Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Kochane 🙂
Dziękuję za gratulacje 😁 Sama nie mogłam uwierzyć 🙂
My dziś byliśmy na USG połówkowym i Pani doktor powiedziała, że wszystko jest ok 🙂 Super! Ale dodała, że będzie dziewczynka. Jakoś nie wierzę. Bo usg 3d jest dokładniejsze a tam pokazało chłopca. 🙃 Teraz mam na 3 sierpnia wizytę i zrobić badania mocz, morfologia, i obciążenie glukozą za 2 tyg 😞 załamie się. Nie nawidzę, żadnych płynów do picia takich jak np. na grypę czy coś. Fuuuj!! 😮

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
A co do podobieństwa. Pomiędzy mną a moim bratem jest sześć lat różnicy i jesteśmy jak przez kalkę robieni. Najbardziej podobno do siebie, a nie do rodziców. Nawet mamy dokładnie w tych samych miejsca pieprzyki 😁.

Cos niesamowitego 🙂 🙂
A czasami sie zdarza, ze rodzenstwo w ogole nie jest do siebie podobne i ciekawe od czego to zalezy!?? Hmmmm????? 🙂

• Mamusia
ella1 napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):
A co do podobieństwa. Pomiędzy mną a moim bratem jest sześć lat różnicy i jesteśmy jak przez kalkę robieni. Najbardziej podobno do siebie, a nie do rodziców. Nawet mamy dokładnie w tych samych miejsca pieprzyki 😁.

Cos niesamowitego 🙂 🙂
A czasami sie zdarza, ze rodzenstwo w ogole nie jest do siebie podobne i ciekawe od czego to zalezy!?? Hmmmm????? 🙂

heheh od genów? ich psikusy są czasem nieziemskie! moi chłopcy (mąż i syn) mają nawet takie same gesty i jednakowo trzymają kanapki hahaha! a niby w genach nie da się tego przekazać, bo jak?
co do glukozy... no błagam Was, niech to 75 ml nie urasta do rangi niemożności przełknięcia! zobaczycie same, że w porównaniu do porodu takie "przeżycie", to żadna trauma 🙂 przychodzi mi na myśl pytanko: ciekawe czy nie przełykałyście w życiu czegoś niesmacznego? hihihihi i niech żyją Wasze skojarzenia! bo ja się sama uśmiałam, jak przeczytałam, co mi się tu napisało 🙂

• Mamusia
A ja już w domku 😁 I wszystko jest super! Serduszko ładnie pracuje! Dostałam też fotkę 3d i się poryczałam 😁, mąż się śmiał. I mówcie co chcecie ale po tej fotce to Tatuś będzie, nawet Pan Doktór to powiedział :>

Mój maluch waży 457 g, termin mam na 15.11, ale trzymam się swojego z miesiączkowania czyli 19.11.
Jestem szczęśliwa idę wsunąć coś dobrego.

A no i jeszcze to :

http://www.youtube.com/watch?v=N9oxmRT2YWw&feature=player_embedded#at=14

Dziewczyny jak znosicie te upały? Chyba że u Was chłodniej? W Krakowie 30 stopni, na drodze 52 🙂
Az ciężko cokolwiek zrobić. Zmykam gotowac obiad, ale najchętniej bym poleżała i poodpoczywała 🙂

Paula_jot też słyszałam że 2d jest dokładniejszym testem no ale 3d wyraźniejszym. Poczekaj do 30 tyg co powiedzą na kolejnym usg. Ale mąz chyba na poczatku był za dziewczynką 🙂

• Mamusia
zania napisał(a):
Dziękuję wam wszystkim za gratulacje.
Jutro wizyta u ginekolog, ciekawe czy zrobi mi usg skoro mam mieć połówkowe w sobotę (też u niej w gabinecie). Ja od 6 tyg. ciąży mam robione USG co miesiąc na każdej wizycie. A tym razem ma mi potwierdzić czy rzeczywiście noszę pod serduchem dziewczynkę 😁
A powiedzcie mi ile takie USG połówkowe trwa? Bo moja gin. powiedziała, że dłużej niż zwykłe, a zawsze to trwało 10-15 minut jakoś tak. I czy ono jest droższe niż normalne USG?

Zania ja mialam polowkowe wczoraj i trwalo ok 40 min, bardzo duzo mierzenia i sprawdzania-konczyn, serduszka, mozgu, wszystkich narzadow w brzuszku itp, wiec badz cierpliwa