Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Hej znow na chwilke dopiero wrocilismy bylismy nad morzem pozniej w pizza hut no i wlasnie polozylismy Malego spac 🙂
widze ze kwietnioweczki nadal dziecmi... ech brak slow...
mam nadzieje ze admin wprowadzi funkcje wylaczenia tych oklaskow i wtedy nie beda tutaj zagladac...no i na moj profil...
Cruella widze ze Ty tez biedniejsza haha 😉

Jutro musze podjechac do lekarza na zmiane opatrunku...ciekawe jak ten palec wyglada bo nie kazal odwijac ani nic przy nim robic 😜

Ide bo Mezus wola na winko 😁
Zajrze jutro 🙂
Buziaki dla Was 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej, Anitek super ze dzien sie udał 🙂
U mnie udany pod innym wzgledem, weszłam w spodnie 26 hehe mimo ze jeszcze 5 kilo zostało, dopiełam sie bez problemu.

Mała cały dzien spi, nie wiem co jej jest, przesypia nawet jedzenie, w nocy spała nam 6 godzin potem cyc i znowu 3 h generalnie sie dzis wyspałam, ale wczorajsza wieczorna kolka trwała chyba ze 4 godziny, wkładalismy mała do wody, masowalismy brzuszek , podgrzewalismy suszarka, dostała czopek i nic 😞 tak płakala bardzo ze miałam mega doła i starciłam nerwy i poryczałam sie z tego wszystkiego, az miałam chec wyjsc z domu kupic sobie dobre winko i paczke fajek i w ten sposób sie odstresowac, ale sie jakos uspokoiłam.

no zobaczymy jaka dzis nocka bedzie skoro mała caly dzien spi.
dobranoc

• Mamusia
dzien dobry 🙂)
Wstawac spiochy! 🙂) U mnie juz piekne slonce... spacerowac bedziemy 🙂)

Dodi, tak Wam wspolczuje tych kolek!! nie pozostaje nic tylko przeczekac chyba... ale juz blizej jak dalej konca tego kolkowego okresu u dzieciaczka 🙂 I staraj sie, mimo, ze pewnie jest trudno, jak najmniej stresowac w takich momentach... corka wyczuwa Twoj stres, przechodzi na nia i tak w kolko.
A co do fajek.... przyznam Wam sie, ze ja sobie zapalilam... i to byl blad, bo SMAKOWAL BOSKO! 🙂) i teraz juz sobie popalam, jak malolata w kiblu 🥴 🙃

milego dnia z mnostwem usmiechu!!

• Mamusia
hej laseczki!
Anitek moja przeszłą teraz na enfamil i muszę powiedzieć że przesypia nawet 8 godzin!! tylko faktycznie tyje w oczach (w końcu!) ale jak tak dalej pójdzie to będzie niezły grubas z niej...
czy Olaf na tym mleku robił takie żółto - ZIELONE kupy?

moja mała ma cały czas odparzoną dupkę chociaż przewijam ją non stop (z wyjątkiem nocek kiedy śpi po 6-8 godz) no i po takiej nocce cały tyłek czerwony mmo że zasmarowany wcześniej grubo kremem 😠 macie jakieś sprawdzone sposoby ? kosmetyki? bo nie chcę jej w nocy wybudzać przewijając
aha a czym myjecie dupki podczas przewijania - moja ma niestety uczulenie na chusteczki pampersa?

• Mamusia
wczoraj spędziłam sporo czasu ze znajomą ukrainką (mama 3ki dzieci 19-20-21lat)) i powiem wam że u mich są/były inne zwyczaje zupełnie.. np skórę dizeciaka smarowała przesmażonym zwykłym olejem i mówi że było suuuuper - nigdy żadnych probl ze skórą.. od 2-3mies gotowała młodym zupki przecierała i powoli wprowadzała a od 3-4 to już pomalutku ale łyżeczką też karmiła a oprócz tego jako że nie miałą za dużo pokarmu to gotowała kaszkę na mleku od krowy i tym karmiła! a dzieciaki zdrowe jak ryby!
a tak w ogóle to młoda u niej na rekach wniebowzięta - ani razu nawet nie pisnęła - jak tylko wróciła do mnie to w ryk.. eszzzzzzzz 😜

