Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tak tak śmiejscie się a myśmy pędziły bo kupa w majtkach a tu ni ma 😜

Ja pierdziu wielkości kciuka i owłosione 😲 masakra ja bym podniosła larmo.Nie możesz kogoś poprosić o wygonienie tego świństwa 😮

OOO konik morski się przydaje już kolejny raz moja laska przy nim zasnęła 🙂

• Mamusia
ZWYCIESTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ZDECHLO SCIERWO!!! Jakie to obrzydliwe i wielkie było!!!!!

Wybaczcie, że tak wam trułam pół dnia ale chyba rozumiecie 😜

Moja wykompana, zasnęła mi na rękach a jak ja tylko odłozyłam to się przebudziła, teraz się bawi z misiami. Idę jej zrobić kaszkę, coś zjeść i lulać bo jutro mamy dermatologa i chyba alergologa jak sie uda 🙂

• Mamusia
Jejku jak ja marzę żeby Piotrek tak zasnął!
Jak dostanę wypłatę to kupuję mu tego konika i taki uspokajacz, który gra kołysanki i ma projektor, może te gadżety pomogą 😉

No a tak poza tym to Emilka słodziutko sobie śpi 🙂

• Mamusia
A taki pluszowy i jak się naciśnie na brzuszek to gra melodyjki i potem się stopniowo wycisza aż gaśnie i brzuszek mu świeci 🙂 Ma dwa poziomy głośności.Tylko te niektóre melodyjki na kołysanki się nie nadają np oda do radości,albo panie janie 🤪 😁 ale spoko mała go polubiła 🙂

WIOLA GRATULUJĘ ZWYCIĘSTWA 🙂

EWO JA TEŻ MARZE ABY LENA TAK ZASNEŁA JAK MIITKI EMILKA 🙂

MITTKO SŁODKO SPI MALEŃKA 🙂

A PÓKI CO LEZY NA MACIE I SIE BAWI. WYKĄPANE JUŻJESTEŚMY ALE SPAC SIE MAŁE NIE CHCE 😞

OGLĄDAM WŁATCY MÓCH Z MĘZEM 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

HEJ MAMUŚKI 🙂 🙂 🙂

PIKASSO ALE CIĘ MĄŻ POSTAWIŁ W SYTUACJI NO ALE CÓŻ JAK MUSIAŁ ZAPŁACIĆ TO MUSIAŁ 🤢

GOSIUG ALE CO TWÓJ MĄŻ NIE WIE NA CO JEŹDZI WASZ SAMOCHÓD???? 🤨 SORKI ALE TEŻ SIĘ Z TEGO UŚMIAŁAM 😁 😁 😁 😁

WIOLKA OJ JAK JA NIENAWIDZĘ WSZELKIEGO LATAJĄCEGO ROBACTWA 😮 BARDZO TOBIE WSPÓŁCZUJĘ PRZEPRAWY Z TYM ROBACTWEM ALE JUŻ ZDECHŁY I MAM NADZIEJE ŻE INNE NIE PRZYLECĄ 😉 U MNIE NA ULICY ROSNĄ KASZTANY I W NICH JEST GNIAZDO SZERSZENI I CZASAMI WPADAJĄ NAM DO MIESZKANIA A WTEDY MÓJ OJCIEC WKRACZA DO AKCJI BO ON SIĘ ICH NIE BOI 🙃

MITTKO ALE FAJNIE EMI ZASNĘŁA 🤪 TEN PAJACYK CO RAZ WAM ZDJĘCIE WSTAWIŁAM JAK BARTEK NIBY GO BIŁ TO MA POZYTYWKĘ ALE JEGO TO NIE RUSZA I SPAĆ PRZY TYM NIE BĘDZIE WIĘC MYŚLĘ ŻE ŻADNA INNA POZYTYWKA NIE BĘDZIE DZIAŁAĆ 😉 😉 😉

A U GINA WSZYSTKO OK 🙂 🙂 🙂 POWIEDZIAŁ ŻE JUŻ MOGĘ O NASTĘPNĄ DZIDZIĘ SIĘ STARAĆ 😁 😁 😁 😁 MA FACIOR POCZUCIE HUMORU 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Witajcie dziewczynki!

