Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ella1 napisał(a):
Dziewczyny dzięki za opinie na temat brzuszka 😘 😘- juz mi lepiej 🙂
Ale mowie Wam jakaś strasznie przewrażliwniona jestem- ktoś coś powie a ja wszystko do siebie biore 🤨 i to oczywiscie wszystko co negatywne.
Na poprawienie humoru zajadam prażynki o smaku cebulowym mniaaaaam jeszcze troche i paczka sie skonczy 🙂 Jestem w trakcie układania puzzli z koleżanką jeszcze troche i skonczymy- 2000 bedzie ułożone 🙂a wy co porabiata??

podziwiata Twój brzuszek! co tam brzuszek! prawdziwy ciążowy brzucholek! i, mówiąc szczerze, całkiem duży już 🙂 koleżanki nie słuchaj-nie jest nisko, a jeszcze urośnie pod biust, a dopiero potem opadnie 🙂
synal jeszcze na podwórku, więc może zacznę jakieś filmidło? co do dźwigania, to ja też staram się nie przeciążać i nie nosić za dużo, ale nie zawsze tak się da. Jeśli już niosę coś więcej, to zawsze plecak i zakupy niedaleko. Jutro za to startuję na rynek po ogórki (z torbą na kółkach). A mnie się smaki ostatnio zmieniły ze słodkiego na słonawo-kwaśne. Co by powiedziała babcia? hehehe Pozdrawiam wszystkie brzuszki 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja nie jestem slodyczozerca z reguly - miewam napady ale zadko... za to w pierwszej ciazy z Mia mialam takie napady albo nawet napad trwajacy cala ciaze i jest dziewczynka co smieszne w tej tez tak mam 🙂 Stad moje przypuszczenia, ze bedzie druga slodka babeczka 😉

wczoraj sie czulam tak strasznie ociazale jak w poprzedniej ciazy na samym koncu.... Moj brzuch jest juz tez bardzo duzy i powoli zaczyna mi przeszkadzac w czynnosciach codziennych - czyt. zabawy z Mia i stanie w kuchni wrecz przez to nienawidze bo tak zle mi sei tam stoi zdala od blatu nienaturalnie nachylona aby cos zrobic....... chcialaby mi sie tak polezec caly dzien - robiac nic....
A z drugiej strony naleze do ludzi, ktorzy musza sie poruszac bo w miejscu nie usiadza 5 min... Wczoraj moglam poleniuchowac pol dnia bo tatus zabral corcie na dluuugi spacer a ja zamiast tego polecialam na ukochany shopping 😜 I wez tu mi dogodz 😉

• Mamusia
chery ja rowniez zauwazylam twoja pomylke ale nie przeszkadzalo mi to i rowniez sie nie gniewam 🙂 troszke mnie to bawilo wrecz 😁

ella1 masz naprawde sliczny brzusio i moze tak troszke nie ladnie ale rowniez masz slicznie urzadzony pokoj, a bynajmniej ten kacik 😎

• Mamusia
jadwiga-roza napisał(a):
chery ja rowniez zauwazylam twoja pomylke ale nie przeszkadzalo mi to i rowniez sie nie gniewam 🙂 troszke mnie to bawilo wrecz 😁

ella1 masz naprawde sliczny brzusio i moze tak troszke nie ladnie ale rowniez masz slicznie urzadzony pokoj, a bynajmniej ten kacik 😎

A dziękuje podwójnie 🙂 Kurcze cos bym zjadła ale nie mam pojecia?? a wy co dzis na kolacje poelcacie??

• Mamusia
ooooooooooo kakao ale mi smaka narobiłaś 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜
kakao + kanapki z serem żółtym= to jest to!!!!!!!!!!!!!!

jadwiga-roza zycze smaczego 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

A frytki i nugetsy z macdonalda sama bym zjadła ale to marzenie- najblizszy McD za60 km 😞.

Dobranoc brzuszki ide sie opychać 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
ja tez zjadlabym nagetsy i frytki... mniam....
ale mi ochoty narobilyscie 🙂
chyba meza wysle do mcdonaldsa 🙂 a co tam, niech pobiega... 🙂

a teraz czas wylaczyc kompa i polozyc sie spac, bo jutro usg... jak zwykle male obawy...
dobranoc

• Mamusia
Kukunari ja też lecę do Polski za tydzień w środę 😉 I też się cieszę na tą piekną pogodę, a najbardziej sie cieszę na mamusine obiadki i na badanie u gina, bo w końcu sie dowiem , czy te upławy co mnie nękaja czy to nic poważnego!

