Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Hej ja już w domku... Miałam nadzieje że będzie wszystko ok a tu nie miłe zaskoczenie... Skrócona szyjka rozwarcie na palec... Gin kazał mi brać jakiś antybiotyk i scopolan... Do kontroli za 2 tyg... Wypisał mi zwolnienie ze szkoły... Kazał leżeć i nastraszył że jak będę jeździła do szkoły albo będę się przemęczać to wyląduje w szpitalu... Wyszłam od niego i nie wiedziałam co zrobić... Chciało mi się ryczeć... Jestem załamana 😞

Gosiu Kochana widzisz cale szczescie ze poszłaś!!!!!!!!!!! Teraz na prawde musisz odpoczywac praktycznie nic nie robic- dzidzius niech jeszcze pomieszka w brzuszku 😉 😉. kochana na pewno bedzie dobrze, bo jak by bylo bardzo duze zagrozenie to lekarz od rau dalby Cie do szpitala!!!!!!!!!!! Dbaj o siebie jak nigdy juz nie duzo zostało 😉 😉 😉 😉 😉 Przesyłamy usciski i trzymamy kciuki 😘 😘 😘 A jak sie w ogole czujesz???

• Mamusia
Gosia!!! jak dobrze że poszłas na tą wizyte do lekarza!!! przynajmniej wiesz co sie dzieje!!
Dziewczyno, teraz masz leżec i wstawać tylko do toalety!!! prosze Cie oszczedzaj się, bo jest jeszcze za wcześnie na poród! niech sobie Twój szkrabek popływa te pare tygodni w brzusiu!
trzymam za Ciebie kciuki!! 😘

jesli chodzi o wage dziecka, mój lekarz powiedział, że z jego doświadczenia, jesli chodzi o duże dzieci (te koło4 kg i wzwyż) w niektórych sytuacjach lepiej je wyprzec, niż takie malusieńkie...
moja "kruszyna" wazy 2,5kg 🙂 🙂 i się z tego cieszę bo jest zdrowiutka 🙂 🙂 a niech rośnie! 😁

• Mamusia
gosia nie martw sie bo gdyby byly faktycznie bardzo zle to juz bys byla w szpitalu ja tez mam skrocona szyjke macicy oid 26 tyg ciazy poza tym nawet gdyby dziecko przyszlo teraz na swiat to nic by sie nie stalo ... w trakim etapie ciazy

nie przejmuj sie tylko naprawde wez do serca to co lekarz mowil

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Jutro tylko jeszcze jadę do szkoły dopytać się co i jak z nauką... Jak to mam później pozaliczać itp i zawieźć zwolnienie... Ostatnio nic ciężkiego nie robiłam... 😞 Tylko do szkoły jeżdżę... Martwie się o maleństwo 😞

Gosiu teraz musisz posłuchac lekarza a na pewno wszystko skonczy sie super 😆 😆.
Mam nadzieje, ze Twoja mama przekonała sie do zalecen lekarza??!!!

Judzia a pewnie neich rosnie rosnie a coooooo bauahahha 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
ella1 wybacz ale na temat mamy już się wole nie wypowiadać ona zawsze ma swoje zdanie... Tym razem twierdzi że ona w 7 miesiącu z moim bratem miała rozwarcie na 2 palce i nie leżała twierdzi że powinnam jeździć do szkoły ale tym razem mam swoje zdanie jadę jutro i pójdę do pani pedagog i z nią ustalę najlepsze rozwiązanie dla mnie...

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
ella1 wybacz ale na temat mamy już się wole nie wypowiadać ona zawsze ma swoje zdanie... Tym razem twierdzi że ona w 7 miesiącu z moim bratem miała rozwarcie na 2 palce i nie leżała twierdzi że powinnam jeździć do szkoły ale tym razem mam swoje zdanie jadę jutro i pójdę do pani pedagog i z nią ustalę najlepsze rozwiązanie dla mnie...

