Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
i znowu sama.. d wraca z pracy okolo 18, wiec caly dzien z dzieckiem.. czasem jezdze do rodzicow ale nie codzien i na dodatek dzis jedzie z tesciowa do dentysty.. musi po nia jechac zawiez ja, poczekac na nia i odwiez ja do domu i dopiero do nas a ma wizyte na 19,30 wiec w domu moze bedzie na 21...

ma meza i syna ktorzy siedza w domu ale to d ma z nia jechac bo ona niby nie wie gdzie jest ten dentysta a d tlumaczyl jak krowie na rowie ale coz.. dam rade...

wlasnie jem sniadanie...

maly zasypia na lozku a d spi...

jutro ide do koleznaki a w srode kolezanka do mnie wiec troche sie odstresuje...

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
i musze sie wyzalic... nie cierpie jezdzic do tesciowej ostatnio...

jak bierze lukasz na rekach to mowi ze che go ponosic, a co to on jest rzecz?

i nie cierpie jak dziecko mi caluje po twarzy.. od tego sa raczki albo glowka...

i te jej rady.. oszalec mozna...

i jak mowi ze jej kolezanki codziennie do wnuczat jezdza a ja nic nie mowie...

wystarczy ze przyjade 1,2 razy w tygodniu nie potrzebuje miec tesciowej na glowie tym bardziej ze jak raz powiem byt przyjechala to bwede ja miala u siebie codzien...

siedzimy u niej oko9lo 2-3 godziny ale ona zawsze mowi ze na chwile wpadlismy...

albo jej hasla ze czemu on spi.. bo jest mnaly i rosnie, tak trudno to zrozumiec?

czasem mysle z eoszaleje...

jezdze tam i wlacza mi sie syndrom wlasnosci i chce chronic to moje dziecko bo czuje ze tam jest obława na nie...

wiem ze to pierwszy wnuk i cieszy ale ale jak tam jade to ciezko mi sie nawet do dziecka dostac... tesciowa, dwie bbki, swagier.. masakra...

wyzalilam sie...

sorki mamusie...

DZIEŃ DOBRY MAMUSIE 🙂

RANEK ZALICZONY CZYLI MAŁY W PRZEDSZKOLU MĄŻ DO PRACY ODWIEZIONY I NA CMENTARZU TEŻ BYŁAM MAMUSI ZNICZ ZAPALIĆ BO DZIŚ 3 ROCZNICA JEJ ŚMIERCI 😞 TAK MI JEJ BRAKUJE 😞

ALE DOBRA NIE BĘDĘ WAM TU SMĘCIĆ :P

DZIĘKUJĘ 😘 ZA MIŁE KOMENTARZE ODNOŚNIE ZDJĘCIA 🙂

AGNIESZKO84 JAK BYM MIAŁA TEŚCIOWĄ TAKĄ ZOŁZĘ TO BYM POWIEDZIAŁA ŻE NIE ŻYCZĘ SOBIE ABY NOSIŁA MI DZIECKO A TYM BARDZIEJ CAŁOWAŁA JE W BUŹKĘ 😠 ALE MOJA TEŚCIOWA SAMA WIE ŻE NIE TRZEBA NOSIĆ MALUCHA NA RĘKACH A CAŁOWAĆ TO JEDYNIE PO UMYCIU ZĘBÓW BO MOJA TEŚCIOWA PALI ALE TEŻ O TYM WIE 🙂

EMMAX SUPER ŻE DO NAS ZAGLĄDNĘŁAŚ 🙂 UDANEJ PRZEPROWADZKI ŻYCZĘ 🙂 MNIE CZEKA LATEM 😉

ZAPOMNIAŁAM WAM NAPISAĆ ŻE AKOMPF DAŁA MI ZNAĆ ŻE U NIEJ WSZYSTKO W PORZĄDKU ALE MA OSTATNIO KŁOPOTLIWE DNI 😞 Z BASIĄ WSZYSTKO OK, ROŚNIE NA POTĘGĘ, ABSORBUJE JE CAŁY CZAS I DLATEGO NIE MA CZASU NA NETA 🙂 SERDECZNIE WAS POZDRAWIA 🙂