Dzien Dobry Mamusie 🙂
U Nas nocka oki 🙂
Maly spal grzecznie tylko od 5tej meczyl kupe az w koncu zmeczyl o 8smej...
wiec wstalismy juz :P
dzis pojade z nim do mojej pracy a pozniej na zmiane opatrunku wiec dzien zaplanowany 🙂
jest taka sliczna pogoda ze ho ho 🙂
Aaana Olaf pil nutramigen ale z tego co wiem enfamil tez jest mlekiem leczniczym i np na nutramigenie bylo napisane ze dziecko bedzie robic zielonkawe kupki i ze to jest normalne 🙂

Sie usmialam bo Maly buja sie w hustawce i patrzy na kurczaczki ktore odbijaja sie w sloncu nabierajac bardziej jaskrawych barw ale ma mine hehe 🙂

Dodi wspolczuje Ci tych kolek biedna 😞
co do spodni to ja juz dopinam sie w wszystkie od jakis 2-3tyg i fajowo ale mam w planach zrzucic jeszcze jakies 8kg i jestem ciekawa czy sie uda 😁 nigdy w zyciu nie bylam na diecie wiec bedzie ciezko hehe 😉 ale mam w planach cwiczenia jak ten palec dojdzie do ladu wiec to tez pomoze 🙂

Aaana ze mna bylo to samo ja mialam 3miechy jak jadla zupki bo mialam skaze bialkowa i nie chcialam pic mleka tego leczniczego wiec to bylo jedyne rozwiazanie...ale ja jednak poczekam do czerwca i zaczne powoli wprowadzac nowe pokarmy bo nie chce robic rewolucji Malemu teraz...

• Mamusia
aaana dupeczke myj ciepla woda i wacikami. Troche wiecej zabawy niz chusteczka, ale zadnych klopotow ze skora Domi miec nie bedzie. 🙂 i ,,wietrz" jej pupe tak czesto jak to mozliwe, zostawiaj z gola pupa kilka razy dziennie, chociaz po 10min. U mnie to sie sprawdza, moze i u Ciebie pomoze. Chociaz Victor pokochal ,,swobodne" sikanie i czasem mam wrazenie, ze tylko czeka az bedzie bez pieluchy i sika caly rozbawiony gdzie popadnie!! 🙂) najczesciej na mnie i sobie na glowe 🥴 🙃 ale... dupeczke ma jak ta lala 🙂))

• Mamusia
co do jedzenia, to nie wiem jak Wy, ale ja od 3m-ca jadlam kasze manne na krowim mleku _( takim tlustym prosto od krowy!!) i przeciery owocowo-warzywne, ale z Victorem zaczekam jeszcze 2 m-ce z takimi eksperymentami 🙂) Chociaz ostatnio T. mu jezdzil kabanosem pod nosem to dziecko nie dosc, ze oczy jak 5zl to jeszcze sie cale oslinilo! i mlaskalo jak nigdy 🙂)miesozerca bedzie 🙂)

• Mamusia
JaiHo myję właśnie wodą już od paru tyg - a przy większych kupach po prostu biorę małą pod kran i niestety dupka nadal czerwona - myslałam że może samą wodą się dokładnie nie wymyje wszystkiego echhh no a wietrzenie to słyszałam wczoraj zastosowałam i tak jak piszesz - od razu siku i to 2x!! 🤪no ale widzę że musze się uzbroić w cierpliwość i zakupić więcej mat do przewijania no i małą dupcie wietrzyć częściej

Aaana a przegotowana woda myjesz??? bo moja siostrzenica tez miala uczulenie na chusteczki i polozna kazala przegotowana woda a nie kranowa...
co do sikania to u Nas tak samo 😜 mam wrazenie ze Maly aby czeka az pieluche odepne 😁
wiadomo u dziewczynek w jedna strone leci a u chlopca nie wiadomo 😁
raz nasikal sobie do oka a innym razem do ucha 😲 🙃 usmialismy sie z tego hehe 😁 juz nie wspomne o tym jak wiele razy mnie osikal 😁
ale co tam 🙂

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂
aaana ja zawsze myślałam ze trzeba dziecko smarować kremem przy każdym przewijaniu, ale lekarka mnie zaszokowała mówiąc ze jak nie ma większej potrzeby to nie trzeba niczym smarowć trochę zszokowana zaprzestałam smarowania i jest okej( nie smaruję już 4 tygodnie,
pupę córki smarowałam sudokremem cały czas a tu okazało się że sudokrem jest wysysającym kremem i nie wolno nim cały czas smarować tylko od czasu do czasu aż dziw ze jej pupki nie wypaliło, w sumie dobrze wszystko było nawet 🤨
jak chcesz zaleczyć pupę to kup krem Tormentiol jest tani i bez recepty, ale to też tylko do wyleczenia ,

Witam mamusie,
a my od piątku walczymy z kupą a właściwie to z jej brakiem 😞 ale dziś na 12-sta idziemy na szczepienie więc napewno pani doktor bedzie go badała to spytam co na kupkę poradzić by sie pojawiła.

