Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
fredeczko tak mi przykro 😞 😞
nie chce go bronic ale może to chwilowe załamanie? coś jak baby blues tylko w męskim wydaniu...
faceci też przeżywają tak ogromną zmiane w życiu jaką jest pojawienie sie nowej istotki

życze Wam aby sie wszystko poskładało, myślę również, że powinniście ze sobą szczerze porozmawiac o swoich obawach i troskach.

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj Fredeczko co byśmy Ci nie radziły Ty i tak musisz sama zdecydować.Ja bym chciała tylko żebyś była szczęśliwa i za to będę trzymała kciuki 😘

Ok dziewczynki zmykam się polożyć bo moja myszka coś dzisiaj niespokojnie śpi.
Dobranoc mamusie 😘

Fredeczko trzymaj sie tam cieplutko ... bedzie wszystko dobrze trzymam kciuki za to 🙂

ja tez juz uciekam do lozka bo wlasnie leci DOKTOR HAUSE 🙂
buziaki i do jutra

• Mamusia
Mój aniołek biedny obudził się o 22 z płaczem, dostał cyca ale zasnąć nie mógł, dopiero jak wzięłam go do siebie do łóżka i mocno przytuliłam ciałko do ciałka to zasnął mój okruszek malutki ale ciągle tak niespokojnie śpi i popłakuje przez sen. Przez te jeb...szczepienia napewno... Jeny, to ponad moje siły...nie nadaje się do tego...

Dobranoc mamusie, Fredeczko trzymaj się, buziak dla Ciebie i Wiki!

• Mamusia
Czesc dziewczyny... Boze... co za noc ;( anju ja wiele razy probowalam z nim porozmawiac ale on tylko "co ty gadasz za glupoty" "nigdy do glowy mi nie przyszlo zeby Ciebie zdradzic" . Jeszcze pamietam jak jakis miesiac temu sie poklocilismy i powiedzialam,zeby sie pakowal to on ze mnie kocha, ze w nerwach sie duzo rzeczy mowi ale przeciez mnie kocha . ahh jakby nie mogl wtedy odejsc ;(

WITAM PIĄTKOWO 🙂

JEJKU MÓJ SYNUŚ PRZESPAŁ 6 GODZIN BEZ PRZERWY 🤪 JAK ZASNĄŁ WCZORAJ O 22 TO OBUDZIŁ SIĘ O 4 NA PIERWSZE KARMIENIE :laugh: DLA MNIE TO SUKCES BO KARMIE PIERSIĄ A WIADOMO PRZY PIERSI DZIECKO ZA DŁUGO NIE POŚPI :laugh: :laugh: :laugh:

FREDECZKO MOIM ZDANIEM MARCIN ZOBACZY CO STRACIŁ I WRÓCI DO CIEBIE 🙂
ŚLICZNE ZDJĘCIE WSTAWIŁAŚ NA NK 🙂 TAKIE ROMANTYCZNE 🙂
ZOBACZYSZ WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE 🙂 MASZ WIKUSIĘ I DLA NIEJ MUSISZ ŻYĆ 🙂

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂

U nas nocka spokojna jedno karmienie i potem dopiero nad ranem.
Dzwoniła Dominika i dałam słuchawke do ucha Emilce a iśka ją wołała z tamtej strony,no mówie Wam jakie uśmiechy szły 🙂 nie wiem czy poznała siostre po głosie czy jej się spodobało że coś do uszka gada 🙂

Kajtucha no co ty opowiadasz,oczywiście że się nadajesz jesteś najlepszą mamusią dla Szymka.Chwile zwątpienia to normalne,ale napewno wszystko szybko minie i bedą same uśmiechy 😘

Fredeczko to przypomnij mu tą rozmowe i powiedz co mówił i czemu się wtedy nie wyniósł a teraz nagle odchodzi.On naprawde jest bardzo nieodpowiedzialny.Myśle że jeśli chcecie być razem to obydwoje musicie iść na spore kompromisy,ale przede wszystkim musicie się dobrze zastanowić czy tego chcecie.