WIOLUŚ TO SUPER ŻE MĄŻ JUŻ NIEDŁUGO WRACA 🙂 TAK PŁAKAŁAŚ ŻE NIE BĘDZIE GO PRZY PORODZIE I W TYCH PIERWSZYCH MIESIĄCACH ŻYCIA MAJECZKI ALE TAK SZYBKO CZAS ZLECI ŻE ZARAZ TE 35 DNI MINĄ I MĄŻ BĘDZIE Z TOBĄ I WASZĄ CÓRECZKĄ 🙂

MIŁEGO DNIA 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
hej!

AgnieszkoK śliczne zdjęcie 🙂

Aga84 rozumiem Cię doskonale! Co prawda moja teściowa nie przyjeżdża często, ale nie lubię jak ktokolwiek oprócz mnie i męża dotyka Piotrka. Nie lubię nawet jak moja mama go nosi. Wszystkim się wydaje, że dzieckiem ciągle trzeba telepać albo machać mu nad twarzą zabawką. Najchętniej zamknęłabym się z Piotrusiem na 4 spusty :laugh:
No i też mnie wkurzają teksty czemu śpi, czemu tak płacze? wrrr 😠 A najbardziej -za moich czasów.... ja z moim dzieckiem.... 😠 😠 😠

Wioluś jak fajnie, że mąż niedługo przyjeżdża, zaczyna się odliczanie 😉 Swoją drogą jak ten czas leci, dopiero co odliczałaś dni do przyjazdu mężą w ciąży!

Emmax to super, że z Leną wszystko w porządku.

Pozdrowienie dla Akompf, szkoda że nie ma czasu zaglądać.

AgaK ja też zamiast spać jak mam okazje to robię tysiąc innych rzeczy, a potem chodzę nieprzytomna :laugh:

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 a Wiki dzisiaj spala 6 godzin ,zjadla i spala 3godz. miala kupku pewnie dlatego sie obudzila 🙂

zabobony sa smieszne :P

Wiki spi u mnie na rekach wiec sie nie rozpisze :P

szkoda ze akompf nas nie odwiedza...

Aga84 po to jestesmy zeby sie wyzalic 🙂 a tesciowa w dupe kopnij i nie jedz do niej przez tydzien :d ciekawe co zrobi :P

OKI MAMUSIE JA TERAZ ZMYKAM NA SPACER Z MOIM SUSEŁKIEM 🙂

SŁONECZKO SUPER ŚWIECIE A WIECZOREM ZNÓW BĘDZIE ŚNIEG SYPAŁ :laugh: :laugh: :laugh:

DO PÓŹNIEJ 🙂

CZESC KOBIETY

MOJE DZIECKO W OGÓLE NIE CHCE SPAC W DZIEŃ, POMIJAJĄC DRZEMKI PRZY CYCU I NA SPACERZE.
NOC JAK ZWYKLE W MIARE OK TYLKO Z UWAGI NA TO IŻ WCZORAJ WIECZOREM GDY LENA JUZ SPAŁA ZAMIAST ISC SPAC TO ZACHCIAŁO MI SIE SEGREGOWAC JEJ UBRANKA DZIS CHODZE NIEPRZYTOMNA...

AGA84 JA TEZ NIE CIERPIE GDY TESCIOWA BIERZE LENKE NA RECE. UDAJE WTEDY TAKĄ MĄDRĄ, POKAZUJE MI JAK JA MAM JĄ NOSIC I W OGÓLE, WYNAJDUJE ZIELONE KUPKI KTÓRYCH LENKA NIE ROBI I INNE DOLEGLIWOSCI I CHOROBY U MOJEJ CÓRCI Z TEGO POWODU ZE MAŁA JEST MARUDNA I CZESTO PŁACZE... SZKODA SŁÓW, MOJA MAMA Z KOLEI TEZ MNIE WKURZA BO TARMOSI NIĄ JAK LALKĄ, BUJA , KŁADZIE NA PODUSZKE PO CZYM Z TEJ PODUSZKI JĄ ZABIERA BO STWIERDZA ZE MAŁEJ NIE WYGODNIE...KOCHAM MAME PONAD ZYCIE ALE NAJLEPIEJ TAK JAK EWA ZAMKNEŁABYM SIE Z LENKA NA CZTERY SPUSTY I NIKOMU NIE DAŁA JEJ DOTKNĄC.

