Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Maluszek juz wykąpany 🙂 Teraz zneca sie nad zabawką 😉 Uwiebiam Go 🙂 🙂 🙂 🙂
Ewa jak spia to trzeba byc cichutko sza 😉
Ja mam dobry wzrok gorzej z koscmi bo mam słabe. Ciagle biegam do dentysty 😞
AgaK jak musisz nosic okulary to lepiej noś, zeby wzrok sie nie pogorszył.

Moja siostra siedzi w Grecji. Wyjechała tam do pracy. Ma tak gorąco ehhh zazdroszcze jej.

• Mamusia
oprawki są od 99 chyba,ja płaciłam 199 plus 190 szkła tyle że z antyrefleksami a normalnie szkła 90 no i teraz jest promocja drugie gratis i trzecie rozdajesz czyli dajesz komu chcesz.Ja sobie drugie wzięłam przeciwsłoneczne tyle że do szkieł dopłaciłam 60zł a jak bym brała zwykłe to nic bym nie płaciła.

No mnie już podobno ma się nie pogarszać wzrok aż tak bardzo.Chciałam soczewki,ale niestety ja mam astygmatyzm i soczewki dla mnie nie dosć że droższe to na dodatek i tak nie ma pewności że będę lepiej widzieć.

• Mamusia
Mittko ja mam -2 i nie noszę okularów bo ciągle mi nie po drodze do sklepu 😁 No, ale z tego co piszesz to super promocje są w vision express 🤪 mąż też musi nosić okulary to może w końcu pójdziemy kupić po wypłacie!

AgaK fotka wyświetla mi się tylko do połowy więc widzę same balony 😮

JA MAM NA JEDNYM OKU -1 A NA DRUGIM -1,5 CHOĆ TERAZ TO PEWNIE JEST WIĘKSZA WADA PRZEZ TO ŻE JUŻ DŁUGO OKULARÓW NIE NOSZĘ 😉 🤢

JA MA TELEWIZOR 32 CALE ALE I TAM CZASAMI MAM PROBLEMY Z CZYTANIEM JAK LECA NAPISY PO SKOŃCZONYM FILMIE BĄDŹ NA TVN24 PASEK Z WIADOMOŚCIAMI TO CIĘŻKO MI PRZECZYTAĆ 🙃 🤢 ☺️

• Mamusia
Widze ze rozmawicie o wadach, ja mam -1.5 + cylindry, telewuizor 72 cale i bez soczewek czy okularow gowno widze 😮 🙃

ez nie nosilam przez dlugi czas ale w pewnym momecie po prostu zaczelo mnie wkuzwiac, ze nie widze ktory autobus jedzie 🥴 😠 😜

• Mamusia
hehe Wiola wiem o czym mówisz.Ja w okularach starych już guzik widziałam.W Częstochowie koleżanka pyta co biore z menu a ja mówie nie wiem bo nie widze co jest 🤪 to mi czytała normalnie masakra.

Ok dziewczynki ja zmykam bo to już za dużo jak na mój obolały kark.
Dobranoc mamusie 😘

• Mamusia
maly spi, wrocilismy o 21.. dziecko tak wmecozne ze prawie spalo na rekach w pozycji pionowej.. hihi..

jutro przyjezdza moja siostra w odwiedziny wiec musze rnao troche posprzatac... hihi

ja mam -2 na okularach plus cylindry i astygmatyzm.. masakra... ale moja mama ma okulary i teraz ja od 15 roku zycia...

uciekam spac chociaz maz karze mi ogladac z nim film na kompie przy ktorym pewnie zasne.. hihi... buziackzi...

pogoda straszna, leje i wieje jak cholera...

dobranoc

• Mamusia
no ja też mam astygmatyzm, też nigdy nie widzę menu ani jaki autobus jedzie 😁 😁 😁 chyba po prostu przyzwyczaiłam się, że mało widzę 😜 No, ale nie ma żartów i w końcu muszę iść po okulary!

AgaK ja już też widzę całe zdjęcie 😉

Uciekam się położyć 😉 Piotrek oczywiście szaleje więc nie wiem o której pójdziemy spać!

