Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja właśnie zjadłam obiadek.. teraz poleżakuje troszke, i koło 16.00 skoczymy z mężem na odpust po ciastka jakieś, a potem do rodziców na kawke 🙂

Jakaś śpiąca jestem. Wczoraj szwagierka odprawiala urodziny, wiec troszke posiedzieliśmy.. chyba teraz to odczuwam.

• Mamusia
Dziękuję Wam za życzenia! Dopytywałam o rozmiary gondoli, bo znalazłam wózek o szerokości tejże 34 cm i długości 84 cm i zdawało mi się, że jakoś taki wąski... nawet zmierzyłam plecki Maćkowi 😁
Zresztą, wybór wózków jest tak duży, że można zawrotu głowy dostać! Na dzisiaj zdecydowaliśmy się na etno - podawała link któraś z Was 🙂 i cos mi się zdaje, że go jednak kupimy 🙂

U nas na obiadek barszcz czerwony, bo wszyscy zakatarzeni (a to naturalny rutinoscorbin), a na drugie kluski śląskie i mięsko drobiowe z sosem i mizeryja. Mniam!

• Mamusia
My po obiadku. Pomidorowa, schabowe, fasola i ziemniaki. Ja nie przepadam za takimi obiadami ciężkimi, ale mój mężuś uwielbia. Czuję się pełna.

Tym bardziej, że byłam przed obiadem w piekarni i uśmiechała się do mnie tak ładnie drożdżówka, że musiałam zjeść 😉.
Ja podałam wymiary gondolki wewnętrzne.

• Mamusia
Byliśmy na spacerze w parku. Jednak ja już na dłuższe chodzenie się nie nadaję. Coś strasznie mnie zaczęło ciągnąc na dole.

Jutro mam wizytę u swojej Pani ginekolog po 4 tygodniach, dzwoniła tylko do mnie wtedy jak były problemy z usg. Mam nadzieję, że z szyjką wszystko ok, bo tak jak piszecie często czuję też to parcie.

• Mamusia
a ja już w domku

Po drodze weszliśmy do biedronki, i tam straszne przeceny. Kupiłam dwa gryzaczki z disneya i grzechotke bo były po 2zł 😮 a mam już kilka rzeczy z tej serii bo kupowałam jakieś 3miesiące temu jak były na promocji

Udało mi się też kupić torbe, taką do szpitala - więc mogę sie już pakować..
Jakaś senna jestem strasznie 😞

• Mamusia
Eh ja zawsze z problemami pisze... 😞 Aż głupio... Ale co ja mogę wiedzieć... ;/ Wyciek w pochwy mnie zaczyna coraz bardziej niepokoić... Wygląda to jak woda jest bez zapachy nawet... Już nawet wkładek używam i nieraz co chwilkę muszę zmieniać bo przemakają a nie raz dłużej jest spokój... Doradzcie co to może być... Czy powinnam iść z tym do lekarza?? Od ostatniej wizyty wszystko mnie niepokoi.....
O i dziś dostałam szlafrok od teściowej... 🙂

• Mamusia
Gosia! jasna cholera..... mnie to tylko wody przychodzą do głowy.... Obym się myliła..... ja mam upławy w zwiększonej ilości, ale raczej białawe i wkładka nie przecieka. Raczej mam więcej z rana lub jak więcej pochodzę i idę siku, to wtedy na papierze jakby bardziej mokro.
Gosiu! myślę, że powinnaś skonsultować swoje wycieki z lekarzem. A co do narzekania, marudzenia, to znasz lepsze miejsce i fajniejsze babki? tu możesz napisać wszystko, co Cię niepokoi 😘
Trzymaj się!

• Mamusia
Też właśnie się obawiam że mogą to być wody płodowe i dlatego się niepokoje... Eh czyli czeka mnie następna wizyta u lekarza ale to dopiero w czwartek... 😞 Aż mi głupio tak chodzić co tydzień... A poza tym znając moje szczęście to do czwartku mi przejdzie... A jak nie pójdę to wróci i będzie to samo...

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Byliśmy na spacerze w parku. Jednak ja już na dłuższe chodzenie się nie nadaję. Coś strasznie mnie zaczęło ciągnąc na dole.

Jutro mam wizytę u swojej Pani ginekolog po 4 tygodniach, dzwoniła tylko do mnie wtedy jak były problemy z usg. Mam nadzieję, że z szyjką wszystko ok, bo tak jak piszecie często czuję też to parcie.

ja też tak mam.... jutro idę do gina, więc zajrzymy, czy się szyjka nie skróciła...

• Mamusia
Gosiu,

Ja też mam ostatnio mokrawo, ale to jest wydzielina koloru białego, jak mleko. Może być nawet zwiększona teraz.

U ciebie mogą to być też upławy, spowodowane infekcją. Jeśli czujesz swędzenie lub pieczenie to nawet pewne.

Czy to wody płodowe? Nie wiem. Też słyszałam tezę na rym forum, że jak się wody płodowe rozetrze to są takiej konsystencji jak puder.

Biedulko Ty nasza buziak dla Ciebie.