AGUSK ODE MNIIE TEZ ŚWIATEŁKO DLA TWOJEJ MAMUSI [*]

• Mamusia
Wiki w łozeczku to moge wiecej napisac 🙂
Wczoraj zanslea ok 20.30 ale tak marudzila przez sen pozniej na spiocha ja nakarmilam i przebralam o 23 i spala do 5, przewijanko,karmienie i lulu do 9 🙂

AgaK Bartuś w porownianiu do cyca jaka ma glowke mala 🙂 ale jest uroczy! ahh jak ja bym chciala jeszcze karmic cycem... 😞

A naszemu Killerowi cos dolega i do krwi obgryza sobie ogon 😞
myslelismy,ze to pchly i takie krople przecipchelne mu kupilismy i niby bylo lepiej przez tydzien czy 2 tygodnie ale teraz ma znowu pogryziony i krew mu leci 😞 biedny Killus 😞 Ale jest wesoluuuuutki! 🙂 taki kochany.... i kot do niego podbiega i sie z nim bawi,ale trzeba odganiac tego kota bo moze go podrapac po pysku a wtedy Killer go napewno ugryzie.

A Wiki slysze ,ze sie obudzila ale cicho lezy tylko gada znowu do karuzelki hehe 🙂

Moja siostra napisala,ze jest taka pogodna i wesolutka,ale ze musi mnie zmartwic bo WOGOLE nie jest podobna do mnie. Czysty Marcin :P ale ja o tym wiem, wszystko ma "Marcinowe" hehe 🙂 ale i tak jest slodka i sliczna. I jaka kochaaaaana 🙂 wczoraj dziadek ja rozsmieszal to w glos sie smiala hehe 🙂

a jesli chodzi o to noszenie na rekach to nie mam nic przeciwko jak nosza ja moi rodzice i rodzenstwo, Marcin oczywiscie i moja chrzestna iiiiii jeszcze Marcina siostra. A moja "tesciowa" jeszcze wnuczki na oczy nie widziala a to juz prawie 3 miesiace od porodu. Ale jakos nawet nie chce zeby ja widziala :P najchetniej na chrzest tez bym jej nie zapraszala ale nie wypada co nie... ?

dobra,lece.
paaa

Witam 🙂

Nadrobiłam zaległości 😁 Majeczka w pzedszkolu,Marika nakarmiona leży w bujaczku 🙂

Kajtucha ja również nie wierzę w zabobony,ale starsze pokolenie w mojej rodzinie tak :P I nawet chcieli wymóc na mnie jakieś czary mary jak urodziła się Majka :laugh:

Emmax cieszę się, że u Ciebie ok. Mi też żal, że córeczki mi tak szybko rosną 🙂

Fredeczko oglądałam Twoje zdjęcia na nk. Masz bardzo łądny kolor oczu!

Wiola rozumiem Twoją tęsknotę za karmieniem...Pamiętam jak po 9 miesiącach karmienia Majki nie mogłam się pogodzić, że tak na prawdę już nie jestem niezastąpiona, bo butlę może każdy dać 😉 Ale to było bzdurne myślenie. Najważniejsze zdrówko nasze i naszych dzieci!

