Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

DZIEWCZYNY MAM NOWĄ WIADOMOŚĆ OD DORUNI 🙂

OTÓŻ OPERACJA ODBĘDZIE SIĘ JUTRO O 10 🙂
JUŻ DZIŚ MARTUSI NIE WOLNO PODAWAĆ NIC DO JEDZENIA 🙂
I W CZWARTEK IDZIE DO GINEKOLOGA ZOBACZY SWOJĄ FASOLKĘ 🙂

FREDEKA ZAJEFAJNIE PISZESZ BLOGA 🙂

MÓJ BARTEK TEZ ŚPI NA PODUSI BO TAK SAMO JAK FREDECZKI WIKUSIA MA BARDZO CIENKĄ PRAWIE PŁASKĄ 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

FREDECZKO MASZ PRZECUDNEGO BLOGA, SUPER SIE CZYTA TWOJE POSTY 🙂
JA TEZ MAM DLA LENKI TAKI ALBUM, PIERWSZE 5 LAT ZYCIA DZIECKA.

NO I TEZ WYWOŁAŁAM OSTATNIO ZDJĘCIA, ZA KTÓRE ZAPŁACIŁAM 110 ZŁ.:laugh:

IDE KAPAC LENKE

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Kumpelka juz poszla. Ale bylo fajnie :P

A ja czekam az Marcin wroci z kapiela. Czyli pewnie do 21 poczekam bo tak ma autobus a pewnie autobusem wroci.

No ciesze sie bardzo ,ze blog sie podoba 😁

A Wiki dostala smoczek, gryzak i butelke :P butelke taka z canpol babies ale ona z takiej nie umie pic tylko z lovi wiec jak ktoras z dziewczyn chce to moge oddac 🙂 oczywiscie za darmo.

i akurat jak gosc byl to Wiki musiala zrobic meeeeeeega kupe :P cała Wiki... caly swiat musi widziec co ona potrafi, chwalipienta mala. I jak sie popisywala! Gowke podnosila,grzechotke trzymala chyba z godzine i pokazywala,ze smoczka sama do buzi wlozy. Ahh spryciara mala :P

Witam kobietki 🙂

Lekarka stwierdziła że ten katar to sapka 🤨 w moim mieście co innego gadają tu co innego gadają poszła bym do trzeciego pediatry to pewnie jeszcze co innego wymyśli 😠
U mnie ciemieniuche kazali smarować oliwą z oliwek wyczesywać nie zdrapywać a tutaj oliwić wyczesywać, zdrapywać i smarować Laticortem (używała może tego leku któraś z was???)
I zła jestem bo zapomniałam się o oczko zapytać 🤢 ☺️ 😠 Ale siostra pocieszyła mnie że jej córcia też miała jedno mniejsze oczko a teraz nie widać żadnej różnicy 🙂

Mmm ale piękna pogoda dzisiaj była na spacer 🙂

Teściowa mnie załamała swoim pomysłem dzisiaj 🤢 Chciała dać Kamilkowi do possania kawałek szynki 😠 😠 😠 No ja pierdole zna ktoś może snajpera do wynajęcia !!!

Zjadłam dzisiaj spaghetti trochę, nie mogłam się powstrzymać mam nadzieje że mały będzie ok 🤨

Nadrobię forum od ostatniego wpisu i jeszcze się odezwę 🙂

JEJ A JA JESTEM JAKAŚ MEGA ZMĘCZONA 🥴

NIC SIĘ DZIŚ NIE NAROBIŁAM JEDYNIE OBIAD UGOTOWAŁAM ALE PRZECIEŻ CODZIENNIE TO ROBIĘ :laugh: :laugh: :laugh:

MAMUSIE UCAŁUJCIE TE SWOJE SZKRABKI OD CIOCI AGNIESI I ŻYCZĘ WAM DOBRANOC 😘 😘 😘

A CO DO ZDJĘĆ TO JA SAMA DRUKUJE NA DRUKARCE I STARAM SIĘ NA BIEŻĄCO TO ROBIĆ 🙂 MOŻE NIE SĄ IDEALNE JAK OD FOTOGRAFA ALE MNIE SIĘ PODOBAJĄ :P :P :P

