Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
lenymama napisał(a):
Hej gosiaq 🙂 śmieję się jak czytam co napisałaś. Oj chyba o Filipku łatwiej napisać kiedy nie kopie 🙂 Ale masz fajnie 🙂 Ta moja Nataszka, chyba myśli, że mnie trzeba oszczędzać, może to ze względu na wiek, czy jak...? 🙂

pewnie jak napisałam, że się wierci i kopie dużo, to będę miała przerwę i będę rwać włosy z głowy!
A z tym wiekiem to nie przesadzaj! co tam! każda z nas jest w jednym wieku... XXI 😜
Shelby! a może mają jakiś sklep patronacki? wtedy można dużo taniej kupić 🙂

• Mamusia
Shelby napisał(a):
a nawet nie wiem, ale mogę się zorientować 😉 ktoś chętny? 🙂
bo my już mamy swoją brykę 😉

my się jeszcze nie zdecydowaliśmy w sumie....Albo Arte Alu 3w1, albo Baby Merc Q7 albo etno, który kiedyś tu na brzuszku się pojawił, ale nie pamiętam, która podawała linka....

• Mamusia
Cześć brzuszki, witam nowe brzuszki.
Dołaczyłam to tych z Was którm dokuczają kurcze łydek - jek mnie chwyciło w nocy z soboty na niedzielę to jeszcze mnie łydka boli; a jak męża przeraziłam bo tak bolało, że go obudziłam na pomoc a on myślał, że rodzę 🙂 🙂 🙂 - co u mnie nie byłoby w obecnej sytuacji bardzo dziwne.

• Mamusia
Ja nie wiem jak to będzie z moim mężem jak w nocy zacznę rodzić, on zawsze śpi jak zabity i w ogóle nie kontroluje tego co w nocy mówi. Ostatnio w nocy o 2 dzwonek do drzwi, oczywiście ja słyszę, on nie. Mówię Kochanie wstań, nic, więc go lekko trzęsę, mówię dwa razy dzwonek do drzwi a on do mnie dwa razy powtarzając sama sobie otwórz. To raczej niepodobne do niego... zresztą zawsze w nocy ma jakieś niekonwencjonalne zachowania

Choć może na hasło chyba rodzę zareaguje inaczej.

• Mamusia
Ja już po wizycie u położnej, na szczęście przestało padać i nawet wyszło słońce, więc doszłam i wróciłam bez problemu, ale zmachałam i zgrzałam się jak głupia 🙂 Wizyta u położnej mnie rozczarowała...była inna babka niż ostatnio i tak naprawdę nic nowego się nie dowiedziałam. Posłuchałyśmy serduszka Oskara i sprawdziła ułożenie dziecka...jak na razie jest ułożony główką do góry, ale stwierdziła , że widocznie ma jeszcze dużo miejsca w środku by się obracać. Nie zbadała mi moczu, ani ciśnienia i na dodatek wyliczyła mi, na podstawie jakiegoś kółeczka, że jestem już w 32 i 4 dniu ciąży, gdzie przecież jestem w 30 tym. Za dwa tyg mam następną wizytę, ale nie wiem co robić, bo mogę iść normalnie do niej...mogę się przenieść do przychodni koło mojego domu i tam iść znowu do zupełnie innej babki, z tym , że miałam kilka kroków na wizyty a nie 40 minut piechotą...albo zadzwonić do położnej z którą widziałam się już kilkakrotnie, a teraz jest na urlopie i zapytać czy mogę umawiać się tylko z nią. Już sama nie wiem. Perspektywa przeniesienia się do przychodni koło domu jest fajna, ale nie wiem czy warto wszystko zmieniać na tak krótko przed porodem. A i przytyłam...dwa tyg temu ważyłam 67, 4 kg a dziś już 69...chyba sporo jak na dwa tyg.

• Mamusia
hej!! 🙂
ale dzis miałam stracha!! normalnie myslalam ze juz polece na izbe przyjec! dziecko moje sie wcale nie ruszalo 🥴 jakies rozleniwione bylo bo ja zwykle budze sie o 6 rano, i Bejbi razem ze mną (tak juz bylo od dłuzszego czasu) ale na szczescie po godzinie dopiero sie przebudziła i sie rozpychała 🙂 🙂
napędziła mi stracha jak nic!!!

Yenefer- chodz do tej polożnej, która najbardziej Tobie odpowiada, chociaz zmiana szpitala (wedlug mnie) musi byc przemyslaną decyzją, bo wiesz ze do konca niedużo Ci zosstało 😉 wazne ze z dzieciątkiem jest wszystko ok 😉

Shelby!! gratulacje z okazji 30 😁 😁 to juz nieduzo Ci zostało 😉 tylko jakies 10 tygodni 😉