Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu, ale tam przynajmniej będziesz na obserwacji, wiec jak coś się zacznie to już szybko pójdzie (tak mi się wydaje)

A mnie brzusio bolał i boli tak okresowo.. takie delikatne bolesne pikanie czuje (Maja śpi ładnie) i dodam że po wizycie w łazience znów zostawiłam kawałek żelatynki z białymi nitkami.. coś czuje że chyba należe do tych co czop odchodzi po kawałku.. Mojej mamie wcale w całości nie wypadł a ma nas 4. Także bądź tu człowieku mądry..

• Mamusia
KOCHANE MAM ZASZCZYT PRZEDSTAWIĆ WAM FILIPA NASZEJ GOSI

FILIPKU WITAMY NA ŚWIECIE

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

piękny no nie ?

Gosiunia pisała, że jest troszku poszyta bo popękała. Akcja była bardzooooo szybka. Jeżeli chodzi o pokarm to ma na razie siarę . Pisze, że Filip jest cudny !

GOSIAQ PONOWNIE DUŻO SZCZĘŚCIA I ZDROWIA !!!

• Mamusia
Shelby tak mój to Marcin, ale my imienin nie obchodzimy mimo to bardzo dziękujemy!

Yenefer, mnie tez się strasznie nudzi.. juz o 17.00 chciałam iść się okąpać ale zapierałam się bo potem chyba padłabym z nudów.
Także teraz ide sobie puścić wode, tak do 20.00 mi zejdzie kąpiel i potem mężuś zapoda jakiś film w sypialni. Heh a potem w nocy to mi wody odejdą i pojedziemy rodzić. Marzenia 😁

Ja to sie podziwiam za swoje myślenie o porodzie:
a wyobrażam sobie to tak:

Nie wiem dlaczego, ale pewna jestem że wody odejdą mi w nocy w łóżku 🤔 ( z tej okazji mam w razie \\\\\\\'\\\\\\\'w\\\\\\\'\\\\\\\' podkłady pod przescieradłem. I tak sobie myśle, że jak już odejdą mi te wody to będe taka spokojna, pójde się zrelaksowac do wanny. Potem mężuś mnie z wanny wyciągnie, ubiore się pochodze po mieszkaniu, spawdze czy wszystko mam na miejscu (dokumenty rzeczy itp) i jak już skurcze będą mocne to pojedziemy do szpitala.
sielanka normalnie.. a w rzeczywistości o pewnie jak mi wody odejdą to z niecierpliwości pojade do szpitala 😁
Wy macie jakieś takie wyobrażenia jak ja? Byłoby pięknie no nie..

• Mamusia
Mi się wydaje, że jak się zacznie to też będę w miarę spokojna, no bo przecież poród to nie jest tak, że rach ciach i już...na pewno pójdę się pierwsze co wykąpać...pewnie będzie troszkę nerwówki jak mnie dopadnie wtedy , kiedy Mój będzie w pracy...a ja nie będę mogła się dodzwonić...ale jak będzie w domu to chyba tak źle nie będzie...ale to się okaże hi hi 🙂

• Mamusia
martka3 napisał(a):
Ja nie będę nastepna 😞, dzisiaj byłam na wizycie, zapis ktg idealny (serduszko, ruchy w porzadku, praktycznie bez skurczy), szyjka twarda zamknieta, nastepna wizyta 18.11 i po ktg i badaniu decyzja czy zostaję na cesarkę czy czekam do 25.11

Martka u mnie na ktg w poniedziałek ta było.... a dziś i wczoraj mam odczuwalne skurcze.... więc pewnie w poniedziałek się dowiem co i jak....

a o co chodzi z tymi ruchami? Że jak jest mnie to poród się zbliża? A jesli szarżuje tak jak mój to znaczy, że nigdzie się nie wybiera 😮 😮 😮

• Mamusia
martka3 napisał(a):
Nie, z ruchami nic nie chodzi, po prostu podobał im sie zapis, że ładny i poprawny

no ja też usłyszałam w poniedziałek że zapis bardzo ładny i brak skurczy...

wiesz co... przeraża mnie to że jest 20,52 i zaraz noc i znów będę się męczyć.... ehhhh 😞

• Mamusia
martka3 napisał(a):
Nie dziwię Ci się. U mnie przwracania z boku na bok to niezła gimnastyka a pozycję zmieniam bardzo często, a poza tym Ula zaczyna dzien ok 6:00 i nam (tzn mi, bo mąż śpi dalej ) nie daje spać - gada jak najęta.

a co ciekawego mówi ? 🙂 🙂 🙂