Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiecie jak Toxo wpływa na płód ?? wiecie jakie dzieci się rodzą - o ile rodzą zainfekowane Toxo ?? wystarczy poczytać- koszt badania 46 zł, a spokojne noce. W szpitalu gdzie byłam, te badania robili wszystkim kobietą w ciąży !! a Instytut Zdrowia Matki Polki mówi sam za siebie

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
szczerze mówiac, bylam u mojego lekarza 3 razy i tylko raz, przy pierwszej wizycie zbadał mnie przez pochwe.. 🥴 troche mnie to martwiło i martwi, bo myslalam ze jak moją ciąże poprowadzi ordynator, bedzie wszystko git... a tu nieee... chodze do niego prywatnie i za kazdym razem aby zmierzy mi cisnienie, zwazy, i da skierowanie na badanie krwi i moczu i tyle... ostatnio byłam u niego prawie miesiac temu a i nie wybieram sie jeszcze pfrzez jakies 3 tyg, bo niestety dopiero wtedy odwiedze Polske 🙂

• Mamusia
Jakie straszenie ??? o czym Ty mówisz ?? Kiedy zaszłam w ciąże widziałam co to jest toksoplazmoza i czym grozi- wiedziałam też ze musze zrobić badania- dla mnie to było oczywistę. Byłam z psem w seta,na obcięcie pazurków i dopytałam jeszcze -on był dokładnie w temacie bo ma 2 koty a jego zona rodziła niedawno. Moja doktorowa skierowała mnie na badania, i między innymi na toxo. Siostra mojej bratowej jest w takiej samej ciązy jak ja, u niej wykryto - gyby nie zrobiła to urodziła by potworka- a była z wynikami u 3 lekarzy !! brała odpowiednie leki ( chyba antybiotyki specjalne) i jest ok

• Mamusia
Z tych wszystkich co paula_jot wypisala badan nie mialam:
• testy na poziom hormonów związanych z ciążą (estriol, hCG i AFP - ich nieprawidłowe wyniki mogą świadczyć o zwiększonym prawdopodobieństwie wystąpienia nieprawidłowości zwanej "zespołem Downa");
i tych które jeszcze przede mna.

Wysoka ale ginekolog chyba powinien wiedziec czy takie badanie jest potrzebne czy nie a skoro kotow zalozmy sie nie ma w domu i nie mamy stycznosci z nimi to tez uwazam, ze to niepotrzebne. A gdyby z maluszkiem sie dzialo cos nie tak to gin. zauwazy tez jakiej nieprawidlowosci na usg.

• Mamusia
Wysoka napisał(a):
to nie jest przewrażliwienie, nie chodzi o mnie, a o dziecko. Zrobiłam badanie, zrobiłam tez usg gen i wiem ze dziecko jest zdrowe- to nie przewrażliwienie tylko odpowiedzialność

A co chorego dziecka to już byś nie kochała? albo usuneła?

• Mamusia
wiesz, ja nie wiedziałam a byłam zarażona - wyszło z badan, kiedyś miałam kontakt z toxo, ale mój organizm wytworzył więcej przeciwciał i jest ok. Judzia, o potworku mówili lekarze - to ich słowa. Po 20 latach pracy nie bawią się w grzeczne stwierdzenia , mówią tak jak jest

• Mamusia
Shelby napisał(a):
proponuję serio zmienić temat rozmowy 🙂

pytałam wcześniej o imionka, patrzycie na te charakterystyki?

tu jest to fajnie opisane 😉 http://emaluszki.pl/znaczenie-imiona-dla-dzieci

Masz rację tylko nie potrzebnie się denerwuję 😁 muszę zobaczyc imiona, które wybraliśmy 😆

• Mamusia
Shelby napisał(a):
proponuję serio zmienić temat rozmowy 🙂

pytałam wcześniej o imionka, patrzycie na te charakterystyki?

tu jest to fajnie opisane 😉 http://emaluszki.pl/znaczenie-imiona-dla-dzieci

Kochana ja nad imionkiem pomyślę po usg anatomicznym czyli po 15 lipca. Może wtedy płeć poznamy. Póki co mam problem bo te 3 imionka które są wstępnie wybrane to chyba mój pomysł... 😁 Mojemu mężuniowi podobają się ale co rusz wymyśla nowe imię. Ostatnio wymyślił Gracjan lub Hania 🙂

Po tym usg planuję z nim pogadać i ustalić konkretnie 🙂