• Mamusia
Kurwa cztery razy pisałam post przez tel i mi nie wszedł żaden!
Mężu właśnie pojechał, mały śpi, ja wypilam gorące mleko z miodem i masełkiem bo połamało mnie już totalnie a oczami mi ropa schodzi z zatok...
Ja też mam astygmatyzm, lewe oko -1,75, prawd -2,25, obydwa cylindry. Mam teraz tylko okulary a wcześniej jak kasa była miałam soczewki. Jak tylko pójdę do pracy, choć nie wiem kiedy to nastąpi, i kasa będzie od razu kupuje soczewki.
Lecę spać! Dobranoc mamusie

MAMUSIE JA TEŻ ZMYKAM DO ŁÓŻECZKA 🙂 CZUB ZARAZ TEŻ DO PRACY JEDZIE 😜 A NIECH JEDZIE BĘDZIEMY MIELI Z BARTKIEM ŁÓŻKO TYLKO DLA SIEBIE 🙂

DOBRANOC 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Kochane moje grudnióweczki muszę się Wam do czegoś przyznać dopiero dzisiaj byłam w stanie znaleźć i przeczytać tak na trzeźwo posty które napisałyście do mnie po stracie mojego synka tam było tyle pięknych i ciepłych słów bardzo Wam wszystkim za nie dziękuje wzruszyłam sie strasznie i łzy same mi do oczu napłynęły. Mój ból wcale z czasem nie jest mniejszy czasami wydaje mi sie że jeszcze bardziej boli, noszę pod sercem kolejne dzieciatko i znowu jest ten straszny strach znowu zbliza sie to usg połówkowe na którym świat mi się przewartościował o 360 stopni 😞 ale uważam że jesteści wspaniałymi kobietami i mamami zawsze mozna na WAs liczyć i strasznie mi się podoba to jak się teraz na wzajem wszystkie wspieracie zawsze można na Was liczyć czasami nawet najblizasza rodzina sie przy waszym sercu i zaangarzowaniu chowa głeboko w szafie. jesteście wspaniałe moze stwierdzicie ze truje ale uważam WAs za coś najwspanialszego co mogło mnie spotkać nigdy w życiu nie przypuszczałam ze obce mi osoby stana mi sie tak bliskie i tak pomocne. Dziękuję WAm za to ze jesteście buziaki dla WAszych skarbów i musiałam to napisać przepraszam że po tak długim czasie 🙂

Nie no ile okularnic tutaj 😁 Ja również mam okulary, ale plusy 😜 2,75 na lewe oko, prawe mam zdrowe 😉

Gosiu2301 teraz będzie dobrze!!! Uwierz mi, że często wracam myślami do tego co Cię spotkało i czuję straszny żal do losu... Ale kiedyś tu gdzieś napisałam, że Bóg Ci wynagrodzi te cierpienie. Teraz już będzie dobrze, zobaczysz!! Ja w to wierzę, ale również rozumiem jak wielkie napięcie musisz odczuwać. Podziwiam Cię, bo jesteś na prawdę silną kobietą! Spotkała Cię wielka tragedia 😞 Nie da się zapomnieć i boleć będzie... Pogłaskaj ode mnie brzusio, niech synuś rośnie zdrowy!

DZIEŃ DOBEREK GRUDNIÓWECZKI 🙂 🙂 🙂

NOCKA SUPER 🙂 BARTEK LEŻY NA ŁÓŻKU WCINA PALCE OD NÓG 🤪 😁 😁 😁

GOSIU SKARBIE NASZ KOCHANY TERAZ BĘDZIE WSZYSTKO W JAK NAJLEPSZYM PORZĄDKU 🙂
NA NAS GRUDNIÓWKI ZAWSZE MOŻNA POLEGAĆ BO MY TU JAK RODZINA JAK SIOSTRY 🙂
JA WIERZĘ ŻE TERAZ BĘDZIE WSZYSTKO W PORZĄDKU I W PAŹDZIERNIKU URODZISZ ZDROWEGO I ŚLICZNEGO CHŁOPAKA 🙂 I IDE MNIE POGŁASKAJ BRZUSIO 😘 😘 😘 😘 😘 😘

WITAM WAS OKULARNICE
I TE ZE ZDROWYMI OCZKAMI 🙂

JA NA SZCZEŚCIE ZALICZAM SIE DO GRONA TYCH, KTÓRE NIE MUSZĄ NOSIĆ OKULARKÓW. MAM BARDZO DOBRY WZROK I MOGĘ ODCZYTAC KAŻDĄ LITERKĘ Z PLANSZY U LEKARZA 🙂

NOCKA SPOKOJNA U NAS. LENUSIA TERAZ LEZY NA BRZUSZKU BO TAK JAK WAM JUZ PISAŁAM NIE WYLEŻY NA PLECKACH 🙂 ALE CZYTAŁAM, ŻE TO NORMA U DZIECI W TYM WIEKU 🙂

GOSIEŃKO TRZYMAJ SIĘ. TAK JAK PISZĄ DZIEWCZYNY NA PEWNO BĘDZIE DOBRZE. NIE WIERZĘ, ŻE BÓG DOŚWIADCZY CIĘ ZNOWU TAKIMI STRASZNYMI PRZEŻYCIAMI 🙂 🙂

IDĘ DO LENKI. MOŻE UDA MI SIĘ JESZCZE JA ULULAĆ I PODRZEMAĆ SOBIE.

