Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂

U nas nocka taka se 😜 wzięłam ją do łóżka i strasznie się kręciła chyba woli swoje łóżeczko 😜 Po za tym smacznie nam się spało a tu o 7trzeba się było zwlec.Ja chce już wakacje 🤪

PannoNikt tak konik jest z fisher prise.

Akompf super że udało Ci się zajrzeć,a to Ty już do pracy śmigasz 🙂
No to teraz czekamy na dłuższe relacje jak tylko będziesz miała wolną chwile w pracy 🙂

PannoNikt nie przejmuj się takim gadaniem trzeba powiedzieć daje Marice to co zdrowe czy to źle? i tyle 🙂

Wiola daj znać co tam z Majeczką u lekarza 🙂

Miłego dnia Wam życze dziewczynki 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

WITAM

SPAŁYŚMY DO 8 🙂 2 POBUDKI W NOCY 🙂

PANNO NIKT SPOKO, MOJA TEŚCIOWA OSTATNIO STWIERDZIŁA, ŻE MLEKO MATKI NIE MA PO 6 MIESIĄCU JUŻ ZADNYCH WARTOŚCI I POWINNAM LENE PO TYM CZASIE PRZESTAWIĆ NA MODYFIKOWANE...
WKURZA TAKIE GADANIE...

AKOMPF I ANJU FAJNIE ŻE ZNALAZŁYŚCIE CHILKĘ BY DO NAS ZAJRZEĆ. SZKODA , ZE TAK RZADKO , BO NAPRAWDE CORAZ MNIEJ JUŻ NAS NA FORUM...

MIŁEGO DNIA

• Mamusia
Cześć

U nas nocka też wspaniała. Tosiu padł o 7 wieczorem i spał do 7 rano 😁 Ale mam śpiocha w domciu.

Wczoraj jakoś nie miałam czasu zaglądnąć musiałam wreszcie coś w domu porobić a i jeszcze odwiedziła mnie moja psiapsiuła. Przyniosła super wiadomość bo tez spodziewa się dzidziusia. Na razie to dopiero 3 tydzień ale i tak bardzo się cieszę. Jak to będzie chłopczyk to ma wszystkie ciuszki po Antosiu 🙂

Akompf i Aniu fajnie że do nas zajrzałyście . teraz to tego czasu macie mniej bo praca i rodzina ale dajcie czasami znać co tam u Was słychać 🙂

czesc laski 🙂

jestem wykonczona, wrocilismy o 22 a moje dziecko ryczalo do 00;30 myslalam ze zdechnme 😜 😜 😜 😜 😜no ale pozniej z 1 karmieniem spalysmy do 8;30 bo mnie tel. obudzil.
traz mykamy na zakupki i bedziemy pozniej

milego dnia 🙂

• Mamusia
hej mamusie
u nas nocka ok, nawet się wyspałam 🙂 łłącznie 9 godzin nie licząc przerwy na karmienie

dziś w nocy mój głupi brat zrobił taki numer że szok... Artur codziennie w nocy przyjeżdża do domu po kanapki i obiadek do domku po drodze w trasie no i zawsze zakluczamy drzwi na "dół", bo tam się normalnie od środka zamyka bez użycia klucza więc Artur zawsze otwierał, no a że mojego taty nie ma bo jest na 2dniowym szkoleniu w Wawie to mój brat sie przejął rolą i zakluczył drzwi nie dość że na dół, to jeszcze włożył klucz i zamknął dom od środka kluczem zi zostawił go w zamku... no i mężu do domu nie wszedł... budzę się o 3 na siku patrzę, kanapki stoją, picie nie wypite... co jest grane, patrze na telefon a tu 3 nieodebrane połląćzenia i 3 smsy że nie może wejść do domu i jedzie dalej... no i tez jest placek 🙂 bo mógł zadzwonić do drzwi, no wyjątkowa sytuacja, to nie bo pies zaczął by szczekać i małęgo by obudził... mógł zadzwonić do mojej mamy to mu głupio było budzić w środku nocy... no i jechał głody bez jedzenia... mam nadzieję że po drodze znajdzie jakiś sklep przy którymś da się zaparkować ciężarówką...

Anju i Akompf superancko że się odezwałyście 🙂 buziaki dla Was i maluchów!!!

PannoNIkt mi też się ludzie dziwią że jeszcze karmię i dlaczego jedzenia nie daje, to mówię jak Mittka i że jeszcze zdąrzy sobie Szymek wątrobę świństwami zaśmiecić a póki mogę dawać mu najlepszy pokarm jaki można sobie wyobrazić to daję.