Jestem świadkiem narodzin wspaniałej więzi. Moje obie córcie są bardzo związane ze sobą... Maja oszalała na punkcie Mariki,gdy tylko przyszła na świat...A teraz Marika coraz bardziej domaga się, by Majka była przy niej obecna. Uwielbia gdy starsza siostrzyczka coś jej opowiada. Nawet tarmoszenie we wszystkie strony jej nie przeszkadza :laugh:

A co do noszenia dzieci na rękach. Jestem tak daleko od rodziny, że noszę tylko ja lub mąż i uwierzcie, fajnie by było gdyby czasem ktoś inny małą potrzymał, bo czasem kręgosłup boli piekielnie... Ale rozumiem te mamusie, które nie chcą dawać dzieci innym 🙂 Przy pierwszym dziecku zawsze tak jest :P

I na tym kończę,bo Marika zrobiła kupsko i śmieje się w głos... Tylko dla mnie to jakoś mało śmieszne, bo śmierdzi nie ziemsko :laugh: 🤪

A MY PO SPACERKU I OPRÓCZ TEGO ŻE MAM SPODNIE PO KOLANA MOKRE TO SPACEREK SIĘ UDAŁ A MAŁY ŚPI JESZCZE NA DWORZE W WÓZECZKU 🙂

MAMUSIA OTWORZYŁA OKIENKO I NASŁUCHUJE CZY NIE PŁACZE 🙂 🙂
A TERAZ MYKAM OBIADEK ZROBIĆ :P

• Mamusia
hej mamuski chcialam sie tylko przywitac bo dzis mam urwanie glowy, maz pojechal na nagranie (jak zwykle) o 14 bede miec 2,5 letniego urwisa do opieki bo znajoma musi jechac do pracy a pipa tak sobie ustawila godz ze jej maz pracuje od 6 do 16 a ona od 14 do 20 wiec 2h maja w dziurze bo nie maja z kim malego zostawic wiec sie zgodzilam ze jej pomoge (od czego sa przyjaciele) 😉 😉 w tym samym czasie mam jeszcze inzyniera zeby zamontowal nam SKY pfff...najchetniej zamknelabym sie w pokoju z mala i niczym nie przejmowala...Juz ja to widze, ten maly urwisek lubi sie bawic w strazaka SAMa wiec bedzie mi latal po schodach i gasil pozary:laugh: :laugh: :laugh:
Ok buzialki i do napisania bo ksiezniczka moja spi wiec lece pod prysznic i trzeba cos zjesc bo my tak w ogole nie dawno wstalysmy :evil: :evil: corcia lubi spac jak mamusia:P
Milego dnia kochane

• Mamusia
wiecie co.. tesciowa do mnie dzwoni i pyta mi sie czy dam rade malego sama wykapac jak d z nia jedzie do dentysty...

to juz jest tupet.. teraz sie zainteresowala...

nie bede sie denerwowac, najchetniej to zamknelabym malego przed swatem i nikomu mu nie dala

mam syndrom wlasnosci i nic na to nie poradze...

i nie lubie jak tesciowa mowi do niego synus, synus to jest moj a nie jej...

ale mam dzis nerwowy dzien i na spacer nie moge isc bo moj maz nie zostawil mi wozka w garazu tylko wozi go w samochodzie...

maly lezy najedzony i po kupce i gada do domu i oglada bajki.. 🙂

zjadlam spagetti bo cos mnie naszlo.. ogolnie to nie chwalac sie aler chodze caly dzien w koszulce nocnej.. len jestem...

malemu w nocy cos dwa razy sie snilo niedobrego bo plakal i piszczal przez sen no nie wiedzialam jak mam zakret zabrac do jego pokoju tak sie darł...

jutro jade do rodzicow i ide do kolezanki.. z malym oczywiscie.. hihi

moj tak wierzga tymi nozkami ze chyba by juz do taty do pracy na piechote doszedl i tak sie czasem smieje ze cale dziaselka widac.. 🙂

jest kochany tylko szkoda ze poki co to do taty podobny ale juz go skzole ze pierwsze co to ma powiedziec MAMA :P

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

PannaNikt kolor oczu taki niejaki... zielony :/ no ale dziekuje 😉

AgaK to tam sluchaj czy Ci dziecko nie placze :P

Aga84 moja Wiki tez czasami ma zle sny i wtedy taaaaka minke robi ,ze nie wiem czy sie smiac czy plakac razem z nia. Wtedy zawsze ja glaszcze po policzku i po glowce i mowie,ze mamusia jest przy niej i za chwile sie uspokaja i dalej spi a po chwili sie usmiecha przez sen 🙂 ajj cudowna moja mala kruszynka 🙂

