Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

cześc laseczki 🙂

ja dopiero teraz się odzywam bo miałam kilka spraw do pozałatwiania w urzędach 😠
do dziewczym które pracowały, czy wy macie ten zus Rmua, czy na jakiej podstawie macie ubezpieczenie zdrowotne, bo ja dzisiaj walczyłam z zusem, kuźwa ale ta służba zdrowia i zus są porąbane 😠 😠 😠
Lenka ma jeszcze kaszelek i katarek ale już jest lepiej 🙂
idę troche chałupkę ogarnąć będę za jakieś pól godzinki 😜

Nadrobiłam 🙂
Ubiór na noc i na dzien u nas początkoo sie nie rózńiła, teraz ubieram w body z długim plus półśpiochy albo spodenki bawełniane ze skarpetkami albo body z krótkim plus pajac. W dzień zostawiam body, w którym spała a na to zakładam całą resztę. Kaftanik plus spodenki, spódniczkę lub sukienkę 🙂
brzuszek Wiolki jest przesliczny 🙂 A widoki za nim cudne!
Mittka - ja podawałam Basi syrop prawoślazowy. 1/2 łyżeczki 3 razy dziennie. Kaszelek jej przeszedl. Kupisz bez recepty. Co do imienia to zawsze mi się podobało, ale teraz wyjątkowo!!!
Aniusia - cudnie! Jak mała księżniczka wygląda Amelka! I jakie ładne ma imię! A co do mamusi to mi szczęka opadła! Jakie ładne grudniówki mamy 🙂
Co do smoczków, to kupiłąm malej butelke 260 ml ze smoczkiem 2 plus trójprzepływowy. Lezy teraz w szafce i czeka aż Baśka podrośnie bo nie nadąrza łykać. Do herbatki ma smoczej "1", dzis pierwszy raz podałam jej mleko z butli ze smoczkiem"2" i dała rade, a do kaszki podaje ze smoczkiem butelki lovi (sam smoczek prawie idealnie pasuje do Aventu 🙂 )
Asiula - nie musisz zmniejszac zdjecia, zeby je wstawic przez imageshack. może przeslij je do mnie to je wstawię 🙂
Persy - Ale Madzia jest słodziutka! Kto by pomyslał, ze taki niejadek 🙂
Co do słoiczków, to Basia spróbowała już wiele. Wczoraj szamała kurczaka z puree jabłkowym i kaszką pszenna. 🙂 Winogrona i banany jeszcze na nią czekają. A soczek marchewkowy zabarwił mi smoczek na żółto ;/ Kaszkę jabłkowo ryżową Bobovity podałam odrazu z mlekiem na noc - 180 ml, wcezsniej tylko sprawdzilam, czy je bedzie smakowac. Kaszke glutenową trzeba po troszku.

Emmax a w czym masz problem? Co z tym ubezpieczeniem?

A ja na spacer wczoraj i dziś nie wyszłam. Pogoda w kratke, wczoraj padało a dzis słońce ale strasznie wieje. A mnie się tak nie chce, ze szok! Basia mi chyba wybaczy 🙂
Asiula - ale fota!!!! Jaki kontrast!! uroczo 🙂

TEraz uciekam do mojej marudy 🙂

Kochane, ale porażka z tą marchewką 😁 Dałam Marice a ona cała zesztywniała,wyciągnęła język i wypluła z impetem wszystko 😁 Wzdrygała się jak jej pakowałam do buźki 😜 No nic, może jutro pójdzie lepiej 😉
Co do butelek, to na razie mam dwie aventu ze smoczkami nr1... Kaszki będę podawać łyżeczką.

Kurcze, gdzieś mi umknął link do profilu Picasso 🤨 Muszę jeszcze raz przeszukać po stronach.

Kajtucha niezłe czułości 😁 😁 😁

Asiula wymiękłąm na widok tych stóp 🤪

Dziękuje dziewczynki za miłe słowe w naszym kierunku.
Amelka właśnie zjadła Danonka i próbowałam ją położyć spać, ale niestety woli wygłupy z mamą niż spanie, porostu szkoda jej dnia.
Ale Wy mamusie jesteście piękne... Powiem Wam, że będę miała kłopot rozpoznać Was na naszej klasie.
Nic, ide próbować znowu małą ułożyć do spania

Do zaś 🙃

z tym ubezpieczeniem to mam problem, gdyż nie mam książeczki a od 2010 r już ich nie wydają, a zus rmua też nie mam bo teraz pracodawca nie dprowadza mi składek tylko budżet panstwa i jest 0 składek i w tym mam problem, a jakie zaswiadczenia o ubezpieczeniu rodzinnym mają wasze dzieci? (kuźwa ale to porabane:angry 🙂

agaw no ja mam tak jak ty z tym karmieniem, ale mimo wszystko nie decyduję się jeszcze na wprowadzenie kaszek, dla mnie to nocne wstawanie nie jest aż tak męczące, więc ja jeszcze czekam 😜