• Mamusia
dzień doberek!

No my tu piszemy. że dziewczynki nie zaglądają a tu i Ania i Akompf tego samego dnia napisały 🙂 Fajnie, że wszystko u Was w porządku no i postarajcie się częściej odzywać 😉

Kajtucha no to biedny ten Twój mężulek, na głodniaka musiał jechać. No, ale przyznaj, że kochany jest, że nie chciał Was budzić 😉

Gosia zazdroszczę tak długiego spania!

PannoNikt mnie ludzie też się ze zdziwieniem tak pytają -to jeszcze cycem karmisz? Nie wiem o co im chodzi!

Miłego dzionka!

• Mamusia
O Kajtucha to ci historia biedny mężu,ale napewno sobie jakoś poradzi i coś przekąsi po drodze 🙂

A moja śpi oczywiście słoneczko świeci,ciekawe jak się obudzi czy nadal będzie świeciło i będziemy mogły wyjść bo już widziałam czarne chmury jak szły,ale chyba sobie gdzieś poszły bo już ich ni ma 😜

WITAM 🙂

AKOMPF JAK SUPER ŻE ZAGLĄDNĘŁAŚ DO NAS 🙂
FAJNIE ŻE U WAS WSZYSTKO DOBRZE 🙂
I GRATULUJĘ POWROTU DO PRACY CHOĆ WIEM ŻE NIE BYŁO ŁATWO ALE DAŁAŚ RADĘ 😘 😘 😘

U NAS NOCKA OK 🙂 PORANEK MIELIŚMY ZALATANY BO ZADZWONILI Z MĘŻA PRACY ŻE MA W TRASĘ JECHAĆ JUŻ WIĘC PAKOWANKO TOREB I ZAKUPY TRZEBA BYŁO ZROBIĆ 😁 ACH URWANIE GŁOWY Z TĄ FIRMĄ 😁 😁 😁

KAJTUCHA TO ŁADNIE ZAŁATWIŁ BRAT TWOJEGO MĘŻA 😁 😁 😁 😁

MNIE TEŻ SIĘ PYTAJĄ CZY JA JESZCZE CYCKIEM KARMIĘ I JAKIE ZDZIWIENIE JAK ODPOWIADAM TAK 😮

• Mamusia
Kasiu to jednak masz wspaniałego męża na pewno da sobie radę i nie będzie głodny 🙂

A mnie to dziwią ludzie co się tak głupio pytają o to czy jeszcze karmicie. Ja też Mateuszka karmiłam do 6 miesiąca i pewnie karmiłabym dłużej gdyby nie jego kochane ząbki i pastwienie się nad moimi cycami 🤪

Mittko u mnie niby ciepło ale jakiś taki nie przyjemny wieje wiatr. Grunt że nie pada

• Mamusia
Gosiu właśnie widze że wieje,ale jak na razie slonko pełną gębą więc jak mała wstanie i zje to wyruszymy gdzieś bo wczoraj nie mogłam się wbić między tymi ulewami 😠

No co za ludzie czemu tu się dziwić że dzieciaczki w tym wieku jeszcze cycusia ciągną.Masakra Ci ludzie to jacyś porąbani.

MOJEJ SZWAGIERKI SZWAGIERKA DO 6 LAT CIĄGNĘŁA CYCKA MAMY 🤪 TO DOPIERO CYCKOWY STAŻ 😁 😁 😁 😁 NO JA TAK DŁUGO NIE WIEM CZY BĘDĘ KARMIĆ ALE CHCĘ JAK NAJDŁUŻEJ NO CHYBA ŻE TAK JAK GOSI MATI, BARTEK ZACZNIE SIĘ PASTWIĆ NAD MOIMI CYCKAMI I ZACZNIE JE GRYŹĆ JAK WYJDĄ ZĄBKI TO PRZESTAJE 🤢 W SUMIE JUŻ SIĘ PASTWI ALE DAM RADĘ 😁