HEJ DZIEWCZYNY

PRZED CHWILĄ ROZMAWIAŁAM Z DORUNIĄ I OKAZAŁO SIĘ ŻE JUTRO JESZCZE NIE BĘDZIE OPERACJI 😞 JUTRO MAJĄ ZMIENIĆ JESZCZE OPATRUNEK I PODJĄĆ DECYZJĘ W SPRAWIE OPERACJI 😞 DORUNIA JEST TAK ZŁA BO NAJPIERW JEJ MÓWIĄ ŻE NIE MA NA CO CZEKAĆ I OPERACJE ODBĘDZIE SIĘ NATYCHMIAST A DZIŚ ZDANIE ZMIENILI BO JAKIŚ DOCENCIK CHCE ZOBACZYĆ TO POPARZENIE 😠 NO I CZEKALI JESZCZE NA PSYCHOLOGA ALE SIĘ NIE DOCZEKALI BO JEST NA URLOPIE DO KOŃCA TYGODNIA 😞 LEKARZ KAZAŁ PODAWAĆ MAŁEJ JAKIEŚ TABLETKI NA TO ABY JEJ NIE SWĘDZIAŁO I SIĘ MAŁA NIE DRAPAŁA A PIELĘGNIARKA POWIEDZIAŁA ŻE ONA O TYM NIC NIE WIE 😞 DORUNIA MÓWIŁA ŻE JEST TU WIELKI SAJGON BO KAŻDY MÓWI CO INNEGO I NIE MOŻE NIC KONKRETNEGO SIĘ DOWIEDZIEĆ 😠 KAZAŁA WAS SERDECZNIE POZDROWIĆ 🙂 😘

• Mamusia
Aga84, moja mama do mojego małego też mówi "synuś" i mnie to nie razi bo ja ciągle tak mówię na Szymka i wszystkim się udzieliło, ale gdyby to teściowa mówiła... Oj... krew by mnie zalewała 🙂
Mój mały też w nocy piszczał i zanosił się do płaczu... Jakiś zbiorowy zły sen?
Ja z kolei caly czas powtarzam małemu "tata tata tata" żeby pamiętał o tacie, bo go nie ma cały tydz, tylko w te weekendy więc tatuś by się baaaardzo ucieszył gdyby synus powiedział pierwsze "tata" a na mamusie przyjdzie czas 🙂

W mnie w domu Szymka nosi się tylkow tedy na rękach, kiedy płacze i nie chce sam leżeć albo ma tą jeb... kolkę a wtedy czekam na wybawienie- jak przyjdzie mama albo tata i ponosi trochę małego bo ja po tej cesarce i 4krotnym wbijaniu igieł podczas co 30sek. skurczy nie mogę sobie poradzić z bólem kręgosłupa...

Muszę Wam powiedzieć wczoraj mąż był W KOŃCU na spotkaniu z córką i pokazał jej Szymka. Podobno bardzo się ucieszyła z braciszka i bardzo się jej podobał. Tamta krowa też chciała go zobaczyć i podobno się uśmiechnęłą jak go zobaczyła. Co to miało znaczyć to nie wiem... Grunt że Wiki zadowolona! oby jak najszybciej chciała go zobaczyć na żywo 🙂 bo wtedy ja będę musiała przyjść na spotkanie i sama będę mogła poznać Wiki 🙂

No a my po 2godz spacerku, mały śpiocha jeszcze w gondoli w pokoju przy otwartym oknie a ja ide mężu mojemu 🙂 zupę gotować 🙂

aaaa mam pytanie, czy macie problem z nk? od tygodnia nie mogę otworzyć nk, loguję się i otwiera mi się pusta biała strona, czysta jak kartka papieru a na dole to głupie nk talk jest... weszłam na nk przez tel, wyłączyłam w ustawieniach nk talk i dupa... na kompie ciągle to samo... ciagle jest ten nk talk. mało tego, ściągnełam inną przeglądarkę internetową i tam to samo... i nie mogę wejść...
help me!!!!!! plisss 🙂

• Mamusia
AgaK, ja też wróciłam z mokrymi po kolana spodniami 🙂 na szczescie buty mi nie przemokły bo 3 pary kozaków jakie mam nie zdały egzaminu i dziś założyłam moje seksi złote adidaski na aerobik 🙂 i kurka wodna suuuuuucho w butach!