Uwazam, ze bardzo rozsadnie robisz!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szkołę spokojnie nadrobisz a maluszek teraz jest nr 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiem, ze dasz radę w koncu nalezysz do Listopadówek 2011- a my mocne baby jestesmy 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
tez myślę Gosiu, że dobrze zrobisz jak pogadasz o tym z panią pedagog...
mysle, że Twoja mama jeszcze ma może jakiś żal do Ciebie o to, że tak młodo zaszłaś w ciążę (nie Ty pierwsza i nie ostatnia) i może dlatego takie kąśliwe uwagi z jej strony... 🤔 no ale teraz musi przywyknąć do tego, że Ty też bedziesz matką dla swojego dziecka 😉

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Cherry napisał(a):
Moje Drogie,

zapraszam do Oławy na babeczki 😆 😆 😆
]

Daj mi pół godziny 😜

Ooooooooooooooo to ja tez przyjezdzam na babeczki 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 a ja mam na cos ochote ale nie wiem na co i tak tylko kursuje sofa lodówka i szafka ze słodyczami 😁 😁 😁

• Mamusia
i jeszcze do naszej Gosi! Uparciuchu jeden! W końcu zrobisz po swojemu! Nie pozwól mamie na tym etapie Tobą rozporządzać! Sama chyba się przestraszyłaś, więc jutro pogadaj poważnie z pedagogiem, powiedz o nastawieniu w domu i nadrabiaj póki możesz! Przerabiaj sama w domu materiał i zaliczaj. Może tym sposobem unikniesz wielkich zaległości. Trzymam mocno kciuki za Ciebie! 😘 😘 😘

• Mamusia
Jestem!

Cherry po pierwsze! JA CHCĘ I DOMAGAM SIĘ! przepisu na te cudaśne babeczki.. prossim!
Dziękuje za miłe słówka że jestem ''poukładana'' Kochane.. po porodzie jak zaczne używać tych oliwek, chusteczek i pampików to zobaczycie jaki misz-masz tam będzie. Pewnie nieraz będe szukać obcinaczek do paznokci, gruchy do nosa.. heh 😁

Gosiu! dbaj o siebie leżakuj dużo, warto żeby dzidziuś jeszcze posiedział w brzuszku.
Ja się dziś ważyłam, przybrało mi przez te 3tyg 1kg. Czyli 7kg na plusie.. jejciu jak ja chciałabym się zamknąć w 10.. no góra w 13! A to wszystko tak kusi..

i tak chce przepis na babeczki! 😁

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
no właśnie ja też czegoś szukam.... co by tu przekąsić? jak zacznę próbować, to wieczorem mnie dopadnie zgaga jak nic! na razie... lody?

hmmmmmmmmm ja juz dzis porcje zjadłam 😜 😜 😜 Podjadłam trochę jojo( jak nigdy tego nie jadłam 😮:lol 🙂 a teraz wcinamy jabłko (tylkoteraz musi byc kwaśnie ahhhhh na sama mysl mi ślinka cieknie 😁 😁 😁 😁:lol 🙂.

Dzisiaj bylsimy z mezem po prezent dla naszego jutrzejszego solenizanta- i wyobraźcie akurat trafilismy w promocje Lego ( dzis i jutro - 40% taniej 🤪 🤪 🤪 🤪:woohoo 🙂 wiec lepiej nie moglismy trafic 😁 😁.
i do tego jutro jest promocja na buty zimowe dzieciece przy zakupie jednej pary druga z z imowej kolekcji gratis 🤪 🤪 🤪 🤪 normalnie oszalalam 😁 😁. Jedne wezme traperki a drugie takie sniegowce z filcem w srodku nadaja sie do - 25 st. takze juz nie moge sie doczekac!!!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Lala! mnie się zdaje, że tej dyszki nie przekroczysz! także zostaniesz naszym brzuszkowym chudzielcem 🙂 Ja mam 9,4 kg na plusie, a do końca pewnie jeszcze ze 2-3 kg, więc i tak nie jest źle 🙂
no i Ela! jaka super promocja! aż żal, że tak daleko ode mnie....i żal nie kupować, co?