Aaana maść którą poleca Bób naprawdę działa i jest niedroga, tez jestem w jej posiadaniu, pano doktor na wizycie domowej mi ją poleciła właśnie zamiast sudocremu 🙂no i moze warto sprobować przegotowanej wody.. co prawda ja małemu pupę myję pod kranem, a jak kupka nie schodziła to mydełkiem bambino sobie pomagałam 🙂

Miłego dnia 🙂

Anitek narazie nic mu nie podałam, oprócz herbatki koperkowej, ktora nie pomaga. Zobacze co lekarz powie, ale pewnie tak jak piszesz skonczy sie na czopku.
Jak Twój palec?? Mam nadzieję, ze juz nie boli 🙂 łap oklaska bo faktycznie ktos uwielbia Ci je zabierać 😠

JaIho- tez mam ochote na fajeczkę, ale poki co wstrzymuje się. Ale jak czuje dymek to mam ochote zjeśc papierosa. Zreszta jak by M, poczuł fajke ode mnie, to spakowałby mi torbę i wyrzucił z domu ☺️

hej hej

pisze z mala na reku wiec sorry za bledy 😜
aaana moja rowniez odparzyla sobie pupke. dostalam ok kumpeli pampersy z rossmana i to pewnie od nich ale juz jest spoko bo uztlam sudokremu kilka razy, wysuszylo jej przez to pupke i odparzenie zniklo i tak jak pisala jai-ho wietrzenie rowniez super dziala ;-)
aa no i pisalam wczesniej na forum nie wiem czy czytalas ze przekaz zyczenia szybkiego powrotu do zdrowka mezowi i jak tylko sie zrobi ciplej..tak bym mogla cyca wytawic heh to musimy sie wybrac na spacerek na bulawar ;-))))

Martus no wlasnie ktos je kradnie za to ze wstawilam sie za Nami za to ze zostalysmy obgadane jako niewyrozumiale i ze my niby same sobie te oklaski zabieramy 😠
no wlasnie widze ze mozna komus dac zabrac oklaska raz na 120min i ktos mi dal oklaska (chyba przez pomylke hehe) bo wczoraj mialam 29 😁
a tak wogole to prosilam admina o to aby mogla byc ta opcja wylaczona przez uzytkownika i mam nadzieje ze tak bedzie...
Palec rewelka 😁 tak naprawde rwalo tylko 2noce ale po 2nurofenach przeszlo 🙂
dzis na 14-30 jade na zmiane opatrunku 😁 ale zauwazylam ze w drugim palcu cos sie dzieje tzn nie jest czerwone ale tez boli juz chyba z miesiac...tzn w drugiej nodze i tak chyba sobie zrobie tak samo i wtedy bede miec spokoj!!!

JaiHo wlec do mnie na prasowanie rowniez 😁 u mnie tez uroslo hehe 😁

CandyMonka wysle dzis te kropelki i wit K 🙂 bo bede w centrum wiec na poczte pojde 🙂

co do palenia to ja zapalilam sobie w sobote 😁 jednego hehe :P ale Moj akurat mowi ze jak ma m ochote to mam sobie zapalic z ta roznica ze ja nie pale fajek od 5ciu lat (nalogowo) wiec spoko...i nawet mnie nie ciagnie zeby codziennie palic tylko raz na kilka tygodni mam napad hehe 😉
Maly spi na brzuchu i wlasnie ssie kciuka 😁

ejjjj wiecie co? mam jakas schize ze moge byc w ciazy 🤨 nie ufam gumkom...chyba sobie dzis test kupie...a tak p.s. to zapisalam sie do ginka na czwartek!!! bo po sobotnim sexie znow dostalam plamienia 😞

• Mamusia
dizęki za rady 🙂 będizemy próbować

myję wodą przegotowaną chociaż nie wiem czy to ma sens bo przecież kąpię w zwykłej z kranu.. hhehehehe

CMonka w imieniu męża dizęki za życzenia 🙂
boolvar jak najbardziej 🙂

lece do firmy męża coś pozałatwiać a późnej też napięty plan 14 rehabilitacja A. w gdyni, 15 notariusz w sopocie i 16 lekarz A. znowu w gdyni 🙂 chyba wezmę podwójną dawkę bodymax 😜