Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

to oznacza ze jest silnie zasadowy odczyn moczu i bardzo latwo o infekcje.
znalazłam coś takiego:
Zasadowy odczyn moczu (pH > 7)
Kwaśny odczyn moczu (pH < 7)
więc moze ten 7 to jest ok?
W normach laboratoryjnych jest 5-7 wiec nie wiem juz sama o co chodzi

• Mamusia
Czesc brzuszki 🙂
Ja mam kolejne badania krwi i moczu 2 sierpnia- wiec zobaczymy czy nic sie nie roziwnelo.
Ale mialam dzis ochote na pizze wlasnie wciagnelam caaaaala- dodam, ze przed ciaza bylo to niemozliwe wrecz 😜 😜 😜 😜 😜.
A jak tam wasze dzisiejsze nastroje???
Ja jeszcze 2 godzinki i weekend wooooolny 😆 😆 😆 😆 😆.
No i caly weekend z mezem synkiem i znajomymi w gorach- mowie Wam ale sie ciesze.
Prawie caly lipiec tylko praca praca i praca- fajnie bedzie pobyc troche razem 🙂

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Madzia miałam robione badania 12 lipca i zero jakichkolwiek bakterii i leukocytów. Teraz mam następne badanie 28 lipca. Cherry również byłam koło Harderwijku najpierw w Ermelo a potem gdzieś jeszcze bliżej Harderwijku do tego jeszcze Rotterdam i Amsterdam 🙂
Ale skoro będziesz blisko Harderwijku polecam deflinarium 🙂 Ja jeszcze byłam w parku rozrywki http://www.efteling.com/NL/Park/attracties/Attracties-in-onderhoud.html było bombowo z niektórych to korzystałam kilka razy 😁 😁
fajnie, że w Holandii baseny w wakacje są otwarte za darmo 🙂 I również w Amsterdamie płynąć kanałami w nocy 😁 😁 uroczo 🙂

Paula_jot ja tam już byłam ale pod delifinarium bo w styczniu i akurat mieli przerwę więc może tym razem się załapię 😁 Za to wtedy była tam arka Noego i można było zwiedzać 🙂 Do Amsterdamu też się wybieram... A w Harderwajku obowiązkowo na kebab do hindusa taaakiiiii ostry i pyszny - może byłaś... bo znana jest tam ta restauracja.

Jedziemy tam do siory mojego męża oni tam maja w spółce z holendrami hotel dla Polaków 🙂 więć spać też będziemy mieli gdzie 🙂 W przyszłym roku ona ślub bierze co prawda z polakiem ale dużo holendrów bedzie hehe 🙂

• Mamusia
Cherry napisał(a):
paula_jot napisał(a):
Madzia miałam robione badania 12 lipca i zero jakichkolwiek bakterii i leukocytów. Teraz mam następne badanie 28 lipca. Cherry również byłam koło Harderwijku najpierw w Ermelo a potem gdzieś jeszcze bliżej Harderwijku do tego jeszcze Rotterdam i Amsterdam 🙂
Ale skoro będziesz blisko Harderwijku polecam deflinarium 🙂 Ja jeszcze byłam w parku rozrywki http://www.efteling.com/NL/Park/attracties/Attracties-in-onderhoud.html było bombowo z niektórych to korzystałam kilka razy 😁 😁
fajnie, że w Holandii baseny w wakacje są otwarte za darmo 🙂 I również w Amsterdamie płynąć kanałami w nocy 😁 😁 uroczo 🙂

Paula_jot ja tam już byłam ale pod delifinarium bo w styczniu i akurat mieli przerwę więc może tym razem się załapię 😁 Za to wtedy była tam arka Noego i można było zwiedzać 🙂 Do Amsterdamu też się wybieram... A w Harderwajku obowiązkowo na kebab do hindusa taaakiiiii ostry i pyszny - może byłaś... bo znana jest tam ta restauracja.

Jedziemy tam do siory mojego męża oni tam maja w spółce z holendrami hotel dla Polaków 🙂 więć spać też będziemy mieli gdzie 🙂 W przyszłym roku ona ślub bierze co prawda z polakiem ale dużo holendrów bedzie hehe 🙂

kochana - ostre jedzenie? jak Ty dasz radę - ja po ketchupie pikantnym mam taką zgagę że masakra!!!

