Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziękuję wam wszystkim za gratulacje.
Jutro wizyta u ginekolog, ciekawe czy zrobi mi usg skoro mam mieć połówkowe w sobotę (też u niej w gabinecie). Ja od 6 tyg. ciąży mam robione USG co miesiąc na każdej wizycie. A tym razem ma mi potwierdzić czy rzeczywiście noszę pod serduchem dziewczynkę 😁
A powiedzcie mi ile takie USG połówkowe trwa? Bo moja gin. powiedziała, że dłużej niż zwykłe, a zawsze to trwało 10-15 minut jakoś tak. I czy ono jest droższe niż normalne USG?

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pamiętacie jak pisałyśmy o portalu familyservice??
Tam są różne konkursy i brałam już udział w trzech wiem, że na 1 pytanie dałam błędną odp. A na drugą dobrze lecz nie wygrałam, a teraz też odpowiedziałam dobrze i... WYGRAŁAM laktator dzisiaj do mnie zadzwonili bo nie miałam dokładnego adresu konkretnie chodziło o ulicę. A u nas nie ma ulic bo to wieś 😁
Ale się cieszę 🙂

• Mamusia
no i dowiedziałam sie 🙂
bedzie kobietka!! 🙂 lekarz powiedział, ze na 70%, czyli to więcej niż połowa, czyli będzie kobietka 🙃

Gratuluje Paula szczęścia!! mi niestety nie dopisuje, bo dziś właśnie oblałam po raz trzeci egzamin na prawko 🤨 ☺️

a i garatulacje dla zani!!! same wykształcone mamy będą!!! 😁 😁

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Pamiętacie jak pisałyśmy o portalu familyservice??
Tam są różne konkursy i brałam już udział w trzech wiem, że na 1 pytanie dałam błędną odp. A na drugą dobrze lecz nie wygrałam, a teraz też odpowiedziałam dobrze i... WYGRAŁAM laktator dzisiaj do mnie zadzwonili bo nie miałam dokładnego adresu konkretnie chodziło o ulicę. A u nas nie ma ulic bo to wieś 😁
Ale się cieszę 🙂

ale super! gratulacje! ja NIGDY nic nie wygrałam niestety.....

• Mamusia
paula musisz w takim razie puscic lotto -KONIECZNIE!!! 😁
My po badanku 🙂 Dzidzia zdrowa, rozwija sie prawidlowo wg miesiaczki mam termin na 19 a wg tego USG na 18 - wiec trzymam sie wersji nr 1 🙂 Dzidzia wierzgala na badanku ostro az mnie bolalo czasem, pewnie przez to, ze zjadlam paczka krotko przed samym wejsciem do gabinetu 🙂
Widzlaam jak pcha kciuka do buzi i kopie swoimi stopuchami slodziutkimi 🙂 i serduszko posiadajace dwie komory, dwa przedsionki i maly mozg 🙂 wszystko takie malutkie i slodziutkie 🙂

Dziewczyny nie wiem jak w PL ale tutaj, jak sie zarejestrujesz na stonie pampers jako ciezarna to wysylaja ci zestaw probek - sprobujcie to nic nie kosztuje 🙂

co do pieluchowania to ja od razu uzywalam pieluszek jednorazowych - nie wyobrazlaam sobie prania obsratkanych na zolto pieluch a Mia robila w kazda a pozniej jeszcze prasowania ich !! 😜
Zaczelam ja wysadzac na nocnik jak miala 3miesiace i 3 dni i tak codziennie regularnie w wieku 10 miesiecy mia nie robila juz kupy w pieluchy co bylo sukcesem bo jak dziecko je juz normalne posilki kupki nie pachna przyjamnie tak jak karmione cycem 😉 a jak skonczyla 1,5 roczku przestlaismy uzywac pieluch na dzien. W ten sposob zaoszczedzilismy na pewno do tego z korzyscia dla Mii bo nauczyla sie korzystac nocnika.

