Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ella1 napisał(a):
Lenymamo- ten finisz na prawdę jest straszny.....! Pamiętam w pierwszej ciąży to chyba z 50 razy dziennie pytalam sie wszystkich kiedy urodzę? kiedy urodzę? i teraz jest podobnie!!!!

Shelby racja racja- ciąża od zimy do zimy 😁 😁 😁 😁. Dobrze, ze ciąża nie trwa 2 lata tyle ile u słoni bo chyba bym umarła- a ile kg by sie przytyło!!!!!!! Ogladalyscie wczoraj dokument na TVP1 o matce 8raczków-- 😮 😮 165 w obwodzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja mam 109 i ledwo co wstaje!!!!!!!!!!!

Oj tam Elunia, mówię Ci już, już. A na pewno już niedługo 😉 Mnie się wydaje, że ta pierwsza ciąża mi jednak trochę szybciej minęła, teraz to normalnie każdy dzień liczę. Co do tego programu przełączyłam na końcówkę, po Lisie - ale na fragment jeszcze się załapałam. Obwód niezły,to fakt, ale czy w głowie wszystko ma w porządku to tez inna sprawa...

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Shelby napisał(a):
Ella - urodzić to chyba jeszcze, ale potem opiekować się taką 8mką, to nie lada wyczyn!

jejku, na Twoim paseczku jest napisane "za 14 dni maluszek będzie z nami!"

lenymamo - a co Ty jadasz? jak wygląda Twój dzienny jadłospis? tak mniej więcej? bo dużo rzeczy, z tego, co piszesz, po prostu u Ciebie nie ma 🤔

Wiesz co Shelby jadam zwyczajnie, to co w Polsce, bo tutejsze zapachy i smaki bardzo nam nie odpowiadają. Poza tym oczywiście czego nie ma. A nie ma wielu rzeczy więc jadłospis jest dość ubogi. Nie ma wieprzowiny, jest wołowina i kurczak, więc na zmianę. Dostać w sklepie korzeń pietruszki na rosół graniczy z cudem a cena powala, ale czasami się udaje itp. Heh wstyd się przy Tobie skarżyć, więc grzecznie wolę już te zubożałe swoje menu niż męczarnie, które musisz codziennie przechodzić. Ale jeszcze chwilę i o tym zapomnisz, a mąż się rozliczy 🙂

• Mamusia
ella1 napisał(a):
Shelby napisał(a):
Ella - urodzić to chyba jeszcze, ale potem opiekować się taką 8mką, to nie lada wyczyn!

:

Shelby oby te 14 dni nie przerodziło się w 28 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

A w którym tygodniu urodziłaś Kubusia?

• Mamusia
ja też mam te kłucia w kroczu, i tak jak piszecie najczęściej w nocy. W dzień też je mam ale przez ruch to aż tak bardzo to mi nie przeszkadza. W nocy za to jest masakra.. a jak jeszcze dochodzą do tego te skurcze to już całkiem.
Przez te kłucia w kroczu, myśle sobie \'\'ojj to jak dopiero poród boli\'\' ale i tak nie umiem się doczekać i już chcałabym urodzić.

• Mamusia
lenymama napisał(a):
ella1 napisał(a):
Shelby napisał(a):

:

Shelby oby te 14 dni nie przerodziło się w 28 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

A w którym tygodniu urodziłaś Kubusia?

Kuba urodzil sie 10 dni przed terminem- dokładnie 38+4 a Lenka kiedy przyszła na świat??

• Mamusia
lenymama napisał(a):
Lenka tak samo 38 plus chyba 2 dni,ale u nas było cc. Czytałam, że to są jakieś uwarunkowania, oczywiście niekoniecznie, ale możesz powtórzyć ten termin. To by znaczyło.... 1...2...3...4...5 dni 🙂 Życzyć?

Ooooo taaaaaak taaaaaaaaaaaaaak życzyć życzyć 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
mdg87 napisał(a):
Czesc dziewczyny. Ja bylam dzisiaj w przychodni zaniesc mocz do badania i na pobraniu krwi. Ja mam w czwartek wizyte i mam nadzieje, ze usg mi zrobi.
Kosmetyki mialam kupowac z nivei ale kupilam jednak wszystko z bambino.Marka dobra i tansza.

Bambino to też nivea 🙂
Ja też posiadam oliwke, krem, mydełko 🙂 A reszte mam tą serie nivea baby. Nie szaleje już z kosmetykami bo mam wszystko. Jak mała dostanie uczulenia to wtedy kupie oilatum albo penaten.

• Mamusia
a z tą niveą na każdą pogodę nie jest tak, że ona tylko na wyjścia?
ja na taki codzienny użytek to mam linomag a+e 🙂

jak go kupowałam, to myślałam, że to ten do pupy, a potem się przyjrzałam, że to taki zwykły 😁 hehe - polonistka, co nie umie czytać :P alee ale był w promocji i tylko dlatego go wzięłam, dałam się nabrać na chwyt marketingowy :P

apropos! w tesco chusteczki pampers w promocji!

• Mamusia
14A11 napisał(a):
Hej Dziewczynki Witam z rana 🙂 Jestem bardzo nie wyspana Normalnie mega bezsenność mnie dopadła a dodam że padam ze zmeczenia

Dziewczyny jaki krem do bużki dla maluszka taki do użytku codziennego???

14A11 wiesz co mi pomaga? Budzę się o 4 - 5 rano, spać też nie mogę, jak już przelecę przez internet, biorę książkę i nie wychodzę z łóżka, czytam na leżąco, w końcu zawsze dopada mnie dziad piaskowy. Bezsenność jest okropna, a co gorsza "wchodzi w krew".

• Mamusia
ella1 napisał(a):
lenymama napisał(a):
Lenka tak samo 38 plus chyba 2 dni,ale u nas było cc. Czytałam, że to są jakieś uwarunkowania, oczywiście niekoniecznie, ale możesz powtórzyć ten termin. To by znaczyło.... 1...2...3...4...5 dni 🙂 Życzyć?

Ooooo taaaaaak taaaaaaaaaaaaaak życzyć życzyć 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

🙂) To z całego serducha!