Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Troszkę nadrobiłam 🙂

Ja używam butelek AVENT i smoczki mam 1 do herbatki 2 do mleka a 3 do kaszki będę używać 🙂
Jak byłam w ciąży to kupiłam Kamilkowi smoczek do uspakajania silikonowy też firmy AVENT ale nie chciał go ssać chyba dla tego że był płaski, zmieniłam mu na silikonowy okrągły firmy Canpol i doi aż miło 😁 ten smoczek jest od 0 do 6 miesięcy więc na razie nie muszę go zmieniać 🙂

Jakie śliczne żarłoczki z naszych grudniówek są 🤪 😜

Aannuussiiaa może zmień jej smoczka w butelce nie wiem jaki używasz ale może będzie wolała gumowy od silikonowego albo odwrotnie, musisz pokombinować może trafisz na taki przez który córcia będzie chciała pić z butelki 🙂

Kamil też jak złapie za włosy to z trudnością się uwalniam, Nawet chrzestnej mojego męża perukę z głowy zdjął ☺️ Przechodzi chemioterapię i dla tego ma perukę, ale jest to super kobitka i roześmiała się tylko z tego 🙂 Ta chrzestna to siostra rodzona smoczycy a różnica charakterów jest nie do opisania, wolała bym ją zamiast tamtej ale co zrobić 🤢

Kajtucha ale masz zjebaną teściową o matko kto to słyszał karmić dziecko piersią na godziny 🤪 Przecież nie wiesz ile z piersi ml zjadło może tylko 30 wypiło i co dopiero za 3 godziny byś pierś podała? Powiedz teściowej że taka jedna Twoja koleżanka (ja) kazała żeby się walnęła w łeb przy najbliższej okazji! 😜 😁

Mój brzdąc uwielbia spać w foteliku samochodowym tylko martwię się bo on jest taki zgięty w nim cały czas i o kręgosłup się boję 🥴

Niestety ile bym zdjęcia nie zmniejszała to nie udaje mi się przez tamtą stronę kodu dostać żeby tu wkleić 😞

• Mamusia
Kurcze a ja chciałam się wyrwać dzisiaj na zakupy a tu klops wszystkie drogi w koło zamknięte i tata się do mnie dostać nie może 😞

Aniusia wchodzisz na tą stronke http://imageshack.us/?no_multi=1 zmniejszasz troszke zdjęcie i ładujesz je na tej stronce potem prześlij i wyskakują Ci kody.Tu gdzie masz taki obrazek jak piszesz wiadomość wklejasz z tej stronki kod forum i wciskasz ok cały ten napis pojawi się w treści wiadomości i wysyłasz wiodomość i już jest zdjęcie.Nie wiem czy zrozumiale wytłumaczyłam bo to nigdy nie było moją mocną stroną 😜

kajtucha tak chcialam to zobaczyc a schodze na dol a tam tata lezy przed telewizorem i mi nie przelaczy bo jego to nie interesuje - woli popatrzec na jakies zwierzatka lub posluchac o wojnie eehhh ... moze uda sie w inny dzien 🤢

Witam 🙂

Co za poranek 🤢 Nie dość, że zaspałyśmy trochę i musiałam zbierać dziewczyny w pośpiechu, to tuż przed wyjściem Marika usrała się po pachy 😁 Skończyłam ją przebierać, to ulało jej się na bluzkę 🤢 😜 Ledwo zdążyłyśmy do przedszkola 😮

Teraz mała coś krzyczy mi nad uchem a ja staram się zjeść śniadanie.
Jak dobrze, że weekend tuż tuż, bo ten tydzień jakiś męczący strasznie.

Dziś wielkie wydarzenie. Dam Marice marchewkę 🙃

• Mamusia
No dobra piszę teraz ogólnie.
Dziękuję Wam kochane za odpowiedź w sprawie karmienia. Nie dam się zołzie zdominiwać bo sama wiem co jest dla mojego dziecka najlepsze i głodzić go nie będę. Poza tym ja nie mam problemów z karmieniem jeśli chodzi o długość czy częstotliwość więc nie wiem po cholere ona się wpieprza...
Jeny ja mam tam jechać na tydzień w maju na początku... ratunku!!! nie dosc że do tesciów to będzie tam spęd caaałej rodziny czyli rodzice, my we troje, siora męża z rodzinką- 4 osoby i druga siora mężą- 3 osoby. Maaasakra! na trzypokojowym mieszkaniu!!! ja sobie tego nie wyobrażam z takim małym dzieckiem w taki tłum, jeszcze dzieciaki tamte to taaakie mega głośne są... że też ci ludzie nie pomyslą że jest malutkie dziecko... mogłaby jedna czy druga zrezygnować z przyjazdu na weekend majowy albo podzielić się że jedna na jedną noc druga na drugą to nie...
No poza tym to mały zasnął wczoraj starym zwyczajem po 23 b o oczywiście nachłeptał się mleka, zakrztusił i był płacz i 10 tys odbić... już nie mam siły, próbuję wyczuć moment "wytrysku" pokarmu i wyciągam małemu cyca z buzi i "spuszczam" to na pieluchę, mały się niecierpliwi trochę ale wytrzymuje no ale nie zawsze ten moment wyłapie, czasami już jest po bo mały się zdąrzy zakrztusic... masakra

Co do ubierania w takie zimne dni to ja małemu zakładam na noc body z długim rękawem i bluzeczkę też z długim i spioch albo półśpioch, bo jak mi jest na tyle zimno że siedzę w polarze to jemu też musi nie być za ciepło no a w nocy ja się nakryję kołdrą po szyję jak mi zimno a mały nie. najważniejsze że się nie poci bo go sprawdzam cąły czas.

dziewczynki pięne miałyście brzuszki 🙂

Aniu, Twoja Amelka jest prześliczna! No i wieeelkie uznanie dla imienia! Naprawdę piękne!

jejku ja też bym chciała przeżyć ślub jeszcze raz... ja tak lubie to całe zamieszanie wokóół ślubów, organizowanie, nowe pomysły, na swój śłub wszystko robiłam sama, zaproszenia, wizytówki na stół, zawieszki na wódkę. wszytsko bo tak to lubię. Hehe i teraz mam rpzesrane bo co ktoś ma ślub to przychodzi do mnie z prośbą o pomoc 🙂

coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam...