Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Lala i Paula normlanie macie wyyyyypas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hurtownie w domu 😉
Suuuper!!!!! Bedziecie mogly dzieciaczki po 3 razy dziennie przebierać 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

A ja przed chwilą poszłam na dól i załozylam gondole na stelaz i sobie pojeżdzilam troche..... 😁.
Normlanie człowiek od tego czekania dostaje głupawki.... 😁 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
i Paula powiem Ci , że tak więcej ubranek mieści się w jednej szufladzie.. przez to zyskałam więcej miejsca na to co leży jeszcze i czeka na wypranie i prasowanie.
Dziś kupiłam proszek lovele i płyn - w biedronce za 16,99. I mleko bebiko - kuzynka mi je poleciła , mówi że jej małemu smakuje a nie jest drogie jak te nan itp. Kupiłam tak awaryjnie gdyby mała miała problemy z piersią, albo gdybym ja miała problemy z mlekiem. Mam też kupione herbatki, ale większość u mamy b jeszcze ich nie przywiozłam. Jakieś rumiankowe i coś tam jeszcze od pierwszego tygodnia.
Dodam, że mama też ma u siebie pełno rzeczy dla małej, jakieś adidasy, chusteczki, pampersy itd.. ale nie biore ich bo też nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać 🙂a tak to przy każdych odwiedzinach mama będzie mieć prezent dla małej. Bo w większości to co u niej jest to ona nam kupiła.

• Mamusia
No co do pojemności to racja 🙂 Ja wszystkie herbatki mleczka mam w szafie w kuchni miejsce zrobione i tam spokojnie stoją.
No i u bratowej w szafie mam jeszcze rożki dla Małego, mój laktator z wygranej, pieluchy, nożyczki, ręczniki itp. Wszystko u niej bo ja nie miałam gdzie tego trzymać 🙂
U nas jest plus, że ja np nie kupowałam nożyczek i tym podobnych rzeczy bo Szymon ma więc wystarczy, że zejdę po schodach 😁 😁

• Mamusia
No ja juz sie ogarnełam i teraz kawka z ciastem 🙂 Mój maluszek powoli robi sie coraz spokojniejszy, daje o sobie znać, ale jego ruchy sa o wiele mniej intensywne i rzadsze...jednak nie panikuję, bo wiem, że ma juz malutko miejsca 🙂

Lala89 jesteś nie do przebicia ze swoją kolekcją i przygotowaniem na przyjęcie malutkiej 🤪

Kukunari jasne , że odwiedzam Primark! Zakupiłam tam parę fajnych ciuszków dla małego, w większym rozmiarze , a i sobie koszule do szpitala, kapcie, szlafrok itd...ale muszę przyznać , że od ostatniego roku ceny w Primarku poszły w górę i niektóre produkty były nawet cenowo porównywalne do H&M...

• Mamusia
A termometr mają przesłać do końca przyszłego tygodnia- też z wygranej 😁 prawda Gosiu 😁 😁
Jak to się fajnie złożyło: mamy ten sam termin porodu, wybrałyśmy to samo imię dla naszych Chłopców i wygrałyśmy w tym samym konkursie termometry 😁

Też mam ten zestaw z Canpolu taki jak Ty 🙂

• Mamusia
lala- 😆 - ubralabys zlobek caly 😉 hehe ja tez w pierwszej ciazy mialam problem, zeby sie powstryzmywac z zakupem nowych rzeczy dla dzidzi ale jednak rozsadek wzial gore.... choc mialam duzo mniej rzeczy od ciebie to i tak Mia wynosila polowe a czasami raz cos miala zalozone... Ale mozna mowic i tlumaczyc, ze tyle nei potrzebne- swieza mama tego nie pojmie poki sie sama nie przekona 😉

Kurde dziewczynki u mnie sie szykujei mprezowy weekend halloweenowy...
Jutro idziemy na imprezke do znajomych, w niedzile moj ma urodzinki a w poniedzialek Halloween u brata...mam nadzieje, ze jeszcze w ten weekend sie nie rozpakuje szkoda byloby ominac te spotkania towarzyskie 😉 aaaa jeszcze 5 listopada planuje wyprawic Mii urodzinki - ehhhhhhh czy ja jeszcze zdolam je urzadzic?? tak bym chciala tyle sie napracowalam nad zaproszeniami, dekoracjami nawet jej specjalna kreacje kupilam... 🥴

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
A termometr mają przesłać do końca przyszłego tygodnia- też z wygranej 😁 prawda Gosiu 😁 😁
Jak to się fajnie złożyło: mamy ten sam termin porodu, wybrałyśmy to samo imię dla naszych Chłopców i wygrałyśmy w tym samym konkursie termometry 😁

a ja sie tam zarejestrowalam ale nie przyslali mi meila z potwierdzeniem aktywacji kurde niewiem czemu

• Mamusia
Aniusia! czasem sprawdź spam, bo lubią tam takie rzeczy wchodzić. Lub zarejestruj się ponownie 🙂

Paula! ja też mam ten zestaw z Canpolu 🙂 a jak Cię podbrzusze boli, to się rozpakujesz pierwsza? bo ja tylko mam ucisk na żebra, czasem okresowe bóle i tyle.
No i myślę, że termometr może przyjdzie już dzisiaj? No, najdalej w poniedziałek 🙂

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Gosiu spytałam się ich na facebooku:
http://www.facebook.com/pages/FamilyServicepl/144114752292698

a widzisz, czyli przyszły tydzień? może być i tak jeszcze nie rodzę, a wygrana się przyda 🙂 🙂 🙂 no i zawsze cieszy jak coś dostaniesz gratisowo 🙂

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
kukunari napisał(a):
gdzie sie rejestrujecie przyznajcie sie??

www.familyservice.pl tutaj 🙂

ach dziekuje juz jestem uzytkownikiem tego portalu 🙂
Ja tam nigdy nic nie wygralam chyba jakas pechowa jestem 😉 A Wam gratuluje wygranej 🙂
Ktos przegrac musi zeby wygrac mogl ktos 😉
Ja mysle, ze dlatego nic teraz nie wygrywam, bo w przyszlosci mam wygrac euromillion w totka 🙃 🤪 🙃 🤪 to mi pisane 😉
dobrze, ze za chore marzenia nie karza 😉

• Mamusia
aaa_aniusia napisał(a):
paula_jot napisał(a):

a ja sie tam zarejestrowalam ale nie przyslali mi meila z potwierdzeniem aktywacji kurde niewiem czemu

@W spamie pewnie jest - ja tak miałam 🙂

• Mamusia
Mnie dziwnym trafem nie dopadała jakaś straszna mania zakupów, mimo, że to Nasze pierwsze dziecko, owszem mam wszystko co potrzeba, ale jakoś zbytnio się nie rozszalałam...no i zakupy rozciągnęliśmy w czasie, przez co nawet ostatnio mówiłam do Swojego, że w ogóle nie odczułam tych zakupów dla dziecka...tak dość rozsądnie do tego podeszłam, być może dlatego, że nadal nie dowierzam, że już niedługo będzie z nami na świecie nasz synek...za każdym razem jak się budzę w nocy to czekam na te skurcze, jakieś bóle czy odejście czopa lub wód i nic... 😞 I tak sobie jakoś nie mogę wyobrazić, że w końcu się doczekam 🙂 nawet pampersów mam kupiona tylko jedną paczkę dla newborna...ale kochany ma w telefonie zdjęcie i pieluszek i mleka, więc tylko czeka na hasło aż go wyślę do sklepu 🙂