A JA DZIŚ IDE DO KAMILKA PRZEDSZKOLA NA DZIEŃ MAMY 😉 😉

• Mamusia
no raz na jakiś czas zdarza mu sie być kochany... szkoda że tak rzadko 🙂

właśnie wstawiłam mięsko za pomidorówkę. Zrobie z lanymi kluseczkami o ile mi mój dzidziuś pozwoli! Wczoraj przyszła sąsiadka i "przy okazji" spróbowała mojego obiadku, tzn ziemniaków z rękawa no i tak jej zasmakowało że poleciała robić je sobie na kolację 🙂 wariatka 🙂

nie wiem czy macie ulotkę reklamową z lidla? mają promocje na artykuły dla dzieci. Pampersy jumbo pack za 45zł, czteropak chusteczek mokrych pampers za 19.90zł no i soczki i słoiczki też są przecenione a i fajne zabawki, pluszowe przytulanki 🙂 muszę się tam wybrac, o ile mnie ktoś tam zawiezie 🙂 bo moje ulubione żelki są w promocji 🙂

• Mamusia
Hehe dzięki AgnieszkoK,ale nie będę mu tego powtarzała bo by mnie chyba udusił jak by się dowiedział że gdzieś jego zdjęcie wkleiłam 🤪 😁

Kajtucha dzięki za info jak tylko Emila się obudzi wyruszamy do lidla 🤪 o ile jeszcze wszystkiego nie wykupili 😮 a od kiedy ta oferta??

• Mamusia
Ale Emilka ma uśmiech od ucha do ucha. A chrześniaka masz fajnego 🙂

Agnieszko ja tez przez długi czas dawałam radę Matiego karmić ale raz przebrał miarkę a tak mnie użarł że aż mi z sutka poszła krew. Więc była kara i odstawka. 😁

• Mamusia
Od 24 do 30 maja.

Ja będę karmić piersią o roku. lekarz mi powiedział że nie ma potrzeby dłużej karmić bo raz- dziecku juz wystraczy a dwa organizm może się mega odwapnić. No a sąsiadka mojej ciotki karmiła córkę do 8 roku zycia i dziś kobieta ma prawie 40 lat i nie może mieć dzieci bo przez tak długie karmienie dziecko dostawało tyle lat dawki homonów od mamy że teraz ma problemy ze zdrowiem w "sprawach kobiecych". Moja kuzynka karmiła 1,5 roku i ciężko było odstawić takie dziecko od cyca a najlepsza była akcja jak Klaudia np u znajomych czy w jakiejś restauracji nagle podnosiła bluzkę Monice i se wyciągała cyca przy wszystkich 🙂

Witam 🙂
U nas poranek jak zwykle zabiegany, bo musiałam zaprowadzic Majkę do przedszkola. Dziesięć minut przed wyjściem Marika zrobiła kupsko - to się nazywa wyczucie czasu.

Ja będę karmić do momentu kiedy dietetyk przepisze mi nutramigen. Niestety to już drugi raz przechodzę dietę bezmleczną i znowu zaczynam się kiepsko czuć. Rano nie mogę wstać z łóżka 🤨 Pewnie będę ryczeć przy odstawianiu... Więc tym bardziej denerwują mnie słowa takich idiotek 😠

Akompf super, że się odezwałaś. Zostawienie małej z babcią to na pewno wielkie przeżycie! Zaglądaj częściej!
Kajtucha no to biedny mąż, oby udało mu się coś zjeść. Ach uśmiałam się z tych żelek 😁 😁 😁

• Mamusia
ehhh ja karmię już ostatnie dni 😞 i tak już powinnam przestać, ale nie umiem się zmusić! no, ale czas leci i został miesiąc do powrotu do pracy!

Mittko cudnie Emilka się śmieje 🙂 Aż się chce wycałować tą słodką buźkę!

Szkoda, że nie mam lidla w okolicy bo akurat pampersy mi się kończą.
Mąż kupił takie active boy i zakłada się je jak majtki więc trzeba się nagimnastykować 🤢

PannoNikr Marika to ma często wyczucie z kupkami 😁 😁 😁

AgaK to pewnie będziesz płakać jak bóbr na imprezie dla mamusiek 😉

OGLĄDAM KAJTUCHA 😜 😜 😜
A U NIEJ BYŁO TAK ŻE POSZŁA DO ZERÓWKI I TAM SIĘ DZIECI DOWIEDZIAŁY I DOSTAWIENIE AUTOMATYCZNIE 🤢 NA SZCZĘŚCIE DZIECI SZYBKO ZAPOMNIAŁY I NIE WYŚMIEWAŁY SIĘ Z NIEJ ZBYT DŁUGO 🙃

Ewo ja bym na Twoim miejscu nie rezygnowała z cysia... Karmiłabym sposobem mieszanym (butla i pierś). Butelką i obiadkami jak Ciebie nie ma a jak jesteś to cyś 😉