Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
PannoNikt ale Marika jest słodka! Piękny uśmiech no i te kitunie... Bomba... No a szukanie nóżek po prostu mnie rozwaliło 🙂
Pikasso tak się roześmiałam z tej świni że aż mały się wzdrygnął biedactwo... Ale brat ma poczucie humoru 🙂
Ami gratuluję kolejnego ząbka!
Mój miś dziś mnie po prostu zadziwiał. W wannie piernik nie chciał siedzieć, tylko stać. Sztywne nogi i ani na chwilę usiąść. I weź myj takiego... Na macie leżał na brzuszku ja patrzę a ten mały dziad na prostych rękach nogi nie dość że jak do raczkowania to jeszcze wyprostował w kolanach i dupsko hop do góry i sobie tak stał... A w wózku na spacerze piernik zaparł się stopami o gondole i głowa o oparcie i całe ciało do góry, tak wygial się jakby mostek robił... Normalnie szok! Tylko stopy i głowa czegokolwiek dotykała... No i tylko stać stać i stać... Aż się boję pomyśleć co będzie jutro
dobranoc!

• Mamusia
Jeszcze na slowko bo nadrobiłam 🙂
Ło matko też sobie Majka narobiła... Całkiem konkretna ta guma... Mała słodka wariatka 🙂

Asia, no ale Kamil się słodko upaskudził 🙂 ach takie sytuację są boskie! A co do brzucha to ja mam identycznie! Też rozstępy! Ble! Moja skóra nienawidzi się rozciągać i po ciąży mam rozstępy dosłownie wszędzie! Także mi nawet worek od ziemniaków nie pomoże, na plażę to w stroju chyba strażaka wyjde. Wystawie tylko dłonie stopy i twarz...
Teraz już lecę!

A Wiolka dziś była?

Aga jak ucho?!
Dobranoc

kajtucha to twoj szkrab jest naprawde silny moj tez by chcial tylko stac a jak go sie trzyma za raczki to przebiera nozkami i moze tak nawet z 5 metrow przejscale przy tym tak mu sie duzpsko kiwa jak by o ladna balange zaczepil 😁

• Mamusia
dzien dobry...

kajtucha to silny tez Twoj chlopak, moj tak naprawde to jeszcze dobrze nie siedzi ale lekarz mowi ze ok. a co do raczkowania to sam juz troche przejdzie.. podciaga tylek do gory i maszeruje powoli...

nie spi od 4, nie chcial jescto sie bawi w lozeczku a tak bym jeszcze pospala bo dzis do pracy, ale jutro juz tylko na pol dnia...

milego dzionka

• Mamusia
Hej Mamusie, u nas nocka taka sobie. Madzia bardzo się wierciła i płakała przez sen. Jednym słowem szarpanina.
Muszę dziś znów zrobić nalot na garderobę Madzi i odłożyć część rzeczy bo są za małe.
Patrze na Wasze dzieciaki i wydają mi się taaakie duże w porównaniu do mojej kruszynki 😜 😜
Chyba zacznę jej dawać co godzinę jedzenie.... 🙃 🙃 🙃

DZIEŃ DOBRY MAMUSIE 🙂

U NAS NOC SPOKOJNA TYLKO NAD RANEM MUSIAŁAM LENCE CO CHWILKA CYCA PODTYKAĆ ABY JESZCZE POKIMAĆ DO 8 🤪

EWO 9 SIERPNIA BRAŁAM ŚLUB 🙂 🙂 TERAZ BĘDZIE NASZA 2 ROCZNICA 🙂 MĄZ MNIE ZASKOCZYŁ NA WESELU, BO JAKO ŻE MAM URODZINKI 10 SIERPNIA TO PO PÓŁNOCY ORKIESTRA ZACZEŁA MI GRAĆ STO LAT A MĘŻU WKROCZYŁ Z WIELGAŚNYM BUKIETEM RÓŻ 🙂 ALE MI SZCZENA OPADŁA, BO KOMPLETNIE ZAPOMNIAŁAM , ŻE MAM URODZINKI 😁 😁 😁

ASIULA SUPER TO ŁÓŻECZKO, A KAMILEK SŁODKI JAK MIÓD 🙂 🙂 ŚLICZNIE WYGLĄDA TAKI UPAĆKANY ZUPKĄ 🙂

PANNONIKT MAJKA JEST UDANA 😁 ALE TO NORMA U DZIECI 🙂 JA W JEJ WIEKU TEŻ CZĘSTO NOSIŁAM GUMY WE WŁOSACH 😁 A MARICZKA ŚLICZNIE WYGLĄDA W TYCH KITECZKACH 🙂

