Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

DZIĘKI ASIU 😘 😘 JEDYNA DOBRĄ STRONA ŚMIERCI JEST TO ŻE MAMA JUŻ NA 100% NIE WYPIJE ANI JEDNEJ KROPELKI 😞 ALE POWIEM I TO Z UŚMIECHEM NA TWARZY JAKO MATKA BYŁA BARDZO KOCHANA 🙂 🙂 🙂 🙂 ZAWSZE MI POMOGŁA 🙂

hejka 🙂
nocka nawet dobra ... mlody zasnol po 11 i spal do 4 jedzonko i spal do 6 i tak juz jestesmy na nogach ... jeszcze kilka razy tak i sie wyspie 🤪
ale za to mnie wykancza zamiatanie podlogi bo u mnie strasznie sie niesie bo jest beton no i z korytaza tez sie niesie i tylko chodze ze zmiotka i zamiatam bo co chwile widze jak moj wiki ma cos w buzi ... a nie usiedzi juz w autku ani w lozeczku ... musi dreptac 🤢
wlasnie jest posniadanku ... zrobilam mu platki owsiane na mleku a wcinal az sie wydzieral jak mu nie dawalam 🙂 taki to glodomorek ... teraz skacze w lozeczku 😁 bo najedzony
asiu nie mam slow jak mozna byc taka kobieta jak ta twoja ............

• Mamusia
Cześć słoneczka 🙂

Dzięki za życzenia juz je przekazałam Antosiowi . Przesyła Wam ogromne całuski 😘 😘 😘 😘

Asiu ja juz dawno na Twoim miejscu bym sie pożegnała z tym babsztylem. Jak tak czytam co tyy piszesz to tak jak bym słyszała moją mamę. Tez wszystko wie najlepiej nic tylko by pouczała na każdym miejscu. No ale jest moją mamą i zawsze ją będę szanowała nie ważne co będzie paplała.

Ja na razie nie kupowałam specjalnych butów do chodzenia. Antek na razie tupta w sandałkach a po do domu śmiga na bosaka. Kiedyś w dzień dobry TVN pan doktor wypowiadał się na temat bucików i z tego co mówił to najlepiej aby taki maluch chodził na boso. A Mateuszowi kupowałam właśnie te z Befado o których pisała AgaW bo są bardzo fajne. A najlepsze mają zapięcie z którym mój łobuz penie nie da sobie rady aby je odpiąć 😁

• Mamusia
Asiu uciekajcie jak najprędzej! Mam nadzieję, że Wam się uda z tym mieszkaniem. Naprawdę szkoda nerwów! Buziaki dla Ciebie na przetrwanie 😘 😘 😘 😘
Przykro mi, że spotyka Cię tyle nieszczęść, ale masz kochającego męża i cudownego synka i to jest Twoja siła!

AguśK bardzo mi przykro 😞 Ty też masz przy sobie kochanych i kochających mężczyzn i to jest najważniejsze!

Ja za to skaczę ze szczęścia bo Piotruś od 7 jest bez cyca! Musimy wytrzymać jeszcze 3,5 godziny! Teraz wcina kanapkę z szynką, wcześniej zjadł pół jogurtu gruszkowego. Do tego na dworze przyssał się do smoka i wypił 20ml soczku 🤪 🤪 🤪 Wiecie jaka to radość!!!!! Wcześniej tylko poczuł smok na ustach i już był ryk. W domu co prawda już nie chciał butli, ale zawsze to jakieś postępy!

• Mamusia
Masz rację Gosiu, trzeba być wytrwałym. Tylko strasznie mi przykro, że mam w cycusiach pełno mleka, Piter płacze, a ja nie mogę go nakarmić. No, ale nie ma co się łamać! Prędzej czy później i tak trzeba dziecko odstawić od piersi.
Wiem, że jestem nie do zniesienia ze swoim marudzeniem, ale mój mąż ma jeszcze gorzej niż Wy bo ciągle albo płaczę albo się na niego drę. Cały czas mi powtarza, że w szpitalu wcale nie odciął pępowiny tylko dopiero w poniedziałek ją odetniemy.

