Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):

http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=546&products_id=7993&n=ziajka-maslo-do-ciala-ujedrniajace-dla-kobiet-po-porodzie-200ml.html

kurcze musze sobie go kupic- ale bede go uzywac po porodzie- jak tak pisza.

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

No i według którego schematu tu liczyć?

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
no właśnie, wg którego? hihihi bo sobie wymysliłam, że może jak skończę 26 tydzień i zacznę 27, to juz można mówić o trzecim trymestrze?

No wg naszego brzuszka wypada, ze 3 trymestr jest juz od 26 tygodnia, wiec mozna juz liczyc 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Hej Brzuchole!! 🙂 🙂

Gosiaq- zazdroszcze Ci i tego ze maz Twoj wraca i takiego kochanego synka!! 🙂 🙂
ja niestety bede musiała czekac na mojego jakies 4tyg 😞 😞 wcale mi sie nie usmiecha siedxziec sama w domu 🤨
lala- piekny brzuch, ale Ty jestes szczupła!! nic pewnie nie przytyłas 😉

a cellulit to ja mam juz od jakichs 4 lat i jakos sie zbytnio nim nie przejmuje 🤨 chyba dlatego ze nauczyłam sie z nim zyc 😜

• Mamusia
no właśnie od 26 tygodnia to chyba trochę za wcześnie? bo wtedy trzeci trymestr ma 15 tygodni 🙂 ja poczekam do czwartku - wtedy będę miała 26 tc + 1 dzień i studniówka będzie juz za mną, więc powiedzmy, że 7-dmy miesiąc rozpocznę od czwartku 🙂

• Mamusia
dzieki Gosiaq... Ty to chyba wprawiona w wyczekiwaniu jestes 😉

no to niech bedzie i 7 miesiac 🙂 🙂 w kazdym razie i tak zaczynam powoli sie bac i porodu i tego ze bede miała taką kruszyne w domu(!!!) 🙂 🙂 ale dam rade 🙂

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Ja też jestem sama, ale na szczęście tylko przez weekend. Po skończonym drugim trymestrze mąż obiecał nigdzie nie wyjeżdżać 😁

to u Ciebie też już niedługo 🙂 już nie mogę się doczekać przebierania małych ciuszków po Maćku 🙂 ale będę miała zajęcie! hoho!

• Mamusia
czesc kobitki, alescie znowu naskrobaly 🙂
ja dzisiaj jakas zmeczona jestem, do tego chodzic nie moge, strasznie mnie kolano prawe boli, nie moge go zgiac.... i nie wiem od czego, bo ani sie nie uderzylam ani nic... 😞 a boli strasznie. maz sie smieje, ze za duzo przytylam (12kg) i nie wytrzymalo 🙂 moze cos w tym jest... jak mi do poniedzialku nie przejdzie to do lekarza sie wybiore...
gosiaq gratuluje szybkiego powrotu meza 🙂

• Mamusia
To się tylko tak wydaje, że 12 kg to mnóstwo, ale idzie w brzuch piersi i tyłek 🙂 Zmiana z miseczki B na E to ogromna różnica.

Lala ty jesteś szczuplutka, jak modelki w ciąży. Zastanawiałam się jak one to robią i czy to możliwe, widzę teraz po tobie że tak.

Proponuję się wzajemnie wspierać potem 🙂 i jakoś damy radę 😁.

Ja planuje na wiosnę wejść w swoje ciuchy, zobaczymy czy mi się uda. Byle by zdrówko było...

Lecę trochę poczytać 🙂 Zaczęłam czytać w chwilach wolnych \"Motyl\". Gorąco polecam, może nie jest to lektura do odstresowania, ale strasznie wciąga.

Dobrych snów Babki i nocy bez skurczy łydek ( nie ma męża nie ma kto masować 😞 ).

P.S Lenymama co z tym rumieniem na ręce ?

• Mamusia
Dzień dobry,

wstałam a właściwie wstaliśmy... kurde zaczynają mnie męczyć sny o porodzie już drugą noc z rzędu ehhhh 🤨

Właśnie nastawiłam wszystko na niedzielny rosołek 😁 😁 😁

wczoraj byłam w auchanie i kolejny raz ten sklep mnie rozczarował - nigdy za nim nie przepadałam ale byłam na tamtejszej galerii więc weszłam po to i tamto.... M=oże nie sam market mnie rozczarował a ludzie no nie wiem.... Generalnie udałam się do kasy pierszeństwa i podeszłam do przodu b mnie skasowano a tam kobieta koło 60 nie dość że o mało by mnie uderzyła z łokcia w brzuch to jeszcze bezczelnie się przepycha.... A kasjerka nic na to !!! Zamiast mnie pierwszą skasować to to babę kasuję !!! Przecież chyba wie na jakiej dziś kasie siedzi i że jej obowiązkiem jest przepuszczenie osób dla których jest ta kasa! Najbardziej zirytował mnie fakt że owa kobieta po komentarzu mojego męża nic nie powiedziała - żadnego przepraszam nie zauważyłam czy coś tylko zawzięta pchała się o mało ludzi nie staranowała !!! Dziś wstanie pójdzie do kościoła i przystąpi do komunii uważając się za człowieka iście krystalicznego i dobrego !!! OBŁUDA !!! Przepraszam nikt z nas nie jest bez winy ale odrobina kultury oraz pokory by się przydała a nie takie coś !!! Po prostu brzydzi mnie takie zachowanie ! No to się wyżaliłam 🙂 🙂 🙂

p.s. z literatury ja mogę polecić czeską beletrystykę np. Bohumila Hrabala 😁 😁 😁 😁 😁 Gdyby był któś chętny mogę polecić konkretne pozycje :* Te lektury to cud miód na zły humor .....

• Mamusia
Witajcie!

Cherry powszechnie obserwowane zachowanie.

Co do książek, to napisz może napisz jeden tytuł warty polecenia. Ja zawsze pochłaniam sporo książek w wakacje. Teraz będę miała jeszcze okazję w październiku, dobry sposób, żeby uwolnić myśli od jednego tematu.
Mi się śnią co noc jakieś niestworzone historie, na razie niezwiązane z listopadem.

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Dzien doberek 🙂
OOOO dzisiaj brzuszki spia 😆 😆 😆. Tylko nieliczne na nogach i przy kompie 🙂 🙂 🙂.

Oj Cherry niestety ale ludzie w dzisiejszych czasach tacy sa 😞. Tylko jak ty bys nie bedac w ciazy nie ustapila tej starszej kobiecie to dopiero by halasu narobila!!!! ZALOZE SIE!!!!!!!! Ludzie sa coraz gorsi!!!!..

A ja wlasnie w pracy ale dzis do 13tej i pooozniej cale 2 dni wooolne ale sobie pospie 😆 😆 😆. U mnie pochmuro i ponuro 😞 😞. Macie chociaz Wy slonce????