Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam wieczorową porą 🙂
faktycznie, podczytywałam wątek przez cały dzień i się go naszukałam...
Nasza nocka dziś wspaniała, bez problemów. Gorzej z dniem bo to moje maleństwo co godzinę na cycu wisi i tak łapczywie je że potem ciężko u odbić...
Dziewczyny po cesarkach, czy wy w okolicy szwu wyczuwałyscie zgrubienie pod skóra? Chodzi mi o to że jak dotykam szwu to czuje pod spodem zgrubienie i nie wiem czy to szew na macicy czy to nadal to świństwo tam mi siedzi... I boimy się z mama wyciskac bo jak to szew na macicy to może mi "pójśc". Da się to wyczuć?

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cos mi poczta nie chodzi 🤢

PRODUKTY NIEWSKAZANE

OWOCE

cytrusy2(głównie pomarańcze)

pestkowce1 (śliwki, morele, wiśnie, czereśnie)

truskawki2, maliny2, jagody2, poziomki2

gruszki1

kiwi
PIECZYWO

Wszystkie zboża prócz ryżu i kukurydzy trzeba wyeliminować w przypadku uczulenia na gluten i celiakii

PRODUKTY ZBOŻOWE

Wszystkie zboża prócz ryżu i kukurydzy trzeba wyeliminować w przypadku uczulenia na gluten i celiakii

MIĘSO I WĘDLINY

wyeliminować w przypadku skazy białkowej

cielęcina

wołowina

baranina

zupy gotowane na kościach

podroby (parówki, pasztety, konserwy)

RYBY I JAJKA

wędzone1, smażone1 i marynowane1

owoce morza 2

PRODUKTY MLECZNE

wyeliminować w przypadku skazy białkowej

mleko w czystej postaci,

sery pleśniowe, śmietana

WARZYWA

kapusta1, kalafior1

groch1, bób1, fasola1

cebula1, czosnek1 ( ponadto zmieniają smak mleka)

nowalijki1

kukurydza z puszki1

papryka1

chrzan1

TŁUSZCZE

smalec

PRZYPRAWY I DODATKI

ostre przyprawy: papryka1 chili1, pieprz1, kurkuma,

aspartam2, benzoesan sodu2, wzmacniacze smaku,

musztarda1, chrzan, ketchup, ocet1

orzechy2

kakao2, czekolada2

kawa i mocna herbata parzona ponad 5 minut

1 - produkty mogące wywołać kolkę, wzdymające

2 - produkty mogące wywołać uczulenie

• Mamusia
Dzięki dziewczyny, to znaczy że ze mną bocz lepiej 🙂 super, jesteście kochane! Ja nie mam czucia tylko tam gdzie jest szew, wszędzie indziej czuje. Najgorsze było jak nie miałam czucia żeby wypchnąć siusiu czy coś grubszego 🙂 po prostu szłam na wc i czekałam czy poleci samo czy nie 🙂
Wiolka dziękuję za tabelkę!!!

No naprawde wstyd żeby u grudniówek taka cisza była :laugh:

Uciekam spać, mąż lula Lenke bo cholera mała spac nie chce 🤨 i spiewa jej kolędy bo żadnej kołysanki nie zna:laugh:

Buzka

Hej dziewczyny 🙂

Ja dziś byłam u teściowej i myślałam że nie wrócę bo taki mróz na dworze a autko ciężko odpaliło 😠 Wróciłam o 21.30 i zaraz wzięłam się za kąpanie małego potem starszy i ja i teraz mam dopiero czas coś napisać 😉

Ach dziewczyny współczuję Wam tych problemów po cesarkach ale dobrze że zaczyna wszystko wracać do normy 🙂

No nic żegnam się z Wami na dziś 😉 Życzę Wam miłej i przespanej w miarę nocki 😉 DOBRANOC 😘 😘 😘 😘

a co tu takie pustki ... sledze forum ale nie mam czasu napisac bo mlody cos marudny, teraz na chwile zasnol ale nie wiem na jak dlugo
dobranoc wszystkim mamusiom i w miare przespanej mocki zycze 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

jesli chodzi o mysz to nastepna noc byla nieprzespana , Marcin spal z nami i w nocy mnie budzi i karze mi isc na komode ja patrze a w Wiki lozeczku obok niej mysza biega 😠 do 4 polowalismy na nia i wkoncu Marcin ja kapciem zabil. Bo lapka sie nie zatrzasnela :/ i wiemy ktoredy wchodza te myszy... oknem jak wietrze pokoj :/ cos strasznego! Marcin otwiera okno zeby tamta wyrzucic a pod jego reka nastepna mysz :/

Mojej Wiki taka brzydka skora sie robi za uszkami :/ nie wiem dlaczego... smaruje Oliwk ai mam nadzieje,ze minie.