DOBRANOC JESZCZE RAZ 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
AgnieszkoK ja nawet obiadu nie gotowałam a jetem mega zmęczona :P

Asiula moja Emilka ma sapke więc ja będę mogła Ci w czymś pomóc to pytaj,chociaż sama się ucze na razie z tym żyć 🙂
No a teściowa z tą szynką to nieźle wymysliła 🤪

• Mamusia
Ami , świetne zdjęcia:-)

My dzisiaj też mieliśmy szczepienia , trocheo po południu płakał ale teraz sobie śpi smacznie :-) Więcej ja się bałam tych szczepień niż moje dziecko:-)

A co do wywoływania zdjęć... ja mam ok.600 zdjęć do wywołania i chyba się wreszcie za to wezmę w wolnej chwili i powybieram jeszcze Piotrusia zdjęcia i wywołam wszystko:P Znów na parę lat będę miała spokój hehe

Mój Piotruś śpi jeszcze na płasko bo kurcze nie wiem kiedy już można dziecko kłaść na poduszeczce??

Pozdrawiam

• Mamusia
Właśnie też myślałam o Wioli
Asiu Twoja teściowa to chyba ma z gorem 🙂
moja dziś dzwoniła do męża zapytać o chrzciny. Oczywiście nie zapytała czy jakoś pomoc czy damy radę czy kasę mamy nic z tych rzeczy. Tylko którego i o której i co ona z psem zrobi... A szlag... Ach to grzech... Przyjedzie na gotowe nawpierdala się i będzie narzekać że jedzenia mało że to źle tamto niedobrze...
Idę spać, dobranoc!

Kamil śpi ale nie wiem na jak długo bo mąż chrapie jak cholera 🤢 😠 Ale co zrobie... 😮

Dzisiaj siostra poprosiła mnie żebym chrzestną została dla jej córki Jessicki (Czy ja dobrze napisałam:dry 🙂 Więc w maju dwa chrzty u siebie i siostry chyba bank jakiś ogołocę 🤪

Oj dowaliła teściowa, dowaliła, ogólnie jest ok tylko czasem ma jakieś odchyły... 🤢

AgnieszkoW26 jakaś moda na zielone śpiochy w niebieskie psy 😉 😁

Dzięki emmax za miłe słowa otuchy 😘

Ewo84 super że podnosi główeczkę! 🙂

anja25 rozwaliłaś mnie "te nocne rozmowy o życiu przy butelce jabola" 🤪 :laugh: 🤪 :laugh:
Aż mi się moje nocne rozmowy przy jabcoku przypomniały 🤪 :laugh: )

Mittka Emilka jest słodziutka 🙂

Mnie buty przemokły na spacerze 🤢 trzeba przeczekać te roztopy, byle do wiosny 😉

Jejku śliczne są te nasze grudniowe dzieciaczki 🤪 🙂

Ojjjjj z kasą krucho jest ale ja za granicę się nie nadaję, byłam trochę u siostry w londynie i jakoś mnie to nie kręci:P

Fredeczko ja też mam taką książeczkę do uzupełniania tylko cholera zapomniałam ją uzupełniać! 🤪

Jejku a ile ja mam zdjęć do wywołania to szok po prostu 🤪

Mój Kamil śpi na poduszce takiej długiej cały, karmie go na niej i przekładam do łóżeczka bo inaczej to się budzi, pod tą poduszkę podkładam cienki kocyk żeby miał wyżej główkę lepiej mu się wtedy oddycha przy tej sapce.