Czesc Mamuśki!

A ja od 7 ju zabieram się do prac domowych 🙂Poprasowalam wszystko, wyprawiłam męża do pracy, zaczęłam robić obiad 😁 Dzis polędwiczki wieprzowe, może mala da mi zrobić dziś obiad.

Moja córcia dziś pobiła swój rekord bo jak zasnęła o 20:30 to spała do 5:00!!! normalnie nie wierze 🙂 Masz rację AguśK, że przy karmieniu piersią to dzieciaczki krócej śpią, ale jak widać im starsze tym lepsze nocki dla ich mamuś 🙂
Skoro Twój Bartuś tak ładnie śpi teraz to za miesiąc będzie tylko lepiej 🙂 Może się wyśpisz. Dotyczy to również Miteczki naszej 🙂 i innych dziewczynek!

Fredeczko - trzymaj się dzielnie, nie poddawaj i nie myśl o tym. Co ma byc to będzie a Twój smutek Wiki nie służy. Buziaki dla obu kobietek 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Dziekuję dziewczęta za komentarze na NK 🙂Zrewanżuję się niedługo przy Waszych zdjęciach :P bo widzę, że dodajecie na morgi 🙂 A ja nie nadąrzam!

Ide obrac ziemniaki, niech sobie w wodzie postoją te kilka godzin 🙂 a o 11:00 na spacerek pójdziemy 🙂

Kajtucha! A Ty się bidulko nie załamuj! Wiem, ze jestes mega zmęczona ale to minie! W końcu pierwszy raz masz takie maleństwo w domu... Ja tez padałam na ryj przez pierwsze 2 miesiące, teraz sobie odpuściłam sprzatanie itd na siłę. Wolę sobie poleżeć z córcią 😁 Ale przyznam, ze też mi momentami ręce sięgają kolan, bo to tez moje pierwsze 🙂 i załamka mnie bierze jak mała ryczy i ryczy i ryczy a ja nie wiem o co jej chodzi :P

Wioluś, a u Ciebie jak? Lepiej? Nadal Majeczka robi zielone kupki? Opowiadaj, bo dawno mnie nie było.

A MY NA SPACER DZIŚ NIE PÓJDZIEMY BO PADA DESZCZ I TO DOŚĆ PORZĄDNIE 😞

A MÓJ SMYK DZIŚ ZAŚMIAŁ SIĘ PO RAZ PIERWSZY W GŁOS PRZY CZYM DOSTAŁ CZKAWKI 🤪

TERAZ LEŻY U MAMUSI NA KOLANKACH I JE Z CYCA :laugh: :laugh:

A MI STRASZNIE IDZIE PISANIE JEDNĄ RĘKĄ :laugh: :laugh: :laugh:

KAJTUCHA DASZ RADĘ 😉

• Mamusia
Cześć

Ja się tylko przywitam bo będziemy pomału zbierać się na spacerek. Pogoda nawet fajna więc trzeba ją wykorzystać,

Antos też nieraz ma takie jazdy z płaczem że masakra. I tez nie wiem co mu wtedy dolega.

Zyczę Wam miłego dnia, może zaglądnę później 🙂

Fredeczko z Marcinem czy bez.... wszystko jakoś się ułoży.
Ja sądzę, że będziecie razem... Wy po prostu macie takie temperamenty, że co jakiś czas musi być burza 😉
Ściskam mocno 😘

A teraz idę przebrać młodszą, bo usrała się po pachy 🤪

• Mamusia
hej mamuśki!

Nocka jak zwykle, pobudka dopiero o 4 i potem o 7 🙂 Teraz synuś znowu śpi, a ja piję inkę i zajadam się babką 🙂
Piotruś chyba mi wynagradza pierwszy miesiąc kiedy 24 godziny na dobę musiałam być przy nim :laugh: Nawet jak się w nocy budzi (od 3 tygodni tylko raz 🤪 ) to nie płacze tylko się wierci i szuka cyca. Napady płaczu ma, ale trwa to maksymalnie 15-20 minut także zrobił się aniołek z mojego terrorysty.