Lece dziewczyny robic sniadanko. papa 🙂

fredeczkaa ale ty masz przezycia z tymi myszami - najwazniejsze z jest juz jedna mniej 🙂
a jak wietrzycie pokoj to niech ktos czatuje przy oknie moze nie beda chodzic ...
na dworze -15 - ale zimna ta zima cos tego roku 😲
uciekam na sniadanko

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Idę zaraz do miasta po pieluchy dla małej, do tej pory używaliśmy tylko pampersów new care, chciałabym wypróbować jakieś tańsze. Pisałyście kiedyś o pieluchach z biedronki i lidla, oba te sklepy mam pod nosem, które pieluszki byście poleciły?

HEJ

JA UZYWAM PAMPERSA I NIE ZAMIERZAM ZMIENIAC. MOJE ZNAJOME EKSPERYMENTUJA Z TYMI WSZYSTKIMI PIELUCHAMI A POTEM MI SIE ŻALĄ ZE NIEPOTRZEBNIE 🤨

FREDECZKO WSPÓŁCZUJE CI TYCH MYSZ 😠 JA OGÓLNIE SIE NIE BOJE , ALE SĄ DLA MNIE STRASZNIE OBRZYDLIWE TE GRYZONIE...

UDANEGO WEEKENDU MAMUŚKI 😘

Hej mamusie 🙂

U nas nocka super 🙂

Jejku i jak w taką pogodę wyjść na dwór bo o spacerze z maleństwem to nie ma mowy 😠 -15 to psa z kulawą nogą nie wypuściłabym na dwór :P
Ale ja będę musiała wyjść bo z Kamilkiem jadę na kontrolę do poradni rehabilitacyjnej 😉
Ami te z Lidla to nie wiem jakie są w użytkowaniu ale Dada nie są rewelacyjne jak oryginalne Pampersa ale też są dobre 🙂

A i muszę Wam się pochwalić że mój mały już tak się nie denerwuje przy cycu więc może jeszcze wrócę na samo karmienie piersią 🙂

Miłego dnia mamusie 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Ami pewnie już wyszłas 🙂 ja używam pieluszki Dada z biedronki i nie zamienię ich na inne. Są super! Mega chłonne. Powiem szczerze że mam też pampersy ale bardziej zadowolona jestem z Dada! Teraz ciotka kupiła małemu jeszcze jakieś niemieckie pieluchy z rossmana ale jeszcze nie użylismy ich. A dodam że Dada jest w paczce 78sztuk a kosztują 27,99 🙂
co do nocy to się nie wypowiadam bo męczyliśmy się z Szymkiem od 1.30 do 6, o 8 pobudka i jechaliśmy do pobrania krwi do zbadania żółtaczki...

Ojej Mittko, alez ta Twoja Emilka sie ucierpi biedactwo 😞

Moja Lenka znowu przez te bóle brzuszka się męczy. Już nie wiem od czego to może byc 😞 eliminuję wszystkie potrawy jakie mogą jej szkodzić, trzymam ją do odbękniecia, kładę ją na brzuszku... aż boje sie wieczorów 😞 wczoraj jak tylko zobaczyłam, że wierzga nóżkami od razu dałam jej kropelki espumisan i męczyła sie ,,tylko" pół godziny. Pocieszam się tylko tym, że do 3 miesiąca powinny zniknąc problemy z brzuszkiem. Tak bardzo kocham tą moją małą kruszynkę, że jak widzę jak ona cierpi to aż mnie serce boli i płakać się chce, choć staram się być dzielna, bo wiem że nasz stres udziela się maluszkom...

A moja kruszynka spi. Zdązyłam nawet obiadek przygotować, tylko czekam na męża aż wróci z pracy i będziemy jeść 🙂

A na dwór też dzis nie wychodzę. Strasznie zimno ponoć-sama nie doświadczyłam, bo nie wychodziłam, ale mama dzoniła do mnie i mówiła mi.

Kajtucha jak się czujesz??
Współczuję nieprzespanej nocy, ale nie martw się nie wszystkie pewnie będą tak wyglądać. Ja np. czasem wyspie się jak suseł, a czasem jak Ty - padam po nocy. Na szczęscie moje dziecko nie myli dnia z nocą i spi ładnie razem z mamusią , budzi się tylko na cycka.