Asiulka tak mi ciebie szkoda, postarajcie się z mężem uciec od smoczycy jak najdalej, bo raczej nie dojdziecie do porozumienia, a może macie jakąś babcię która mieszka sama i by was przyjęła, nie wiem co ci napisać 😞

Aguśk przykro mi z powodu mamy, moja bratowa też piła ale teraz ma już to za sobą i oby nigdy nie wróciło 😠

Ewcia szkoda że musisz zostawić Piotra, a nie chcesz go karmić cycem przed pracą i po powrocie do domu, może nie musiałabyś całkowicie rezygnować z cysia.
NO I PYTANKO CZY TY W TEJ PRACY BĘDZIESZ MIAŁA DOSTĘP DO BRZUSZKA????

emmax ja już nie mam ani babć ani dziadków 😞 a dziadkowie męża mieszkają 60 km od Kielc a to dziura zabita dechami pracy brak i tu dojazd byłby utrudniony dla mojego męża do pracy zresztą są to rodzice flanelci a jestem pewna że nastawia wszystkich przeciwko mnie 🥴

• Mamusia
Gosiu Piotruś je z łyżeczki 😉 Tylko z butli nie chce pić. Soczki mu wciskam łyżeczką.

Emmax póki co tak właśnie będzie, że rano i po pracy będzie cycuś. Uczymy się teraz żeby wytrzymał te 8 godzin.

No i dziś się udało 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Od 7 do 15 bez cyca!!!!
Tylko chyba za mało zjadł -2 kromeczki z masłem i szyneczką i pół jogurtu 😮
Jutro na śniadanie jajecznica 😉

Emmax oczywiście, że w pracy będę miała dostęp do brzuszka! Tylko nie wiem czy dam radę Was czytać na początku bo pewnie każdy tekst o dzieciach będzie mnie doprowadzał do płaczu 😞

• Mamusia
No to ok 😉 Skoro nie płakał to widocznie wystarcza mu tyle jedzonka. Na obiad ziemniaczek i kotlecik mielony, ciekawe czy zje 😮
Najgorsze jest to, że Piotruś umie zasypiać tylko przy cycusiu. Od wczoraj jak zbliża się drzemka to biegniemy pod kościół bo tam jest kostka i chodzimy w kółko 😁

• Mamusia
Hejo ponownie 🙂

Ja u rodziców luz blues sama w mieszkaniu 🤪
Spotkanko nam się udało trza było widzieć te trzy matki polki z tyloma dziećmi 😁 jeszcze mojej iśki nie było 🙂 troche krótko bo nawet nie da się na spokojnie porozmawiać,ale zawsze coś 🙂
Moje dziecko zdemoluje babci mieszkanie już zrzuciła popielniczke i się uszczerbała 😜

Asiula tak mi przykro że musisz znosić tą smoczyce,mam nadzieję że szybko uciekniecie z tamtąd bo się wykończysz.A KAmilka nie ma prawa Ci zabrać bo jestś bardzo dobrą mamusią nie bijesz go nie głodzisz i co najważniejsze karmisz piersią.Także nawet najmniejszych szans nie miała by 🙂

Ewo super że Piotruś wytrzymał bez cycusia oby tak dalej,zobaczysz że w końcu będzie lepiej 🙂

Coś jeszcze chciałam,ale się wzięło i zapomniało 😜

Chciałam uśpić tą moją złośnice ale za cholere nie chce spać 🤢

Hej Mamusie 🙂

Asiula Twoja smoczyca to powinna się chyba leczyć 😮 🤢 Uciekajcie od niej, bo Wam żyć nie da 🤨 A synka Ci nie odbierze, nie ma takich podstaw. Jesteś Kochaną Mamusią!!!
Mittka a niech Emi szaleje, dziadkowie wszystko wybaczą 😜

Co do bucików, to ja kupiłam Majce dopiero wtedy kiedy nauczyła się chodzić, tak samo zrobię jeśli chodzi o Marikę 😉 Najbardziej przeraża mnie fakt jakie zimowe buciki dobrać, by były leciutkie, wygodne i ciepłe 😉

Uciekam do kuchni.
Miłego dnia 🙂

Aha... Dla Antosia wszystkiego najlepszego :*

MY PO OBIADKU 🙂

DZIŚ BYŁO SPAGHETTI 🙂 ZOSTAŁ MI MIĘSO ZMIELONE TO JUTRO BĘDĄ MIELONE NA OBIADEK 🙂

EWUNIU DACIE RADĘ 🙂

PANNONIKT JAK TAM MARIKA 🙂 ZAKLEJASZ JEJ TE OCZKO I JAK MARIKA REAGUJE NA TO 🙂

A I PRZEŻYŁAM DZIŚ GEHENNĘ Z MOIM BARTOLINIM 🤢 ZA ŻADNE SKARBY NIE POZWALA MI ZAKUPY ROBIĆ 😠 CO WEJDĘ DO OBOJĘTNIE JAKIEGO SKLEPU TO MAM SYRENĘ ZE SOBĄ 😞
PO PROSTU WPADA W FURIĘ I DRZE SIĘ NA CAŁY SKLEP 😞