Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry brzuszki 🙂

cherry - jakie lekcje rozsylasz??? 🙂 moze i ja bym sie czegos nauczyla... matko jestem tyle do tylu... 😞

ciesze sie, ze z jadwiga juz dobrze, oby malenstwo bylo jak najdluzej w brzuszku 🙂

yenifer- moze my tez wymienimy sie numerami tel zeby w razie czego mozna bylo powiadamiac dziewczyny co i jak sie dzieje?? a co do wozka - to mnie sie podoba ten zielony pierwszy 🙂 sama sie nad nim zastanawiam 🙂

ja bylam wczoraj u lekarza, okazalo sie, ze lekka anemia - ale nic nie musze brac, robic.... tylko krew mi teraz beda sprawdzac co 3 tyg. a jutro kolejna wizyta u poloznej... nie wiem co wymyslic, zeby usg mi zrobili... tak bardzo chcialabym zobaczyc dzidzie... nie widzialam jej juz 11 tygodni 😞

• Mamusia
hej dziewcyznki i!!
Ja dzisiaj troszke dluzej pospalam ..w koncu i zaraz musze osbie jakies sniadanko zrobic..
a u mnie straszny bol w kroczu wlasciwie to kosci lonowe boli tak jak by mnie ktos glanami kilka razy porzadnie uderzył nie moge sie obrucic w lozku z boku na bok podniesc nogi ciezko z chodzeniem nigdy mnie tak nie bolalo... we wtorek ide do gin i tez sie doczekac nie moge ze zobacze znow malego... ale niestety ten bol to juz chyba tak musi byc bo to sie chyba kosci rozchadza ale jeszcze sie zapytam :]

• Mamusia
O lala dzięki za wieści 😆

Moja koleżanka z pracy opowiadała mi, że ona nie czuła prawie żadnych bóli, że odpłynęły jej wody płodowe i dostała gorączki, dlatego pojechała z mężem do szpitala. Bolało jak przy lekkiej miesiączce, II faza porodu trwała 15 min i po porodzie powiedziała, że ona może rodzić co roku.
Jednak to jest naprawdę sprawa indywidualna.

Moje pierwsze pytanie było, czy miała bolesne miesiączki, odpowiedziała NIE. Wydaje mi się, że to też o czymś świadczy. Dla mnie to jest wielki teraz plus 🙂, który niedługo wróci. Ja mam b. bolesne miesiączki, zdarzyło mi się zemdleć kilka razy. Wydaje mi się że poród z miesiączkami jest jakoś powiązany. Ale tak jak Gosia pisała i wiele babek mówi, widok naszej pociechy sprawia, że nic nie boli 🙂.

• Mamusia
Shelby napisał(a):
lala89 - ale masz fajną informatorkę! 🙂 myślę, że takie informacje są bardzo cenne 🙂
wczoraj kupiłam właśnie ten linomag (bo był w promocji) i się zastanawiałam, czy dobrze zrobiłam, a tu proszę 🙂 fajnie 🙂

ja też mam linomag, sprawdzony przy Maćku 🙂 smarujesz odrobinę "dla poślizgu" po każdej zmianie pieluszki 🙂
Moja druga faza porodu to 10 minut! 🙂 🙂 🙂 a pierwsza? tzn. pierwsze skurcze, ale nieregularne, to jakieś 6 godzin, ale w tym czasie ze dwie godziny mi zajęło, żeby się zorientować, że są regularne 🤪 , potem kolacyjka, kąpanko, golenie i co chwilę siq lub kupka, potem śluzy, śluzy (czopa nie było), a jak w śluzie pojawiła się krew (takie cienkie niteczki, nie obfita), a skurcze były ok. co 10 minut (ale dalej nieregularne), to pojechaliśmy do szpitala. Zanim położyli na łóżku, to jakaś godzinka minęła 🙂 A potem to już szybko 🙃