ŻYCZĘ WAM MIŁEGO DNIA

A POGODA PASKUDNA !!!!!!!!!!

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂

Wreszcie dzisiaj udało mi się coś napisać od piątku mogłam Was tylko czytać. Dobrze że Admin napisał co zrobić i znowu mogę być razem z Wami.

Teraz idę zjeść śniadanko a później spróbuje odnieść się do waszych postów. Na razie buziaki 😘

• Mamusia
Hej laseczki 🙂

U nas nocka w miare a co najważniejsze głową moge już ruszać na wszystkie strony 🤪

Gosiu słonko Ty nasze podpisuje się pod tym wszystkim co napisały dziewczynki 🙂
Nie ma innej opcji jak takiej że teraz już wszystko będzie dobrze,synuś zdrowy się urodzi i znowu wspólnie będziemy się cieszyć bo to po cichu będzie nasz taki grudniowy chłopaczek 🙂
Trzymajcie się cieplutko 😘 😘 😘

A moja jeszcze tych szwajek do buzi nie wzieła dalej na etapie kolan chociaż już coraz wyżej je dźwiga i zaczęła machać lewą ręką leje się nią po kolanie i jak tylko kogoś ma pod ręką to wali na całego 😁

Witam Kobietki 🙂

Odkąd jest taka pogoda to moje dziecko pobija chyba wszystkie inne w marudzeniu 🤢 W nocy też budzi się co trochę co za tym idzie jestem nieprzytomna 🤢

Wczoraj Kamilek dostał swój pierwszy deserek złote jabłuszko 🙂 wciął pół słoiczka aż mu się uszy trzęsły 🙂 a tak śmiesznie mielił jęzorkiem w buzi że szok 🙂

Chrzciny jak najbardziej udane, ksiądz zajebisty na koniec chrztu z Jessicą przybili sobie piątkę i zrobili żółwika 😁
Jednak prezent był jeszcze inny niż zamierzałam, siostra powiedziała że woli żebyśmy coś z biżuterii kupili małej bo pieniądze się wyda i nie będzie żadnej pamiątki. Kupiliśmy więc z chrzestnym na pół łańcuszek, bransoletkę i kolczyki z białego złota a w kopertę już nie dawaliśmy.

Moja teściowa załatwiła chrzest dla Kamilka 🤪 Spotkała w sklepie proboszcza z ich parafii (Kościół mają przy osiedlu) i się zapytała czy będzie można ochrzcić w tym kościele dziecko tylko że rodzice nie mają ślubu kościelnego, powiedział że nie ma sprawy przecież dziecko nie jest winne temu że rodzice żyją w grzechu tylko dodał jeszcze że dobrze by było żebyśmy ten ślub wzięli 😉

Coś o okularach pisałyście no więc ja powinnam zakładać do komputera do oglądania tv i czytania ale okulistka powiedziała że dobrze by było żebym nosiła je cały czas. Mam + na lewe oko 0,5 dioptrii a na prawe 0,75. Oczywiście raz zakładam a raz nie zależy jak mi się przypomni 😜

Byłam u lekarza w piątek i mam anginę ropną 🤢 🤢 🤢 i zapisała mi też jeden listek tabletek anty 🙂

Teraz was trochę nadrobię chyba że maruda zacznie marudzić 😉

• Mamusia
Gosiu na pewno będzie wszystko w porządku i w październiku wszystkie grudnóweczki przywitają Twoje maleństwo.

Mittko a Ciebie to tak pokręciło jak mojego. Od soboty chodzi i stęka i jeszcze się przeziębił. Chory chłop w domu to istna masakra 😠

• Mamusia
Asiula nie tylko Twój Kamilek taki marudny. Ta pogoda dobija nas i nasze dzieciaczki.

A ja od soboty też jakaś taka nie swoja bo starszy syn pojechał nad morze i jakaś taka dziwna pustka w domu. Nie mam na kogo pokrzyczeć i nie ma mi kto zrobić bałaganu 😜 Grunt że jest zadowolony i pogodę mają nie najgorszą.

Idę sobie w piecu napalić bo od tej wilgoci to chyba świra dostanę 😠