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Też właśnie się obawiam że mogą to być wody płodowe i dlatego się niepokoje... Eh czyli czeka mnie następna wizyta u lekarza ale to dopiero w czwartek... 😞 Aż mi głupio tak chodzić co tydzień... A poza tym znając moje szczęście to do czwartku mi przejdzie... A jak nie pójdę to wróci i będzie to samo...

nie ma co zwlekać, a do czwartku jest cholernie daleko! ponoć wody płodowe opalizują, ale ja akurat nie miałam wycieków z pierwszym dzieckiem, więc nie doradzę, jak dokładnie powinny wyglądać. Nadal jednak mam nadzieję, że to nie te wody, bo przy rozwarciu i ostatnich bólach pleców, to mi to niefajnie wygląda. Niech Kinia się nie wygłupia i posiedzi jeszcze! A może masz możliwość podjechania do szpitala? bo niepokoję się, że do czwartku to jednak daleko...

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Gosia734 napisał(a):

nie ma co zwlekać, a do czwartku jest cholernie daleko! ponoć wody płodowe opalizują, ale ja akurat nie miałam wycieków z pierwszym dzieckiem, więc nie doradzę, jak dokładnie powinny wyglądać. Nadal jednak mam nadzieję, że to nie te wody, bo przy rozwarciu i ostatnich bólach pleców, to mi to niefajnie wygląda. Niech Kinia się nie wygłupia i posiedzi jeszcze! A może masz możliwość podjechania do szpitala? bo niepokoję się, że do czwartku to jednak daleko...

Ja się zgadzam z Gosią.

Gosiu ja dziennie zużywam chyba z 10 wkładek Discreet bo ciągle mam mokre ale mają białawe zabarwienie. 3 razy konsultowałam to z lekarzem i za każdtm razem mówił że to normalne i tak już będzie. Tyle że u mnie szyjka była wtedy zamknięta i lekarz sprawdzał na jakimś papierku czy to aby na pewno nie wody. Nie wiem co Ci poradzić bo nie wiem czy wyciek pojawia się wtedy gdy szyjka jest otwarta...
lala89 ale masz szczęście. Ja chciałam zobaczyć ten szlafrok ale niedaleko mnie w Biedronce remont a do innej kawałek drogi. Brzuszek już mi nie pozwala na żadne spacery. Napina się, pobolewa, ciągnie i czasem czuję kłucie tak bardzo nisko jakby już w kroczu. Nie mogę chodzić... Wzyta w środę, ale bez usg więc nie wiem czy uda mi się coś wyciągnąc od lekarza. Boję się czy uda mi się zatrzymać Maluszka w brzuszku do 36 tyg kiedy to mam mieć owe usg, bo ostatanie miałam w 21 tyg.
Do środy jednak sporo zajęć i cały czas na nogach, mam nadzieję, że dam radę.
Usiadłam dziś nad zakupami i zastanawiam się nad kupnem laktatora ręcznego Tommee Tippee i sterylizatora i podgrzewacza tej samej firmy.
http://allegro.pl/laktator-tommee-tippee-butelka-wkladki-pojemnik-i1809575155.html
nie wiem czy ten pojemnik do sterylizacji obsługuje się tak samo jak sterylizatory do mikrofalówki?
Doradca laktacyjny polecał elektroniczny ale są dosyć drogie a nie chcę kupować używanego, może ręczny też da sobie radę. Macie jakieś informacje jak się sprawdzają te rzeczy z Tommee Tippee bo buteleczki mają dobrą opinię.
ten sam sprzedawca ma woreczki na pieluszki http://allegro.pl/paklanki-super-woreczki-na-zuzyte-pieluszki-50szt-i1815157084.html

• Mamusia
Gosiu ja tez swojego czasu miałam wodniste upławy i bałam się, że to wody płodowe mogą się sączyć...w końcu okazało się , że mam jakąś infekcje i dostałam globulki dopochwowe, po których na chwile mi przeszło. Ostatnio znowu się pojawiły, ale już znacznie mniejsze i albo pójdę na wymaz do przychodni, albo poczekam do wizyty polskiego ginekologa, ale w moim przypadku to raczej jakieś upławy... Ty nie powinnaś tego lekceważyć,bo mogą to być jednak wody, skoro jesteś już tak wysoko w ciąży i masz nakaz oszczędzania się... powinnaś udać się do lekarza ,żeby sprawdził ph tych upławów i sprawdził co to faktycznie jest.

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Tylko w czwartki przyjmuje mój lekarz...Wiem że to dużo czasu.. Niby do szpitala mogła bym pojechać ale gdzie konkretnie powinnam pójść i co powiedzieć? Chyba łapie doła ja nic nie wiem a moje się o maleństwo... 😞

ja bym poszła na położniczy, albo chociaż zadzwoniła czy można przyjechać, a masz takie i takie objawy...

Gosia ja chodziłam na oddział ginekologiczno-położniczy i mówiłam dyżurnemu lekarzowi jakie mam obawy. Raz skoptakałam swojego lekarza a raz zupełnie inną panią doktor i oboje mnie przyjęli bez problemu i posprawdzali mimo że mogłam iść prywatnie do swojego lekarza za kilka godzin to nie chciałam zwlekać. Lepiej sprawdzić niż się zamartwiac.
Luteiny nie brałam i nie wiem czy to ma jakiś związek ze sobą.

• Mamusia
Marinel ja kupiłam cały zestaw z Tomme Tippe, sterylizator+ podgrzewacz + butelki ...laktator akurat dostałam od koleżanki z innej firmy, więc nie kupuje, ale gdybym miała kupować to pewnie też tej firmy...poczytaj opinie na internecie...ja na ich podstawie zdecydowałam się właśnie na zakup ...zresztą maja tez ładny design 😉