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Shelby napisał(a):
lala89 - ale masz fajną informatorkę! 🙂 myślę, że takie informacje są bardzo cenne 🙂
wczoraj kupiłam właśnie ten linomag (bo był w promocji) i się zastanawiałam, czy dobrze zrobiłam, a tu proszę 🙂 fajnie 🙂

ja też mam linomag, sprawdzony przy Maćku 🙂 smarujesz odrobinę "dla poślizgu" po każdej zmianie pieluszki 🙂
Moja druga faza porodu to 10 minut! 🙂 🙂 🙂 a pierwsza? tzn. pierwsze skurcze, ale nieregularne, to jakieś 6 godzin, ale w tym czasie ze dwie godziny mi zajęło, żeby się zorientować, że są regularne 🤪 , potem kolacyjka, kąpanko, golenie i co chwilę siq lub kupka, potem śluzy, śluzy (czopa nie było), a jak w śluzie pojawiła się krew (takie cienkie niteczki, nie obfita), a skurcze były ok. co 10 minut (ale dalej nieregularne), to pojechaliśmy do szpitala. Zanim położyli na łóżku, to jakaś godzinka minęła 🙂 A potem to już szybko 🙃

To też bardzo optymistyczna wersja 🙂 wszystkim i sobie takiego porodu życzę

• Mamusia
mnie też ta wersja się podba..
wiecie ja się zastanawiam nad tą kąpielą - jak to jest. Bo wiele dziewczyn bierze kąpiel - lub prysznic przed porodem.. A ja mam obawy ze jak zaczną się jakies skurcze i wejde do wanny się zrelaksować to mogłyby mi wody odejsc i mogłabym o tym nie wiedzieć.. ? Nie mam pojęcia jakie to uczucie..

• Mamusia
lala89 napisał(a):
mnie też ta wersja się podba..
wiecie ja się zastanawiam nad tą kąpielą - jak to jest. Bo wiele dziewczyn bierze kąpiel - lub prysznic przed porodem.. A ja mam obawy ze jak zaczną się jakies skurcze i wejde do wanny się zrelaksować to mogłyby mi wody odejsc i mogłabym o tym nie wiedzieć.. ? Nie mam pojęcia jakie to uczucie..

Nie wiem czy ta informacja była u Cherry, że tylko 20 % kobiet odchodzą wody płodowe gwałtownie.

• Mamusia
hej Brzuchatki 😉 ponawiam pytanie o kolor i model wózka...bo pół nocy nie spałami ciągle mi kolory latały przed oczami heheh

Wklejam wiadomość z wczoraj...już mam od Was z dwie lub 3 opinie i potrzebuje jeszcze kilka 🙂
Kobietki moje, a ja nadal męczę temat wózka, proszę wyraźcie opinie na temat koloru, bo ja sama po prostu nie potrafię się zdecydować...zdecydowałam się na dwa modele, które różnią się tylko szyciem i kolorem stelaża...oto pierwszy...diverso ze srebrnym stelażem i tu kolor zielony wchodzi w grę
http://bob...ath=6_28&products_id=70

a ten drugi to vector , ma czarny stelaż i kolory jakie wchodzą w grę to ten biały, kolor 11 i 14 (które są na samym dole strony)...na zdjęciach ten biały ma inny stelaż bez skrętnych kółek...ale chodzi tylko o szycie i kolory, bo stelaż jest taki jak w tym pierwszym tylko, że czarny
http://all...gratisy-i1808554266.html

• Mamusia
cygnee napisał(a):
ale chyba nie dobrze jest brac kapiel - lepiej prysznic??? ja tez sie nad tym zastanawialam...

ja cyknęłam rasową kąpiel, wody nie za dużo, bo była od razu gimnastyka przy goleniu 🙂
A nawet w ciepłej wodzie naprawdę da się odczuć, że to te płodowe idą....
A ciepła kąpiel znacznie rozluźnia, pomaga złagodzić ból i przyspiesza rozwieranie 🙂