Pamiętacie mnie jeszcze? ☺️ ☺️

co u Was się dzieje?
są już pierwsze ząbki?
są jeszcze jakieś dzieciaczki nie ochrzczone ( poza moim :unsure 🙂 ?

długo mnie nie było ale same rozumiecie... mały.... praca... a i byliśmy jeszcze pare dni na Mazurach u teściów-pierwszy raz widzieli małego 😁
podczas prawie 13 godzinnej drogi mamły przespał ponad 9 h w sumie 🤪 🤪 chyba mam małego podróżnika 😜

pozdrawiam Was i dzieciaczki bardzo ciepło z upalnego Wiednia!

• Mamusia
O Anja super że wpadłaś 🙂

U nas po staremu,na razie jeszcze żadna nie zgłosiła pierwszego ząbka a i jeszcze nie wszystkie dzieciaczki ochrzczone więc się nie martw 🙂
Super że wyjazd Wam się udał.
Jak dasz rade to zaglądaj częściej bo nam Was tu wszystkich dziewczynek brakuje 😞

ANJA SUPER ŻE WPADŁAŚ 🤪 🤪 FAJNIE ŻE WYJAZD SIĘ UDAŁ 🙂 🙂 🙂

MITTKA JUŻ NAPISAŁA CO U NAS 🙂 🙂 🙂 I ZAGLĄDAJ NA PRAWDĘ CZĘŚCIEJ JAK MOŻESZ BO WYKRUSZAJĄ SIĘ DZIEWCZYNY 😞 🤢 W WEEKENDY TO JEST CUD JAK NAPISZEMY 2-3 STRONY POSTÓW 😞 GDZIE TE DAWNE CZASY 😞 🤢 😁

• Mamusia
Oj Ewa i Agaw ja też tak bym chciała żeby mój smyk zasypiał sam... Mam pozytywkę i przytulanke ale na niego nic nie działa. Tylko rączki mamy i cyc...
Mittko słodko śpi Emilka! Aniołeczek 🙂
mój misiu zasnął o 20! Szok ale już o 21 chciał cyca bo jak zasnął to padł momentalnie i się nie najadł. No a teraz i ja idę spać. Dobranoc

Wiola współczuję tego czegoś latającego 😮 Do nas do kuchni ostatnio coś wpadło, to Majka narobiła nieziemskiego pisku a ja musiałam "to to" zabić 🤔

Anju cieszę się, że się odezwałaś 🙂 Moja mała jeszcze nie miała chrztu i nawet nie wiem kiedy to nastąpi 😉

Mittko ten konik jest z fisher price może?? Chyba coś takiego tu widziałam. A Emi wygląda słodziutko jak tak śpi... W ogóle dzieci, które śpią są przesłodkie!!

U nas z zasypianiem jest różnie... Zależy od dnia, czasem Marika zaśnie jak ją karmię a czasem zasypia sama po nakarmieniu...

Propo karmienia piersią, to szlag mnie trafia kiedy słyszę tekst: Ty JESZCZE karmisz CYCKIEM??
Ja pierdzielę, dziecko jeszcze nie ma pół roku przecież!!! Ostatnio takie hasło zarzuciła mojego męża siostra, która miesiąc temu urodziła dziecko i karmi piersią chyba wbrew własnej woli i jak tylko dziecko skończy trzy miesiące to chce już odstawiać...
No i smoczyca wczoraj też takie same pytanie zadała 😠

Hej dziewczynki!

Ja dosłownie na sekundek pięć. Czasu ostatnio nie mam na korzystanie z kompa. Od czwartku siedzimy u teściów, nie wiem do kiedy. Dziś byłam pierwszy dzień w pracy, Basia pierwszy raz zostawiona babci na tak długo, wrażeń co niemiara, a teraz czekam aż mężunio się ogoli i idziemy spać. Przepraszam zatem, że nie odniosę się do Waszych postów. Obserwuję Was czasami na NK i stwierdzam, że jednak grudniowe dzieciaczki sa przecudne ;] !!!!!!

W pracy popołudniami zwykle miewałam luzy, podejrzewam, że to się nie zmieniło więc postaram się czesciej odzywać. W skrócie u nas:
* Baśka urwis jest nadal, kochany urwis...
* Kiepsko zniosłam pierwsze godziny rozstania z Basią na tak długo.. ale juz się pozbierałąm i jest ok ;]
* Ja się dość mocno za praca stęskniłam jak się okazało 🙂
* dziękuję za komentarze na NK ;]
* tak, kolczyki zrobiłam sama, ale pracuję nad ładniejszymi 🙂
* odezwę się jutro

😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