Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej , ja też wczoraj wkroczyłam w 6 miesiąc 🙂 Wróciłam z urlopu z Polski naładowana pozytywną energią, a dostałam od koleżanek , które niedawno rodziły tak dużo różnych rzeczy dla dziecka, że mam juz prawie całą wyprawkę, łącznie z pampersami 🙂 Na usg 3D potwierdziło się, że to chłopiec, ale no nie chciał nam za nic w świecie pokazać buźki, obrócił sie pleckami i tyle 🙂 Ale zdrowy i wazy juz 770 gram 🙂

• Mamusia
Lala89! Ty chudzinko! zazdroszczę Ci takich kształtów 🙂
Kukunari! Witaj z powrotem! czułaś, że często myślałam o Tobie? U nas chłopaczek-Maciek na razie mówi, że Szymon i zobaczymy czy da radę nas przekonać do tego imienia 🙂

• Mamusia
Yenifer ale twoj synus juz duuuuuzy jeszcze troche i do kilograma dobije 😆 😆 😆 😆 😆 😆.

Kukunari witaj urlopowiczko 😆 😆 😆 😆 😆.
Pojadlas polskich przysmaków????
A ja wlasnie gotuje parowki cielece i zaraz bede młócić 😁 😁 😁 😁 😁
a Wy brzuszki co porabiacie??

• Mamusia
Hej Dziewczyny!!!! Normalnie nie mogę nadrobić zaległości tyle tu nowych rzeczy od czasu mojego ostatniego pobytu na forum.

lala masz piękny brzusio i faktyczne jak ktoś napisał w ogóle nie tyjesz tylko brzunio rośnie ja już jestem 11 kg na plusie a jeszcze trochę do końca zostało i zastanawiam się co będzie dalej

Miłego wieczorku dziewczynki ja się ide kąpać i do łózka

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
ja mam jakiś wilczy apetyt wieczorami. tez tak macie? często wychodzi mi kolacja po 21 i kanapasy idą w ruch! no i potem się dziwię, że mam problemy z regularnym odwiedzaniem toalety ... o wadze nie wspomnę...

ja teeez 😆 jem okolo 20:00 pozniej dopada mnie głód 23:00 a rano jak wstaje to czuje sie jak bym nic niejadla poprzedniego wieczoru 😁 😁 😁 😁 😁. Ale jak tu sie powstrzymac jak wchodzac do kuchni wszystko tak apetycznie wyglada 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
No już duży ale nie sprawdzałam norm wagi dla 24 tygodnia ciąży, więc w sumie sama nie wiem czy to dużo czy tak normalnie, ale najwazniejszy, że zdrowy i z moimi upławami tez ok, to nic powaznego więc sie cieszę 😉

ja też uważam, że dzidziuś spory 🙂 moja kruszyna po 24 tyg. ważyła 556 g 🙂

• Mamusia
ella1 napisał(a):
gosiaq napisał(a):
ja mam jakiś wilczy apetyt wieczorami. tez tak macie? często wychodzi mi kolacja po 21 i kanapasy idą w ruch! no i potem się dziwię, że mam problemy z regularnym odwiedzaniem toalety ... o wadze nie wspomnę...

ja teeez 😆 jem okolo 20:00 pozniej dopada mnie głód 23:00 a rano jak wstaje to czuje sie jak bym nic niejadla poprzedniego wieczoru 😁 😁 😁 😁 😁. Ale jak tu sie powstrzymac jak wchodzac do kuchni wszystko tak apetycznie wyglada 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

ella1! u mnie jak nawet lodówka nie woła, to i tak szukam: a to sucharka, a to wafelka, a to żelki, galaretki, ogóras, jajko... jeny!

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Mam nadzieję, że mój mały do porodu nie przekroczy z 3, 5 kg , bo bedzie ciężko, wczoraj urodział córeczkę dziewczyna mojego kolegi z pracy i rodziła 3 dni, a mała wazyła ponad 4 kg!

moja koleżanka z pracy tydzień temu powiła dziewczynkę-4800 g!!!! to dopiero kawał kobity!

