Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cherry nie bałam się bo wiedziałam że w każdej chwili mogę wrócić do domku. Koncert na wsi a koncert w mieście to ogromna różnica. Z pewnością to nie był taki koncert o jakim ty piszesz, było spokojnie, miejsca miałam dużo choć staliśmy niedaleko sceny. Trwał tylko godzinkę. No i zauważyłam że nie byłam jedyną ciężarną na tym koncercie 🙂 Dobrze się czułam, a jak wróciłam i się położyłam, to moja mała zaczęła brykać choć od wczoraj w brzuszku była cisza. Mała fanka Feela 😉

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Gosia734 w aptekach można kupić testy do sprawdzenia czy to wody czy nie. Nie znam niestety ceny
OK, sprawdziłam - ponad 40 zł 😮
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2935-TEST-Bobo-Safe-do-wykr-plynu-owodniowego-3szt.html

Ania wysłałam Ci wiadomość na skrzynkę brzuszkową.

• Mamusia
Cherry napisał(a):
gosiaq napisał(a):
Cherry napisał(a):
Mam pytanie do doświadczonych Mam. Czy potrzebne jest termoopakowanie? Czy z tak malutkim Dzidziusiem się przydaje czy nie.... ? Pytam bo nie wiem czy mam kupować.

Też mam zestaw z TT ciekawe jak się sprawdzi.... dziś domawiam jeszcze antykolkowe butle chociaż jedna mam ale z Tupperware.

Wisienko! chodzi Ci o taką osłonkę izolacyjną na butelkę? żeby mleko się nie wystudziło? ja mam, ale średnio się przydało, bo cycki były na miejscu i zawsze podgrzane w nich mleko 🙂 teraz też pewnie nie przyda się, no.. chyba, że będę karmiła butelką, to wtedy wrzątek się przyda. Ale... kto będzie robił ekstremalne podróże zimą??

Chodzi mi o coś takiego ze styropianem w środku:
http://allegro.pl/tommee-tippee-termoopakowanie-1-sztuka-najtaniej-i1809444749.html
bo nie wiem czy jest to przydatne 😮

Dla tych które zastanawiają się nad termometrem to moja teściowa mówiła że w Media Marktcie są termometry bezdotykowe (na podczerwień) Philipsa za 89 zł.

nooo to mówimy o tym samym 🙂 jakoś może zakręciłam się pisząc 😮 u mnie rzadko używane 🙂 baaaardzo rzadko 🙂 np. jak dokarmiałam Maćka w nocy bebiko, to sobie szykowałam wcześniej wrzątek i trzymał temperaturę do tej 24-1 w nocy. Ale wiesz, jak ze wszystkim i tak trzeba samemu zdecydować 🙂
Ale Ty tu nam koniecznie powiedz, za jakim to zespołem potraficie jeździć??? rozpaliłaś moją ciekawość o 6 rano!!! A jak nie odpowiesz, to wiesz, myszy Ci wszystko zeżrą 🙃

• Mamusia
Ja się przyłączam do tego, co Gosia napisała. Od razu pojawia się pytanie: jaki to zespół? 😉

Z tego co wyczytałam, to te testy do płynu owodniowego sprawdzają po prostu pH tego, co wycieka... No i 40zł za 3 paski, to trochę dużo, skoro za 10zł można mieć kilkadziesiąt (http://allegro.pl/80szt-papierki-lakmusowe-wskaznikowe-ph-1-14-paski-i1814570288.html lub http://allegro.pl/uniwersalny-papierek-wskaznikowy-lakmusowy-i1822955705.html). Bo można skorzystać ze zwykłych papierków wskaźnikowych, które pokazałyby to samo...

• Mamusia
Cześć Kochane,

Gosiu jeśli się coś dzieje, to jedzie się na izbę przyjęć do szpitala położniczego. Tam zbada Cię lekarz, zrobi usg i zadecyduje co dalej. Jeśli coś jest nie tak trafia się na odział nie położniczy a patologi ciąży. Teraz w tym okresie nie ma żartów. Bo każdy dzień ważny dla płuc dziecka. Oczywiście będąc wcześniej w szpitalu, jak lekarze stwierdzą, że poród rozpocznie się w ciągu 48 h zdążą podać steryd i dziecko będzie oddychało same, bez urządzeń wspomagających. Kilka dni w szpitalu i do domu.

