Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No. Udało się. Przezyłam 🙂

Meżunio dzis do doadtkowej pracy poszedł, wróci po 2 w nocy, więc od rana jestem sama z Basiulkiem, Myslalam, że nie przeżyję a tu niespodzianka 🙂 Basia grzeczna jak aniołek, wieczorkiem miała tylko schizy, ale to ze zmęczenia. Po kąpieli przez ostatnie dwa tygodnie dostawala kaszke w butli ale dziś z racji, że sama to chciałam nakarmić cycem. Tak mnie córka popędziła, że nogi mi sie plątały jak biegłam po butle. 🙂 Na zabki się nie zapowiada ale piąstki i ślina górują 🙂 Ale tak może się ciągnąc miesiącami 🙂 A nie powinny sie najpierw dolne jedynki, potem gorne i dopiero dwójki? Choroba daje sie we znaki, szczególnie jak Malutka leży to kaszel ją męczy a w nocy budziłam sie co chwila bo gile w nosie jej przeszkadzały. Do kontroli w piątek a w czwartek na bioderka. Mam nadzieję, ze ostatni raz już... :/

Sandrusia prześlicznie wygląda w tym bodziaku 🙂
Fredeczka a Ty w sukience! Zazdroszczę Ci takiej figury po ciąży 🙂
Mittka - no niezła akrobatka z Emilki 🙂 Ale musi Ci fikać. Moja Basia póki co podnosi się na łokciach... Ale walki było o to... Teraz czas na podnoszenie się na rączkach.... Długa droga jeszcze do fikania z brzuszka na plecki, a co dopiero odwrotnie...

Macie racje, ciasne ale wlasne.. My mieszkamy z moja mamą (ona na piętrze, my mamy parter) i kompletnie nie moge się z nią dogadać. Choc teraz troche lepiej, bo gryzę się w język... Ale przez te spory nie potrafię już z nią rozmawiac jak dawniej...

Co do skoków rozwojowych to nie pamiętam czy wklealam Wam ten schemat? U mnie sie prawie idealnie zgadza :P

[URL=http://img479.imageshack.us/i/stresskokirozwojowe3essv0.jpg/][IMG]http://img479.imageshack.us/img479/8367/stresskokirozwojowe3essv0.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Witam wieczornie

Karolcia w końcu...bo już byłam o włos od smsa do Ciebie!!! miło Cię tu znów widzieć. Zagląaj tu często!!! A Sandrunia jest słodziaśna i jakie ma fajne nóżęta pulchniutkie 🙂 do schrupania!

Mittka Twoja Emilka to naprawdę gigantka! czegoś takiego jeszcze nie widziałam! ani się obejrzysz a ona z leżaczka na czworaka będzie zasuwała!

Aga84 gratuluję pierwszego forumowego ząbka!

Fredka świetnie wyglądasz w tej kiecce! Biżuteria będzie super wyglądać! Pan Policjant padnie jak Cię zobaczy i wcale się nie zdziwię jak nie da Ci spać samej 🙂

Jeny ja też miałam dzisiaj lenia do spacerowania... usiadłam pod klatką i siedziałam... jak taka stara pierdoła co obserwuje co się na wsi dzieje 🙂 ale tak mi się nie chciało w końcu jak wystartowałam to zaczęło kropić i do domu 🙂

mały jak zwykle nie śpi... zasnął ale po godzienie się obudził i piernik mały zaczął się do mnie spod cyca śmiać... no i koniec spania póki co... przechwaliłam go...

Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam...

Aha, a Mikuś cudowny jest. Ślicznie wygląda w tych niebieskich kolorach!!!!!

Basiulek ma już 21 tygodni zaraz co oznacza, ze kończy mi się macierzyński za tydzień... Ale mam jeszcze miesiąc zaległego urlopu... Wracam do pracy 24 maja... 😞 Tesknię za pracą ale chyba umre jak będę miała Basiulka zostawić na dlużej niż godzinę! 😞 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Akompf wklejałaś i zdaje się że moja właśnie przechodzi tą burze,aż sobie pobserwuje jak to w praktyce wygląda 🙂

A wsadziłam ją do tego fotelika bo myślałam że tam uśnie a ona takie cyrki zaczęła urządzać,jak bym ją przypieła to chyba by z tym fotelikiem popokoju spacerowała 😁 ogólnie nie moge jej zostawiać samej na łóżku bo wędruje a zwłaszcza do tyłu odpycha się nogami i krok po kroczku wędruje 🙂 moja na brzuchu już nie chce się na przedranieniach opierać robi teraz coś w stylu samolocika ręce na bok i nogi do góry 🤪 oj jakaś aparatka mi rośnie 🙂

Wlaśnie mnie też się wydaje że pierwsze powinny się pojawić dolne aczkolwiek Dominice wyszedł pierwszy ząbek u góry jedynka 🙂 ale właśnie zaczyna się chyba od jedynek nie od dwójek.

• Mamusia
Czesc dziewczynki! Idzie sie zachlastac, dziecko nie spi, z mezem zimna wojna i w dodatku cioty nadal brak. Ryczec mi sie chce bo jak zaszlam to chyba bede musiala usunac, nie wiem jak to wyglada 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 i ryczec mi sie chce bo jak nie bede musiala usunac to jak ja sobie do cholery poradze sama z 2 dzieci???? Mam zle przeczucia 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 ide sobie poplakac do lazienki 😞 😞 😞 😞 😞 😞

OJ WIOLU TAK MI PRZYKRO ŻE Z MĘŻEM WOJNĘ PROWADZISZ 😞 TYLE SIĘ NA NIEGO WYCZEKAŁAŚ 😞

MASZ PRAWO MIEĆ JESZCZE NIEREGULARNY OKRES TAKŻE NIE PANIKUJ 😉 KUP TEST TO SIĘ PRZEKONASZ CZY JESTEŚ W CIĄŻY CZY NIE 🙂

• Mamusia
AgnieszkoK myślałam że zdjęcie wstawiłaś bo przy twojej wypowiedzi pojawiła się lrzyżyk.

Wiolu rybko kochana nie płakaj 😘 😘 wszystko się napewno ułoży Agniezce84 też się sporo spóźniał okres i w końcu dostała.Zobaczysz wszystko będzie dobrze.Męża to bym pogoniła ile to można się fochać.Kochana trzymaj się i nie poddawaj 😘 😘

• Mamusia
No właśnie miałam to samo napisać że Wiola nie napisała że chciała tylko żeby musiała 😞
Mama nadzieję że wszystko jej się ułoży 😘

Hahah boskie te dzieciaczki 🤪 jak bym tak kiedyś weszła do domu i wszystko zastała zamalowane białą farbą o bym się chyba... 😁 🤪

• Mamusia
Oj Akompf wiem co czujesz. Ja tez troche tesknie za praca, ale nie wyobrazam sobie jak dam rade zostawic Piotrka na caly dzien 😞 Co robicie od wrzesnia z Basia? Dajecie do zlobka?

Wiola kurde co by nie napisac to Cie nie pocieszymy... w kazdym badz razie jestesmy z Toba!

Kajtucha... stara pierdola 😁 😁 😁 😁 😁 no wez mnie tak nie rozsmieszaj bo Piotrek juz spi i musze byc cicho!

sory, ale nie moge uzywac polskich liter 😮