AMI FAJNIE ŻE BASIEŃCE WYCHODZI KOLEJNY ZĄBEK. U NAS TEZ SIE ZACZYNA OD LEWEJ DWÓJKI 😉

KAJTUCHA SILNY TEN TWÓJ SZYMUŚ , ZDOLNY CHŁOPINA 🙂

PERSY WIDOCZNIE TAKA URODA MADZI, JEST FILIGRANOWĄ DZIEWCZYNKĄ I JUZ 🙂

CIEKAWE JAK TAM MITTKA DZIŚ 🤨

MIŁEGO DNIA BO WIECEJ NIE PAMIETAM

Witam Kobietki 🙂

Nocka taka sobie ale gorsze były więc z takich sobie się cieszę 😁

Kamil maruda dzisiaj ach te zęby 🥴

Dzisiaj jadę do Piotrkowa bo jutro odhaczyć się w PUP muszę, kuroniówki na koncie brak 😞 🤢
Wracam w piątek bo pożyczanym samochodem jedziemy 🤢

Miłego dnia dziewczyny życzę 🙂

• Mamusia
Heja dziewczynki 🙂

AgnieszkoW dziękuję u mnie coraz lepiej chociaż taki ból jak teraz towarzyszył mi od ostatniego połamania i nie wiem czy to kiedyś przejdzie? 😮

Troszke Was nadrobiłam,dzieciaczki nasze są przecudne i jakie silne 🙂
Szymuś to normalnie the beściak 🤪
Kamilek brawurowo wymazany zupka 🙂
Lenka gratulacje z okazji pierwszego ząbka 🙂
Majka szalona i też wiem coś o wyciąganiu gumy z włosów 😜 A Marika ma super kitunie i słodko się uśmiecha 🙂
Oj pikasso dowaliłaś z tą świnką aż się uśmiałam pierwszy raz od kilku dni 🙂
I więcej chyba nie pamiętam 😞 aa i stroje super ale nie na moje grube nóżki i gruby brzuch 😠

Dzięki AguśK za przekaz informacji 😘
U nas jakoś leci,wczzoraj Emila męczyła się z kupą pierwszy raz zrobiła taką twardą 😞 no ale mamy to już za sobą chyba bo potem była normalna.
I tak jakoś powolutku sobie radzimy 🙂

O AgnieszkoW super masz avatarka 🙂 Lenka jak zwykle uchachana 🤪

Miłego dnia Wam życze dziewczynki 🙂

• Mamusia
dzień dobry!
U nas nocka super, Basia spałą od 20-8, pobawiła się pół godziny i teraz znów śpi. Ale ona lubi tak pokimać do 11, za to w dzień dwie krótkie drzemki. Dziękuję za gratulacje ząbka przekażę Basi 🙂

PannoNikt, do tej pory pamiętam jak moja starsza siostra szła na pierwszą imprezę sylwestrową i mama postanowiła podkręcić jej włosy na szczotkę. Szczotka została we włosach i 3 godziny trwało ratowanie zapłakanej Agaty 😁 Ja miałam za to zawsze całe ręce brudne od rozlanych chińskich flamastrów 🙂

Asiula, jutro znów wyruszam w Twoje aktualne regiony, jedziemy z Basią do mojej Babci w okolice Kielc, może natkniemy się gdzieś na siebie 😉

Kajtucha ale Twój Szymek zdolniacha!! A co do stroju strażackiego na plażę to się uśmiałam 🙂 Ale nie przesadzaj, niczym się nie przejmuj tylko wystaw swoje wdzięki

ASIULA U MNIE OSOBOM Z NAZWISKIEM NA ,,W" ZASIŁKI WYPŁACAJĄ 15 LIPCA , MOŻE I U CIEBIE BĘDZIE TAK SAMO...

MITTKO KURUJ SIĘ KOCHANA, WSPÓŁCZUJĘ CI TYCH BOLEŚCI , TYM BARDZIEJ ŻE JESTES SAMA 😞 MAM NADZIEJĘ I ŻYCZĘ CI ABY SZYBKO POSZEDŁ SOBIE PRECZ TEN BÓL.