Mittko a jak sobie radzisz z tą sapką? Ja mam tylko psikać disnemarem a robię to już ponad miesiąc czasu nie widzę różnicy... 🤢

Kajtucha a ja mam nadzieje że chrzciny w większym stopniu odwali mi teściowa, a co jak chce to ja się nie wpitalam:P 😉 😁

Alllllleeeeee się napisałam 🤪
Dobranoc Kobietki, przespanej nocy życzę 🙂

• Mamusia
witajcie 🙂

Asiula tak to jest z lekarzami, że każdy co innego gada 😠
Leku nie stosowałam więc nie pomogę.
No a pomysł z szynką mnie powalił :laugh:
A zielone śpiochy w niebieskie psy też mam haha :laugh:

Agusia to super, że Piotruś już po szczepieniach i nic mu nie jest 🙂
Mój szkrab też śpi jeszcze na płaskim i też nie wiem kiedy już można dać mu poduszeczkę.

WITAJCIE MAMUSIE 🙂

U NAS NOCKA OK 🙂

ALE POGODA ZA OKNEM 😞 DESZCZ PADA I NAWET NIE MA JAK NA SPACER WYJŚĆ 😠
A TAK FAJNIE JEST POSPACEROWAĆ NA ŚWIEŻYM POWIETRZU 😉

A MÓJ BRZDĄC LEŻY U MAMUSI NA ŁÓŻKU I ROZMAWIA PO SWOJEMU :laugh: PEWNIE ZAMIENI SIĘ TO W PŁACZ BO TAK PRZEWAŻNIE JEST :laugh: :laugh: :laugh:

JA ZAUWAŻYŁAM ŻE WIOLA NAS PODCZYTUJE ALE CHYBA NIE MA CZASU COKOLWIEK NAPISAĆ 🙂

A POWIEDZCIE MI MAMUSIE CZY WASZE POCIECHY TEŻ TAK STRASZNIE SSĄ PIĄSTKI BO MÓJ TO JAK BY MÓGŁ TO BY JE ZJADŁ 🤨 NON STOP TRZYMA JE W USTACH NAWET JAK SIĘ NAJE 🙂

A CO OSTATNIO ZAUWAŻYŁAM TO ŻE JAK JE MI Z PIERSI TO POTRAFI NA CHWILĘ PRZESTAĆ POPATRZY NA MNIE TYMI SWOIMI ŚLEPKAMI I SIĘ UŚMIECHA I TAK KILKA RAZY A POTEM ZASYPIA 🙂 A MNIE SIĘ AŻ ŁEZKA W OKU ZAKRĘCI JAK TAK SPOGLĄDNIE I SIĘ UŚMIECHNIE 🙂

NO BARTKOWI ZNUDZIŁO SIĘ LEŻENIE I MNIE JUŻ WOŁA :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

MIŁEGO DNIA 🙂 🙂 🙂

WITAJCIE

MOJA LENKA JAK ZASNEŁA WCZORAJ PRZED 23 TO OBUDZIŁA SIE DOPIERO O 4 RANO NA CYSIA, JUZ DAWNO NIE SPAŁA TAK DŁUGO, OSTATNIO BUDZIŁA SIE CO 3 A NAWET 2 GODZINY.
ZA TO JAK SIE NAJADŁA TO JA ZASNAC NIE MOGŁAM I TŁUKŁAM SIE GODZINE NA ŁÓZKU.

LENKA NADAL SPI NA PŁASKO.

ASIULA WSPÓŁCZUJE CI CHRAPANIA MEZA, JA BYM NIE ZASNEŁA...
NO A TESCIOWA TO NIEZŁA... ALE MOJA JEST NIE LEPSZA, SKÓRKE OD CHLEBA PROPONOWAŁA 2 MIESIECZNEMU SYNKOWI MOJEJ SZWAGIERKI...

MIŁEGO DNIA MAMUSIE

• Mamusia
dzien dobry, ja dzis wyspana jak nigdy bo o dziwo moj maz wstal do dziecka w nocy.. szok 🤪

wlasnie posprzatalam i sie wykapalam...

kolezanka bedzie dzis na rehabilatacji ze swoja cora 3 miesieczna i wyjde po nia z malym bo mieszkam niedaleko i pojdziemy na spacer.. i pozniej do mnie na kawe 🙂

maly zasypia a ja ide prasowac...

milego dzionka...