Nie było mnie pare godzin i tyle do nadrobienia. NAWET SIĘ NIE SPOSTRZEGŁAM KIEDY GODZINA MINĘŁA.
Lenymamo jestem zmarzluchem i marzy mi się taki cieplusieńki szlafrok z żyrafą na kieszonce 😁
Gosia734 bardzo dobrze zrobisz że porozmawiasz z pedagogiem,. Teraz tylko dzidziuś się liczy! Musisz leżeć i już. Zapytaj go o nauczanie indywidualne. Jka byłam na praktyce w liceum widziałam że wiele osób ma takie nauczanie i dzięki temu zaliczaja kazdy rok nie wychodząc z domu z różnych powodów, więc spróbuj skorzystać.
Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła że jeśli chcemy karmić piersią to nie należy wsprowadzac butli bo dziecko szybko polubi butelkę i nie będzie mu się chciało męczyć przy piersi i ssać.
U mnie dobre wieści, Zus wypłaci pieniądze. Mogę więc niebawem zaczynać zakupy. Ale szczerze mówiąc troszkę się martwię czy nie za dużo chodzę, bo brzuszek często mi się robi taki obciążony u dołu i nie wiem czy dzidzia się tam nie rozgościła.
Po dzisiejszym dniu już jestem pewna że w Krakowie bardzo dobrze traktuje się ciężarne. Weszłam do autobusu w którym stało kilka starszych pań i nie było miejsc. Po czym jedna pani podeszła do mnie, dotknęła mi rękę i zapytała czy chcę usiąść 🙂 🤪 TAKIE OCZY MIAŁAM 🤪 bo stały dużo starsze siwe babeczki a ona ustapiła właśnie mi 🙂

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Lala! mnie się zdaje, że tej dyszki nie przekroczysz! także zostaniesz naszym brzuszkowym chudzielcem 🙂 Ja mam 9,4 kg na plusie, a do końca pewnie jeszcze ze 2-3 kg, więc i tak nie jest źle 🙂
no i Ela! jaka super promocja! aż żal, że tak daleko ode mnie....i żal nie kupować, co?

no własnie dobrze to ujelas ŻAL NIE KUPOWAĆ 🤪 🤪 🤪 🤪!!!!!!!!!!! Ja mysle tezo jakis butach dla mnie na zime- chcialabym cos baaaardzo cieplego(wyglad nie jest az tak bardzo wazny)- bo mam zamiar chodzic na dlugie spacery z wozeczkiem- znacie cos godnego polecenia???!! Ja jestem straszny zmarźluch bryyyy 😁 😁 😁

• Mamusia
A ja jak dzisiaj stałam w aptece w kolejce jakiś starszy pan stał z mną a za nim jakaś pani i pyta go co pan tak zagląda a ten na to "patrze jaki duży brzuch ma ta pani" i coś tam później zaczęli nie miło o mnie rozmawiać... Zrobiło mi się nie przyjemnie ale głowe miałam zajętą czym innym więc nawet się tym nie przejmowałam...
Co do wagi to już 10 kg na plusie jestem... ;/

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
A ja jak dzisiaj stałam w aptece w kolejce jakiś starszy pan stał z mną a za nim jakaś pani i pyta go co pan tak zagląda a ten na to "patrze jaki duży brzuch ma ta pani" i coś tam później zaczęli nie miło o mnie rozmawiać... Zrobiło mi się nie przyjemnie ale głowe miałam zajętą czym innym więc nawet się tym nie przejmowałam...
Co do wagi to już 10 kg na plusie jestem... ;/

a ja w takich sytuacjach zawsze głośno i dobitnie komentuję! a mówią, że ta dzisiejsza młodzież taka niewychowana.....
i cholera! powinnam się zacząć martwić wagą? jesteście kawałek przede mną, a wagowo niemal tak samo.... a już prawie byłam zadowolona 🙂 Chociaż mąż obiecał ładne butki i obiecuje, że pokaże, gdzie są fajne tereny do biegania 🙂 🙂 🙂 jakaś sugestia?? hahahahhah