży i podczas porodu będzie łatwiej
Nikoś jaki Ty szybki bill - może chcesz wpaść i ogarnąć u mnie? ja cały czas czekam na syndrom wicia gniazda - może w koncu będę miałą porządek :P
Kikos mi też lekarka mówiła że najpewniej przenoszę ale ja mam wrażenie że nie :P

• Mamusia
Serdeczne gratulacje dla Darusi i samych pomyślności dla dziciaczka

Nie było mnie tu 2 dni i znowu nie nadrabiam.
Doczytałam tylko,że Darusia już rozpakowana a Anitek się szykuje.
Anitek to kiedy??Pamiętam,że miałaś dzień po mnie a tu co??Nie poczekasz??
Czy jeszcze ktoś już ma swoje maleństwo przy sobie,bo się gubię??

Ja wczoraj miałam ten okropny dzień.Mały cały czas w kościele i na cmentarzu mnie kopał,pewnie wyczuwał moje nie najlepsze samopoczucie,ale ja tłumaczę sobie to tak jakby on też chciał w ten sposób pożegnać babcię.Babcię,której nie zdążył poznać.

• Mamusia
kupiłam te nakładki aventa o kt pisała sibi - to są mega giganty 🤪 chociaż wzięłam "S" jakoś sobie nie wyobrażam w takim pancerzu karmić no ale zobaczymy...
oprócz tego 1 butelkę smoczki kosmetyki dla dzidzi (najtańsze- ziajka) no i ponad 100pln!! 😠 jej jakie to wszystko drogie!!

Ech wlasnie mi posciel zmienily nowka swiezynka 😁
Titinka jeszcze raz wyrazy wspolczucia...Trzymaj sie tam dzielnie!!!
co do porodu to wywoluja w czwartek zalezy o ktorej godzinie wiec Olafek bedzie 04.02.2010 lub 05.02.2010 😁
co do nakladek wlasnie zapytalam poloznej bo byla zmienic posciel hehe i mowi ze jak najbardziej poleca i nie ma problemu wysterylizuja mi je tutaj ladnie 😁

• Mamusia
Zabrałam się do pakowania torby z ciuszkami dla małego na wyjście ze szpitala.Muszę to zrobić,bo w przeciwnym razie mój mężuś jak mu spakuje ciuchy to mały w koszuli i kamizelce wyjedzie a nie śpiochach 🤪
Postanowiłam spakować jeden komplet rozm.56 i jeden 62,bo mam wrażenie,że nasze maleństwo nie będzie aż takim maleństwem 😉 A już na pewno jak wda się tatusia 😉

• Mamusia
Anitek fajne daty będą 🙂 i to chyba jeszcze koziorożec, nie?

co do samej mojej kwalifikacji to zbadali mnie tylko ktg, wywiad był, badania miałam już więc teraz tylko czekać aż się zacznie i co tydzień jeździć na ktg 🙂
na oddziale nie było akurat żadnej pacjentki więc zrobiliśmy z położną i mężem obchód - mąż był w szoku że tak fajnie jest! położna super miła i cierpliwa wszystko tłumaczyła itd
co do porodu aktywnego to powiedziała że wszystkie mamy tak się dopytują i koniecznie naturalnie chcą rodzić w czasie tych rozmów przed porodem a jak przychodzi co do czego to pierwsze co mówią wchodząc na oddział to ZZO mi dajcie!!!:laugh:

Nie mamy foci zadnej 😞 czekamy z niecierpliwoscia :P
Aaana no koziorozec 😁 no i super ze wszystko dostaniesz w szpitalu 🙂 ale za ta cene to oni Ci jeszcze wanne z jacuzzi powinni dac 😁

• Mamusia
No to prosze focia małej Sarci 🙂 Sliczna nie ?

Aaana- nie byłam w tym sklepie- nawet nie wiedziałam ze coś takiego otworzyli 😁

A ja bylam w CH i kupiłam 2 siatki zakupów i zostawiłam 100 zl.

Wlasnie tez sie zastanawiam nad tymi nakladkami bo w domu mi odradzają twierdzą ze to jakies udziwnienia no i nie wiem co robić, z drugiej strony to zaden majątek te 15 zl. Hm mowicie ze tam są jakies rozmiary ? Ja widzialam z Canpola tez te nakładki. Hmmm

U mnie tez w szpitalu wszystko dają - nie wiem jak z kremem na sutki 🙂

Wlasnie przyjeli laske na pokoj... murzynke...mam nadzieje ze bedzie bardziej okrzesana niz Tajlandka :P
bo tamta to wogole nie zwracala uwagi na to ze spi ktos itd.
kurcze jej angielski jest chyba nie za dobry a juz myslalam ze bede miala z kim porozmawiac sobie 😞 ech...

• Mamusia
Saarcia śliczna jest!!
Klaudia to jedż koniecznie do tego sklepu jest super - jak byłam w usa to tylko tam kupowałam np kostium kąpielowy CK za 2 dolary!!! mam nadizeję że w polsce też tak tanio jest
http://www.tkmaxx.pl/o_nas/sklepy/

Anitek - wannę z jaccuzi też mam :P

ANITKO JA MAM DO CIEBIE PYTANIE 🙂
DLACZEGO MASZ MIEĆ WYWOŁYWANY PORÓD I DLACZEGO JUŻ BO DO TERMINU MASZ JESZCZE 3 TYGODNIE 🤨 PYTAM TAK Z CIEKAWOŚCI 😉

• Mamusia
Dobra my zmykamy z małym szykować coś do zjedzonka:P Coś chodzą za nami zapiekane ziemniaczki:P a co póki możemy takie rarytaski sobie popodjadać to czemu nie:P

Wpadniemy później 🙂 Musimy tu teraz częściej zaglądać,bo tu się tyle dzieje a my tracimy wątek 😉