Skocz do zawartości

Piwo bezalkoholowe | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 311
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wtrącając moje 3 grosze do dyskusji:
Na początku ciąży, był to 5 tydz. wypiłam ostatniego desperadosa, miałam wyrzuty sumienia ale od tego momentu nie tknęłam nic alkoholowego, nawet czekoladek - ale to z braku okazji :P miałam chwilowo zachciankę na piwo z sokiem malinowym, bo za samym piwem nie przepadam, ale czasem wypiłam. Przymierzałam się do zakupu 'bezalkoholowego' ale właśnie te do 0,5% mnie odrzuciło od zakupu owego trunku. W jednej z mądrych książek przeczytałam, że łożysko nie trawi alkoholu i stąd jest szkodliwe dla maleństwa. Kumulujące się % szkodzą właśnie dla tego, że się kumulują - z braku trawienia. Bez alkoholu można przeżyć te parę miesięcy, i potem okres karmienia - za to obiecałam sobie kolekcjonować co lepsze alkohole, by potem z dumą otworzyć mój prywatny barek i w sposób nie szkodzący już dla maleństwa skusić się na małe co nie co 🙂
pozdrawiam

• Mamusia
To ja wam powiem ciekawostke. Otoz w niektorych krajach jest wskazane piwo Karmi. Nawet na oddzialach polozniczych kobiety je dostaja a dlaczego otoz.... karmel i orzechy w nich zawarte powiekszaja laktacje.... Tak samo jak ricola czy jak to sie tam pisze.:P

• Mamusia
miska82 napisał:
To ja wam powiem ciekawostke. Otoz w niektorych krajach jest wskazane piwo Karmi. Nawet na oddzialach polozniczych kobiety je dostaja a dlaczego otoz.... karmel i orzechy w nich zawarte powiekszaja laktacje.... Tak samo jak ricola czy jak to sie tam pisze.:P

I bądz człowieku mądry, i pisz wiersze - wniosek z tego taki, że co lekarz, to opinia. Oj Karmi to ja lubie :P

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Ja w ostatich tygodniach ciazy wypilam sobie bodajze 3 razy Karmi...

a wyrzuty mialam ze ho ho...

Piwo nie jest polecane, chocby ze wzgledu na to , ze jak sie acjentce powie ze mozna, to zamiast pol szklanki wypije 5 piw...i pozniej , ze przeciez jej lekarz pozwolil...

Wszystko jest dla ludzi z umiarem, tak samo szkodliwa jest coca-cola, obrzydliwe napoje gazowane...a kazdy przeciez sie sksi...