Witam dziewczynki,
mnie wczoraj wzięło na kuleczki Nesquik Duo, a potem sałatka owocowa i duży arbuz 🙂
Maleństwo kopie od rana - Mój Kochany Skarb 🙂
Nareszcie trochę chłodniej, pewnie będzie padało, a ja muszę wyjść.
Miłego dnia!!!

• Mamusia
dzien dobry mamuski 🙂
malenstwo nie dawal mi wczoraj zasnac, tak kopal lub kopala... za 2h sie dowiem 😁 i juz sie doczekac nie moge, kiedy uslysze..... boy 🙂 jak bedzie girl tez sie cieszyc bede 🙂 najwazniejsze, zeby bylo zdrowe 🙂

a wlasnie dziewczyny, nie boicie sie latac samolotem?? cholercia ja tez juz tak tesknie za polska.... ale jakos strach bierze gore...

• Mamusia
ja też nie wstaje do toalety w nocy 🙂 za to długo nie mogę zasnąć, bo męczę oczy przed tv lub książką do 1 w nocy. Dlatego wstajemy w granicach 8.30 🙂 Chyba się wysypiam generalnie. Chociaż dzisiaj męczył mnie ból brzucha w nocy, bo kolację poprawiłam winogronami 😞 Dzisiaj za to fajne słoneczko, nie za gorąco i dzień ogórkowy! Zaraz śmigam na rynek i narobię kiszonych, że palce lizać! Po płatkach na mleku porannych pożarłam banana i się chyba maluch ucieszył, bo fiknął koziołka hihihi Jak ja to lubię 🙂 Chociaż potrafi już kopnąć mocniej albo w jakiś bardziej czuły punkt, bo aż podskakuję wtedy 😁
Shelby! moi sąsiedzi z góry też dość hałaśliwi... zwłaszcza jak robią sobotnie impressski, zwłaszcza ona (a jak sie mijamy i chwilkę pogadamy to taka miła jest), niestety jak popiją lub mają towarzystwo, to karaoke 😞 no i ten śmiech... do szału mnie doprowadza. Jak będzie dzidź, to zacznę zwracać im uwagę po 22 (jeśli jeszcze nie będę spała hahaha).

• Mamusia
Cygnee: troszkę się boje, jak zniosę podróż i czy nie zaszkodzę maleństwu...ale nawet położna mi powiedziała, że to nie zaszkodzi, byleby lot nie trwał dłuzej niz 3 -4 h. Moja znajoma z pracy, która tez jest w podobnym tyg juz dwa razy leciała i było wszystko ok...ja muszę lecieć, bo po porodzie nikt do mnie nie przyleci, a ja dopiero z dzieckiem na wiosnę zamierzam, więc zatęskniłabym sie strasznie, poza tym ide na usg 3D , atutaj jest bardzo drogie...ponoć II trymestr ciąży jest najbezpieczniejszy do latania!

• Mamusia
Witam mamuśki!
Nie pisałam nic wczoraj bo cały dzień byłam u mamy, ale zdążyłam już nadrobić zaległości w czytaniu.
Muszę się Wam pochwalić, że na środowym USG zobaczyłam sisiorkę mojej córeczki! Pani doktor z uśmiechem mi potwierdziła, że na 100% dziewczynka i pokazała mi maleńkie wargi sromowe hehe
Teraz już nie obawiam się sytuacji że podczas porodu wielka niespodzianka bo miała być córa a jest syn 🙂 Emilka dobrze się rozwija, a przekonam się o tym jeszcze dokładniej jutro- bo mam usg połówkowe. Zmartwiłam się tylko, że mój mąż ze mną nie pójdzie bo musi iść w sobotę do pracy (pierwszy raz miał zobaczyć mała buszującą w brzuszku) 😞 ale pani doktor powiedziała, że nagramy mu wszystko na płytkę i będzie sobie oglądał do woli 😁 😁 😁