Fredeczko moja teściówka tez jeszczse wnuczka nie widziała. Kurwa bo jej za daleko żeby przyjechać ale żebysmy my jeździli do nich to co mieciąc by chciała i kiedyś nie widzieliśmy problemu ale ona zawsze coś wymyśli... z resztą jak mi powiedziała na początku ciąży ze na tego wnuka nie będą cieszyć się tak jak na poprzednie bo to już 6 wnuk to mnie to nie dziwi... kochana babunia zna wnusia tylko ze zdjęć w telefonie, przyjedzi dopiero na chrzest. Ja tam nie wiem ale moja mama mówi żeona by tak nie mogła... od razu by przyjechała, odległość nie robi jej różnicy, bo to wnuk a nie obcy... i tak se marzy żeby było tak że jak przyjedzie tamta babucha 🙂 to mały widząc ją jak do niego gada się rozpłacze i wyciągnie rączki do mojej mamy 🙂 a i niech tak będzie. A jak krowa będzie chciała go wielce przytulać nosić i Bóg wie co jeszcze to mnie chyba krew zaleje...

Witam Kobietki 🙂

Dzięki za oklaska 😘 bo nie mam ich za wiele:laugh:
Ale muszę się przyznać że czerwoną kokardkę stosuję ☺️ :laugh:

Wiolu szybciutko minie to 35 dni i będziecie już wspólnie cieszyć się waszym małym skarbem 🙂

Agnieszka84 ach te teściowe... Ja mieszkam miesiąc czasu z teściową i nie zapeszając jest ok, za to teściu wkurwia mnie niesamowicie 😠 😠 😠

Fredeczko no raczej niewypada, jaka by nie była teściowa to trzeba zaprosić może nie przyjdzie? 🤪 :laugh:

Ja dzisiaj dostałam weny na sprzątanie, Mały sobie leżał jak aniołek a ja wzięłam pokój w obroty 🤪
I teraz mam większy burdel niż miałam:laugh:

• Mamusia
My też po spacerku i po rosołku 🙂

Dostałam z PZU taką kartę apteczną o wartości 200zł i byłam kupić termometr elektroniczny bo jak musiałam zmierzyć Piotrusiowi temperaturę takim zwykłem to nieźle się namęczyłam.
W ogóle pediatra kazała podawać Piotrusiowi witaminę C, Wy też podajecie???

PannoNikt to cudownie, że córeczki tak się kochają 🙂 Obserwowanie ich musi być niesamowite 🙂

Asiula to ode mnie też oklask 😉

Aga84 ma to samo -syndrom własności!!! :laugh:

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

GosiaG oto stronka. www.dalamCizycie.blogerki.pl

Ojj ta Dorunia to sie nerwow biedna naje a Martusia się meczy niepotrzebnie 😠 nadal trzymam kciuki,ze wszystko bedzie dobrze!

Kajtucha a Ty jeszcze nie poznalas corki meza? jejku... to faktycznie krowa musi byc ta jego byla 😠 a jesli chodzi o nk to jak tak mam to odswiezam i jest ok.

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

Oj jak dawno mnie nie było,co tam u Was słychać??

Ja dziś przeżywam strasznie pierwszy samodzielny wyjazd na obóz Dominiki,ale ona zdaje się świetnie bawić chociaż dają im tam pożądny wycisk 🙂

Wczoraj miałam wariacki dzień pakowanie prasowanie goście 😮 zauważyłam że Emila nie lubi jak w domu jest dużo ludzi jest bardzo marudna wtedy 🤔

Doruniu trzymaj się kochana,miejmy nadzieję że w końcu się zabiorądo roboty!

Ok zmykam szykować kąpiel bo mała strasznie śpiąca