Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny a kiedy oni usuną ten lipiec juz nie dlugo sierpien sie konczy 😜 😜 😜 😜. Ja juz chce aby nas listopad byl coraz blizej 😜 😜 😜 😜
A co do sprzatania- to ja sprzatam na raty jak narazie- musze robic przerwy pomiedzy, bo sil brak.Ale jak juz nie bede dawac rady to na pewno sobie odpuszcze.
Pamietam jak w pierwszej ciazy przez caly 8 miesiac prawie nic nie zrobilam kompletny brak sil, za to jak mnie dopadło w 9tym to maz odsuwal meble a ja wszystko szorowalam myłam układalam normalnie szok 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁.ale tak nibykbiety maja tuz przed porodem no i dodam ze kuba moj urodzil sie tydzien przed terminem 🙂
dzisiaj cos bardzo słabo czuje Maję jakas leniwa dzisiaj 🤨 🤨 🤨

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Noo zdobyłam maliny, bezy i lody 🙂 Ale był taki skwar że ledwo doszłam do domu.. a teraz chmurzyska przyszły straszny wiatr i jak zaraz zacznie lać deszcz to chyba nie przestanie! Aż w szoku jestem że tak nagle pogoda się zmieniła.
Dziewczyny a powiedzcie mi, bo już raz wyprałam wszystkie ciuszki od dziecka i wyprasowałm (na raty 😁) Teraz myśle żeby wyprać wszystko jeszcze raz w proszku dla niemowląt, tylko zastanawiam się czy 3 miesiące przed porodem nie będzie zbyt szybko. Chce też wyprać ręczniki które mam dla maluszka i ochraniacz na szczebelki. Nie wiem nawet jaki proszek i płyn kupić do tych ubranek.. W głowie mi siedzi tylko lovela, ale nie wiem jaka jest.

• Mamusia
jadwiga-roza napisał(a):
kurde dzis mialam miec dzien prasowania... ale zelazko mi ise spalilo! 🤨 🤨
wiec trzeba kupic nowe, a wiec teraz pytanie jakie zelazko polecacie..? 🤔

http://merlin.pl/Zelazko-Philips-GC-3630-02_PHILIPS/browse/product/208,832225.html
ja mam takie jestem bardzo zadowolona.

• Mamusia
lala 89 ja jeszcze nie piorę i nie prasuje ciuszków dla małego, uważam , ze to za wcześnie, nawet ich nie przeprałam w normalnym proszku, leżą na razie w reklamówkach i myślę, że tak dopiero z 3-4 tyg przed terminem to zrobię, bo tez nie wiadomo kiedy dzidzia się tak naprawdę urodzi, równie dobrze może przed terminem.

• Mamusia
ja kupilam proszek na promocji wlasnie lovela 1,5 kg plus plyn do plukania rowniez lovela 750 ml za 13 zl w biedronce 🙂 wiec wydaje mi sie ze duza promocja i ostatnio powterza sie co dwa miesiace

a co do tego zelazka to teraz sobie poczytalam o nich i oba sa bardzo dobre i nie roznia sie zbytnio kurde dziewczyny pomoglyscie mi i to bardzo! dziekuje 🙂 a ja juz chcialam kupowac stacje parowa za ponad 700 zl jak to samo mam w tych zelazkach wiec dodatkowy plus zaoszczedze na tym 🙂
teraz tylko dylemat... ktore wybrac, ale przejade sie do sklepu i sobie oba zobacze wezme do reki i moze latwiej pojdzie 🙂

• Mamusia
więc poczekam jeszcze z praniem, ktoś mi kiedyś powiedział że wszystkie rzeczy nowe i nie nowe trzeba wyprac 3 miesiące przed narodzinami, żeby ''pooddychały''. 🙂 poczekam jeszcze do końca września 🙂

Faktycznie wielka promocja z tą lovelą, a ja mam biedronke pod nosem więc bede czychać na taką promocje! 😁

• Mamusia
Jestem już 🙂 i same dobre wieści.