• Mamusia
Witajcie 🙂

U nas nocka spokojna,chociaż mała się standartowo budziła na jedzonko 🙂

Asiula sapka jest reakcją alergiczną na coś,ale na co.Moja lekarka pytała czy ktoś u nas w rodzinie ma alergie,ale nie.Więc może być uczulona na cokolwiek kurz roztocza kij wie co.Sapka może się utrzymywać do roku czasu i raczej nic się z tym nie da zrobić trzeba tylko przeczekać.Objawia się to tak właśnie jak by dzieciątko miało katar wiecznie coś charczy.Moja np sporo czasem ulewa przez to no i przedewszystkim słychać w nocy jak oddycha.Dlatego moja laska śpi na jaśku żeby było wyżej spróbuj też, nie martw się nic mu się nie stanie jeśli nie zobaczysz poprawy to zrezygnujesz.Ja jak trafiłam z nią do szpitala to tam robili jej inchalacje z soli fizjologicznej widziałam że jej to pomaga,więc kupiłam nebulizator(zresztą polecam każdej dziewczynce bo to super sprzęt jak dzieciątko jest chore) i robie jej inchalacje z soli fizjologicznej.Od tego czasu naprawde lepiej zaczęła sypiać.No to tyle niestety nebulizatory nie są tanie najtańszy spotkałam za 140zł.Jeśli lekarka ta stwierdziła sapke to idź i wypytaj co z tym można robić i czy w przychodni nie mogli by mu robić tych inchalacji.
Ok ale się rozpisałam,mam nadzieję że chodź troszke Ci pomogłam 🙂

• Mamusia
AgaK mój Piotrek też tak ssie rączki nawet po jedzeniu 😉 Czasem się nawet zadławi biedaczek tak pcha piąstki do buźki 🙂

Aga84 powinnam wziąć z Ciebie przykład bo czeka na mnie prasowanie z 4 prań 🤢 Już nie mam w co ubrać Piotrka bo wszystko czeka na żelazko :laugh: No a zamiast się za to zabrać to się lenię przed komputerem :P

ALE MI WSTYD JAK PISZECIE O TYM PRASOWANIU, BO JA JUZ DAWNO LENCE NIE PRASUJE ☺️

A JEŚLI CHODZI O PIASTKI TO LENKA OD WCZORAJ ZACZEŁA ZNÓW JE WKŁADAĆ DO BUŹKI , WCZEŚNIEJ WKŁADAŁA , BYŁ JAKIŚ CZAS ZE NIE BRAŁA I WCZORAJ ZNÓW, ALE TO SMIESZNIE WYGLĄDA:laugh:

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Wpadlam jeszcz przezd szczepieniem :P mamy na 11. Boje sie strasznie...

Jesli o chrzicny chodzi to mi mama napewno duuuzo pomoze zreszta nie bede robila wilekich przygotowan bo malo osob zapraszamy jednak.
Moi rodzice, My, brat, ciotka z dzieciakami (2) , "tesciowa" z mezem i byc moze dziecmi ( 4) , tesciu z zona i corka. no i babcia i babka z dziadkiem. ooo to 22 osoby. wiec jednak troche jakby nie patrzec...

Jesli o prasowanie chodzi to ja Wiki nie prasuje ubranek od hooohooohooo i jeszcze dluzej. Chyba tylko tydzien prasowalam.

AgaK Wiki to niedlugo cala piastke chyba do buzi wsadzi bo tak je wpycha!