Moja położna mówi kilka razy, że każdą obawę teraz trzeba wyjaśnić. Nie warto czekać, bo nerwy Twoje wpływają na dziecko. A co do obaw, że lekarz będzie kręcił w szpitalu nosem im za to płacą, nawet o 2 w nocy.

Ja jak pisałyście też czuję pobolewanie w brzuchu, ale teraz będzie to chyba coraz częstsze.

• Mamusia
Dzień Doberek 🙂 🙂 🙂 🙂

Witamy po weekendzie 😘. W weekend meżuś miał wolny wiec prawie w ogole nie bylo nas w domku (juz pogodzeni--aahhhh te hormony 😁 😁 😁 😁 😁:lol 🙂. Ale wszystko nadrobione 😉 😉 😉 tylko co ja komu mialam napisac hmmmmmm( powiem wam ze z moja koncentracja i pamiecia ostatnio kipsko tez tak macie????)))
Cherry- dzieki za sprawozdanie z wiyty na oddziale- czytajac troche mnie strach przeleciał ale damy rade!!!!!!!!!!! 😉

Gosiuq- Wszystkiego najlepszego w dniu rocznicy- duzo szczescia na nastepne wspólne lata 😘 😘
Wymiary wewtetrzne mojej gondoli to: (cm): 35,5x20x78
Wymiary spacerowki: wymiary wewnętrzne siedziska (cm): 86x33
wysokość oparcia w wersji spacerowej: 47 cm
odległość zamontowanego dna siedziska od podłoża: 58 cm

Tak w ogole piekne rzeczy dziewczyny macie- a nasza Lala to normlanie przebija wszystkich z tymi promocjami- gdzie nie pojdzie to z czyms wróci i to jeszcze na pół darmo wszystko kupuje EXTRA 🤪 🤪 🤪 🤪

Teraz do naszej drugiej Gosi- mam nadzieje ze wybierzesz sie dzisiaj sprawdzic ta wydzieline!!!!

Ja ogólnie czuje sie dobrze ale w nocy z soboty na niedziele taki ból mnie złapał w brzuchu po praweej stronie 🤢 🤢- nie wiem co to było ale czułam jakby ktosi zlapal za jajowód scisnal i wykrecal normlanie az przerazenie mnie ogarnelo- trwalo to moze z pol minuty i puscilo!!!! 🤔 🤔 I jak narazie sie nie powtórzyło!!!
Milego dnia brzucholki lece na sniadanko bo w brzuszku pustka heheheheheh 😁 😁 😁 😁 😁
A jak tam u WAS dzisiejsze samopoczucie???

• Mamusia
dzien doberek,
niestety i u nas pogoda nie fajna..
gosiuq gratuluje z calego serduszka i zycze kolejnych wspanialych lat
mia sliczne zdjatko i brzuszek ladniusi taki okraglutki 🙂

po ostatnm narzekaniu na meza, zastanowilam sie troszke nad tym... i stwierdzilam ze moze z nim wszystko w porzadku i to ja sie zmienilam? zaczelam na niego najezdzac a nie zastanowilam sie nad swoim zachowaniem... wiec moze jest cos na rzeczy i po prostu juz nie jestem ta sama osoba co kiedys... nie rozumiem tego wszystkiego.. 🤨

w kazdym badz razie trzymajcie sie kochane brzuszki cieplo, bo jesli u was taka pogoda jak i u mnie to naprawde tylko siedziec w domku pod kocykiem z goracym kubkiem herbaty w rekach 🙂

• Mamusia
Witam serdecznie wszystkie mamuśki 🙂 🙂

Gosia!! jak to dobrze ze to nic poważnego!! dobrze, że poszłaś na konsultacje do lekarza 😉 🙂

Mia- zdjecie świetne!! a brzuszek coraz wiekszy 🙂 🙂

gosiaq gratuluję rocznicy, dużo szczescia życze!!! 🙂

własnie rozmawiałam z mamą, powiedziała mi ze najgorszy miesiąc przede mna... najgorszy w sensie, ze wszystko teraz mnie bedzie bolec, juz niewygodnie mi bedzie i ogólne samopoczucie jednym słowem (brzydko się wyraże) do d**y 😜 po czesci juz zaczynam odczuwac ze tu mnie gniecie, a tam mnie sciska ani poleżec, ani posiedziec nie moge... ale jeszcze 1,5 miesiaca 😁 😁 szybko zleci 🙃