• Mamusia
kukunari napisał(a):
gosiaq napisał(a):
Kukunari! cieszę się bardzo, że z Twoim szkrabem wszystko dobrze 🙂 a widać było, co ma między nóżkami?

ja tam nic nie dojrzalam ale tez sie staralam nie przygladac 😉 susialka nie dostrzeglam ale moze sie ukryl 😉

a myślałam, że oko jednak coś tam dojrzało 🙂

• Mamusia
Marinel napisał(a):

Kukunari strasznie spodobały mi się takie paseczkowe rzeczy jak pokazywałaś wózek. Pomyślałam żeby taki kolorowy pokoik urządzić Maleństwu więc jak znajdziesz coś sliczenego w paseczki i możesz się podzielić linkiem to będę wdzięczna.

Prosze bardzo - my mamy takie dwa duze komplety w paski:
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-14-el-serduszka-w-paseczkach-fioletowych-do-lozeczka-60x120cm-moskitiera.html
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-14-el-serduszka-w-paseczkach-pomaranczowych-do-lozeczka-60x120cm-moskitiera.html
ale sa tu tez w innych kompozycjach kolorystycznych:
http://www.poscieldladzieci.pl/category/komplety-poscieli-do-lozeczka-60x120-cm-aplikacje-14-elementowe-z-moskitiera/2
moze cos ci wpadnie w oczy 🙂
A tak poza tym w IKEA mmozna znalezc fajne rzeczy w paski - ddywaniki, reczniki, zaslonki itp... warto sie rozejrzec 🙂

• Mamusia
Dzien Dobry 🙂 😆
U mnie dzis ponuro i deszczowo- tak jesniennie sie wydaje.
Dzisiaj od rana tak mysle jak nasza fasolka bedzie wygladala i do kogo bedzie podobna 🙂 Moj synek to cala mama, wiec czy corcia pojdzie w tatusia?! to sie okaze 😆 😆 😆
Wiadomo niech jeszcze siedzi w brzuszku ale normalnie nie moge sie doczekac 😆 😆 😆
Milego dnia brzuszki

• Mamusia
ella1 napisał(a):
Dzien Dobry 🙂 😆
U mnie dzis ponuro i deszczowo- tak jesniennie sie wydaje.
Dzisiaj od rana tak mysle jak nasza fasolka bedzie wygladala i do kogo bedzie podobna 🙂 Moj synek to cala mama, wiec czy corcia pojdzie w tatusia?! to sie okaze 😆 😆 😆
Wiadomo niech jeszcze siedzi w brzuszku ale normalnie nie moge sie doczekac 😆 😆 😆
Milego dnia brzuszki

tego nigdy nie wiadomo 😁 ale jak tata przystojny, to nie ma się co martwić 😁

• Mamusia
Ja już po badaniach krwi, lecę na 11.30 na usg, wreszcie z mężusiem, wyrwie się z pracy, bo tak chodziłam z mamą, bo nie mógł wyjść.

Przede mną w laboratorium była Pani która musiała wypić to cukrowe świństwo ( badanie na glukozę). Już nie uwierzę, że można to wypić na jeden łyk, bo to był cały kubeczek. Do tego u nas jest zakaz wciskania cytryny bo podobno osłabia działanie. Ja przeszłam już wiele różnych rzeczy, ale naprawdę może ktoś tego nie zrozumie nie nawiedzę ziół do picia, a gastroskopia była dla mnie makabrycznym odczuciem, które przeszłam. Może jestem po prostu psychiczna pod tym względem... nie wiem jak to wypiję i nie zwrócę... blee... A to już za 2 tyg w poniedziałek

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):

Przede mną w laboratorium była Pani która musiała wypić to cukrowe świństwo ( badanie na glukozę). Już nie uwierzę, że można to wypić na jeden łyk, bo to był cały kubeczek. Do tego u nas jest zakaz wciskania cytryny bo podobno osłabia działanie. Ja przeszłam już wiele różnych rzeczy, ale naprawdę może ktoś tego nie zrozumie nie nawiedzę ziół do picia, a gastroskopia była dla mnie makabrycznym odczuciem, które przeszłam. Może jestem po prostu psychiczna pod tym względem... nie wiem jak to wypiję i nie zwrócę... blee... A to już za 2 tyg w poniedziałek

też przechodziłam gastroskopię - rzeczywiście nie sposób powstrzymać odruchu wymiotnego :P