Dobra dziewczyny,lece sie przyszykowac... cholera czy musza kloc moje dziecko??! ja moge wziac dwa zastrzyki ale jej niech dadza spokoj 😞

• Mamusia
AgnieszkoW ja też nie prauje rzeczy ani Emilce ani Dominice to znaczy prasuje przed wyjściem 🤪 przeważnie jak do szkoły idzie to wyciągam na szybko i prasne.Jej nienawidze stać przy żelazku :P a jeszcze lepiej jak mój mąż jest w domu to on prasuje 🤪 jak wychodzimy gdzieś na impreze to on wszystko wszystkim prasuje :laugh: a co takiego mam męża 😘

A co do piąstek to moja też lubi cyckać,a ostatnio ma manie oglądania sobie ich 🙂

U nas pogoda spoko nie pada i tak jak by się przejaśniało,mam nadzieję że uda nam się wyjść na spacerek 🙂

• Mamusia
Witajcie Mamusie,

Ja prasuję wszystko Natalii, bo sama nie lubię nosić gnieciuchów, więc i dziecka nie uczę niechlujstwa.

I już idę, bo moja Gwiazdeczka już się obudziła, więc się zaraz będziemy karmić i na spacer.

Miłego dnia.

A JA CHYBA ZDECYDUJĘ SIĘ NA TEN SPACER BO NIE PADA AŻ TAK MOCNO 🙂

MAM FOLIE WIĘC JA ZAŁOŻĘ 🙂
OKI MYKAM SIĘ SZYKOWAĆ 😉

DO PÓŹNIEJ MAMUSIE 🙂

TRZYMAJCIE KCIUKI ZA MARTUSIE BO WŁAŚNIE ZACZĘŁA SIĘ OPERACJA 🙂

• Mamusia
maly spi i zal mi go na razie budzic by isc na spacer..

obudzi sie ubeirzemy sie i w droge..

i znowu bedzie plcz jak sie bedzie czapke zakladac.. wkurza sie jak nie wiem co...

u nas sloneczko nawet swieci spod chmur ale nie powinno padac...

ja prasuje malemu ubranka, jakos tak ladniej wyglada i nie moglabym sobie prasowac a jemu nie 🙂

ale rozumiem mausie ze moze sie nie chciec 🙂 maly ma wiecej ubran ode mnie a ja mu prawie nic nie kupuje bo d mi zabrania bo zawsze ktos cos kupi 🙂

ogolnie moj maly wyrasta z 62 a jak jest u Was?

• Mamusia
dzień dobry 🙂

u nas nocka super! Bartek spał od 21-6.30 bez przerwy, za to ja patrzyłam cały czas do łóżeczka czy oddycha i czemu jeszcze nie budzi sie na jedzenie i w efekcie mały jest super wyspany a ja zasypiam nad klawiaturą 🙃

na dzisiaj zaplanowałam sobie gruntowne czyszczenie kuchni-chce wywalic wszystko z szafek i pościerac półki oraz przejrzec produkty spożywcze bo zauważyłam wczoraj mola jak sobie latał ☺️ ale jakoś tak niemoge sie zebrac

co do prasowania ubranek to prasuje ale nie wszystko, niektóre rzeczy wystarczy dobrze rozłożyc na suszarce i jak wyschną to ładnie poskładac

mój mały też wkłada piąstki do buzi a jak M to widzi to mu mówi, że jak jeszcze raz to mu gównem wysmaruje i ciekawe co wtedy zrobi 🤪 🤪 🤪

a co do chrzcin to planujemy w maju i też najbliższych chcemy zaprosic a uzbierało sie 20 osób- i co ciekawe w restauracji musimy całą imprezke zorganizowac bo u nas w domu to sie nie pomieszczą 🙃

a co do pomysłu z szynką czy chlebem dla niemowlaka to przychodzi mi tylko jedno stwierdzenie do głowy "jakie stare takie głupie"

trzymamy kciuki za Martusie 🙂

• Mamusia
Anja to normalne jak moja spała tyle godzin nagle to ja też co troche do łóżeczka zaglądałam a mój mąż się na mnie darł żebym się polożyła bo ją obudze :P

Oczywiście trzymam kciuki z całej siły za Martusie i myślami jestem z nimi 😘

ok ja zmykam wysuszyć sobie główke i idziemy na spacerek.
Do potem...