Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asiula śliczne zdjęcia, to ze stópkami rewelacyjne 🤪

Emmax to ja nie kumam więc nie pomogę.
Mi się nigdy nie chciało iść po książeczkę więc brałam RMUA, teraz jak byłam z Piotrkiem to nie miałam w ogóle i musiałam w ciągu 7 dni donieść więc doniosłam swoją RMUA. Poza tym to dla mnie głupota bo dziecko ma prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej do 18 roku życia więc nie wiem po co to w ogóle sprawdzają 😠

Kajtucha kiedyś wklejałam te rajstopki i pisałam, że po wypraniu zostały takie małe jak dla laleczki i Piotrek ani razu ich nie założył. Prałam tak jak wszystko inne, rajstopy innej firmy się nie zbiegły. Więc uważaj 😉

własnie Ewa dla mnie też ale dziecko mimo, że ma bezpłatna opiekę musi miec książeczkę, której nie wydawają od tego roku i kuźwa nie wiem co i jak, powiedziałam pracodawcy ze ma mi dac ksero tego zgłoszenia do zusu i potwierdzic z oryginałem 😠 😠 😠

a jaki rozmiar zdjęcia wybieracie zeby bylo widać?

PANNO NIKT DZIEKUJE ZA WSPARCIE 🙂
MOJA PEDIATRA TEŻ MÓWIŁA ZE MOGĘ OD 4 MIESIĄCA LENIE WPROWADZAĆ JUŻ NOWE POSIŁKI, ALE NIE MUSZĘ, BO LENKA DOBRZE PRZYBIERA NA SAMYM CYCU.
ACH.. PRZECIEŻ KRZYWDY JEJ NIE ZROBIĘ 🙂

ASIULA ZDJĘCIE STÓP WYMIATA WSZYSTKIE INNE 🙂
CHOCIAŻ FRYZURKA LENKI EMMAXOWEJ TEŻ JEST BOSKA 🙂

Emmax - ale Lenka ma dlugie włoski! Mam koleżankę, co ze mną spaceruje i ona ma córeczkę, która ma tak długie włosy, że nawet Natalkę Martyer bije na głowę! Aż nie mogłam uwierzyć! Ta dziewczynka urodziła się 7 stycznia!
Co do ubezpieczenia to dziwne, mnie nigdzie nie pytają o ubezpieczenie, choć nosze ze sobą ksiązeczkę ubezpieczeniową męża 🙂 Mi się mojej nie chce podbić. A w ZUSie co mówią?

a tak poza tym to myslałam, ze się przed chwilą posikam ze smiechu 🙂 Basia mi zasnęła jak ją karmiłam deserkiem!!! Pierwszy raz dostała jabłuszko z bananem 🙂 I śpi teraz 🙂
A ja dla małej robie czapeczke na szydełku 🙂 Jak zrobie to się pochwalę 🙂 tylko nie wiem, czy nie przesadziłam z rozmiarem 🙂 Ale najwyżej 🙂 na lato bedzie jak znalazł :P

kurde dziewczynki ale się zimno zrobiło, bez ogrzewania ani rusz 😠
a moje dziecię śpi w najlepsze 🙂
agaw ciekawe jak Twoja Lenka zaakceptuje kaszkę 😉
jak byłam u lekarza to mi mówi, że teraz to się same Lenki i Nadie rodzą, (a miałam mieć oryginalne imię do dziecka 😁)

U MNIE TEZ ZIMNO I OGRZEWANIE CHODZI. DZIS JAK BYŁAM Z LENKĄ W MIEŚCIE TO UBRAŁAM JĄ W ZIMOWĄ KURTECZKĘ , ZIMOWĄ CZAPKE I ŁAPKI NA RĄCZKI ZEBY NIE ZMARZŁA.

NO CIEKAWE EMMAX JAK ZAAKCEPTUJE MOJA BEJBI KASZKE 🙂 ZOBACZYMY 🙂 MAM NADZIEJE, ZE BĘDZIE JEJ SMAKOWAŁA.
SWOJA DROGĄ TO STRASZNIE EKSCYTUJĄCE ROZSZERZAĆ DZIECKU DIETĘ 😁 😁
A CO DO IMIENIA TO TEZ MYSLELISMY Z MĘZEM, ŻE MAŁA BĘDZIE MIAŁA NIESPOTYKANE IMIĘ. DRUGĄ OSOBĄ JAKĄ ZNAŁAM , KTÓRA DAŁA TAK NA IMIE SOWJEMU DZIECKU BYŁAŚ TY ... A TERAZ SZOK, CORAZ WIĘCEJ LEN. MOJA PANI DOKTOR TEŻ MÓWI ŻE BĘDZIE DUZO LEN W SZKOLE 😁 😁

a ja dziewczynki malo znam Wiktorów ... dalam mu tak na imie bo mi sie strasznie podobalo 🙂
moja szwagierka znow ma Igora i jak przyjezdzamy w niedziele na obiad do mamy to jej sie niekiedy myla imiona 😁

• Mamusia
Ja też jestem zmarzluch, ale wolę się cieplej ubrać w domu, a wpuścić trochę powietrza niż się kisić 😉

Gdybym miała dziewczynkę to byłaby Natalia albo Lena, ale Lena lepiej pasuje do nazwiska 😉

Ja czytałam, że najpopularniejszym imieniem męskim nadawanym w 2009 było Piotr, a też chciałam być taka oryginalna 😁 😁 😁

heh, moja mała sama sobie wkłada dydolka do buzi 😁 😁 😁
a mi się teściowa zapowiedziała, znów będzie swoje mądrości wygłaszać, a mam taki spokój jestem sama z lenką bo m w pracy 😠