Po pierwsze moja szyjka stwardniała 🙂, co mnie bardzo cieszy, jest w lepszej kondycji niż 5 tygodni temu. W związku z tym, że słabo odczuwałam ruchy miałam usg 😁 😁, mały kopał nogami jak oszalały, Pani doktór się pyta czy ja coś czuję, a ja nic, raz może lekko. To jest spowodowane tym, że mały jest już w pozycji gotowej do porodu, czyli główką w dół. No i jak zrobi się mniej miejsca to dostanę do wiwatu w wątrobę i żebra. Jakoś się tym nie martwię

Co do bólu biodra i nogi to nic innego jak rwa kulszowa i trzeba przecierpieć. Normalnie bierze się lekarstwa, ale w ciąży nie można. W poniedziałek idę na przeciwciała i dalsze badania dotyczące tarczycy.

8 września idę na usg.

A co do żelazka mamy te i jesteśmy zadowoleni:

http://www.2w1.pl/produkt-a--13277.html

Chcieliśmy mieć samoczyszczącą stopę, dlatego ten wybór ;p

Wiecie co chyba coś kupię Małemu jestem taka szczęśliwa.

• Mamusia
jadwiga-roza napisał(a):
to niebieskie zelazko dziala na zasadzie stacji parowej ? bo ma taki karek jak wlasnie stacja, wlewasz do niego zwykla wode czy ta taka specjalna? i szczerze dobrze sie nim prasuje patrzac teraz wlasnie na maluszkowe rzeczy ?

działa jak normalne urządzenie - samodzielne - tylko podłączane do prądu
wlewam zwyczajną wodę z kranu 🙂
doobrze się prasuje, ma fajną stopkę 🙂

nie wiedziałam Madziu że Ty też nie. Jedni zalecają powtarzac badanie w klasie IgM w każdym trymestrze a inni co 4-6 tyg i juz sama nie wiem. Póki co robiłam w marcu, maju, czerwcu i teraz będę robić. Jakoś strasznie się tego boję mimo że jak stwierdził lekarz, skoro przez tyle lat sie nie zaraziłam to nie powinnam teraz tego złapać. Ale wstręt do mięsa i surowych warzyw szybko nadszedł, no i do kotów.

• Mamusia
witam dziewczynki!!!
Nie jestem w stanie nadgonic waszych wszystkich postow, wiec podczytuje na chybil-trafil to ta, to tamta strone...
chce dac znac, ze nadal jestemy mimo iz sie nie odzywamy....
U nas tesciowka gosci i zamiast czasu miec wiecej mam mniej 😮
Brzuch mam ogromny i kulam sie kulam.... Dzidzia kopie bardzo mocno - najgorzej jednak jak kopie po nerkach wtedy ruszac sie ciezko i dogodna pozycje znalezc sie nie da...
Mia jak na zlosc chce wszystko robic z jak to mowi "mamiś" czyli mna poczynajac na siku, kapieli , jadzeniu, bawieniu itp... Mala zolza zamiast odciazyc mamusie kiedy ma sie kto nia zajac to tylko "mamiś" i mamiś" na okraglo.... My tymczasem myslimy o przeprowadzce do wiekszego domu - zastananwia mnie tlyko jak dam rade w obecnym stanie wszystko spakowac po czym rozpakowac i uporzadkowac tak aby bylo ok na narodziny dzidzi. 🤔
2 wrzesnia lecimy do PL na pare dni musze tylko wziasc zaswiadczenie od lekarza czy moge 😜
Co tam u Was?? Jakies wazne wiesci??? Do porodu jeszcze troche wiec raczej nie pytam czy ktoras juz urodzila - oby nie 😉
Pozdrawiamy :*

• Mamusia
Madziu same dobre wieści! Jestem padnięta, umyłam okno w sypialni, wyprałam i powiesiłam firanki.. i zasłonki myslałam że mam wyprane i wyprasowane a tu taki zonk że były w koszu na pranie.. no więc wyprałam, wyprasowałam, powiesiłam.. i oto efekt - padam. Wzięłam zimniejsza kąpiel i troszke lepiej. Mąż jeszcze u klienta siedzi.. czekam aż wróci bo wsadze go do tej wanny i przygotuje lody.. 😁 no chyba że wcześniej zasne 🙂

a tu wklejam dzisiejszy brzuś..