Przed chwilą był kurier i przyniósł bujaczek fisher price, jak wypiję kawkę to się do niego dobiorę.

Kajtucha to super, że z Szymusia taki silny chłopak, pewnie pękałaś z dumy u lekarza 🙂
I nie załamuj się kobieto, każda z nas ma chwilę zwątpienia!

Mittko fajne masz te swoje dziewczyny!

Akompf to dzisiaj zaszalałaś, ja tam się wolę poobijać niż sprzątać :P

Fredeczko co bym nie napisała to będzie bez sensu... trzymaj się!

• Mamusia
witajcie mamusie
dziekuję za pocieszenie, serce sie kraje jak się widzi jak maleństwo płacze przez te zasrane szczepienia, na szczęscie mój okruszek w nocy spał bez więszych kłopotów, po północy tak przeraźliwie płakał przez sen, ale dostał cyca i było ok, o 4 odechciało mu się spać i przez godzinkę leżał, patrzył w ciemność i gadał sobie coś tam no i potem to już ok, pobudki co 2-2,5 godz na cyca, no właśnie, co do częstego jedzonka... mam nadzieję że w końcu zacznie dłużej spać...

a wczoraj wpadło nam na konto becikowe i pzu 🙂 także mam taką ogromną ochotę obkupić mojego okruszka że ciężko się powstrzymać, powstrzymuje mnie tylko brak auta bo mąż nm po pracy pojechał, tata ma urlop i jest w domku ale jego autem jakoś tak wolę jednak nie 🙂 jutro na 13.30 na slub mojej psiapsiółki i potem na przyjęcie obiadowo- kawowe, a mój żuczek maleńki zostanie z dziadkami, oj ciężko będzie to znieść ale nie chcę go brać, bo niech tam będzie ktoś chory, nachucha na niego, nadmucha i mój synuś się rozchoruje. No a w niedzielę wyprawiamy imieniny moje i taty więc też zakupy odpadają no chyba że dostaniemy wychodze 🙂 i nie bedziemy musieli pomagać w domku 🙂 🙂 🙂

moja pyzunia śpi sobie słodko

kurcze a ja na nk nie mogę nadal wejsc przez kompa, mogę tylko w tel ale coś mi znowu tam nie pasi bo nie chcą mi się otwierać zdjęcia w powiekszeniu, nie moge komentarzy dodawac... przez to głupie nk talk...

dobra lece bo zamiast się brać za siebie i prac i się ogarnąć póki mogę to ja siedzę na necie a zaraz mój smyk się obudzi i bede narzekac że nic nie mogę zrobić... 🙂

Fredeczko trzymaj sie! bedzie dobrze! informuj nas na bieżąco!

• Mamusia
dzień doberek 🙂

ja tylko na chwilke bo wypowiedziałam wojnę! gdzieś mam mole w mieszkaniu 🤢

kajtucha silny ten Twój Szymek! no i przystojniacha :P

fredeczka trzymaj sie! 😘 😘 😘 😘 😘

a oto mój Bobasio [img size=311]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P2253642___Kopia.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Czesc mamusie!

U nas nocka norma, czyli spanie do 3, od 3 do 4 bujanko, 4 do 7 i the end.

Fredeczko az sie we mnie zagotowalo jak przeczytalam co Marcin zrobil.Boze co za nieodpowiedzialny..... mam nadzieje ze sie opamieta.

Akompf a to tak roznie teraz, raz zielono, raz zolto, raz zielono-zolto i tak w kolko.

Kajtucha uspokoj sie bo wpadniesz w depresje a to malenstwu ani tobie nie pomoze.

AgaK ale fajnie!!!!

Kajtucha i Anja ale te wasze smyki sa silne!!! Mojej sie nie chce trzuymac glowki a co dopiero podtrzymywac sie na przedramionach 😞 no ale mecze ja codziennie wiec bedzie dobrze 🙂

Majka waśnie strzela mega kupę bo aż się cała czerwona na buźce zrobiła, tak ciśnie, biedacwo sie meczy. Ide jej pomóc.

Do później!