• Mamusia
A jeszcze chciałam Wam pokazać tort 🙂 Przeglądałam zdjęcia znajomych i wpadło mi to zdjęcie 🙂
Przypomniało mi się też że chyba AgnieszkaW pytała o przekłuwanie uszek i tak się właśnie zastanawiam nad moją laską podobają mi się te małe dziewczynki z kolczykami i chciała bym jej przekłuć tylko dla mnie to chyba za wcześnie.Dominice przekłuwałam tuż przed 3 urodzinami i boje się kłuć Emile przed roczkiem.A Wy jak myślicie mamusie córeczek? 🙂
A to ten tort 🙂

• Mamusia
Można plamić przy Azalii, ja nie brałam co prawda karmiąc piersią, tylko po kamicy woreczka żółciowego, kiedy nie mogłam innych pigułek.Miałam plamienia i to dość często, podobno to normalne

• Mamusia
dzień dobry mamusie

chyba się za szybko pochwaliłam że nam sie nocki uregulowały bo dziś Szymon znowu popłakiwał przez sen, po północy obudził się z takim płaczem... ciągle tarmosił noska, tak jakby mu coś tam przeszkadzało... no i w efekcie od tego tarmoszenia został mi na policzku wieeeeelki babol...

dziś pospaliśmy do 8, jak nigdy... kurcze muszę zacząć Szymka uczyć zasypiać samemu w łóżeczku bo tego bujania mam już dosyć... jak nie uśnie przy cycku czy butli to potem trzeba się z nim namęczyć na rękach... muszę się wziąć w garść... tym bardziej że nie mam tyle siły w rękach i kręgosłup mnie nawala ciągle od porodu. Mężu usypia go tylko na rękach a mnie ta bestia tak terroryzuje że muszę każdorazowo używać suszarki. Już mam tego dosyć...

kurcze już bym chciała żeby było po sobocie, po tym weselu bo się tak denerwuję tym wszystkim że wolałabym żeby to było już za nami...

Agaw prześliczny avatarek!!!

Mittko, oby szybko ból przeszedł! życzę Ci tego z całego serca!!!

miłego dnia 🙂

NO NIE WYROBIE, JAKI TORT 🤪 PIĘKNY 🙂

ALE JA JESTEM DOŚĆ SENTYMENTALNA I CHCIAŁABYM NA PIERWSZE URODZINKI ZROBIĆ LENCE TORT SAMA 🙂 🙂 MAM NADZIEJĘ, ŻE MI TO WYJDZIE 😉

A CO PRZEKŁUWANIA USZEK TO TEŻ CHCIAŁABYM JEJ PRZEKŁUĆ NA ROCZEK, ALE JAK TO WYJDZIE TO CZAS POKAŻE. W SALONIE KOSMETYCZNYM TO NIE BOLI MITTKO. SPECJALNY SPRZĘT MAJĄ. YLKO GORZEJ POTEM MOŻE BYĆ JAK USZKA SIĘ GOJĄ...

hej laski 🙂

nadrobiłam bo mój bzibziol wreszcie śpi, a taka marudna że szok, a zębów ni cholerki nie ma, a lence gratuluję 🙂

Pannonikt ale się usmiałam z tej gumy, och ile jeszcze przed nami dziewczynki 😁 😁 😁

Mittka to wracaj nam do zdrówka kachaniutka 😞 😞

Ewa i Agaw ja też jestem lew tylko lipcowy 😜, no to mamy dziewczynki charakterki 😁 😁 😁

no i reszty nie pamiętam 🥴

miłego dnia kobitki 🙂 🙂 🙂

ami bardzo chętnie tylko nam szlak trafił samochód 🤢

Jaki tort!!! 🤪

Właśnie często mi się zdarza krwawić a zapomniałam ginowi o tym powiedzieć ostatnio 🤢

Kajtucha przy moim maluchu suszarka do tej pory używana 🤢 nawet w dzień jak usypia 🤢 i też tylko przy cycu albo na rękach uśnie, sam nie ma mowy 🤢

Hej Kochane 🙂

🤪 🤪 🤪 Majce aż tchu zabrakło jak zobaczyła tego torta 😁 😁
AgnieszkoW śliczny masz avatarek. A mąż sprawił Ci wspaniałą niespodziankę podczas wesela.
Mittko my teżjuż mamy pierwszą twardą kupę za sobą, a nawet kilka, bo kalafiorze 😞
Persy Madzia jest drobniuteńka i tak ma być. Najważniejsze, że przybiera na wadze i ładnie je jedzonko. Moja Marika robi się taką kluską odkąd jesteśmy na sztucznym mleku, że szok 😁 Szkoda, że nic innego nie chce jeść 😠

No i nie wiem co jeszcze miałam napisać 🤨

mittka tort śliczny, a co do przekłuwania uszek to ja już bym chciała przebic ale moja kosmetyczka przebija jak dziecko skończy roczek, ale ja się wybiorę tak ok października bo teraz w te upały boję się, że zacznie się babrać, i mam nadzieję, że przebiję nieco wcześniej 😉