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
yenefer07 napisał(a):
Mam nadzieję, że mój mały do porodu nie przekroczy z 3, 5 kg , bo bedzie ciężko, wczoraj urodział córeczkę dziewczyna mojego kolegi z pracy i rodziła 3 dni, a mała wazyła ponad 4 kg!

moja koleżanka z pracy tydzień temu powiła dziewczynkę-4800 g!!!! to dopiero kawał kobity!

Ja cie krece 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮. nie wyobrazam sobie rodzic 3 dni 😮 😮 😮 😮 🤢 🤢.Przy pierwszym porodzie 12 godzin bylo dla mnie wyczerpujace 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
ella1 napisał(a):
tak tak dziewczyny dokładnie 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁.
wlasnie zauwazylam ze zaczyna mi sie pojawiac cellullit na udach 😠 😠macie moze jakies sprawdzone sposoby walki????

ja nacieram udka ręcznikiem i często masuje obojętnie jakim balsamem/kremem, no i dużo chodzę, a po schodach to na palcach, a co! ale czy to działa? hihih nie wiem, nie zaglądam tam tak dokładnie, żeby nie mieć załamki 🙂

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Aaaaa, najważniejsze sprawy! Dalej tajemnica prezentu dla mamy pozostała tajemnicą, a było juz dzisiaj blisko 🙂 No i drugie, najważniejsze: mąż będzie z nami za 10 dni !!!! 🤪 🤪 🤪

SUUUUUPER GOSIU 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆.
Jednak wytrzymałas 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁.
A Twój szanowny małżonek przyjeżdzana długo?????

• Mamusia
ella1 napisał(a):
gosiaq napisał(a):
oj na długo, długo 😉 do grudnia na pewno 🙂

No to extra 🙃 😆 🙃 😆 🙃 😆.
Maciek to juz pewnie nie moze sie doczekac az tatuś wróci 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

oj ba! juz kombinuje ile i jakie prezenty chce dostac 🙂 a wiesz, jak sie przywiezie byle pierdółkę, ale od taty i ze Stanów czy z Japonii, to jest taki dumny, że hoho! mnie się samej mordula cieszy, że w końcu będziemy w komplecie 🙂

• Mamusia
Gosia podziwiam silną wolę 🙂

Mój cellulit na udach to masakra mniej więcej zaczął mi się pojawiać trzeciego miesiąca. Podobno to jest jakiś cellulit wodny ( nie wiem co to znaczy) z którym łatwiej się walczy... tak mi powiedziała Pani w aptece i poleciła to ....

http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=546&products_id=7993&n=ziajka-maslo-do-ciala-ujedrniajace-dla-kobiet-po-porodzie-200ml.html

Ale tu jest jak wół napisane, że dopiero po porodzie i kupiłam, leży i nie używam. Myślicie że można? Jak macie jakiś skuteczny krem, który można używać podczas ciąży to skorzystam. Potem biotherm, teraz niestety nie można.

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
ella1 napisał(a):
gosiaq napisał(a):
oj na długo, długo 😉 do grudnia na pewno 🙂

No to extra 🙃 😆 🙃 😆 🙃 😆.
Maciek to juz pewnie nie moze sie doczekac az tatuś wróci 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

oj ba! juz kombinuje ile i jakie prezenty chce dostac 🙂 a wiesz, jak sie przywiezie byle pierdółkę, ale od taty i ze Stanów czy z Japonii, to jest taki dumny, że hoho! mnie się samej mordula cieszy, że w końcu będziemy w komplecie 🙂

nie ma to jak rodzinka w komplecie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Bedziecie mieli teraz caly czas dla siebie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Suuperowo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

a ja dzisiaj zrobilam sobie kalendarzyk i skreślam dni do porodu 😁 😁 juz chyba zaczyna mi odwalać 😁 😁 😁 😁 😁