• Mamusia
ella1 napisał(a):
Shelby napisał(a):
ella1 napisał(a):

oooo tak ;D

Shelby a do jakiego tygodnia ciazy masz zamiar pracowac????

kochana, ja już najchętniej bym przestała :P ale jeśli tylko dam radę, z powodów finansowych, chcę pracować do końca października - może się uda! znam jedną dziewczynę, która poszła do pracy na 8 godzin a po pracy pojechała na porodówkę i urodziła 😁 haha i wszystko w terminie :P

• Mamusia
Shelby napisał(a):
Cherry napisał(a):
paula_jot napisał(a):

kochana - ostre jedzenie? jak Ty dasz radę - ja po ketchupie pikantnym mam taką zgagę że masakra!!!

Oni tam mają różne zestawy więc wezmę ten mniej ostry....
W ciąży zmienił mi się smak ... i wszystko co jest okej dla mnie jest pikantne 😁
Więc łagodne = pikantne
A mówię że pikantne bo chce zabrać męża na to żarełko 😁

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Cherry byłam 😁 uwielbiam osssstrooo 🙂 nawet teraz jak zamawiamy np pizze to dla mnie jest jedna osobno najostrzejsza 😁 😁
A co do pracy to zostało mi jeszcze 1 h 15 min 😁 😁

I weeeeeekend 😁

ja dziś jestem zakręcona jak ruski słoik i już nic nie wiem..... 😁

• Mamusia
Shelby napisał(a):
ella1 napisał(a):
Shelby napisał(a):
ella1 napisał(a):

oooo tak ;D

Shelby a do jakiego tygodnia ciazy masz zamiar pracowac????

kochana, ja już najchętniej bym przestała :P ale jeśli tylko dam radę, z powodów finansowych, chcę pracować do końca października - może się uda! znam jedną dziewczynę, która poszła do pracy na 8 godzin a po pracy pojechała na porodówkę i urodziła 😁 haha i wszystko w terminie :P

Shelby no to ja chyle czola przed Toba 😎 😎 😎 😎.
Ja juz gadalam z szefem i uzgodnilismy ze pracuje max do konca sierpnia 🙂 a pozniej zwolnienie lekarskiei maciezynski urlooopik 😆 😆.
A ja bedac w pierwszej ciazy skonczylam prace na 2 tygodnie przed terminem porodu a maly Kuba urodzil sie tydzien przed 😁 😁, wiec wyszlo tylko tydzien przerwy 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Cherry napisał(a):
I weeeeeekend 😁

ja dziś jestem zakręcona jak ruski słoik i już nic nie wiem..... 😁

I weekend z Moim Maleńkim Skarbem dziś może pójdziemy na krótki spacerek 🙂 😁 Położna powiedziła, że mamy Go ubierać tak:
jak nam jest ciepło i chodzimy na krótki rękaw lub na golasa jak kto woli^^ to małemu mamy założyć jeden na krótki jeden na długi rękaw 🙂 a jak nam jest zimno i jajka lub psiocha nam marznie to małemu zakładamy 2 razy na długi rękaw 😁 😁

• Mamusia
ella1 napisał(a):
najwazniejsze aby z nami i dzidizusiami bylo wszystko dobrze a reszta jakos poleci do przodu 😆 😆

Ella ja ciekawska jestem więc się zapytam.... 🙂 (mam mały zestaw pytań do Ciebie ) 😁

Ty mieszkasz w Norwegii? Twój mąż Norwejczyk?

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Cherry mam podobne tylko, że z Ermelo 😁 😁

Ja mam jeszcze z Bremen ale to w Niemczech 😁 😁 😁 byliśmy tam we wrześniu na zjeździe firmy mojego mężunia.... fakt pracuje dla Holendrów tu w Polsce ale zjazdy zawsze robią w "połowie " drogi .... 😁 😁 😁

W sumie to z podróży w tamte rejony wspominam najlepiej wizyte w Teatro Magico gdzie grane są przedstawienia drag queen 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
hej kobitki 🙂
a ja dzisiaj z kolei pije i pije 🙂 smieje sie, ze na mroz idzie 🙂 (mama mi tak zawsze mowila, jak bylam spragniona, ale to w zimie 🙂)

chcialam sie wam pochwalic, ze kupilam dzisiaj (jeszcze nie bylam na zakupach 🙂) takie torebki do przetrzymywania pokarmu, w razie jakbym sobie poszla na kilka godzin a maluszek zostalby z tata 🙂 nawet fajna sprawa 🙂